Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.05.2010., 20:21   #1
cropape
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Convertx2dvd, nejasnoća

Maloprije sam konvertiarao jedan divx ((700 mb) programom "Convertx2dvd" i nakon konvertiranja dobio sam folder (Audio-ts, Video-ts, Vts.o1, Vts-2 itd.)
Pogledao sam ga na dvd playeru i sve je ok ali mi je čudno da ima samo 1,7 gb a koliko ja znam svi dvd filmovi su veličine oko 4,3 Gb.

Može li ko da mi objasni zašto je to tako.
cropape je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2010., 20:27   #2
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
DVD-ovi su na mediju od 4.7GB, ali to ne znaci da sam film toliko mora imati, jer na DVD-u se osim filma cesto nalaze i razni featuri, dokumentarci kako se snimao film i sl.
Tako da, sa 700 na 1.7 je ok.
khm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.05.2010., 21:26   #3
cropape
Banned
Moj komp

Ok reci mi ako znaš kako da spržim 3 filma na jedan dvd, kako bi ih gledao na kućnome dvd playeru, dali treba svaki film da bude u svome folderu ili ne.
Staro 20.05.2010., 00:41   #4
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
kako si dodao ovaj film u opcijama programa,tako dodaj jos 2 i na kraju imas 3. Kad ubacis dvd u player otvorit ce ti se menu da biras koji zelis gledati. Pazi jer ti inace ne stane 3 filma na 1dvd, ali 2 stane.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2010., 00:45   #5
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
ja bi ipak slagao u foldere, da nebi kojim slucajem doslo do mjesanja fajlova pa izbacilo neku gresku (nemora biti) ali napraviti folder je najmanja briga... mozes mozda ukljuciti di koju opciju pa da smanji taj dvd na recimo 1.5gb pa da ti ipak stanu 3 filma po dvd-u

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2010., 01:09   #6
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
ja bi ipak slagao u foldere, da nebi kojim slucajem doslo do mjesanja fajlova pa izbacilo neku gresku (nemora biti) ali napraviti folder je najmanja briga... mozes mozda ukljuciti di koju opciju pa da smanji taj dvd na recimo 1.5gb pa da ti ipak stanu 3 filma po dvd-u
Ne kuzim na sta mislis. Stavis 3 divx ili sta vec u program,konvertiras u DVD tj. jedan folder video_ts sa fajlovima unutra, jedan audio_ts i to je to. Ne znam zasto bi netko uopce stavljao u razlicite foldere. Ta dva foldera sprzis na DVD i imas dvd sa tri filma.
Staro 20.05.2010., 08:04   #7
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Kakvi folderi, struktura dvd-a je takva kakva je (video i audio ts mape), sve ostalo bi ti tek onda "usralo motku".
tor je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2010., 08:05   #8
cropape
Banned
Moj komp

Interesantna solucija, Bruno_rv, probat ču stavit 2 filma u isti folder pa ču vidit kaj bu.
Staro 20.05.2010., 09:03   #9
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

pa tako convertx i radi, dodaješ mu video datoteke, on ti dolje ispiše koliko mjesta još imaš, odabereš izgled menia ako želiš i stisneš convert. I ne razmišljaš u koliko i kako foldera on to rasporedi.
Staro 20.05.2010., 11:05   #10
cropape
Banned
Moj komp

Evo ovako, sad sam spržio 2 filma na Dvd i svaki je bio u svome folderu.
Kad sam taj dvd ubacio u kućni dvd player odmah počimlje prikazivanje samo prvoga filma a do do drugoga nikako da dođem.
Znači na HD-u compa imam dva dvd filma, svaki u svome folderu, na koji način da ih spržim sa Nero da nakon ubacivanja dvd-a u player da mi se prikažu naslovi filmova i da mogu da biram kojega ču prvo da gledam.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.05.2010., 11:09   #11
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor cropape Pregled postova
Evo ovako, sad sam spržio 2 filma na Dvd i svaki je bio u svome folderu.
Kad sam taj dvd ubacio u kućni dvd player odmah počimlje prikazivanje samo prvoga filma a do do drugoga nikako da dođem.
Znači na HD-u compa imam dva dvd filma, svaki u svome folderu, na koji način da ih spržim sa Nero da nakon ubacivanja dvd-a u player da mi se prikažu naslovi filmova i da mogu da biram kojega ču prvo da gledam.
Jel citas sta ti tor govori. Znaci dvd ima svoju strukturu i ako nisi sa softwareom napravio meni za ta dva filma, nego ih samo kopirao na dvd, normalno da ti nece radit.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2010., 11:38   #12
cropape
Banned
Moj komp

Ok, pomozi i objasni mi kako da napravim taj meni tako da kad umetnem dvd u player da mi prikaže naslove filmova tako da mogu da biram kojega ču da gledam
Staro 20.05.2010., 11:52   #13
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Pa to ti convertx sam napravi, ti samo dodaješ video fajlove (.avi ili što već imaš) u njegov izbornik i stisneš convert. Program sam po defaultu napravi menu s izbornicima za dva ili više filmova. Što tu nije jasno?
Ti si spržio dva filma na dvd, svaki u svom folderu - pa tko ti je rekao da to napraviš....
Staro 20.05.2010., 11:58   #14
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Ti si spržio dva filma na dvd, svaki u svom folderu - pa tko ti je rekao da to napraviš....
fre@k?

Ako ti je to toliko komplikovano imas i drugih programa koji rade istu stvar. Imas recimo Nero Vision. Isti je slučaj, samo klikaš next, next, ubacujes filmove koje hoćeš i odabereš Menu na kraju.
Staro 20.05.2010., 12:04   #15
cropape
Banned
Moj komp

Ali zato i pitam sve ovo jer bi htio da mi neko objasni neke stvari, kako nebih gubio vrijeme sa probama i raznim kombinacijama i potrošio 5 dvda (svaki film mi konvertira 1,5 h).
Ok, ajmo ovako, recimo konvertirao sam 10 divx filmova u dvd format i normalno svaki film mi je u zasebnome folderu na HD-u.
Na koji način sad da ja spržim na svaki dvd po dva filma, sa time da mi prikaže prvo naslove filmova (nakon umetanja u dvd player) kako bi mogao odabrati kojega ču prvo gledati.
Eto to tražim da mi neko objasni
Staro 20.05.2010., 12:13   #16
manoval
Banned

Datum registracije: Mar 2005
Da li Nero Vision može konvertirati Divx u Dvd format sa titlovima ???
manoval je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2010., 12:17   #17
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Ali zato i pitam sve ovo jer bi htio da mi neko objasni neke stvari, kako nebih gubio vrijeme sa probama i raznim kombinacijama i potrošio 5 dvda (svaki film mi konvertira 1,5 h).
Ok, ajmo ovako, recimo konvertirao sam 10 divx filmova u dvd format i normalno svaki film mi je u zasebnome folderu na HD-u.
Na koji način sad da ja spržim na svaki dvd po dva filma, sa time da mi prikaže prvo naslove filmova (nakon umetanja u dvd player) kako bi mogao odabrati kojega ču prvo gledati.
Mislim da ćeš to najlakše sa nekim od standarnih programa za prženje. Odabereš da ćeš rezati DVD Video, i onda ti on dozvoljava da ubacis samo već pripremljene filmove. Ako ih ubaciš više od jednog mislim da će te opet pitati na kraju za Menu.

Citiraj:
Autor manoval Pregled postova
Da li Nero Vision može konvertirati Divx u Dvd format sa titlovima ???
Misliš na "hard" titlove (zalijepljene na film)?
Staro 20.05.2010., 12:52   #18
manoval
Banned

ne mislim na zalijepljene titlove nego da imam DVD sa titlovima za gledanje na kućnome dvd playeru
Staro 20.05.2010., 13:47   #19
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Pokreneš opet convertx i imaš opciju burn converted projects klikneš na nju i samo dodaješ te foldere koje si konvertirao, on će sam sve prepoznati i samo klikaš next next i na kraju burn.
Za root meni da ti prikazuje klik na postavke, klik na dvd izbornik pa isključi opciju preskoči početni korijenski izbornik.
Staro 20.05.2010., 14:20   #20
cropape
Banned
Moj komp

evo sad sam probao to burn converted projects ali može se dodati samo jedan folder, odmah nakon next započimlje proces.
Staro 20.05.2010., 14:46   #21
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:

Ajme i ti slusas svakoga (hint: fre@k , ).

Ovako. Vec konvertirane dvd-e (tj. one foldere koje si napravio) NE MOZES staviti na jedan dvd. Uvijek ce ti pokrenuti i skuziti samo jedan. Ako ih zelis stavit na jedan,moras ih opet staviti u DIVX pa onda sa CONVERTX-om u dvd,s time sto ovaj put neces izabrati samo jedan divx nego 3.

Ako imas sve te filmove u DIVX-u (avi) onda lijepo otvoris convertx, kliknes na zeleni PLUS gumbic i dodas film (bilo bi dobro da ti film i subtitl imaju isto ime,onda ti program automatski ucita i titl),onda stisnes opet gumbic i dodas drugi film. I tako dalje. U donjem statusbaru od programa gledas koliko imas mjesta. Ne smijes imati vise od 4.3gb. U vecini slucajeva ne stane 3 filma nego samo 2.
Nakon ucitavanja mozes izabrati nekakav meni,ali preporucujem ti da ne izaberes nista za pocetak dok ne skuzis,nego pustis da program sam izabere.
U opcijama stavi kvacicu da ti automatski sprzi na DVD,ubaci prazan DVD medij i klikni CONVERT.
Kad sve zavrsi, javi se na pm da ti dam adresu da posaljes 2-3 pive

P.S. Kakav to PC imas da ti jedan film iz divx-a u dvd konvertira 1.5h?? Ako imas noviji onda ti nesto ne stima,meni to uradi za najvise 15 minuta.
Staro 20.05.2010., 15:34   #22
cropape
Banned
Moj komp

Pa tako Bruno, svaka čast na objašnjenju sad mi je jasno sve.
Sad ču to probat pa bum javil rezultat.

