|
![]() |
#691 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() |
#695 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Accelero stavljen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I temperature ![]() To je nakon pola sata igranja BC2, clock 850/1200.Sa stock coolerom je GPU išao do 70 a VDCC do 55,ja sam prezadovoljan ![]() Jedino što me muči,spojio sam vent sa accelera sa ona dva pina na grafičku ali ne mogu nikako kontrolirati brzinu vrtnju nego je stalno na max pa sam sad stavio na potenciometar. Predpostavljam da je zato što tu ide PWM vent kakav je bio na stock hladnjaku.Mislio sam kupiti ovaj hladnjak http://www.arctic-cooling.com/catalo..._48_68&mID=342 ali njegov "jack" ne ide u grafu jer je na njoj neki mali,da li netko zna kako spojiti normalni ili PWM vent na grafu a da ne moram lemiti kao za ovo što sam imao? EDIT: Da li bi radilo kad bi spojio vent i sa žutom žicom,dakle žuta-crvena-crna,bez plave,da li bi onda mogao kontrolirati okretaje preko grafičke kartice? Zadnje izmijenjeno od: Veki-os. 11.07.2010. u 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Premium
|
Ako ne staviš kvačicu na continue refreshing.... GPUz ti nebu pokazal koje su temp. bile kad si igral nego samo u idleu. Tako da ti taj ss ne vrijedi i što je bitno , da se ne zajebeš i krivo briješ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: Veki-os. 12.07.2010. u 02:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#701 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Malo si se stiltal, previše si se bacil u OC vode....nemoj da ti dečko dođe sutradan na vrata i veli daj mi sad novu 5850, jer sluša tvoje savjete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Premium
|
Heh,probao sam i na 1.25 na 950,ne grije se baš jako puno ali ne bih baš tako držao stalno. Do koliko smiju iči temperature VDDC-a,vidim na netu pišu do 120C,to mi je malo too much,na 70C mi je več užaren onaj backplate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Meni radi uredno na 1.187v (950) Budući da je ljeto i da će možda trebat dodat malo napona možeš i dignut malo ali sumnjam da bu ti trebalo preko 1.2v ![]()
![]() |
#704 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
4870/4850 i sl. su bez brige radile na 100°C više, no 5850 se gasi i puno prije, bar je tak bil slučaj kod par ljudi(koji su mijenjali hladnjake ili pak kurili stock pa su se vram grijali), zato sad po ljetu se ne igraj baš s velikim voltažama, poslušaj @Jelc-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Premium
|
Pa na glavnoj stranici odakle skidas sve jedan official driver.. Samo kliknes na link Previous Drivers... |
![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ja držim 1.250 i nema za sada problema i vent na 50% , al sve ovisi od kartice do kartice ![]() kad stavim manje od navedene voltaže gasi mi se na 900/1250 nakon 10minuta kod nekih igri , jebiga zato je držim na toj volatži :/ dok za 850/1200 netrebam dizat voltažu i vent mi je na auto tj oko 23% samo malo se oglasni kad su grafički jače scene primjerice BBC2 -u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
I sad ces mi reci da primjetis 50 mhz vise za gpu naustrb tog da bi je kurio na 1.250 ? Primjetis al NE. Imas grafiku koja je jedna od najboljih trenutno ( kao i dosta ljudi koji imaju 5850) i vrti sve moguce ,dignes ju na 850 sto je za 125 mhz vise i onda jos ides krkat neke lude voltaze da iscjedis zadnji atom iz nje ?i onda jos pises takve nebuolze da ju drzi za svaki slucaj na toj voltazi, jos ce nekom krepat kartica ak procita i poslusa takvu glupost kao sto ti je i @ danc00 rekao. Ili sam ja lud il vam je spica da pise tih 900 pod moj komp il neznam sta, prosvjetlite me ![]()
![]() |
#710 |
Premium
|
da primjeti se, recimo u bbc2 45 i 60-70 fpsa nije isto ![]() što je istina al ono ,60 je puno fludinije moraš priznat ![]() i zakaj ne klokat na 5870 vrijedosti kaj te nis ne kosta a i 58mica dobro podnosi oc i volt tweekanje ![]() pa i cilj je izvuč zanji atom iz nje s obzirom na ostatak konfe koju imam da vidim dok kad bi mogla gurat buduće igre ![]() bdw zahtjevne igre igram ocano dok ostale koje su manje na defaultu ![]() odnosno u mom slučaju 765/1150 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#711 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Daj nemoj meni pricat da je izmedju 850 i 900 Mhz razlika 25 FPS .. Citiraj:
![]() ![]() I ne , nije cilj komponente iscjediti mast iz nje nego korisitit njen pun potencijal uz normalne temp i voltaze.Al ko sto je netko rekao na ovom forumu, ovo je borba s vjetrenjacama... Btw nije dok kad , nego do kad ...
![]() |
![]() |
#712 |
Premium
|
ne između 765 i 850/900 je ,krivo sam napisao a zašto nebi kad volim swe nafrljit na moguče kaj se u igricama nudi hehe ![]() pa oc dođe u dobre svrhe al kažem rijetko je ocana ne patim na čmarkove i ine testove do sada od kad je imam 2009/12,mj nisam je trebao ocati dok nisam poceo igra bbc2,codmv2,metro2033 ![]() i tak sam razmišljao kako si napisao u zadnjoj rečenici , do nedavno hehe ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
pozz ja imam mali problemcic na 5850 toxic naime nema mi voltage controla u MSIu,stavio sam u CFGu unlockvoltage na 1 ali nema i nema... jeli netko zna rijesenje? ili ta kartica uopce nema voltage controla?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Premium
Datum registracije: Jul 2010
|
U CCC nemogu ručno podesiti okretaje venta dok na auto npr.u metrou temperatura otiđe do 85 ali vent radi na max 35% i naravno da nemože skinuti temperaturu... e sad pitanje dali bi na auto postavkama brzina venta trebala proporcionalno rasti sa povečanjem temperature i koliko bi na 85 trebala iznositi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Premium
Datum registracije: Jul 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Premium
|
Mislim da sam več pitao ali nitko nije odgovorio,da li se može nekako spojiti obični vent,dakle non-PWM na 5850 koja ima priključak za PWM ventilator a da mogu kontrolirati brzinu? Spojio sam ventilator sa crvenom i crnom i vrti se na 100%,ne može se regulirati voltaža/okretaji. Sad sam našao za šta je koji pin ![]() Da li je netko isprobavao ili zna kako spojiti da se može kontrolirati brzina vrtnje i je li to uopče moguče? Također ako budem isprobavao razne kombinacije spajanja da li mogu oštetiti/spaliti taj priključak za vent na grafi ili samu grafu? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|