Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 13.05.2010., 18:21   #1
gringo88
Premium

Datum registracije: Jul 2009
Forwardiranje porta 80

Dakle kao što naslov govori, imam problema oko porta 80. Koristim Thomson 782 T-comov ruter. Pitanje je slijedeće: Postoji li ikakav način da se dotični port forwardira ili se mogu j***** jer je blokan od strane t-coma. Čitajući po forumima, uvidio sam da nisam jedini s ovim problemom. Svi su mi potrebni portovi ispravno otvoreni osim dotičnog.

Konkretno, mi treba ovaj port za multiplayer Splinter Cell-a, ne bavim se serverima i web dizajnom .
gringo88 je offline  
Staro 13.05.2010., 18:29   #2
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ok, kazes port 80, hmmm, da ti je port 80 zatvoren ne bi pisao ovdje na forumu.
Oglas

Oglas
Staro 13.05.2010., 18:33   #3
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ola gringo,
posjeti www.portforward.com, pa saznaj koji ti port treba za splinter cell.
A port 80? Posjeti http://www.iana.org/assignments/port-numbers, pa saznaj čemu služi.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline  
Staro 13.05.2010., 20:30   #4
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
jedno je dolazni port a drugo je odlazni port.

kada naše računalo zahtijeva neku web stranicu onda je naš _odlazni_ port neki iznad 1024 a odlazi na _dolazni_ port 80 (serverska strana).

ako je t-com blokirao forwarding porta 80 to nimalo ne utječe na surfanje webom.

opet, ako je to tako na routeru ne vidim pomoć osim promjena firmwarea (ili routera naravno).
shimpa je offline  
Staro 13.05.2010., 20:43   #5
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Sve to lijepo i krasno, i upoznat ja s time, ali i dalje ne vidim svrhu.
Na http://portforward.com/cports.htm ne vidim da je port 80 potreban za Splinter Cell?
Ili?
Uostalom, sad, hebiga, imam friško preflashani tg782, dakle nije više T-com, i bez beda sam
otvorio port 80 prema lokalnom portu 6511, samo probe radi.
Dokaz u linku.
http://i42.tinypic.com/3009nv8.jpg
I koliko me pamćenje služi, dodavanje izmišljenih aplikacija sa ručno definiranim rangeom portova nije ni ranije bilo neki problem.
Dakle, tvorac topika:
a) ne razumije tematiku uopće
b) greškom je napisao port 80
c) treba obaviti RTFM svog routera
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.

Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 13.05.2010. u 22:00.
Pomo je offline  
Staro 13.05.2010., 21:35   #6
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Sve to lijepo i krasno, i upoznat ja s time, ali i dalje ne vidim svrhu.
Na http://portforward.com/cports.htm ne vidim da je port 80 potreban za Splinter Cell?
Ili?
Uostalom, sad, hebiga, imam friško preflashani tg782, dakle nije više T-com, i bez beda sam
otvorio port 80 prema lokalnom portu 6511, samo probe radi.
Dokaz u linku.
http://i42.tinypic.com/3009nv8.jpg
I koliko me pamćenje služi, dodavanje izmišljenih aplikacija sa ručno definiranim rangeom portova nije ni ranije bilo neki problem.
Dakle, tvorac topika:
a) ne razumije tematiku uopće
b) greškom je napisao port 80
c) treba obaviti RTFM svog routera
Meni se cini da je pod a)

Uglavnom, nijedan ISP ne blokira port 80, a kamoli t-com koji doslovno ne blokira nijedan port...
Staro 14.05.2010., 16:42   #7
gringo88
Premium

Recimo da je pod a) s primjesama b) .

Ovako, sve portove sam forwardirao kako je navedeno na portforwarding.com (osim 80). Sad vidim da njega niti ne treba dirati. Zbunio me FAQ na Ubisoftovoj stranici u kojem je navedeno da treba i njega. Dakle s time nema problema.

Sada je ostao još static IP. Znam postupak, ali me bune DNS serveri. Što trebam upisati u to polje?? Preko cmd prompta mi ispiše da je isti kao default gateway. IP4, Subnet mask, def gateway ispunim kao u tutorialima ali tada mi se ili spuca konekcija, ili više uopće ne mogu dodijeliti aplikaciju na svoj PC preko toolboxa u ruterovom interfaceu.

Totalni sam početnik u ovim stvarima pa bi cijenio pomoć.

Zadnje izmijenjeno od: gringo88. 14.05.2010. u 16:47.
gringo88 je offline  
Staro 14.05.2010., 16:47   #8
dtrixxx
Premium

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor h3lld Pregled postova
Meni se cini da je pod a)

Uglavnom, nijedan ISP ne blokira port 80, a kamoli t-com koji doslovno ne blokira nijedan port...
T-com je meni blokiro svaki zivi port , nisam mogo forwardat nista i sve sam rijesio original firmwareom.

dtrixxx je offline  
Staro 14.05.2010., 17:35   #9
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
Autor gringo88 Pregled postova

Sada je ostao još static IP. Znam postupak, ali me bune DNS serveri. Što trebam upisati u to polje?? Preko cmd prompta mi ispiše da je isti kao default gateway. IP4, Subnet mask, def gateway ispunim kao u tutorialima ali tada mi se ili spuca konekcija, ili više uopće ne mogu dodijeliti aplikaciju na svoj PC preko toolboxa u ruterovom interfaceu.

Pa kakav skrinšot da se vidi točno što si radio bi bio od pomoći.
Poslikaj sve postavke kompa i routera, obriši na slikama osjetljive stvari tipa T-com username i SSID, pa možemo dalje pogledat što se dešava, ovo gore "ispunio sam po tutorialima" nažalost nikom ništa ne znači.
I da, TG782 ima problema s promjenom svoje ip arese, pa bi ti preporučio da to ne diraš.
Evo ti neke početne postavke:
Windows Firewall OFF
IP adresa kompa: 192.168.1.2 (bilo koji broj od 2-254).
subnet mask 255.255.255.0
Def. gateway: 192.168.1.1 (ovo je IP od routera, njegov LAN IP)
DNS: 195.29.150.3
195.29.150.4

Alternativni DNS (ne moraš koristiti T-com) 208.67.222.222
208.67.220.220

ROUTER:

Toolbox-> firewall->disabled
Game and aplication sharing->Manual entry of port maps->kreiraj postavke za portove po Portforward.com.
Također tamo pogledaj i upute kako ih dodijeliš tako da ih propuštaju na tvoj komp.

Javi što ti nije jasno, i poslikaj postavke da ti znamo reći gdje griješiš.

Firewall sam ti stavio na off jer inače i kroz njega moraš propuštati aplikaciju,
odnosno bilo bi poželjno da je to samo privremeno, te da kasnije i to podesiš po
svojim potrebama.
Pomo je offline  
Staro 14.05.2010., 17:36   #10
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Citiraj:
Recimo da je pod a) s primjesama b) .

Ovako, sve portove sam forwardirao kako je navedeno na portforwarding.com (osim 80). Sad vidim da njega niti ne treba dirati. Zbunio me FAQ na Ubisoftovoj stranici u kojem je navedeno da treba i njega. Dakle s time nema problema.

Ako si na t-comu

Pref DNS: 195.29.166.116, ALt: 195.29.166.117

A sto se tice da je t-com zablokirao sve, to je router zablokirao, ne t-com, doduse, t-com je isporucio router pa se moze i tako gledati....
Oglas

Oglas
Staro 14.05.2010., 18:10   #11
gringo88
Premium

@ Pomo - Ovo što si mi predložio, već sve imam tako podešeno. Forwardiranje portova nije problem. To sam shvatio. Problem nastaje kada napravim statičnu ip adresu. Nakon toga ne mogu dodijeliti da mi se portovi propuštaju kroz komp. Kada adresu vratim na staro, opet mogu portove dodijeliti kompu.

Također zanima me prilikom postavljanja adrese, da li moram potvrditi validate (screen 1). Ukoliko potvrdim, windows nađe problem i vrati sve na staro. Ukoliko to ne napravim čini se da mi dodijeli statičnu ip adresu i prividno sve radi dok ne pokušavam u postavkama rutera propustiti portove (screen 2).

Screen 1: http://i41.tinypic.com/1zwzuwg.png

Screen 2: http://i41.tinypic.com/2u7u8nm.png (kada kliknem na ime kompa ne događa se ništa - problem se pojavljuje nakon dodjele statične ip adrese a nestaje prilikom povratka na staro)
gringo88 je offline  
Staro 14.05.2010., 19:09   #12
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Za postavljanje fiksne ip adrese na kompu (a to je pred - uvjet za ispravno podešavanje portforward funkcije):
- nisi naveo ili nisam vidio koliko kompova ide na net preko tog routera
- isključi tcp/ip v6
- probaj postavit 192.168.1.10 a ostalo kao na slici, alternativno možeš vidit koju adresu dodjeljuje router kad je na automatic
Ovisno koju ip adresu postaviš na kompu, istu stavi u postavke portforward funkcije u routeru.
Nikky je offline  
Staro 14.05.2010., 20:08   #13
gringo88
Premium

Evo, isključio sam tcp/ip v6. Postavio sam ovu adresu što si napisao i u cmdu mi sve ispiše da je podešeno dobro (ip adresa, gateway, dns...). A u postavkama rutera sam ručno upisao postavljenu ip adresu i prihvatio mi je. Samo mi nije jasno zašto nakon postavljanja ip adrese moram ručno ukucavati adresu, umjesto da je kao prije (i kao sa portforwarding.com tutoriala) moguće samo odabrati komp s liste.

I dalje ne mogu hostati u SC multyu. Jel netko ovdje uopće uspio hostati igru?

Ovako mi to sad izgleda u postavkama rutera: http://i44.tinypic.com/e3iuc.jpg
gringo88 je offline  
Staro 14.05.2010., 20:44   #14
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
I dalje ne mogu hostati u SC multyu. Jel netko ovdje uopće uspio hostati igru?
Hostati preko neta ili u LAN-u?
Jer ako je preko net-a, riješenje je Hamachi ili nekako preko dyndns koji je zaključan na T-com verziji TG782.
Konačno smo došli do problema .
Koristi utorrent za provjeriti dali su ti portovi otvoreni, ili samo guglaj port cehck.
Pomo je offline  
Staro 14.05.2010., 21:18   #15
gringo88
Premium

Preko Tungle-a smo frend i ja pokušavali . Sam nijedan ne može hostat. Kod nekih ljudi koji nemaju problema s portovima, ruterima il čim više se bez beda možemo spojit, al ne možemo međusobno.

Evo portovi svi u redu, s programom sam provjerio. Misliš da Thomson ima problema s Tungle-om??
gringo88 je offline  
Staro 14.05.2010., 21:24   #16
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

A kae to Tungle .
Šalu na stranu, proguglaj si malo to s Hamachijem, i stvarno nemam pojma kae to Tungle.
Gugl mi je izbacio nekakav kalendar.
Moguće da sam Tungle treba propustiti preko nekog porta,
morat će ti se javiti netko tko je radio s takvim programima, jerbo ja nisam.
Pretpostavljam da je Tungle nešto slično Hamachiju.
Pomo je offline  
Staro 14.05.2010., 21:34   #17
gringo88
Premium

Yup, slično ko Hamachi. Sad ga svi naveliko koriste, ne moraš namještati account ni ništa - instaliraš i radi. I propustio sam ga preko porta i đabe sve :/. Frend i ja se sa ovom igrom hebemo već sigurno dva tjedna.
gringo88 je offline  
Staro 14.05.2010., 21:42   #18
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Portforward za Tunngle?

Port Forwarding
Local IP: Your PC IP (not Tunngle)
LAN Port: 11155
Public Port: 11155
Protocol Type UDP

Dodatno štivo?

Ili:

Port Triggering
Trigger Port: 11443
Protocol Typ TCP
Public Port: 11155
Protocol Type UDP

I nisi naveo, pogasi firewall u routeru i u windowsima, blokiraju bez greške ako su upaljeni.
Pomo je offline  
Staro 14.05.2010., 21:54   #19
gringo88
Premium

Ma je protjeran je kroz portove. Sam sumnjam da je u tome problem, kad frend kaže da mu šljaka za druge igre. Ja ga nisam baš puno koristio osim za SC, al mogao sam se spojiti na host par rendom igrača. Jako specifična situacija, 50% igrača može hostati. a 50% ne može iz nekog čudnog razloga :/

E da, svi mogući firewallovi su pogašeni.
gringo88 je offline  
Staro 14.05.2010., 23:29   #20
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Pa onda mislim da je vrijeme okriviti činjenicu da je program u BETI.
Pomo je offline  
Staro 17.05.2010., 13:00   #21
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
A je čovjek našo radit budale od vas. Pošto je po pravilima zabranjeno likanje ja ču samo kratki komentar ak moodvi dozvole.
Za Splinter cell novi i AC2 server emulator koristi port 80 a kako "rješit" taj problem nek dotični juzer ode tražit na warez stranice a ne tu tlačit ljude.

ShebY je offline  
Staro 17.05.2010., 13:37   #22
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
pa šo ne kažeš...
tor je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas