|
![]() |
#511 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Znači HD5850 + GTS8800 512Mb rade skupa? Znači HD 5850 ostavim u prvom slotu, a GTS piknem u sljedeći. Pobrišem sve drivere, zatm inst nVidia drivers+physX i onda za ATI. Potom sve podesim u CCC i u CP od nVidie i to je to, normalno uključim fiziku u CP od nVidie? Jel to to? Imam GTS pa mogu isprobat, tj hoću se pripremit za MAFIA II, da mi vrti sve na FULL sa FIZIKOM. To je znači sve, kaj sam navel? Niš drugo netreba? GTSica bi trebala biti taman za fiziku, pošto je dost jaka kartica! |
![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
3 sec googlea i naži češ bar 5 guideova step by step kako to napravit. Evo i da ti malo pomognem , copy paste u google "how to enable PhysX on ATI Radeon" . Evo ti i zadnj driver koji bi trebal radit , ona oko kojeg se digla prašina da je Nvida oslobodila physix Kak bilo tko od nas može znat kak bu se vrila Mafia 2 sa fizikom , da se uozbilji. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 23.07.2010. u 02:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#514 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Pa logično je da će bolja grafa to brže odrađivat zar ne. A i možeš malo srčat temu ![]() http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=309
![]() |
![]() |
#515 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
negdje sam pročitao da u igrama dolazi do zastajkivanja slike kada se ima dedicated nvidia grafa za fiziku!? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#518 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Premium
|
Naravno da dedicated grafa za fiziku moze samo povecati fps-ove, ali otprilike od 9800GTX pa nadalje razlika je malena tj. neisplativa... Uostalom Wolv je prilozija Link u kojem se sve vidi.. Sto se tice drugog pitanja, fps-ove prvenstveno dobijes jer se cpu rastereti tj. ne obradjuje fiziku upravo zbog dedicirane nevidija grafe koja obavlja posa umisto njega (dosta bolje ako mogu reci).. |
![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Why so serious
|
Citiraj:
Rekel sam da bi se pripremil za Mafiu II a ne da bude to tjeralo 100%, tjeralo bude sigurno bolje od solo HD 5850, normalno da se nezna kak bu sve to radilo ali ja nisam ni rekel da ovo moje bude radilo.... Pital sam jel je to to, kaj sam napisal u vezi fizike jel sam dobro skužil kaj sam pročital u tutorijalima koje je Wolw dal, a neznam kaj si ti mislil! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Premium
|
da podijelim koju informaciju konfa je iz siga, kupio sam jos prije adapter pci e x16 to x1 da se malo poigram kad ulovim vremena, napokon sam ulovio... os je win xp... stavio gigabyte 5850 i gigabyte 8800gt preko gore navedenog adaptera, koristio sam patch od GenL sa ngohq http://www.ngohq.com/graphic-cards/1...3-v1-04ff.html prvi problem je bio sto je komp bacao sliku na 8800gt pa sam morao premjestavati konektor od monitora malo na jednu malo na drugu karticu dok nisam sve namjestio, s time da sada na 5850 dobijem sliku tek za windows logon, prije nista ne dobije... onda pokrecem fluidmark i nema sanse da ga pokrenem, digne se proces, optereti 50% i stoji... vise puta probao sve instalirati, cistiti drivere i slicno, uvijek ista stvar... i onda se sjetim da mi batman stoji sa strane pa da bi mogao probati s njim... i radi, na 1920x1080 sa ukljucenim physx na high i bez 8800gt se vuce kad procesor vrti, sa obje kartice je 60 fpsa, pretpostavljam da bi toliko imala i solo 8800gt... trenutno mi je 8800gt van kompa, oba drivera su instalirana i samo ubacim 8800gt kad treba i nisam naletio na neke probleme ponovit cu opet testove, ovo je bilo jucer na brzinu nakon posla, pa posaljem rezultate |
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Premium
|
evo nes vise brojki mjerio sam na physx off, normal i high, fps su min/max/average 5850 off 50/200/130 normal 5/58/15 high 4/28/15 8800gt off 50/110/82 normal 23/57/42 high 20/64/40 5850+8800gt normal 31/92/67 high 30/130/60 |
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Banned
|
[QUOTE=Bratija;1694353]evo nes vise brojki mjerio sam na physx off, normal i high, fps su min/max/average 5850 koja igra? znači za dedicated fiziku se najviše isplati kartica 9800GTX? jače nema smisla zar ne? a da li je gts 250 bolji izbor od 9800gtx? nemam pojma o nvidia graf. pa ako može pomoć Zadnje izmijenjeno od: m4x. 25.07.2010. u 08:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Why so serious
|
a GTX+ preimenovani GTX, a GTX preimenovani GTS 512...........sve je to isti vrag za fiziku, ćipovi su isti, pa ti je tak svejedno! GTS250->GTX+->GTX->GTS512 = g92ćip (128sp,16ROPs,256bit,754M trans,DX10) samo različiti taktovi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Banned
|
nigdje nemogu nać gts 250 ili 9800gtx,da li je gtx 260 dobra za fiziku? njih ima tu na forumu ali su mi malo preskupe za fiziku...koliko uopće žderu struje ove gtx 250 i 260? |
![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
Banned
|
Citiraj:
ja mislim sad kupit neku polovnu od ovih šta je blue13 naveo,valjda će se vidjet povećanje fps-a i fizike u igrama...šta kažete? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Premium
|
Ne znam ni jednu igru gdje bi to bilo vrijedno, eventualno Batman . Ono gdje bi moglo bit dobro je Mafia 2 ali kad vidm zahtjeve za najviše postavke fizike zlo mi dođe. Mafia 2 PHSYX/APEX ENHANCEMENTS SYSTEM REQUIREMENTS Operating System: Microsoft Windows XP (SP2 or later) / Windows Vista / Windows 7 Minimum Processor: 2.4 GHz Quad Core processor Recommended Processor: 2.66 GHz Core i7-920 RAM: 2 GB Mafia 2 Video Cards and resolution: APEX medium settings Minimum: NVIDIA GeForce GTX 260 (or better) for Graphics and a dedicated NVIDIA 9800GTX (or better) for PhysX Recommended: NVIDIA GeForce GTX 470 (or better) Mafia 2 Video Cards and resolution: APEX High settings Minimum: NVIDIA GeForce GTX 470 (or better) and a dedicated NVIDIA 9800GTX (or better) for PhysX Recommended: NVIDIA GeForce GTX 480 for Graphics and a dedicated NVIDIA GTX 285 (or better) for PhysX NVIDIA GPU driver: 197.13 or later |
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
Ma joj,to je smjeno,da 112 jezgri nemogu obradit samo fiziku u igri? Glupost,jedna 8800GT ce te jos jako dugo sluziti za fiziku,te kao pomocna grafa ako se odlucis prodat ovu primarnu ili ako joj se nesto dogodi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Banned
|
šta kažete na ovu za fiziku? mogu je dobit za 400kn http://www.njuskalo.hr/graficke-kart...-oglas-1365078 |
![]() |
![]() |
![]() |
#536 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Dobro čitaš li ti što ljudi pišu ili samo trkeljaš. Citiraj:
Cijelu stranu ti ljudi govore što sve možeš uzet a ti svaki puta isto pitanje postavljaš ... može li ovo, kakvo bi ovo bilo? Uzmeš i vidiš, ako ti se ne sviđa (nije ono kaj si očekivao) prodaš i uzmeš nešto drugo. Nećeš se ženit za nju. ![]()
![]() |
![]() |
#537 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ulaganje bilo kakvih novaca u dodatnu karticu zbog fizike je neopravdana (po mom). Imao, probao i razocarao se. Posjedovao sam i AGEIA PPU, i 8800GTS 640 i totalno se neisplati. Mislim, dati tolike novce zbog par krpa sto se mrdaju ili neznam ni ja sta i to u naslovima koje je moguce nabrojat na prste jedne ruke, dobro ima ih vise, ali igre u kojima se stvarno i vidi razlika, a ne da je ona samo na papiru. Recimo betmen, toliko hvaljeni, fizika donosi mrdanje onog plašta i tonu papira koju mozes "razbacati", jel ti to vrijedno 400kn? Dakle kao sto kaze Wolv: "Uzmeš i vidiš, ako ti se ne sviđa (nije ono kaj si očekivao) prodaš i uzmeš nešto drugo. Nećeš se ženit za nju." |
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Banned
|
Dakle kao sto kaze Wolv: "Uzmeš i vidiš, ako ti se ne sviđa (nije ono kaj si očekivao) prodaš i uzmeš nešto drugo. Nećeš se ženit za nju."[/QUOTE] da,ali je netko rekao da grafička rastereti procesor koji onda uopće ne radi fiziku...a i dobije se ukupno više fps-a u igrama |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Ajd pliz, nauci se quotat, ovako salata ispada!
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|