|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
(riješeno) HP Pavilion dv6 1350em - instalacija XP-a u AHCI modu
Pozzzz, Imam problem sa navedenim HP-om, naime problem je sljedeći; na istom su predinstalirani org. windows 7 64, a ja želim instalirat windows xp pošto mi neki programi i ne rade na sedmici a potrebni su mi za posao. Događa se sljedeće:kada idem inst xp pojavljuje se plavi ekran kao kad padne sustav,ne skuži hard disk, pokušao sam u biosu SATA mode promijenit sa AHCI na IDE ali u biosu uopće nema tu opciju, pa bih molio ako je netko imao isti problem a da ga je rješio da mi pomogno, bio bih jako zahvalan, HVALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Trebas dodat (slipstream) na instalacijski cd od XP-a SATA driver za tvoj hard, to se najcesce radi sa nLite-om. Malo googlaj za detaljnija uputstva, ali jednostavno je, 2 min posla. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Kladim se, da nakon sto ovo rjesis, slijedi otvaranje novog topica sa pitanjem, "gdje naci drivere", posto "sluzbeno" Xp nije podrzan. Btw, ako mozes rec koji to program ne radi na 7mici?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
Radio sam sve po ovom postupku... http://www.digitgeek.com/how-to-slip...rs-into-xp-cd/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koji je točno product number da vidim o kojem se kontroleru radi?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne vidim nigdje koji southbridge ima tako da ćeš morati vratiti Windows 7 i iz Everesta očitati podatke...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Kakve su to izjave? Ti ces se strpit, a netko ce ti rjesit? Pomuci se malo sam, imas uputstva, znas sta trebas radit, nema tu puno filozofije. Stavio si krive drivere u nLite, pokusavaj dalje sa drugim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma gadljivi su više sa ovim sakrivanjem drajvera za XP. Za W7 ide SP45977.exe, popravljali su 9F error pri povratku iz Standby (S3) ili Hibernation (S4) moda. Pri traženju drajvera pogledaj i dv6-1211sg sličan model jer je ovaj tvoj za (ex)yu tržište pa su manje šanse da je netko napisao koje drv. trebaš za xp. Kad poviriš unutra (SP45977.exe), ćorak, neda se raspakirat. Na netu sam vidio za alternativni model da je unutra ICH9M SATA kontroler. Ovdje imaš opisane korake za sličan model. Ono šta trebaš napraviti: - vrati nazad taj W7 x64 (ako si ga srušio) - za sav hw povadit Device ID i verzije drajvera - sa tom informacijom prikupit sve drajvere za XP x32, vjerojatno neće biti lako - sa nLite napravit install cd na koji ćeš dodat drajver za sata kontoler, opisano u linku poviše, postupak i tu na forumu - kad digneš goli XP onda prvo ide Chipset kojeg ćeš skinit sa Intel stranica, ako se ne varam trebao bi biti Mobile Intel® GM45 Express Chipset - grafa, pa audio i tako redom, jedno po jedno traži i rješavaj |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
E ma nije meni problem se pomučit, inače sam jako uporanprobao sam već sve i svašta, jedan mi je prijatelj rekao da je to do biosa, da kao nešto u biosu neda pokrenut xp-sad jel do toga nemam pojma, probat ću skinut još koje drivere pa probat, Hvala na savjetu i pomoći svima,,, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Mislim,mozda ce ovo biti malo shabanksi odgovor,a da jednostavno koristis neki virtual boot i preko 7 direktno bootas xp...to bi ti bilo na kraju cak najbolje
![]() |
#13 |
Registered User
|
Uspio sam naći prave drivere i radi. PUNO HVALA SVIMA Ako nekome treba postupak ili linkovi za drivere neka piše pa ću stavit, |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Jesi li otvorio temu > jesi Jesi li riješio blem > jesi Sad je red da napišeš za one kojima će ista stvar trebati. Postupak i raspored instalacije je opće poznat i više puta opisivan na forumu: - slipstream drajvera za SATA kontroler na install cd sa nLite - install XP - Chipset - Graphic - Audio - itd Sad samo popuni sa nazivima i linkovima drajvera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Ovo "promijenit sa AHCI na IDE ali u biosu uopće nema tu opciju" je poznati "feature" Vista/W7 laptopa. Opcija je namjerno izbačena / sakrivena kako bi se forsirali spomenuti os - vi, rečeno već jedno xyz puta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|