|
![]() |
#571 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#573 |
NOOB :)
Datum registracije: May 2010
|
Phenom II X6 1055PT koji vent.
Trebam preporuke za dobar ventilator koji ce mi hladiti procesor. Pošto na Linksovoj stranici nisam našao ništa odgovarajuće, a i ponuda im baš i nije neko što se toga tiče. Smjernice:
Zadnje izmijenjeno od: McG. 24.05.2010. u 13:03. |
![]() |
![]() |
#574 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Freezer 7 Pro Rev. 2
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
#575 |
|
Zadnje izmijenjeno od: McG. 24.05.2010. u 13:02. |
![]() |
![]() |
#576 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
#577 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
![]() Ako ti je stock cooler dovoljno onda ga nemoj mijenjati, a ako tražiš tišinu i učinkovitost onda gledaj hladnjake sa 10-12cm ventilatorom i pripremi 200 kuna minimalno.
![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 24.05.2010. u 13:04. |
|
![]() |
![]() |
#578 |
|
Nisam tražio da bude jefitn, i ovo da dobro hladi je isto relativno, tražio sam da bude mal (znači max 20% veći od stock), i da bolje hladi od stock kulera. Stock kuler bi mijenjao, pa recimo većinom zbog estetike, brate mili ružan je da ružniji ne može biti, barem meni. Zadnje izmijenjeno od: McG. 24.05.2010. u 13:01. |
![]() |
![]() |
#579 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Tvoj cooler vjerovatno ima heatpipe-ove na sebi i teško da ćeš naći bolji cooler od tog a da je malih dimenzija. Ja bih uzeo nešto od scythe-a, ovaj predloženi Scythe Shuriken nije uopće loš.
![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 25.05.2010. u 22:15. |
![]() |
![]() |
#580 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() Odlucio sam prijeci na amd prodao pentiuma e6300 sa plocom i nabavio za malo love gigabyte MA790X-DS4 ...jucer sam se pocastio navedenim procom i ubodem ja njega...stvaim nozice za am2/am3 slot na Mugena namazem proc pastom i gle izenadjenja...temp ide u nebo...prvo mi je palo na pamet da cooler nije sjeo kako treba...i skinuo sam ga i stavio barem 5 puta..i opet isto sa prime 95 temp mi ide do 78(sve 4 jezgre ) stupnje i cuje se neki piskutav zvuk iz kucista dok je na 100% opterecenju proc...neznam sta bi moglo bit da sa tako dobrim coolerom imam takve probleme...vratio sam i defaultni cooler i sa njime ide proc preko 64...jel ima tko kakav savjet.....hvala puno unaprijed |
![]() |
![]() |
#582 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
probaj prst metodu, ako kewler nije vruć znači da bi ti baza od proca mogla bit neravna (a možda i od mugena, al nevjerujem), provjeri sa ravnalom jel baza ravna, provjeri temperaturu sa prstom i stock (stock sigurno ima debeli sloj paste pa je zato manje osjetljiv na neravnine) i mugena za usporedbu |
![]() |
![]() |
#583 | |
Registered User
|
defaultna...digao sam bio za o.25 pa je lijepo radio na 3.85ghz Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: McG. 29.05.2010. u 19:04. |
|
![]() |
![]() |
#585 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
S kojim programom citat temperature Athlona II x2?
Core temp mi pokazuje 34 stupnja,ali kuciste mi je dosta toplo kod procesora,malo mi smrdi to 34C. Real temp ne podrzava AMD Athlona II. everest mi pokazuje za jezgre 34C ali za proc 51C. Sta je ovdje tocno? Shuriken big sa gentle typhoonom na 900 okretaja nije vruc ali bogme nije ni hladan. Dosta je topli. |
![]() |
![]() |
#589 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nekaj tu ne štima i to sam vidio u par postova.Znam kak to funkcionira kod Intela i predpostavljam da je i tu slično.Uglavnom temp samih jezgi nebi trebale bit niže od temp proca . Možda bi obrnuta situacija bila realnija. |
![]() |
![]() |
#590 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Te temp. jezgri su krive, amd nema senzor za svaku jezgru kao ni intel (kod intela ima neka formula po kojoj se to izračunava za svaku jezgu neznam točno kako ide, da me ne uzmete za riječ), ovo šta piše u everestu, (a i drugim programima nekim) za jezgre na amd-u po meni nema neke veze s mozgom, to više što je ta temperatura ista za sve jezgre, i mjenja se istovremeno za sve neovisno kolko je koja opterećena. Ona (veća) vrijednost koja piše kraj CPU je od senzora, i to bi više manje trebala bit temp. proca, jasno uvijek i to može bit neprecizno. |
![]() |
![]() |
#591 |
otišo po cigare i nesto
|
Jel moguće da zbog ovih vrućina (cca 30 je kod mene) temp. procesora naraste za oko 8-9 stupnjeva tj. s 35 na 43/44 u idleu za AthlonII 435 (Hyper TX3)? |
![]() |
![]() |
#593 |
otišo po cigare i nesto
|
