|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
(riješeno) Artefakti na ATI Radeonu HD 4870
Pozdrav, imam problema s grafickom,tokom duzeg(30ak minuta) igranja počne bacati artefakte a igra se zamrzne (konkretno sam probao na bf2 i tracmania nations ).Katkad se zna zblesirati i prilikom dizanja sustava pa jedino restart pomaže. -probao sam staviti grafu na drugi slot,ne pomaže -probao sam smanjiti taktove(stavio sam na 600/700 i isti problemi).Inace tvornički je na 850/900(model sa Zerotherm haldnjakom). -kučiste je solidno provjetreno Što se tiče windowsa sve radi ok. Jel bi mogao još nekako testirati prije nego je dam na reklamaciju?(imam garanciju do 9og mjeseca )3dmark ? I što mogu očekivati ako idem reklamirati,nekako ne vjerujem da ce je ekipa testirati igrajuci igru pola sata da naiđe na artefakte... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
otišo po cigare i nesto
Datum registracije: Oct 2009
|
Definitivno je daj na reklamaciju jer kaj god ti testiro nećeš je uspjet sam popravit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Eventualno možeš pokušati s drugim driverima ili propuhati grafu kompresorom ako se radi o pregrijavanju. Ako se artefakti i nakon toga nastave pojavljivati nosi grafu na reklamaciju kao što kolega gore kaže. Gdje je kartica kupljena uopće?
![]() |
#4 |
Premium
|
Grafu sam propuhao,evo upravo sam igrao bf2 s taktovima 600/600 i nakon 20ak minuta se pojave plavi artefatkti(u obliku sahovse ploce,kao kockice).Nakon toga se driver restarta i moram alt+f4 van iz igre i close.(Kad vratim u igru igra blinka crno-bijelo). Kupio sam je u hgspotu pocetkom 9og 2008e,taman imam negdje jos 3 mj garancije. Edit : Probao malo TM nations i nakon par minuta bude ovako ![]() Zadnje izmijenjeno od: Sadgasm. 07.06.2010. u 23:38. Razlog: Dodavanje slike |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Mislim da se nemaš više šta razmišljati, a HG spot ne pravi neke probleme oko reklamacija kao što to može biti slučaj kod drugih... Otfuraj grafu natrag u trgovinu i strpi se dok oni ne naprave dijagnostiku, vjerojatno je memorija na njoj odapela a tu nema druge nego zamijeniti drugom ispravnom.
![]() |
#6 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
E btw. si pratio možda temperaturne promjene memorije/gpu-a?
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Što se tiče temperatura u loadu, znaju biti visoke ,po 100 stupnjeva,od kad sam je nabavio uvijek su se tako kretale ,a memorija je znala ici i preko 100 :S Čini se da mi ne preostaje nego je odnijeti na reklamaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Zerotherm kažeš?? Da nije to Powercolor HD4870? Ja sam imao takvu, i desilo mi se isto kao i tebi. Greška od strane proizvođača kartice, jer stavio je na memoriju 2 bakrene ploče, a ljepilo koje drži te ploče i nije baš nešto, tako da ti se najvjerojatnije dogodilo isto što i meni, sa jednog memorijskog čipa ti se odlijepila žvaka koja drži tu bakrenu ploču, i taj čip se usred nedostatka hlađenja pregrijao i odapeo. U svakom slučaju, pošto imaš garanciju, ne oklijevaj niti sekunde već ju vozi na reklamaciju. Sad vidim da je tvoja Club 3D, ali brijem da izgledaju jednako ![]() Ovakva grafička?? http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...ed=0CD4Q9QEwBg Sad vidim da si imao problema sa temparaturama. Hmm, sa istim takvim hladnjakom meni trenutno drži sapphire-ovu hd4870 na 55°C u igrama ne prelazi 70, na powercolorki su bile mrvicu možda veće temparature, ali niti približno 100°C Provjeri dali ti hladnjak dobro nasjeda na GPU, jer meni se čini da je netko šarafio po toj kartici pa je nešto zbrljao, ili nije stavio pastu ili nije dobro postavio hladnjak, jer 100°C ona nesmije ni sanjati sa tim coolerom. Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 08.06.2010. u 00:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Da,ta grafa je. Koliko otprilike traje dijagnoza u hgspotu i te sheme ako tko zna ? EDIT: Da,što se tiče temp stvarno je vruća.Sad je držim na 400/250 i temperatra GPU-a je 63 ,a memorije 43-46(VDDC ) Zadnje izmijenjeno od: Sadgasm. 08.06.2010. u 00:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Prije su bili jako jako spori, ako si ih htjeo požuriti, morao si svaki dan zivkat i bit dosadan. Sad nakon restrukture neznam kakvi su po tom pitanju, već duuugo duuugo nisam ništa uzimao kod njih ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Reci ima da se nakon 30-ak minuta igranja se pojavljuju problemi i morat ce toliko testirati...bez brige graficka je neispravna i garanciju ti moraju priznati |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
A nije nitko šarafio jer sam ju dobio novo zapakiranu.Trebao sam zapravo dobiti grafu s referentnim hladnjakom al sam dobio ovu za cijenu te ![]() Dati ovu na reklamaciju i nabaviti neku jeftinu pasivnjacu dok se ne sredi reklamacija. EDIT: Tnx LUD76,nadam se da ce reklamacija proci u najboljem redu . |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
pa i to ti je super posto 5850 kosta 2k i kusur kuna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nije dobra. HG radi sa Msan-om, a meni je MSan u 12-om mjesecu zamijenjena HD4870 za sadasnju ASUS HD5850 bez ikakve nadoplate. ![]() Bas me zanima kakav racun ti izdaju za ovu situaciju, ako moze scan racuna tu ili na pm. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
PizzoZder
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Kužim, ali i razumijem politiku HG-a. Također, Powercolor i Gigabyte mi ne idu uz MSan, tako da baš poveznice nema. Imao si sreće, jer si vrlo lako mogao dobiti nazad repariranu HD4870. Čovjek je platio razliku između plaćenog iznosa za HD4870 (recimo da je 1900kn) i 2500 kn za HD5850. Po meni je ovo samo pohvalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
PizzoZder
|
Znam da sam imao srece. Njegova je kao i moja Club 3D, to je MSan dilao. I da, 2008 ta grafa je kostala finu cifru. Cinjenica da je ono sto je on platio 600kn meni rjeseno bez naplate. Nisam ja trazio nista, a zna se da su duzni mu vratit isti proizvod ili popraviti stari ili ponudit zamjenu. ![]() Da mi je znat sta je njima iz MSana vraceno. ![]() http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2035 Edit: @Gilbert5, drugio red, 8. ikona http://www.msan.hr/Default.aspx?tabid=79
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera Zadnje izmijenjeno od: nino. 25.06.2010. u 17:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Nevezano za temu... Ne znam, mislio sam da su Club 3D uvozili samo Autronic i HG... Imam Club 3D 8800 GT, i nema nikakve naljepnice od Msana. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
@nino, stvarno si dobro prosao, jbga ja sam morao nadoplatiti ali sam i ja zadovoljan ![]() A na računu je cijena od 5850 negdje 2400 kn i ispod piše dopušteni odbitak od servisa 1800 kn. Prezadovoljan sam s novom grafom, čuje se u loadu kao stara u idle-u, temp ne prelaze 60 stupnjeva, a toliko je bilo staroj u idle-u. P.S. mogao sam ja traziti i novu 4870 bez nadoplate, ali mislim da sam puno bolje prosao s 5850. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|