Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.06.2006., 07:45   #31
Shinichi
Taiketsu Master

Shinichi's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor nexus-6
Pogotovo ako se radi o kolekciji filmova/serija gdje postoje mnogi drugi nacini nabave takvih materijala i to u puno boljoj kvaliteti nego sa vhs mastera ...
A čuj, mogu se nabavit neki filmovi/serije ali u pravilu bez prijevoda, radi se u 80% slučajeva o lošim DivX-ima i tako dalje.... Pa onda opet te DivX- e prebacivat u DVD-Video format itd. Dođeš na isto. Neke stvari je jako teško nabavit, kao recimo neke filmske klasike kojih nema na DVD-u tako da su snimke sa TV-a vrlo dragocjene.

No možda je ovo već lagani OT. Nadam se da nije bed.

Ak će netko imat pitanja za linijske DVD recordere nek pita slobodno. Mogu dat Full review iz prve ruke. Možda će i to biti nekome korisno.

p0zz
Shinichi je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2006., 23:44   #32
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Samo još jedno pitanje. WinDVR-om nikako ne mogu isprogramirat snimanje. Postoji Schedule opcija, međutim, nakon što sve upišem, postavim vrijeme, program i sve skupa, ne pojavljuje se "task".

E sad, postoji li koji program kojim mogu namjestit snimanje u određeno vrijeme?!
Ili da mi neko kaže gdje griješim kod WinDVR-a?!
Staro 16.06.2006., 20:10   #33
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor Rivi
Samo još jedno pitanje. WinDVR-om nikako ne mogu isprogramirat snimanje. Postoji Schedule opcija, međutim, nakon što sve upišem, postavim vrijeme, program i sve skupa, ne pojavljuje se "task".

E sad, postoji li koji program kojim mogu namjestit snimanje u određeno vrijeme?!
Ili da mi neko kaže gdje griješim kod WinDVR-a?!
Imas ovdje
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36967
Staro 17.06.2006., 14:42   #34
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Tenk YU Flood!
Staro 18.06.2006., 11:23   #35
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Yura Welkom!
Staro 23.08.2009., 15:42   #36
gesaugen
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Frekvencija VHS playera?

Da, tražio sam i nitko nigdje nije rekao:
što kada spojim VHS pomoću antenskog kabela na TV in utor na tv tuneru? Ovako izgleda kabel: http://img.en.china.cn/0/0,0,324,200...0,e14527ff.jpg
Koja je frekvencija preko koje tražim signal? pomoću kojeg programa? Što točno da odaberem?
gesaugen je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2009., 15:47   #37
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Hmm, koliko se sjecam, oko 35-39 kanala bi trebao bit.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2009., 15:58   #38
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
prilikom traženja kanala isključi antenu iz videa, tj. ostavi samo kabel koji povezuje tv i vcr.
ako ti se izlazni signal vcr-a preklapa sa nekim tv programom, nećeš vidjeti sliku.
većina videa je radila između 32-39, a neki rijeđe 2-5 kanala.
obično piše na zadnjoj strani, pogotovo ako ima mali vijak za podešavanje.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2009., 16:14   #39
gesaugen
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
er, nemam u Dscaleru pretragu prema kanalima već prema frekvenciji... koje su to frekvencije?

EDIT:
našo! 511.25mhz, oliti 26 kanal

ZAHVALJUJEM SVIMA!

Zadnje izmijenjeno od: gesaugen. 23.08.2009. u 16:30.
gesaugen je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2010., 18:11   #40
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
ekipa, da ne otvaram novu temu.

cura mi je u kanadi gore još, i sad je pronašla 39 VHS kazeta simanih privatnom kamerom dok su bila djeca itd itd.

e, to je u NTSC formatu. i sad joj ja savjetujem da kupineki VHS/DVD recorder, i to jednostavno skopira, i napravi od toga DVD video.

e sad, poošto su te kazetice 30minutne, da li je moguce na jedan dvd snimiti 4 kazete?

treće, kako da ja kasnije prebacim te dvd video filmove u PAL format, tako da bi bili gledljivi kod nas u hr, na normlanim dvd playerima?

hvala vam na brzim odgovorima, ovo je hitno, traže ih tamo 13$ PO KAZETI,
a ona može uzet taj VHS/DVD recorder i vratit ga kad napravi posao. (imaš mjesec dana da vratiš proizvod, ne pitajte, to je zapad )

njezin brat brije da to u studiju rade, ali je to dosta love za tako nesto... i jos k tome ne dobiju ni materijal u digitalnom obliku nit nista, nego obicne dvd video filmove... i to kazu jedna kazeta 1 dvd? a kazete od 30min....
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2010., 18:30   #41
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

cura mi je u kanadi gore još, i sad je pronašla 39 VHS kazeta simanih privatnom kamerom dok su bila djeca itd itd.

