|
![]() |
#541 | ||
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() MAXica je u kutiji i čeka da ulovim najjačeg 3.4 "C" Nortwooda, grijeh ju je gaziti s nečim ispod toga ![]() Citiraj:
Hm, jel taj SiS 655 čipset uopće podržava Prescott jezgre ? Imam jednog Celerona D 3.06 pa bih ga baš mogao sutra probati zakurblati ako uspije upaliti na njoj ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Doomster
Datum registracije: Mar 2008
|
![]() |
#544 |
3.14zda ®
|
To su tako male razlike, isto kao i razlike između i865PE i i875P čipseta...ali nikako tolike koliko su se intelovi čipseti uzdizali nekoć u nebesa. A i moj procesor za razliku od tvog je jedna od prvih generacija Northwooda sa 400MHz FSB-om ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#548 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Moj s478 stroj je konačno gotov ![]() ![]() 1. koje temperature tj. voltaže su "opasne" za ovaj moj procesor (P4 2,8 "C" northwood HT).? koliko ne smijem prijeći? 2. ovaj stock hladnjak je poprilično glasan na 4000 okr. ima li kakav sličan u tom rangu samo da je tiši? |
![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
![]() a što se tiče hladnjaka, imaš hyper 6, mislim da ima i freezer za p4, zalmani 7000 i mislim 7700 serija, thermaltake volcano 7, 9, 12, glacialtech igloo serija i naravno Alpha PAL8045 ![]()
![]() |
![]() |
#550 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Frizerka 4 je optimalna za P4 po pitanju performansi, tišine i cijene. S druge strane imaš teškaše kao što su Hyperi koje je Pupo spomenuo, ili još bolje ako nađeš, mogao bi ganjati i Sonic Towere rev.1 koji idu za po 100kn, a odlični su za te procesore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Antimićanin
|
Pod opasnu voltažu sam mislio reći, da do koje maksimalne voltaže smijem ići da se ne dogodi SNDS. a moja ploča može dati 1,8V. dakle, na koliko da ga ustabilim, 1,55 ; 1,58 ; 1,60??? za Sonic znam, tražim i nikako nabaviti... Hyper 6 - gdje to nabaviti??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
.
|
Sve je to lutrija. Može ti se desiti na overclockiranom procesoru, a ne mora. Mislim da je mala vjerojatnost da ti Norti crke na normalnim naponima unatoč SNDS mitu. Ja sam svog 2.8C prije jedno godinu dana držao na 3.6-3.8GHz pod Sonicom pri nekih 1.6v (moram priznati da se trenutno ne mogu sjetiti točnih frekvi/napona, no znam da nisam išao preko 1.65-1.7v za 24/7). Tjerao sam i 2.4C te 2.8C Nortije pod LN2, pa im se ništa nije dogodilo, stoga mislim da možeš biti miran. Gdje nabaviti Hypera, nemam pojma. Ja sam ga davno uzeo od MentalHarakirija s PCE, sad je kod Pupe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
.
|
Da, iako ni sa većim vrijednostima ne bi bilo problema, ipak se tu radi o staroj gardi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Kako ne, bilo ih je. Moja Abitica AI7 je mogla do 1.9V ako ne i više, koliko se sjećam ![]() Ako ga možeš pošteno ohladiti, to je OK napon. Nikako ne više od 1.75V.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#557 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
nikako nemoj preko 1.7v a ako hočeš da poživi koju godinu nemoj preko 1.6v, temparaturu drži što nižu jer na s478 senzor je na ploči ispod socketa pa je upitna točnost posebno prilikom naglog zagrijavanja jer senzor i procesor nisu fizički vezani |
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Sa Shurikenom hladiš ovaj Northwood iz siga? Kakve su temperature, da li dobro hladi? Zanima me kako bi hladio moj extreme edition, da li ima smisla preći sa katane na shurikena? |
![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
3.14zda ®
|
Sad hladim s kurcem jer mi je ploča crkla taj dan kad mi je kewler došao, koji bad luck ![]() Inače procesor sam isto promijenio, nabavio P4 2.8 "B"...uskoro mi dolazi druga ploča (Asus P4S8X-X) pa ćemo vidjeti kako taj Big Shuriken hendla Northwooda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Premium
|
Hehehe, da, nije baš neka sreća, vidim po komentarima da imaš MAX 3, zašto nju ne vrtiš? Ja bih za tu ploču prodao kuću i sve što imam u njoj ![]() Ajd, kad ga staviš u pogon, ako stigneš, stavi temperature, baš me zanima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() EBAY ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Antimićanin
|
fakat sitna para za ploču koja je retro-DFP ![]() @Bjukenon - sve iole bolje ploče sa i865 i i875 čipsetom su u startu bile preskupe, a cijenu drže i danas jer ih nema puno. i naravno, kome treba, taj će iskrcati pare za nju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Premium
|
Ma gle, nije da mi treba, imam ovu IC-7 koja je praktično u svemu ista kao i MAX-ica uz nedostatak nekih stvari koje mi nisu toliko ni bitne, ali opet, MAX-ica je vrh. A ovu svoju se bojim kloukati jer je krpana, istina, krpao ju je majstor zanata ali opet, s obzirom da je gore Extreme Expensive, ne znam kak bu se ponašala a i napajanje mi nije baš nekaj... Morat ću još lovice ulupat u to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
P4C800 je vrh što se tiče klokanja ![]()
![]() |
![]() |
|
|