|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Osnove subnettinga
Naime bunim se u dijeljenju adresa kod classless tipa,tj. razdjeljvivanju na podmereze i hostove. Za pocetak ako mi netko moze pomoci samo kako na ovom linku http://www.searchgrid.org/index.php?...10-03&id=23558 od 192. 35. 128. 93 dobijem ovu masku: 255. 255. 255. 224? Znam kako doci do ovi 255,255,255 ali nije mi jasno kako doci od 93 do 224. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kako misliš "dobiješ tu masku"? Ona se ne dobiva nego postavlja ručno ovisno o tome koliko je mreža velika, koliko ti treba IP adresa, koliko mreža etc. Masku možeš dobiti jedino ako znaš u kojoj je mreži ta adresa ili koji joj je network ID i broadcast adresa. Taj 93 možeš strpati u sve subnet maske. BTW, ne razumijem slovenski pa ni ne znam što piše tamo... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Mislim da nam je to glvni problem ![]() Ne kuzim zasto mreza maska nije postavljena 255.255.255.0 nego je stavljano 224.0 Mozda je trebalo supernettirati ili kaj? U biti ne kuzim ni ja slovenski pa ne znam ni kaj se trazi tocno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Valjda misliš 255.255.255.224 jer 224.0 ne znači ništa. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
hm...kad to tako postavis ima smisla(mislim na zadatak od 30 racunala) ![]() Hvala! EDIT:Ovo kod sebe si uradio iz razloga poboljsanja performansi mreze ili tek tako jer znas? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Slow. 06.06.2010. u 21:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Nece s tim poboljsati performanse mreze, nego se time bolje iskoristava pocetna adresa mreze (variable length subnet mask). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Hvala puno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]() ![]()
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|