Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.06.2010., 13:24   #601
Sino
Premium

Sino's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Deby Pregled postova
hehe hvala ma krenula sam citat, imam ono par poznanika koji su fotografi i svi su mi rekli ostavi se canona, biraj olympusa ili sony i to kao zbog stabilizacije slike u tjelu i zbog objektiva pa sam surfala i eto htjela malo na forume, i sad sam se uclanila ovdje i trazim pomoc
svejedno aide bacit cu se na citanje
a sto si ti izabrao? I jesi zadovoljan s tim foticem?
Odabrao sam Pentaxa K-x ...kupio jos dodatni objektiv Tamron 18-200. Trenutno sam jako zadovoljan foticem. Dobio je dobre preporuke u PC-chipu a i tu na forumu ga dosta hvale pa prevagnuo. Jos uvijek vjezbam i isprobavam.
Evo ti nekih albuma ako zelis vidjeti sto sve fotic moze:

http://picasaweb.google.hr/sludas/PentaxKX001#
http://picasaweb.google.hr/sludas/PentaxKX002#
http://picasaweb.google.hr/sludas/PentaxKXLiquid#

Naravno, da je to jos pocetak...jos puno okidanja treba napraviti da se nesto nauci
Sino je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2010., 13:34   #602
Deby
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
oho, nije lose, neznam ni sama zašto ali pentax mi nekako nije padao na pamet, neznam ni sama vise sto cu izabrat, jel eto imam ja kompaktni olympus, sto je ok za ono normalne fotke, ali meni to nije dovoljno pa sad se bacam na neke tecajeve i na dslr fotoaparate sto cu izabrat sad stvarno neznam, vidjet cu na sto ce pasti odluka, za sad samo surfam..
Deby je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2010., 14:02   #603
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Svi aparati u nekom cjenovnom rangu su li-la, samo odaberi onaj sa karakteristikama koje želiš/voliš.

Najmanja investicija u SLR je početna u aparat, kasnije ako želiš nešto značajno bolje košta puno više od aparata sa 2 kit objektiva.
Ako ne bi htjela trošiti previše, moja preporuka ti je Olympus E-620 sa 2 kit objektiva.
Kasnije možeš dodati recimo 50mm macro i(li) 9-18 i imaš ogroman raspon sa kvalitetnim objektivima u malenom i laganom paketu za ne previše novaca.

Canon i Nikon su lideri na tržištu "top of the line" aparata i primarno su orijentirani na 35mm sustave, tako da njihovi cropped aparati redovito nude manje od konkurencije, a objektivi u tom segmentu im nisu nešto specijalno, i za kvalitetne objektive nerijetko treba potegnut prema 35mm vodama što nepotrebno povećava cijenu i gabarite (a aparat iskorištava 30-ak posto stakla na objektivu).

Zadnje izmijenjeno od: Mar. 03.06.2010. u 14:14.
Mar je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2010., 15:02   #604
Dr. Beast
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Sino Pregled postova
Odabrao sam Pentaxa K-x ...kupio jos dodatni objektiv Tamron 18-200. Trenutno sam jako zadovoljan foticem. Dobio je dobre preporuke u PC-chipu a i tu na forumu ga dosta hvale pa prevagnuo. Jos uvijek vjezbam i isprobavam.
Evo ti nekih albuma ako zelis vidjeti sto sve fotic moze:

http://picasaweb.google.hr/sludas/PentaxKX001#
http://picasaweb.google.hr/sludas/PentaxKX002#
http://picasaweb.google.hr/sludas/PentaxKXLiquid#

Naravno, da je to jos pocetak...jos puno okidanja treba napraviti da se nesto nauci
Gdje si uzimao Tamrona i koliko te izašao? Ajde nabaci par slika s njime.
Dr. Beast je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2010., 15:16   #605
reboot
Premium

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
oho, nije lose, neznam ni sama zašto ali pentax mi nekako nije padao na pamet, neznam ni sama vise sto cu izabrat, jel eto imam ja kompaktni olympus, sto je ok za ono normalne fotke, ali meni to nije dovoljno pa sad se bacam na neke tecajeve i na dslr fotoaparate sto cu izabrat sad stvarno neznam, vidjet cu na sto ce pasti odluka, za sad samo surfam..
zasto si odlucila preci na DSLR?
Recimo, nosit ces oko vrata sigurno pola kile aparata, pa jos par dkg objektiva, pa ako zelis malo vise zoomirat nosit ces sa sobom jos par dkg objektiva, pa za slikanje nesto iz velike blizine jos jedan objektiv...Ocu ti reci da nije DSLR za svakog i pritom to nikako ne mislim kao uvredu.

Moja preporuka je, ako nisi, da razmislis o naprednijem kompaktu. Canon S90 ili slicni. Izgleda obicno, ali ima neku elegantnu jednostavnost, a medu najboljim je kompaktnim aparatima trenutno. RAW, wide angle, f2.0 objektiv, full manual kontrole, lens ring, velik senzor za tako mali fotic...
reboot je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2010., 17:56   #606
Sino
Premium

Sino's Avatar

Citiraj:
Autor Dr. Beast Pregled postova
Gdje si uzimao Tamrona i koliko te izašao? Ajde nabaci par slika s njime.
U prvom albumu (http://picasaweb.google.hr/sludas/PentaxKX001#)
od fotke "Lion and lens" su ti sve pucane sa
TAMRON AF 18-200mm F/3.5-6.3 Di II XR LD Asp. [IF] Macro for Pentax
...a sa desne strane kod "vise informacija" se vidi , pogotovo, kaj je fokusna duljina iznad 55mm ...ali uglavnom su sve nadalje u tom albumu okidane sa njime. Uzeo sam ga u M-computers...brzo sve dogovorio ,platio preko e-bankarstva ...dostava doma ...1783kn...

Zadnje izmijenjeno od: Sino. 03.06.2010. u 18:32.
Staro 04.06.2010., 02:10   #607
Deby
Registered User

@mar: slažem se da su canon i nikon najbolji, ali mi ne treba nešto toliko profesionalno, imaju i oni dobre dslr za amatere a i za profesionalnce no naime, oducila sam se za olympus jer imam preko njih neke popuste tako da mi dode jeftinije. Da i gledala sam neke komplete sa dva objektiva, to mi se stvarno isplati, za pocetak mislim da cu uzeti nesto tako, samo moram naci najbolji komplet koji bi mi pasao...
@reboot: shvacam o cemu pricas i nemam se sto uvrijediti, nego imala sam dosta puta takve fotice oko vrata i definitivno mi nije problem nositi ga
Gle, razmisljala sam dosta, ali sam sigurna u to da to želim, jel oduvijek zaista volim fotografiju i želim poceti nesto naprednije eventualno uzeti neke tecajeve, literatute, makar i sad osnove znam, jel eto vec imam dogovoreno kod frendice mi, za bolje poducavanje , jel me fotkanje i usrecuje a moj olympus koji je kompaktni fotic me previse ogranicava..pa eto srecom imam susretljivu frendicu ciji me fotic spasi...Sad želim svoj dslr i odlucna sam u tome, ali razlog sto jos nisam otisla i kupila je to sto uistinu želim pametno potrositi te pare, pa trazim savjete svugdje
Staro 04.06.2010., 17:04   #608
reboot
Premium

Citiraj:
..pa eto srecom imam susretljivu frendicu ciji me fotic spasi...Sad želim svoj dslr i odlucna sam u tome, ali razlog sto jos nisam otisla i kupila je to sto uistinu želim pametno potrositi te pare, pa trazim savjete svugdje
btw. kaj ima frendica? jel ti se nes posebno svida na njezinom ili full smeta?
ako ides na 2 kita, moj glas za pentax Kx.
ako ti ostane novaca, kupis si jos extra baterije, karticu i jos koju sitnicu.
Staro 04.06.2010., 18:12   #609
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Evo da se malo i ja javim, nevezano uz ovo gore, već samo nadopuna moje dodatne opreme!
Evo prije tjedan dana stiglo mi iz Hong Konga ovo http://cgi.ebay.com/LCD-Battery-Grip...item4a9f441124
i iako je cifra daleko preko dozvoljene u nas a da nepodlježe carini i pdv-u paket mi je stigao na kućnu adresu, jer mi je susretljivi kinez napisao GIFT na ne preveliki paket pa je stiglo bez problema!
A sada malo o samom Gripu!
Prvo čega sam se bojao je bila kvaliteta, ali nakon samo 10 minuta u rukama shvatio sam da se radi o iznimno (obzirom na cijenu) kvalitetnom komadu opreme!
Ja sam ga uzeo prventveno radi boljeg i jednostavnijeg držanja fotića u portret poziciji ali i zbog dodatne baterije!
Naravno da ni dodatne funkcije koje pruža nisu za baciti, dapače, jako je zanimljivo snimati Timeloop a da pritom nemoraš koristiti komp.
A sada nakon tjedan dana mogu Vam samo reći da je ovaj grip jedan jako isplativ komad opreme, jer ne samo da se njime dobiju dvije nove baterije(dakle više okidanaja), već se dobije i dodatan oslonac pri držanji fotića i dodatne funkcije(timeloop fotkanje)!

Kada se malo popravi moj internet(bnet) koji trenutno trpi "tehničke" probleme onda uploadam i par fotki samog proizvoda!

A da dobio sam i dodatni daljinac koji ću prodavati jer već imam jedan!

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2010., 15:07   #610
Deby
Registered User

Citiraj:
Autor reboot Pregled postova
btw. kaj ima frendica? jel ti se nes posebno svida na njezinom ili full smeta?
ako ides na 2 kita, moj glas za pentax Kx.
ako ti ostane novaca, kupis si jos extra baterije, karticu i jos koju sitnicu.
ima starijeg olympusa sto je davno kupila olympus e410 jos dok je on bio nov novcat, i canona kaj je kupila u americi canon eos 1Ds mark III i sam znas da ga je masno platila..
nije mi sad, nesto da mi se posebno svidaju, mislim canon mi je apsolutno savrsen ali je to onako za nju kao profi, ipak joj je cijela obitelj živjela od fotografije, pa ona nastavlja lozu ali eto napomenula sam ih jer me spase od ovog mog kompaktnog olympusa tough 8010, nemam love za takvog canona ali ni ne trazim bas nesto takvo, njen olympus i nije los ali bi ipak nesto novije
tako da sad samo odlucujem izmedu sony a380 i olympus e620, a kako mar preporucuje bolje da si uzmem olympusa s dva objektiva u nekom takvom paketu pa sad jos to trazim pa cu vidjet jos kakve su ponude, ali zbog para gledala sam kod bratulića, samo kj na internetu ne pisu cijene, jer zna netko nesto detaljnije kod njih sto se tice cjena?
Staro 05.06.2010., 19:46   #611
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
ima starijeg olympusa sto je davno kupila olympus e410 jos dok je on bio nov novcat, i canona kaj je kupila u americi canon eos 1Ds mark III i sam znas da ga je masno platila..
nije mi sad, nesto da mi se posebno svidaju, mislim canon mi je apsolutno savrsen ali je to onako za nju kao profi, ipak joj je cijela obitelj živjela od fotografije, pa ona nastavlja lozu ali eto napomenula sam ih jer me spase od ovog mog kompaktnog olympusa tough 8010, nemam love za takvog canona ali ni ne trazim bas nesto takvo, njen olympus i nije los ali bi ipak nesto novije
tako da sad samo odlucujem izmedu sony a380 i olympus e620, a kako mar preporucuje bolje da si uzmem olympusa s dva objektiva u nekom takvom paketu pa sad jos to trazim pa cu vidjet jos kakve su ponude, ali zbog para gledala sam kod bratulića, samo kj na internetu ne pisu cijene, jer zna netko nesto detaljnije kod njih sto se tice cjena?
Ako želiš dobro tijelo,odnosno bolje od gore navedenih,Pentax k-x
Staro 05.06.2010., 23:46   #612
Deby
Registered User

Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Ako želiš dobro tijelo,odnosno bolje od gore navedenih,Pentax k-x
valjda ti vjerujem jer nemam nikakva iskustva s pentaxom, dok sa sonyem, olympusom i canonom imam, pa jel možes malo vise mi rec zasto si mi preporucio pentax a ne sony ili olympusa?
Staro 05.06.2010., 23:58   #613
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Odi na http://www.dpreview.com/ i usporedi te fotiće, na kraju imaš conclusion pa vidi pluseve i minuse i završnu ocjenu.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2010., 00:53   #614
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Razlike u tijelima ima, ali nisu dramatične. Najvažniji su objektivi/sustav.
Staro 11.06.2010., 00:15   #615
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Najnovija pridošlica u familiju.

Tako lijep, tako... Japanski?

Staro 11.06.2010., 00:25   #616
Dr. Beast
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Najnovija pridošlica u familiju.

Tako lijep, tako... Japanski?

Mmm, PEN. Baš bi mi trebao jedan za biciklističke avanture. Stane u džep. Ja čekam ovu bebicu.
Dr. Beast je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2010., 09:17   #617
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
A nije bilo nekog muškog fotića?
Staro 11.06.2010., 10:13   #618
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Bio je još i biserno bijeli

No on je ipak bio previše "lijep"
Staro 11.06.2010., 11:43   #619
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
i kakav ti se čini, taj viewfinder gore je fiksne duljine, i ne miče se ovisno o zoomu na aparatu?

meni izgelda nezgrapno malo...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2010., 12:56   #620
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
i kakav ti se čini, taj viewfinder gore je fiksne duljine, i ne miče se ovisno o zoomu na aparatu?

meni izgelda nezgrapno malo...
Na što misliš?
Viewfinder je fiksni naravno, optički predviđen za ovaj 17mm objektiv.
Izgleda slično onima u starim aparatima kad gledaš kroz njega.
Naravno, nema nikakvih indikatora osim ugraviranog okvira koji indicira kadar.

Zgodan je čisto za kadriranje i da vidiš koliki kut pokriva bez korištenja LCD-a.
Staro 11.06.2010., 13:11   #621
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor doublev Pregled postova
A nije bilo nekog muškog fotića?
kaže on i upali svoj g1

slone
syss je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2010., 18:54   #622
reboot
Premium

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
kaže on i upali svoj g1

slone
khm, G1 je pravi muški aparat. vi ko curice furate aparate sa ogledalom
ajd javi dojmove posto imas 43 aparat, kak ti se svida micro43 varijanta
Staro 11.06.2010., 19:00   #623
Sino
Premium

Sino's Avatar

Molim profesionalce za pomoc oko dvoumljenja!

Pucajuci mjesec dana sa Pentaxom k-x poceo sam shvacati sto mi treba no jos se dvoumim. Kao sto vec prije napomenuh na forumu da preferiram macro fotografije dosao sam do odluke sto cu uzeti. Eh sad evo moje brige:
Dal uzeti Sigma 50mm f/2.8 EX DG Macro, Pentax 55mm za 2900kn ili
uzeti Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro, 72mm, Pentax za 3100?

Dal gubim nesto kod macro fotkanja ako uzmem ovu Sigmu za 3100, jer kolko sam shvatio po citanju i ceprkanju na netu da je 50mm bolja za macro?

Hvala unaprijed!

Zadnje izmijenjeno od: Sino. 11.06.2010. u 19:22.
Staro 11.06.2010., 19:29   #624
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor reboot Pregled postova
khm, G1 je pravi muški aparat. vi ko curice furate aparate sa ogledalom
ajd javi dojmove posto imas 43 aparat, kak ti se svida micro43 varijanta
Vrlo zgodan, no namjerno sam uzea pena nego Panasonic jer već imam SLR (dva ) tako da mi se ovaj idealno uklapa u koncepciju - kompaktan a opet slike kao u DSLR-a.

AF je ugodno brz također.
Sad čekam da mi stigne adapter iz Njemačke da vidim razliku u senzorima sa istim objektivom

@Sino imaš starih Sigmi 17-70mm bez OS-a za 1500ak kn mislim.
Staro 11.06.2010., 19:50   #625
Sino
Premium

Sino's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
@Sino imaš starih Sigmi 17-70mm bez OS-a za 1500ak kn mislim.
Hvala za savjet...usteda je jako velika!
Staro 11.06.2010., 20:30   #626
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Sino Pregled postova
Molim profesionalce za pomoc oko dvoumljenja!

Pucajuci mjesec dana sa Pentaxom k-x poceo sam shvacati sto mi treba no jos se dvoumim. Kao sto vec prije napomenuh na forumu da preferiram macro fotografije dosao sam do odluke sto cu uzeti. Eh sad evo moje brige:
Dal uzeti Sigma 50mm f/2.8 EX DG Macro, Pentax 55mm za 2900kn ili
uzeti Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro, 72mm, Pentax za 3100?

Dal gubim nesto kod macro fotkanja ako uzmem ovu Sigmu za 3100, jer kolko sam shvatio po citanju i ceprkanju na netu da je 50mm bolja za macro?

Hvala unaprijed!
to su dva potpuno razlicita objektiva...

ja bi na tvom mjestu uzeo 17-70...uzet ću je ja,ali prije nje Pentax 50mm f1.4
Staro 11.06.2010., 23:52   #627
Bradda
Registered User

Datum registracije: Mar 2008
Ako te vec zanima macro fotkanje onda uzmi pravi macro objektiv.Nesto kao Tamron SP AF90mm F/2.8 Di 1:1 Macro ili ako imas oko 4,5 k kuna onda friski model SMC PENTAX D FA MACRO 100MM F2.8 WR
Bradda je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2010., 07:27   #628
Sino
Premium

Sino's Avatar

Citiraj:
Autor Bradda Pregled postova
Ako te vec zanima macro fotkanje onda uzmi pravi macro objektiv.Nesto kao Tamron SP AF90mm F/2.8 Di 1:1 Macro ili ako imas oko 4,5 k kuna onda friski model SMC PENTAX D FA MACRO 100MM F2.8 WR
Da, znam...to su opaki objektivi za macro...ali 3 soma kuna mi je neki limit... ...pa tu hocu izvuci neki maksimum...
Staro 12.06.2010., 10:32   #629
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ne poznajem niti jednu niti drugu Sigmu ali kada bih se ja dvoumio između te dvije, uzeo bih 50mm prvenstveno jer je na toj žarišnoj duljini brži od 17-70mm. Osim toga, maksimalno povećanje kod 50mm je 1:1 dok je kod 17-70 1:2.3
Just my 2c.

@reboot: zanemari syssu, njegov fotić je još manji. U svim smjerovima

Zadnje izmijenjeno od: doublev. 12.06.2010. u 10:47.
doublev je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2010., 03:07   #630
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
osim u fizičkom, di se zapravo prava muškost stavlja na test
syss je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme