|
![]() |
#122 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
nesto mi nije jasno, kad se prijedje na taj digitalni prijenos, nova tv i rtl ne naplacuju nikakve namete...hoce li nakon tog prijalaza rtl i nova ostati na anteni ili ce i to biti digitalno (ali se nece placati)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
ja sam ovu pizdariju sa tv rpetplatpom lako rijesio.. zajebo sam se, pa mi je doso onaj inkasator i vidio da imam tv... prijavio tv, platio kaznu (za 2-3 mejseca jer kao nisam prijavio)... platio jednu ratu... iduci mjesec nazvo broj sa uplatnice i rekao da se selim iz stana i odjavljujem tv sa ove adrese i prebacio tv na svoje starce (gdje je prijavljeno vec jedno 10komada ![]() i vise mi uplatnice ne dolaze, a ni inkasatori, ako iduci put dodju i nekim slucajem ih pustim, zabunom i cuju ili vide da imam tv.. samo kazem, zakonski rok je mjsec dana da se prijavi tv uređaj, a ja ga kupio prije 5 dana, znaci fuck off s mojih vrata naredna 3 tjedna.. kad dodju poslije toga, kazem da neam tv i cao miki... ili jednostavno pred njima bacim tv kroz prozor (jer ipak sam tv vrijedi 100kn, a 2 pretplate mjesecne 120. .tak da cu bolje bacit tv njima pred ocima i kupit drugi za 2 dana, a oni nece dolazit narednih godinu dana ![]() i da, zakon kaze: IX. PRISTOJBA I DRUGI PRIHODI Članak 53. (1) Vlasnici radijskih i televizijskih prijamnika na području Republike Hrvatske dužni su HRT-u plaćati pristojbu. znaci i usb tuner je tv prijamnik, tako da i to spada u tv.. bez obzira jer vi na njeg nakacili 32inchni monitor ![]() ali njihovo poznavanje i priznavanje tehnologije se isto da manipulirat na 100 nacina ![]() evo i zakon, pa izvodite manipulacije.. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/304950.html
![]() |
#126 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Neznam kako izbjeći, ali ja neplaćam pristojbu već skoro godinu dana. Podstanar sam kod frenda koji nemože odjavit telku odkako mu je otac preminuo, te mi je jednom prilikom došao inkasator sa papirima za frenda, ja odgovorio da frend živi u zg-u kao što i živi, te da ja nemogu potpisat ništa u njegovo ime pošto sam ja samo podstanar. Inkasator kaže, ok, ali trebali bismo onda mi otvorit novi nalog na vaše ime, ja mu odgovorio žao mi je ali ja ne koristim nit tv nit radio pošto je oboje neispravno, a nit imam antenu, kao što nisam ni imao, on rekao onda ok i to je to. Od tada ga nisam vidio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Od prije par godina mnoge stvari su se promjenile oko ovoga, sad kad su firme dobile zakonsku osnovu da (za sebe) jeftino i brzo preko bilježnika i odvjetničkih kancelarija rješavaju slanje ovršnih prijedloga više nema velikog izbora ako si zaposlen i radiš - moraš platiti jer će ti slat tako dugo dok iznos nebude dovoljan da ti sjednu na plaću i moš se hebat poslje toga jer će oni svoju naplatu (i to debelo uvećanu jer netreba zaboraviti kolke su javnobilježničke naknade i odvjetnička satnica) rješit drito s tvojim poslodavcem... Dobro je kaj ne naplaćuju još i pretplatu za radio prijamnike u autima kod registracije... Ako neko ima opciju da sve odjavi i nakon toga ne prijavi više i da se osigura da mu NIKO neće moći prijaviti prijamnik kojeg ima doma može mirno spavati i ne plaćati, ali svi ostali se mogu slikati, inače sudski nalog za tako nešto bi ipak malo teže dobili "na blef" ali ako neko prijavi da imaš TV i ti odbiješ inkasatoru pristup onda može tražiti ako se zainati i vjerojatno bi ga i dobio ako ima pismenu izjavu...
![]() |
#130 |
Guest
|
Pitanjce za nekog tko je pravno potkovaniji. Ja imam analogni tuner na TV-u. Dal mogu odjaviti TV nakon kaj prijeđe na digitaliju, jer eto služi mi kao računalni monitor, a TV program! ne mogu hvatat! |
![]() |
![]() |
#132 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#133 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
so? pristojba je porez na tv prijemnik. tko ti brani da koristiš eksterni dvb-t prijemnik kao pola nacije? ![]() isto tako, prelaskom na distribuciju signala osjetno padaju troškovi prijenosa i odašiljanja tv programa, pa nitko niti ne pomišlja da se pristojba smanji, zar ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Pa treba netko i platit sve te masne plače u hrt-u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Interesantna tema oko TV pretplate u Srbiji, prenešeno sa EX YU Sat-a Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
znas kako se prosjek racuna, a, sve manje ljudi rade, tako da se sa sve manje ljudi djeli pri racunanju prosjeka, pa taj prosjek cak i raste ... zalosno sta nam rade... edit, zaboraivo sam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
http://www.jutarnji.hr/fiktivni-ugov...reveli/735303/ pa samo vi plačajte... ja več 2 godine ne plačam.. prestao, odbio inkasatore, napiso dvije žalbe i nema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Sad sa ovim ukidanjem analognog signala lako možemo odbiti inkasatore, jer - nemam taj njihov prijemnik i ne mogu gledati program jelte? Nema veze što mi u dnevnoj sobi stoji 42" LCD i MaxTV prijemnik ![]()
![]() |
#142 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Imam pitanje. Naime, curina mama želi odjavit TV da ne plaća više tu pretplatu pošto je to već stvarno lihvarski a u kućanstvu su svi nezaposleni ili studenti. Problem je sad taj što se mora potpisat ona neka izjava di ti daješ njima pravo da ti bio kad dođu u stan provjerit dal imaš TV, a ako ih ne pustiš oni automatski pišu neku kaznu il kaj već... Sad, njih je strah da im se to ne desi, pa nas zanima dali ima neki drugi način za prestat plaćat tu pristojbu ali bez da se potpisuje ta izjava? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Guest
|
Citiraj:
U kojoj ti drzavi mislis da zivis :P Recimo samo da je u vecini drzava koje su vrijedne spomena cijela stvar puno normalnije uredjena. |
|
![]() |
![]() |
#145 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() |
#146 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
to njuskalo: napravi ovo, nabavi neki tv koji je u kvaru i onda pozovi njih da odjavis tv i onda ti oni posalju covjeka koji ti baždari tv kao da ga ne mozes gledat, taj tv baci i stavi natrag svoj tv i to je to. tako je barem par ljudi koje ja znam napravilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Toplo se nadam da će smanjit pretplatu na 60kn jer je ovih 80 stvarno previše za 4-5 programa, odnosno samo 2 javne televizije. Citiraj:
Kod mene kad je došla inspektorica za nešto drugo, nebitno sad, kaže, sve se može al ak imaš dobre susjede.
![]() |
![]() |
|
|