Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.05.2010., 04:22   #1
knocker
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2009
dvd filmovi na 2 diska svaki 2TB

evo ovakva je situacija, neka mi netko kaze kako bi najjednostavnije ili sta je najpametnije napravit. htio bi gomilu dvd filmova sa dvd (cca 3000 dvd u kutijama) stavit na 2 x 2TB prijenosna hard diska da kasnije to mogu plug and play gledat. dal da ostavim to u dvd formatu ili bacim u neki drugi format? nije mi bitna kolicina filmova volio bih da je dvd kvaliteta slike i ne trebaju mi subtitlovi.

thx unaprijed.
knocker je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2010., 05:31   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Na čemu bi ti gledao te filmove? WD TV može čitati i ISO file i ripane dvd-e (vob).
OT: 3000 dvd-a? A da malo 'očistiš' kolekciju od nepotrebnih filmova jer ti neće svi stati na 2x2Tb?
Oglas

Oglas
Staro 28.05.2010., 08:53   #3
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
uzmes 2x gtx 2xx grafe u sli i samo u badaboomu stavis da se kodiraju u x264 i super

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2010., 14:01   #4
knocker
Premium
Moj komp

to coconut: imam rođaka koji vec duzi niz godina skuplja filmove ko hrcak...to nije kolekcija to su 4 zida puna dvd-a pa eto imam pristup.
gledajuci neki razumnu kalkulaciju oko 750 dvd stane na tih 4tb otprilike. al Codiac je rekao da se to fino konvertira u x264 jer mi stvarno nisu potrebni ni menu ni titlovi i lagano kodiranje. hvala na preporukama.

samo dajte mi neku preporuku za konverter uz badaboomu i to je sve sta mi treba za ovaj topic
Staro 28.05.2010., 15:02   #5
Sinisazg
Premium
Moj komp

Sinisazg's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor knocker Pregled postova
to coconut: imam rođaka koji vec duzi niz godina skuplja filmove ko hrcak...to nije kolekcija to su 4 zida puna dvd-a pa eto imam pristup.
gledajuci neki razumnu kalkulaciju oko 750 dvd stane na tih 4tb otprilike. al Codiac je rekao da se to fino konvertira u x264 jer mi stvarno nisu potrebni ni menu ni titlovi i lagano kodiranje. hvala na preporukama.

samo dajte mi neku preporuku za konverter uz badaboomu i to je sve sta mi treba za ovaj topic
Sve te konverzije ti utjecu na kraju na kvaliteti slike/zvuka filma, sto mislim da nitko ne zeli. Ako ne gubi, onda ostaje iste velicine, a to je onda najlaske napraviti da napravis ISO fileove svakog filma.

Nesto previse da ces ustediti izbacivanjem menua iz filma neces (par MB).

Moja ti je preporuka fino uzmi PowerISO, ubaci DVD i napravi ISO file. Gotovo svi DVD playeri i HTPC-i citaju takav format, a ostaje ti kvalitetna slika i DigitalDolby zvuk.
Sinisazg je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2010., 18:52   #6
knocker
Premium
Moj komp

ok, sinisa hvala si na sugestiji.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori