|
![]() |
#691 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: spawn. 31.05.2010. u 20:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
vrijeme mi je da si uzmem jedan disk i izbacim ova 3 prastara iz kompa. uglavnom treba mi disk koji bi bio jedini u kompu, znaci sistemski + particije za storage. koji da uzmem? WD 640 AAKS plavi s 16mb WD 640 AARS zeleni s 64mb koji je bolji? ili je bolje da uzmem samsung f3 od 500 gb? velicina mi nije presudna jer zivim do sad s 200 gb. Gledam da to bude neki best buy HDD, mozete mi predlozit i neki drugi, nemora bit s ovog popisa, bitno je samo da je cijena do 500 kn (ok znam da su 2 diska malo preko 500 gb ali nadam se da mi necete zamjerit) ![]() Edit by Mod: Ne zamjeram ništa, prebacih. ![]() Zadnje izmijenjeno od: igorba. 01.06.2010. u 01:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Mogao si pitat na temi HDD od 640 GB do 1 TB. Što se tiče disk system + storage, ako ti nije bitna brzina green ti je super u svemu osim brzini (imam green od 2 TB i na njemu je Win 7 64-bit i sasvim je ok), a što se tiče ovih od 640 GB imam AAKS (blue) i dosta je dobar samo što se uvijek čuje neko krckanje kao stalno zapisivanje nečeg na hard i to ti zna smetat ako ti je komp pored uha. Moja preporuka ti je WD8000AARS ako želiš green, sporiji, tiši, hladniji i veći ili WD6400AAKS ako želiš nešto brži, manji, stariji i jeftiniji. ![]()
![]() |
#694 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Ja imam 3 WD6400AAKS i ne cuje se "krckanje kao zapisivanje nečeg na hard". Znaci ili je do operativnog sustava ili sam ja potrefio super primjerke. ![]() Uglavnom 640 GB blue je prilicno tih i malo se grije, varijanta od 1 TB je nesto bucnija i grijala se vise. Zeleni sam do sad samo jedan osobno isprobao, model WD6400AADS i nije bio previse spor, a grijao se malo manje od ovog 640GB blue i bio je tisi u seeku. Edit: Ja imam XP i Ubuntu. Primjetio sam da se ekipa po netu uglavnom bunila kod Win 7, a trebalo je poiskljucivati superfetch, auto defrag i sl. stvari pa je bilo ok.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- Zadnje izmijenjeno od: Raven_1. 31.05.2010. u 22:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#696 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
hvala na savjetima! znaci ipak je plavac brzi od zelenka bez obzira na količinu nemorije koja je debelo u korist zelenka? ako je tako onda ce ipak bit plavi wd ![]() edit: trebao bi mi i savjet kako je najbolje patcicionirati takav disk? 160+250+250? ili 60+300+300? ili treba raditi više manjih particija? ili samo 2 particije? možda je glupo pitanje ali o tome stvarno memam pojma.... Zadnje izmijenjeno od: skywe_ri. 31.05.2010. u 23:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
Također i definitivno preporuka za wd blue 640gb. imao sam prije 500gb samsung F1 s kojim sam bio prezadovoljan, jer je bio tih i brz. Ovaj WD blue 640 je još brži po meni tiši, jer mi je F1 čak više krckao po hardu. Ovog ni ne čujem ![]() Uzimaj WD! ![]() EDIT: malo kasnim - ali ovaj tvoj trenutni i novi wd, to će ti biti razlika nebo i zemlja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() 1002FAEX nemam, ali imam na poslu WD1001FALS i 2xWD10EALS u RAID 1. a to je u biti isti disk, samo što je FALS i dalje black, ima 5 godina gare i skuplji je. EALS je FALS kojem je srezana gara na 3 godine, jer će black od 1TB ostati samo FAEX. što se tiče njihove buke/zagrijavanja, malo se čuju, ali nije sada da ne možeš bit kraj kompa. o zagrijavanju sve najbolje, vent 120mm piri po njima, 33°C ne prelaze. tako da, kao što sam ti rekao, uzmi onda taj FAEX. ako budeš kupovao ploču uskoro sa SATA 3.0 kontrolerom, barem ćeš imati nativni SATA 3 disk. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
planiram kupiti neki 1TB HDD i riješiti se Seagate zuje. s obzirom da mi je bitna i tišina, imam nekih dvojbi: da li bi sistem mogao biti brži na WD Caviar Blue ili Samsung F3 1TB, u odnosu na WD 320 AAKS? ako je odgovor NE, onda mogu uzeti i Caviar Green, s obzirom da ga trebam prvenstveno za skladištenje podataka... hm? |
![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Ja konkretno imam Samsunga F3 isključivo za storage. Brz je, tih i hladan. Zelenko će ti biti još tiši i hladniji, ali i nešto sporiji, no na storageu nebuš to osjetio. a Samsung F3 1TB je brži od ovog WD-a kojeg si naveo, to ti iz prve ruke kažem ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
pa da, zapravo je storage najbitniji ali gledajući razne testove brzina vidim da ima razlika, a ne znam kolika u praksi može biti u odnosu na ovaj ipak malo stariji HDD. ako je razlika osjetna onda bi Blue ili F3 uposlio za sistemski, ako nije i Zelenko je dobar za obično skladište ![]() a i zagrijavanje je dosta bitno zbog smještaja diskova na ovom HTPC kućištu. nema baš direktne prisilne ventilacije, a ventilacija se ponekad i doslovno ugasi ako nema nekog opterećenja. onda se može i na kućištu osjetiti toplina diskova, prvenstveno je to ovaj prokleti Seagate koji mi siše krv na tanku slamku sa zujanjem i pištanjem... sreća W7 može ugasiti neaktivne diskove ali svejedno ga upali ponekad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
žicless surfer
Datum registracije: Dec 2004
|
Trebam neki storage disk kapaciteta 1 TB pa bi molio za pomoć. Što od ovog preporučate: - 1000.0 GB HITACHI, SATA, 32MB c., 7200 okr./min - 1000.0 GB SAMSUNG SpinPoint F1, SATA, 32MB cache, 7200 okr./min - 1000.0 GB SAMSUNG SpinPoint F3, SATA, 32MB cache, 7200 okr./min - 1000.0 GB, WESTERN DIGITAL Caviar Black, SATA, 32MB cache, 7200okr./min - 1000.0 GB, WESTERN DIGITAL Caviar Black, SATA, 64MB cache, 7200okr./min (tu mi nije jasno zašto je ovaj jeftiniji od onog prije sa 32MB cachea - gledam cijene u linksu) Možete preporučiti i nešto drugo ako mislite da bi bilo bolje u ovom rangu.
![]() |
#704 |
žicless surfer
Datum registracije: Dec 2004
|
Kako na lageru u trgovini nisu imali taj wd green koji je wolverine preporučio, a imali su black (wd1001fals) uzeo sam taj. E sad pitanje je da li se za razliku u brzini isplati transferirati sistem na taj novi disk? Trenutno imam Seagate 7200.10 320GB 16MB cache kao sistemski. Da li netko zna kolika bi bila upće ta razlika?
![]() |
#705 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
inače WD black je i namjenjen kako sistemaš, tako da nema brige oko toga. za storage i samo storage je nepotreban, ali da je brži od zelenog, je. uz to, malo je glasniji i topliji, no ništa strašno ![]() uglavnom ,nisi se zaje8al. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
prvi dojmovi za WD 1tb FAEX black vs WD 640gb AAKS (WD6400AAKS-00A7B2 ona prva verzija,ne pise nista na njemu ![]() Prebacivao sa sa aaks na faex i u toku rada aaks mi je otisao na 46C a faex na 43C . U idle-u faex radi na 35C a aaks na 38C. Napomena- nemam nikakav vent koji puse po hard diskovima. Buka -- faex je dosta tisi u seek-u od MOJEG aaks, i jos sam stavio disk silencer - milina ![]() Sto se tice brzine rada na win 7, osjeti se razlika u brzini pristupa fajlovima, pogotovo kad otvara recimo D drive na kojem je brdo fajlova, tu mi je FAEX puno brzi od AAKS. To su moji pocetni dojmovi,necu niti ici detaljno raditi test jer nemam bas volje, dovoljno mi je ovo da znam da li se isplatilo. Razliku sam platio 110 kn , isplatilo mi se samo kad racunam 5 god garancije ,ali ipak se nadam da nece riknut jebes garanciju ako ti nestanu podaci ![]() Zadnje izmijenjeno od: spawn. 11.06.2010. u 00:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Ma super je taj plavac, temp u idle kod plavca i zelenka su mi oko 30 stupnjeva, a prije par dana bilo je max. 36 po najvećoj vrućini. (Ali sad opet rastu temp što je toplije na 31 i 32, ovisi). Na zelenku imam win 7 64-bit i sasvim je ok samo što je sporiji.
![]() |
#709 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Planiram uzimati novi hdd, najprije sam mislio uzeti 500GB, al sam nasao u jednom ducanu wd 640gb blue za 390kn i nekako mi se to cini definitivni best buy.... Disk ne uzimam zbog kapaciteta, nego zato jer mi treba brzi disk... Imam osjecaj da mi se ovaj hitachi 160gb kojeg imam nekako usporio, nonstop nesto rosta po disku, itd.... Ima li uopce sto bolje za te novce? moze biti i manji kapacitet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Antimićanin
|
WD10EALS. To je Caviar Blue (Black u plavoj košuljici). 3 godine jamstva, 1TB, 32 MB cache, 7200 okretaja. cijena, prava sitnica. 550 kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Hvala na preporuci, puno si mi pomogao jer sam u stisci sa vremenom pa nisam mogao "istrazivat" koji uzet. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#717 | |
Premium
|
Citiraj:
Koji HDD iz ADM ili Links ponude uzet tako do 600kn? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
Antimićanin
|
a onda ako ti se neda čekat, onda zemi ovog: Samsung F3 1TB tih, hladan i brz. imam ga ja i zadovoljan sam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#720 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Gledao sam review za njega i po reviewu mi se ok cinio. Bio u dvojbi izmedu F3 i Seagate Barracude 1TB 7200.12 Sutra ga buraz dofura i ide OS gore. Sad samo treba rasporedit particije ![]() Hvala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|