e, to je u NTSC formatu. i sad joj ja savjetujem da kupineki VHS/DVD recorder, i to jednostavno skopira, i napravi od toga DVD video.

e sad, poošto su te kazetice 30minutne, da li je moguce na jedan dvd snimiti 4 kazete?

treće, kako da ja kasnije prebacim te dvd video filmove u PAL format, tako da bi bili gledljivi kod nas u hr, na normlanim dvd playerima?

a ona može uzet taj VHS/DVD recorder i vratit ga kad napravi posao. (imaš mjesec dana da vratiš proizvod, ne pitajte, to je zapad )

njezin brat brije da to u studiju rade, ali je to dosta love za tako nesto... i jos k tome ne dobiju ni materijal u digitalnom obliku nit nista, nego obicne dvd video filmove... i to kazu jedna kazeta 1 dvd? a kazete od 30min....
Staro 04.06.2010., 21:32   #42
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova

može, ako ideš najbolju kvalitetu na 1 DVD (single layer) ti stane 1 sat - dakle 2 kazetice, s tim da si editiraš početak i kraj da nema onog šuma između dvije snime sa kamerom

svaki video ti ima NTSC palyback (u Europi) tako da ti je slika sasvim normalna kod prednimavanja na DVD/HDD rekorder

dakle sve to ti doma izađe puno jeftinije i sigurnije.
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2010., 16:14   #43
qwertz3
Premium
Moj komp

qwertz3's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova

po meni je bolja varijanta da ukoliko posjeduješ tv karticu preko nje prebaciš taj video na svoj hard disk....za to ti može poslužiti sam software od tv kartice ili npr. Nero s kojim sam ja prebacivao video sa kamere na komp...kad prebaciš video na hard disk dalje sa njim možeš radit šta te volja...spajati, rezati, miksati, snimati u bilo koji format, bar danas imaš more softwarea koji ti to u par klikova omogućuje, bez nekog posebnog predznanja...živio
qwertz3 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2010., 18:36   #44
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

gle, tv kartice i slično ne dolazi u obzir, imaju 39 kazeta i nemaju vremena za takvo kompliciranje.

odlučili su platiti u video studio da im to prebace (meni osobno glupo), no njihov novac.

još da im naprave ovo da im prebace barem 2 kazete na jedan dvd, ali ne... 12.50$ jedan DVD prestrašno

a freaking VHS/DVD recorder dođe 80 dolara mislim čak i manje...
Staro 05.06.2010., 18:51   #45
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Nije ti nikad palo na pamet da te "kazetice od 30 minuta" možda ne idu u onu veliku rupu koju možeš vidjeti na normalnom VHS uređaju?

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2010., 22:24   #46
qwertz3
Premium
Moj komp

qwertz3's Avatar

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Nije ti nikad palo na pamet da te "kazetice od 30 minuta" možda ne idu u onu veliku rupu koju možeš vidjeti na normalnom VHS uređaju?
ako je u pitanju VHS-C ''kazetice od 30 minuta'' postoji i adapter za njih pa se rupa popuni
Staro 05.06.2010., 22:37   #47
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor qwertz3 Pregled postova
ako je u pitanju VHS-C ''kazetice od 30 minuta'' postoji i adapter za njih pa se rupa popuni
Pa ima-onda si lijepo izračunaj cijenu VHS uređaja, adaptera, kablovinja, capture kartice i softa za capture+mediji i svoje vrijeme da to sve napraviš.
Plus vrijeme za obradu snimke ako je loša...
I svoje vrijeme za sve to-ako ti se ne isplati dat pare uvjek možeš u svom aranžmanu to napravit

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2010., 18:56   #48
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

jelc - daj čitaj bolje

taj video studio doslovno kopira kazetice na dvd, isto kao da kupiš onaj vhs/dvd recorder i pukneš play/record.

i za to naplaćuju 12.50$ + 15% poreza... po dvd-u... 39dvd.. katastrofa. no dobro, nek joj brat placa kad ne može/neće sam doma to raditi.

ja sam lani gore baš gledao te vhs/dvd recordere, i koštaju 60-100dolara... sitniš.
Staro 06.06.2010., 23:53   #49
qwertz3
Premium
Moj komp

qwertz3's Avatar

pa i ja sam sve svoje uspomene sa VHSa prebacio na dvd...to sam napravio zbog nekakve sigurnosne kopije....pogledao sam ih točno nijedanput :-)
Staro 07.06.2010., 16:31   #50
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Malo da uletim kao indijanac, zanima me koje programe koristite za capturing videa, te koje filtere za otklanmjanje šuma video i audio.
THX
MIK je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno