|
![]() |
#601 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Evo ti nekih albuma ako zelis vidjeti sto sve fotic moze: http://picasaweb.google.hr/sludas/PentaxKX001# http://picasaweb.google.hr/sludas/PentaxKX002# http://picasaweb.google.hr/sludas/PentaxKXLiquid# Naravno, da je to jos pocetak...jos puno okidanja treba napraviti da se nesto nauci ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
oho, nije lose, neznam ni sama zašto ali pentax mi nekako nije padao na pamet, neznam ni sama vise sto cu izabrat, jel eto imam ja kompaktni olympus, sto je ok za ono normalne fotke, ali meni to nije dovoljno pa sad se bacam na neke tecajeve i na dslr fotoaparate sto cu izabrat sad stvarno neznam, vidjet cu na sto ce pasti odluka, za sad samo surfam.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Svi aparati u nekom cjenovnom rangu su li-la, samo odaberi onaj sa karakteristikama koje želiš/voliš. Najmanja investicija u SLR je početna u aparat, kasnije ako želiš nešto značajno bolje košta puno više od aparata sa 2 kit objektiva. Ako ne bi htjela trošiti previše, moja preporuka ti je Olympus E-620 sa 2 kit objektiva. Kasnije možeš dodati recimo 50mm macro i(li) 9-18 i imaš ogroman raspon sa kvalitetnim objektivima u malenom i laganom paketu za ne previše novaca. Canon i Nikon su lideri na tržištu "top of the line" aparata i primarno su orijentirani na 35mm sustave, tako da njihovi cropped aparati redovito nude manje od konkurencije, a objektivi u tom segmentu im nisu nešto specijalno, i za kvalitetne objektive nerijetko treba potegnut prema 35mm vodama što nepotrebno povećava cijenu i gabarite (a aparat iskorištava 30-ak posto stakla na objektivu).
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 03.06.2010. u 14:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#604 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#605 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Recimo, nosit ces oko vrata sigurno pola kile aparata, pa jos par dkg objektiva, pa ako zelis malo vise zoomirat nosit ces sa sobom jos par dkg objektiva, pa za slikanje nesto iz velike blizine jos jedan objektiv...Ocu ti reci da nije DSLR za svakog i pritom to nikako ne mislim kao uvredu. Moja preporuka je, ako nisi, da razmislis o naprednijem kompaktu. Canon S90 ili slicni. Izgleda obicno, ali ima neku elegantnu jednostavnost, a medu najboljim je kompaktnim aparatima trenutno. RAW, wide angle, f2.0 objektiv, full manual kontrole, lens ring, velik senzor za tako mali fotic... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Premium
|
U prvom albumu (http://picasaweb.google.hr/sludas/PentaxKX001#) od fotke "Lion and lens" su ti sve pucane sa TAMRON AF 18-200mm F/3.5-6.3 Di II XR LD Asp. [IF] Macro for Pentax ...a sa desne strane kod "vise informacija" se vidi , pogotovo, kaj je fokusna duljina iznad 55mm ![]() Zadnje izmijenjeno od: Sino. 03.06.2010. u 18:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Registered User
|
@mar: slažem se da su canon i nikon najbolji, ali mi ne treba nešto toliko profesionalno, imaju i oni dobre dslr za amatere a i za profesionalnce no naime, oducila sam se za olympus jer imam preko njih neke popuste tako da mi dode jeftinije. Da i gledala sam neke komplete sa dva objektiva, to mi se stvarno isplati, za pocetak mislim da cu uzeti nesto tako, samo moram naci najbolji komplet koji bi mi pasao... @reboot: shvacam o cemu pricas i nemam se sto uvrijediti, nego imala sam dosta puta takve fotice oko vrata i definitivno mi nije problem nositi ga ![]() Gle, razmisljala sam dosta, ali sam sigurna u to da to želim, jel oduvijek zaista volim fotografiju i želim poceti nesto naprednije eventualno uzeti neke tecajeve, literatute, makar i sad osnove znam, jel eto vec imam dogovoreno kod frendice mi, za bolje poducavanje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#608 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
ako ides na 2 kita, moj glas za pentax Kx. ako ti ostane novaca, kupis si jos extra baterije, karticu i jos koju sitnicu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Evo da se malo i ja javim, nevezano uz ovo gore, već samo nadopuna moje dodatne opreme! Evo prije tjedan dana stiglo mi iz Hong Konga ovo http://cgi.ebay.com/LCD-Battery-Grip...item4a9f441124 i iako je cifra daleko preko dozvoljene u nas a da nepodlježe carini i pdv-u paket mi je stigao na kućnu adresu, jer mi je susretljivi kinez napisao GIFT na ne preveliki paket pa je stiglo bez problema! A sada malo o samom Gripu! Prvo čega sam se bojao je bila kvaliteta, ali nakon samo 10 minuta u rukama shvatio sam da se radi o iznimno (obzirom na cijenu) kvalitetnom komadu opreme! Ja sam ga uzeo prventveno radi boljeg i jednostavnijeg držanja fotića u portret poziciji ali i zbog dodatne baterije! Naravno da ni dodatne funkcije koje pruža nisu za baciti, dapače, jako je zanimljivo snimati Timeloop a da pritom nemoraš koristiti komp. A sada nakon tjedan dana mogu Vam samo reći da je ovaj grip jedan jako isplativ komad opreme, jer ne samo da se njime dobiju dvije nove baterije(dakle više okidanaja), već se dobije i dodatan oslonac pri držanji fotića i dodatne funkcije(timeloop fotkanje)! Kada se malo popravi moj internet(bnet) koji trenutno trpi "tehničke" probleme onda uploadam i par fotki samog proizvoda! A da dobio sam i dodatni daljinac koji ću prodavati jer već imam jedan!
![]() |
#610 | |
Registered User
|
Citiraj:
nije mi sad, nesto da mi se posebno svidaju, mislim canon mi je apsolutno savrsen ali je to onako za nju kao profi, ipak joj je cijela obitelj živjela od fotografije, pa ona nastavlja lozu ![]() ![]() tako da sad samo odlucujem izmedu sony a380 i olympus e620, a kako mar preporucuje bolje da si uzmem olympusa s dva objektiva u nekom takvom paketu pa sad jos to trazim pa cu vidjet jos kakve su ponude, ali zbog para gledala sam kod bratulića, samo kj na internetu ne pisu cijene, jer zna netko nesto detaljnije kod njih sto se tice cjena? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#611 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#612 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Odi na http://www.dpreview.com/ i usporedi te fotiće, na kraju imaš conclusion pa vidi pluseve i minuse i završnu ocjenu.
![]() |
#620 | |
Suit up!
|
Citiraj:
Viewfinder je fiksni naravno, optički predviđen za ovaj 17mm objektiv. Izgleda slično onima u starim aparatima kad gledaš kroz njega. Naravno, nema nikakvih indikatora osim ugraviranog okvira koji indicira kadar. Zgodan je čisto za kadriranje i da vidiš koliki kut pokriva bez korištenja LCD-a.
![]() |
![]() |
#623 |
Premium
|
Molim profesionalce za pomoc oko dvoumljenja! Pucajuci mjesec dana sa Pentaxom k-x poceo sam shvacati sto mi treba no jos se dvoumim. Kao sto vec prije napomenuh na forumu da preferiram macro fotografije dosao sam do odluke sto cu uzeti. Eh sad evo moje brige: Dal uzeti Sigma 50mm f/2.8 EX DG Macro, Pentax 55mm za 2900kn ili uzeti Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro, 72mm, Pentax za 3100? Dal gubim nesto kod macro fotkanja ako uzmem ovu Sigmu za 3100, jer kolko sam shvatio po citanju i ceprkanju na netu da je 50mm bolja za macro? Hvala unaprijed! Zadnje izmijenjeno od: Sino. 11.06.2010. u 19:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 | |
Suit up!
|
Citiraj:
![]() AF je ugodno brz također. Sad čekam da mi stigne adapter iz Njemačke da vidim razliku u senzorima sa istim objektivom ![]() @Sino imaš starih Sigmi 17-70mm bez OS-a za 1500ak kn mislim.
![]() |
![]() |
#625 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#626 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
ja bi na tvom mjestu uzeo 17-70...uzet ću je ja,ali prije nje Pentax 50mm f1.4
![]() |
![]() |
#627 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Ako te vec zanima macro fotkanje onda uzmi pravi macro objektiv.Nesto kao Tamron SP AF90mm F/2.8 Di 1:1 Macro ili ako imas oko 4,5 k kuna onda friski model SMC PENTAX D FA MACRO 100MM F2.8 WR |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Ne poznajem niti jednu niti drugu Sigmu ali kada bih se ja dvoumio između te dvije, uzeo bih 50mm prvenstveno jer je na toj žarišnoj duljini brži od 17-70mm. Osim toga, maksimalno povećanje kod 50mm je 1:1 dok je kod 17-70 1:2.3 Just my 2c. @reboot: zanemari syssu, njegov fotić je još manji. U svim smjerovima ![]()
Exception up = new Exception("Illegal operation."); throw up; Zadnje izmijenjeno od: doublev. 12.06.2010. u 10:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|