Moj je isto tu negdje bio (33/34/35) na 1600 okretaja i sad dok su ove vrućine slučajno pogledam temp. i one ful više pa od prilike jel bi to moglo od toga biti ili je neki drugi uzrok. Sad se vrte oko 41 i to nije tako strašno samo opet mora biti neki razlog povišenju? Zadnje izmijenjeno od: McG. 11.06.2010. u 11:31. |
![]() |
![]() |
#594 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Malo guglao i našao svakakvih odgovora, no meni je ovo nekako najlogičnije: tcase= CPU temp - temperatura čitana sa senzora na matičnoj ploči tjunction= Cpu core temp - temperatura čitana sa DTS(digital thermal sensor), koji se nalazi u jezgri procesora. CPU temp, mjerena sa senzora na matičnoj slaže se sa onom u Biosu iz samog tog razloga jer se mjeri sa senzora koji je direktno na matičnoj ploči. Najčešće nerealna temp. proca, jer logično je da proc. ne može biti topliji izvana nego u samoj jezgri. Dakle senzor nije dobro kalibriran. Cpu core temp, dakle čitana sa DTS unutar samog proca, dobiva se formulom, i kod intela i kod amd (formula nije ista), no razlika je što intel ima DTS smješten u svakoj jezgri, dok AMD ima samo u jednoj, zato su temp. jezgri iste kod AMD. Ovo je temp. na koju se odnosi AMD specifikacija o max. temp. proca. Na stock postavkama, idle temp. će otprilike iznositi okolna temp+10C.(Odnosi se naravno na zračno hlađenje) Postoje još i formule kako izračunati, temp. proca ovisno o samoj potrošnji, zauzeću procesora(C/W) iako ne znam koliko je to točno. |
![]() |
![]() |
#595 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
tcase i tjunction su obje ok za pracenje temperatura. Proizvodjac obicno kao gornju granicu sigurne temperature za proc navede TJ temperaturu, recimo za moj intel e2160 je oko 75 C. Dok ako gledam tcase, tada max iznosi oko 60. Imas tu neku razliku i svejedno koje pratis, bitno da gledas dobru gornju granicu i nemas problema.
#596 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
najtocnija temepratura je ona prst metodom . Znaci ako vidite da vam temeprature skacu u nebesa, ili su nerealno niske onda fino neki test za grijanje ( ili everestov, ili prime95 ili occt) i nakon pol sata prst na kuler. Ako pece znaci da nije dobro ![]() Btw ja hladim Phenoma II otkljucanog u x4 na 1,3v sa CM Hyper TX2, koji ga sad po ovoj vrucini na 3,2 ghz drzi na 60c u loadu. S tim da je kuciste jako dobro prozraceno. A govorimo o cooleru koji je star nekoliko godina i jos uvijek dosta dobro hladi proc. |
![]() |
![]() |
#597 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Razlika AMD i intela je što kod intela temp. jezgre je viša od temp. proca, što je i logično, no kod AMD je to suprotno, što je totalno nelogično. |
|
![]() |
![]() |
#599 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Pacijent: -Abit K9N -A64 X2 5200+, Brisbane, stock frekvencije, stock napon -Solidno kuciste sa 80cm nazad za ispuh Testirano sa hladnjacima: -Box za AM2 A64 -Spire Storm 610 http://tinyurl.com/24b5wxe -AC Freezer 64 PRO PWM E situacija je slijedeca: Odkad sam stavio BFG 8800GT sa Zerotherm hladjenjem, temperature CPU-a dok igram prelaze 73 stupnja na kojima se upali alarm (stavljen u BIOS-u na 80 - nema vise od toga). Probao i sa druga dva gore navedena hladnjaka i situacija je ista ili cak losija, tj. sa ova druga dva u idle bude i koji stupanj visa nego kod stock hladnjaka. Ono sto je zanimljivo je da po coretempu temperatura jako varira u idle, tj. zna sa 43 na 50 skociti i odmah se vratiti, pa skociti na 46 i sve tako. Znam da Brisbane ima sjebane senzore, ali zar bas toliko? Sva tri hladnjaka su na opip mlaka, gotovo hladna. Pasta je nanesena pravilno i u tankom sloju. Baza i hladnjaka i procesora je u redu koliko mogu vidjeti. Temperature su slicne i sa zatvorenim i sa otvorenim kucistem, a BIOS na ploci je najnoviji. Gotovo sam siguran da sa ovim Freezerom se to nikako nebi smjelo desavati, ali on gotovo da losije hladi od stock hladnjaka. U cemu bi mogao biti problem? Zadnje izmijenjeno od: WraGG. 12.06.2010. u 14:02. |
![]() |
![]() |
#600 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
hladnjak za Phenom X4 9850 BE
Imam procesor Phenom X4 9850 BE ostali dijelovi se vide pod moj komp. Uglavnom na AC freezer 64 PRO sad kad su pocele ove vrucine mi procesor u loadu zna bit na 65 celzijusa i to na defoltnoj brzini 2500 MHz i Freezer se dere ko lud , koji cooler bi mi preporucili do 300 kn a da stane u kuciste ? imam midi kuciste Thermaltake Matrix prednji usisni vent 120 mm (1000 okr.) zadnji ispusni 120 mm (1000 okr.) i bocni 92 mm (1000 okr.) Mislio sam na ovaj cooler SCYTHE Grand Kama Cross SCKC-2000 u Linksu kosta 280 kn ali se bojim da necu moc stavit bocnu stranicu na kuciste od velicine hladnjaka. Zadnje izmijenjeno od: McG. 13.06.2010. u 15:14. |
![]() |
![]() |
|
|