|
![]() |
#362 | |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Radije bih nexusa isprobao, sučelje HTC-a me ne impresionira previše; draži su mi apdejti na vrijeme a i desire.a sad ima ko blata.. |
|
![]() |
![]() |
#363 |
amigo
Datum registracije: Dec 2007
|
Pitanje za vlasnike desirea. Jel se vaš uređaj malo više grije? Imam neki Battery widget koji pokazuje temperaturu baterije, sve do 35°C se ne osjeti neko veće zagrijavanje ali nakon surfanja ili igranja premaši se ta vrijednost i dosad mi je došlo najviše do 40.5°C. Neznam jel se i ostali smartphoneovi tak griju. |
![]() |
![]() |
#364 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Donji dio se zagrije, ali zasad mi to nije izgledalo strašno već samo mlako. Trenutno mi je na punjaču i pokazuje 37°C, kad sam pogledao "na hladno" kada ništa na njemu ne radim pokazivao je 30° i tako. Updejtao sam svoj prošli post vezano za trajanje baterije.
![]() |
#365 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Sasvim normalna temperatura. Ni u kojem slučaju ne povlačim paralele i krive pretpostavke, ali imajte na umu da se radi ipak o 1GHz procesoru.
#366 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#367 |
Guest
|
|
![]() |
#369 |
Premium
|
Instalirao sam Froyo sinoc na Desire, nemojte ocekivat cuda. Jest brze, ali ne toliko koliko se misli, tako da se ne razocarate. Baterija moooozda malkice bolja, WiFi malo jaci, i jos par stvari, ali realno, nista spektakularno ![]() Edit: e da, Linpack score mi je skocio sa 6 na 35-39, ali posto ne igram igre, za mene nema znacaja. |
![]() |
![]() |
#370 | |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Sad mi je za oko zapeo i HD mini uz Desire, buduci da je Droid X podbacio sa boot-romom a Wildfire je isapo totalna pusiona, spor i jadan. @Mad_Duke Idem pogledati! p.s. u jbt, ovo je prejako ![]() Zadnje izmijenjeno od: Newbie Pro. 17.07.2010. u 11:53. |
|
![]() |
![]() |
#371 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Nisam probao Nexus One tako da ne mogu zakljucivati ali HTC sa Sense UIem je stvarno odlican. Cijeli svoj "mobilni zivot" sam bio "odani sljedbenik" ![]() Uglavnom, ja sam prezadovoljan i Androidom i Desire-om. Naravno, postoje stvari koje bi mogle biti bolje ali nista strasno. Nadam se da ce nasljednik Desirea ispraviti hardverske nedostatke (bolja kamera, ekran citljiv na suncu, mrvicu veca reza ekrana ako je moguce, prednja kamera za Skype prvenstveno, malo bolja baterija, itd.) a Google ce vec ispeglati OS kako treba. ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Vidjet cemo sto ce ispast, neki govore o velikom ubrzanju, pogotovo sa flashom na 10.1, a eto neki da nema vecih razlika. Btw, Samsung Captivate (Galaxy S), sto mislite o tome? Jako lijep mob, andro 2.1 (ziher ce i Froyo gore)? http://www.mobilecrunch.com/2010/06/...y-s-captivate/ |
![]() |
![]() |
#374 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
moze mi neko objasnit sta da napravim s gpsom na desireu? trenutno imam samo one mape koje sam dobio s njim i tamo mogu vidjet svoju lokaciju i kako doc do neke destinacije, ali za to se trebam spojit na net? kako i koji gps mi je najbolji da ga skinem i kako da ga koristim direktno preko satelita da mi ne treba internet za to? jos jedno pitanje: sto se tice 3g-a , da li je vama preko dana stalno ukljucen internet i da li onda on sam svako toliko updatea vrijeme i sl...? jucer sam ga dobio i jos sam totalni laik, moram jos puno toga podesit na njemu a nemam pojma od kud krenut... hvala na pomoci |
![]() |
![]() |
#375 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Mijesas stvari... GPS na mobu ne zdere data promet, OSIM ako upalis A-GPS pa onda koristis data promet sa baznim stanicama da se cijeli proces TTFF-a ubrza (citaj: ~10 sec za precizno lociranje satelita/lokacije). Stovise, preporucljivoj e koristit A-GPS jer jede ekstremno malo prometa (10-50 kB po spajanju na satelit jednokratno), stedi bateriju (pronalazenje satelita zdere bateriju a zna potrajat od 30s do 10 min i slicno. Maps aplikacija je nista drugo nego Google Maps za Android OS, koja usput koristi GPS prijemnik u mobu i locira te na karti, a karte se skidaju on the fly, zato zdere data paket ko blesavo ako mu dopustis. Ono sto tebi vjerojatno treba je GPS Navigacija za Android OS, a to ces nac na ovom threadu stranicu-dve prije ove. ![]()
#376 | |
Registered User
|
Citiraj:
ugl hvala |
|
![]() |
![]() |
#377 |
49%winner
|
Se može negdje upaliti/ugasiti A-GPS, a da ne gasim kompletan data promet (mobile network)? Koristi netko UVOC kernel jer imam pitanje il dva? Također ako netko koristi A2SD(+) imao bi par pitanja prije nego se upustim u flešanje. Nisam noob, samo radim ovo prvi put i želim provjeriti jesam li na dobrom putu.
![]() |
#378 | ||
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
#379 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#380 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
#381 | |
El Mattador
|
Citiraj:
Imao jednom Samsunga (i8910 Omnia HD) i rekao sam nikad vise Samsung. After-sale podrska im je grozna, jako rijetko izdaju novi firmware. A i kad izdaju to je obicno lose ili nevazno. |
|
![]() |
![]() |
#382 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Za gps definitivno neka iGo verzija. Za Desire je to trenutno Motonav. Druge karte su loše i ne previše detaljne za HR, dok na iGO i od naših karta koja je precizna. Prednost je i ako imate standalone navigaciju sa iGO kao ja, pa ne morate skidati duple karte nego sve navigacije iste karte koriste. Još nisam imao problema sa lociranjem gps lokacije na desire, čak nekada i iznenađujuće brzo, unutar 20-tak sekundi. Da li postoji neku mogućnost za push email na android mobitel kod naših operatera? Na VIP-u sam i ne namjeravam ga mjenjati pošto je cijela firma na njemu tako da me zanima uglavnom za VIP, ali svakako ako ima i netko drugi postajte da ljudi znaju. Koristim HTC Desire. Na staroj nokiji sam mogao preko blackberry software-a, ali nisam vidio da ima blackberry za Android. Zadnje izmijenjeno od: Router. 18.07.2010. u 16:16. |
![]() |
![]() |
#383 |
49%winner
|
Želim ostati na stock 2.1, ali uz dodatak A2SD ili A2SD+ (imam class 6 karticu, smatram da bi + verzija trebala raditi sasvim u redu) i htio bi staviti UVOC kernel prvenstveno da iz baterije izvučem max. Rootao sam mob Unrevoked metodom i automatski sam dobio ClockworkMod 2.5.0.1. recovery. Pored toga imam instaliran i ROM Manager od autora ClockworkModa. Nabavio sam UVOC kernel iz prethodno linkane teme (imam v11, a ne v14 jer se dosta njih žali na v14). Pretpostavljam, ali nisam siguran dok ne vidim step by step upute, da ovaj kernel trebam preimenovati u update.zip i instalirati preko CM recoveryja. Uglavnom, dosad si trebao steći sliku dokle sam došao ![]()
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 18.07.2010. u 17:58. |
![]() |
![]() |
#384 | |
Guest
|
Citiraj:
Samsung ima jednu "veliku" prednost a to je Super AMOLED ekran koji svi hvale. A kaj se tiče korištenja mobitela kad sunce direkt tuče u njega. Zaboravite na to nevažno dal je Iphone 4 TFT u igri ili najnoviji Samsung Super AMOLED. Nije realno očekivat da bu se ikaj promjenilo u bliskoj budućnosti. |
|
![]() |
#385 | ||
El Mattador
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#386 |
Pink Floyd fan
|
Nemoj širiti dezinformacije. Iz vlastitog iskustva mogu potvrditi da se vidi, nije savršeno ali daleko od toga da se "doslovno ništa ne vidi". Zapravo vidljivost je slična kao i kod ostalih color ekrana mobitela dok je u svim ostalim uvjetima Amoled u prednosti u odnosu na LCD.
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 18.07.2010. u 22:58. |
![]() |
![]() |
#387 | |
Premium
|
Citiraj:
Da bi instalirao kernel, dovoljno ga je skinuti na karticu, i onda preko fake-flash-a (meni ROM manager ponekad ne obavi instalaciju sam, pa radje koristim manuelnu metodu preko Fake-flasha) instalias kernel. Sam file ne trebas preminovati, a update.zip koji spominjes je u biti, ajmo rec, zaseban OS (recimo kao Hirens MiniXP, live Ubuntu itd.) iz kojeg mozes radit backup/particioniranje/instalaciju ROM.a/kernela/radio image/razne dodatke. Kad si u fakeflashu, ides na "Install Zip from SDcard" i uputis ga na ono sto zelis instalirati. BTW, dobro pogledaj da li ce ti taj kernel odgovarati uz tvoj ROM, posto neki idu uz specifican ROM. Nemozes ubiti mob, ali ustedices si vrijeme i zivce ukoliko ipak nesto podje po zlu, zato je bolje prije raspitati se. BTW, cestitam na uspjesno rootanom mobu, ja sam najvise vremena potrosio na to, prvo su me driveri zezali na Win7, a nigdje nisam nasao bas detaljno obradjene upute, fali mi nesto kao iClarified za Android.a, a ovo kasnije je lako ![]() Nisu dezinformacije i kod mene i par drugih koje znam a imaju Desire.a se ne vidi apsolutno nista na suncu. SuperAmoled je miljama bolji na suncu |
|
![]() |
![]() |
#388 | |||
49%winner
|
Citiraj:
Ah, nisam te mogao dočekati i dao sam se u flešanje. Sve već odrađeno, šljaka, ali nisam previše zadovoljan rezultatima trajanja baterije. Čak sam i clock podesio na max 800 mhz, ali čini mi se da baterija prebrzo ide dolje. Budem sutra detaljnije testirao. Ugl većina se žali na taj v14 kernel, ali nigdje nisam uspio naći v11 za stock (autor ih je micao kako je izbacivao nove verzije). Citiraj:
http://myhtcdesire.com/modding/how-t...asily-method-1 Postoji i metoda rootanja iz Windowsa, ali je zezancija sa driverima - preporuka: Linux. Sam postupak traje max 5min. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#389 | |
El Mattador
|
Citiraj:
Dezinformacije ? ![]() ![]() HTC Desire: Nokia E52: ![]() Snimljeno jutros sa Canon EOS 350d, pod istim uvjetima. Napominjem da sunce nije direktno sibalo u mobove, inace bi rezultati bili jos gori zbog refleksije. Slike od HTCa jesu malo mutnije ali to iskreno ne pravi nikakvu razliku. BTW, cak i kad otvorim poruke, dakle bijela pozadina, opet se nista ne vidi. |
|
![]() |
![]() |
#390 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Nemam baš nikakve simpatije prema mobu kojem baterija ne izdrži ni dan ali ovo nije "malo mutno" nego je žalibožepara ako je to stvarno EOS 350 a ovakve slike si postao...
|
|