Inače compa mi je:
CPU 1.66 GHZ
RAM 1 GB

Kao šta sam i rekao prije, svaki film mi konvertuje oko 1,5 sat
Staro 20.05.2010., 19:17   #23
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Pa tako Bruno, svaka čast na objašnjenju sad mi je jasno sve.
Sad ču to probat pa bum javil rezultat.

Inače compa mi je:
CPU 1.66 GHZ
RAM 1 GB

Kao šta sam i rekao prije, svaki film mi konvertuje oko 1,5 sat

Ajme kako ti je jak PC . Pa pape brate,nisi mi dao nikakav info .

Napisi da li je dvojezgreni ili jednojezgreni, da li je intel ili amd i kako se zove, je li PC ili LAPTOP. Nakon svega cemo vidjeti jeli sve u redu jer mi se cini puno 1.5H.
Staro 20.05.2010., 22:30   #24
cropape
Banned
Moj komp

Aaaa jebiga, nema svako jaku mazgu kao ti.

Dakle radi se o laptopu
Procesor: jedna jezgra Intel Atom Processor N280 (1.66 GHz, 512 kB Cache, 667 MHz FSB)
Memorija: 1 GB DDR2 667 MHz RAM
Hard Disk: 160 GB SATA, 5400 RPM
OS Genuine Windows XP Home sp-3
Staro 20.05.2010., 22:42   #25
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Aaaa jebiga, nema svako jaku mazgu kao ti.

Dakle radi se o laptopu
Procesor: jedna jezgra Intel Atom Processor N280 (1.66 GHz, 512 kB Cache, 667 MHz FSB)
Memorija: 1 GB DDR2 667 MHz RAM
Hard Disk: 160 GB SATA, 5400 RPM
OS Genuine Windows XP Home sp-3

Aaaa,sad znam sve. Atom je jednojezgreni proc namijenjen iskljucivo surfanju, dokumenti,muzika itd. Zato ti ide sporo. Uglavnom,strpljenja i sve ok

BTW,moja mazga i nije bas neka ali ajde
Staro 21.05.2010., 01:54   #26
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Kad imaš već rekodirane filmove (u DVD formatu) najlakše ih je spojiti programom DVD2One. Koliko me sjećanje služi, ako su filmovi dovoljno mali da zajedno stanu na DVD medij, nema rekodiranja (samo se pravi novi meni). Jedina caka je da je program shareware pa ga treba kupiti (ima trial ali dosta ograničen), inače je dosta jednostavan za korištenje.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2010., 16:14   #27
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor igorba Pregled postova
Kad imaš već rekodirane filmove (u DVD formatu) najlakše ih je spojiti programom DVD2One. Koliko me sjećanje služi, ako su filmovi dovoljno mali da zajedno stanu na DVD medij, nema rekodiranja (samo se pravi novi meni). Jedina caka je da je program shareware pa ga treba kupiti (ima trial ali dosta ograničen), inače je dosta jednostavan za korištenje.
Ovo je isto dobro rijesenje pogotovo ako stedi vrijeme. Puno lakse od ponovnog rekodiranja. Morat cu ga probat jer imam i ja par filmova od 1.6gb a nemam avije pa mi se nije dalo DVD-DIVX-DVD .
Staro 21.05.2010., 20:14   #28
manoval
Banned

Ljudi, imam tri videa (rođendani od braće i sestara) koji su u DVD formatu (BUP, VOB,IFO) koje bi trebao spržiti na jedan DVD (sve zajedno je 3,5 GB) na način da se, nakon umetanja dvd-a u kućni dvd player, automatski pojavi izbornik gdje se prikažu naslovi od svakoga rođendana (videa) tako da mogu birati kojega ču da gledam.
Kojim programom to mogu da uradim.
Staro 21.05.2010., 20:42   #29
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Bokte, pa dva posta iznad tebe pise lijepo....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2010., 21:24   #30
cropape
Banned
Moj komp

Sad sam konvertirao jedan divx u dvd, programom convertxtodvd, i kad taj dvd umetnem u home dvd player htio bi da mi odmah krene film nakon klika na ime filma ali meni se prvo pojavi naziv filma nakon klika na enter pojavi se menu settings languagei nakon toga menu play, znači sve bespotrebni koraci.
U postavkama pod dvd izbornik sam isključio sve kvačice ali očito nije to to.
Kako da isključim da mi ne prikazuje te puste menue nego da film odmah krene
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno