|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Forwardiranje porta 80
Dakle kao što naslov govori, imam problema oko porta 80. Koristim Thomson 782 T-comov ruter. Pitanje je slijedeće: Postoji li ikakav način da se dotični port forwardira ili se mogu j***** jer je blokan od strane t-coma. Čitajući po forumima, uvidio sam da nisam jedini s ovim problemom. Svi su mi potrebni portovi ispravno otvoreni osim dotičnog. Konkretno, mi treba ovaj port za multiplayer Splinter Cell-a, ne bavim se serverima i web dizajnom ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
Ok, kazes port 80, hmmm, da ti je port 80 zatvoren ne bi pisao ovdje na forumu. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Ola gringo, posjeti www.portforward.com, pa saznaj koji ti port treba za splinter cell. A port 80? Posjeti http://www.iana.org/assignments/port-numbers, pa saznaj čemu služi.
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
jedno je dolazni port a drugo je odlazni port. kada naše računalo zahtijeva neku web stranicu onda je naš _odlazni_ port neki iznad 1024 a odlazi na _dolazni_ port 80 (serverska strana). ako je t-com blokirao forwarding porta 80 to nimalo ne utječe na surfanje webom. opet, ako je to tako na routeru ne vidim pomoć osim promjena firmwarea (ili routera naravno). |
![]() |
![]() |
#5 | |
Laughing Man
|
Sve to lijepo i krasno, i upoznat ja s time, ali i dalje ne vidim svrhu. Na http://portforward.com/cports.htm ne vidim da je port 80 potreban za Splinter Cell? Ili? Uostalom, sad, hebiga, imam friško preflashani tg782, dakle nije više T-com, i bez beda sam otvorio port 80 prema lokalnom portu 6511, samo probe radi. Dokaz u linku. http://i42.tinypic.com/3009nv8.jpg I koliko me pamćenje služi, dodavanje izmišljenih aplikacija sa ručno definiranim rangeom portova nije ni ranije bilo neki problem. Dakle, tvorac topika: a) ne razumije tematiku uopće b) greškom je napisao port 80 c) treba obaviti RTFM svog routera
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 13.05.2010. u 22:00. |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Disturbed
|
Citiraj:
Uglavnom, nijedan ISP ne blokira port 80, a kamoli t-com koji doslovno ne blokira nijedan port... |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Recimo da je pod a) s primjesama b) ![]() Ovako, sve portove sam forwardirao kako je navedeno na portforwarding.com (osim 80). Sad vidim da njega niti ne treba dirati. Zbunio me FAQ na Ubisoftovoj stranici u kojem je navedeno da treba i njega. Dakle s time nema problema. Sada je ostao još static IP. Znam postupak, ali me bune DNS serveri. Što trebam upisati u to polje?? Preko cmd prompta mi ispiše da je isti kao default gateway. IP4, Subnet mask, def gateway ispunim kao u tutorialima ali tada mi se ili spuca konekcija, ili više uopće ne mogu dodijeliti aplikaciju na svoj PC preko toolboxa u ruterovom interfaceu. Totalni sam početnik u ovim stvarima pa bi cijenio pomoć. Zadnje izmijenjeno od: gringo88. 14.05.2010. u 16:47. |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
#9 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
Poslikaj sve postavke kompa i routera, obriši na slikama osjetljive stvari tipa T-com username i SSID, pa možemo dalje pogledat što se dešava, ovo gore "ispunio sam po tutorialima" nažalost nikom ništa ne znači. I da, TG782 ima problema s promjenom svoje ip arese, pa bi ti preporučio da to ne diraš. Evo ti neke početne postavke: Windows Firewall OFF IP adresa kompa: 192.168.1.2 (bilo koji broj od 2-254). subnet mask 255.255.255.0 Def. gateway: 192.168.1.1 (ovo je IP od routera, njegov LAN IP) DNS: 195.29.150.3 195.29.150.4 Alternativni DNS (ne moraš koristiti T-com) 208.67.222.222 208.67.220.220 ROUTER: Toolbox-> firewall->disabled Game and aplication sharing->Manual entry of port maps->kreiraj postavke za portove po Portforward.com. Također tamo pogledaj i upute kako ih dodijeliš tako da ih propuštaju na tvoj komp. Javi što ti nije jasno, i poslikaj postavke da ti znamo reći gdje griješiš. Firewall sam ti stavio na off jer inače i kroz njega moraš propuštati aplikaciju, odnosno bilo bi poželjno da je to samo privremeno, te da kasnije i to podesiš po svojim potrebama.
![]() |
![]() |
#10 | |
Disturbed
|
Citiraj:
Pref DNS: 195.29.166.116, ALt: 195.29.166.117 A sto se tice da je t-com zablokirao sve, to je router zablokirao, ne t-com, doduse, t-com je isporucio router pa se moze i tako gledati.... |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
@ Pomo - Ovo što si mi predložio, već sve imam tako podešeno. Forwardiranje portova nije problem. To sam shvatio. Problem nastaje kada napravim statičnu ip adresu. Nakon toga ne mogu dodijeliti da mi se portovi propuštaju kroz komp. Kada adresu vratim na staro, opet mogu portove dodijeliti kompu. Također zanima me prilikom postavljanja adrese, da li moram potvrditi validate (screen 1). Ukoliko potvrdim, windows nađe problem i vrati sve na staro. Ukoliko to ne napravim čini se da mi dodijeli statičnu ip adresu i prividno sve radi dok ne pokušavam u postavkama rutera propustiti portove (screen 2). Screen 1: http://i41.tinypic.com/1zwzuwg.png Screen 2: http://i41.tinypic.com/2u7u8nm.png (kada kliknem na ime kompa ne događa se ništa - problem se pojavljuje nakon dodjele statične ip adrese a nestaje prilikom povratka na staro) |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za postavljanje fiksne ip adrese na kompu (a to je pred - uvjet za ispravno podešavanje portforward funkcije): - nisi naveo ili nisam vidio koliko kompova ide na net preko tog routera - isključi tcp/ip v6 - probaj postavit 192.168.1.10 a ostalo kao na slici, alternativno možeš vidit koju adresu dodjeljuje router kad je na automatic Ovisno koju ip adresu postaviš na kompu, istu stavi u postavke portforward funkcije u routeru. |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Evo, isključio sam tcp/ip v6. Postavio sam ovu adresu što si napisao i u cmdu mi sve ispiše da je podešeno dobro (ip adresa, gateway, dns...). A u postavkama rutera sam ručno upisao postavljenu ip adresu i prihvatio mi je. Samo mi nije jasno zašto nakon postavljanja ip adrese moram ručno ukucavati adresu, umjesto da je kao prije (i kao sa portforwarding.com tutoriala) moguće samo odabrati komp s liste. I dalje ne mogu hostati u SC multyu. Jel netko ovdje uopće uspio hostati igru? Ovako mi to sad izgleda u postavkama rutera: http://i44.tinypic.com/e3iuc.jpg |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
Jer ako je preko net-a, riješenje je Hamachi ili nekako preko dyndns koji je zaključan na T-com verziji TG782. Konačno smo došli do problema ![]() Koristi utorrent za provjeriti dali su ti portovi otvoreni, ili samo guglaj port cehck.
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Preko Tungle-a smo frend i ja pokušavali ![]() Evo portovi svi u redu, s programom sam provjerio. Misliš da Thomson ima problema s Tungle-om?? |
![]() |
![]() |
#16 | |
Laughing Man
|
A kae to Tungle ![]() Šalu na stranu, proguglaj si malo to s Hamachijem, i stvarno nemam pojma kae to Tungle. Gugl mi je izbacio nekakav kalendar. Moguće da sam Tungle treba propustiti preko nekog porta, morat će ti se javiti netko tko je radio s takvim programima, jerbo ja nisam. Pretpostavljam da je Tungle nešto slično Hamachiju.
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Yup, slično ko Hamachi. Sad ga svi naveliko koriste, ne moraš namještati account ni ništa - instaliraš i radi. I propustio sam ga preko porta i đabe sve :/. Frend i ja se sa ovom igrom hebemo već sigurno dva tjedna. |
![]() |
![]() |
#18 | |
Laughing Man
|
Portforward za Tunngle? Port Forwarding Local IP: Your PC IP (not Tunngle) LAN Port: 11155 Public Port: 11155 Protocol Type UDP Dodatno štivo? Ili: Port Triggering Trigger Port: 11443 Protocol Typ TCP Public Port: 11155 Protocol Type UDP I nisi naveo, pogasi firewall u routeru i u windowsima, blokiraju bez greške ako su upaljeni.
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Ma je protjeran je kroz portove. Sam sumnjam da je u tome problem, kad frend kaže da mu šljaka za druge igre. Ja ga nisam baš puno koristio osim za SC, al mogao sam se spojiti na host par rendom igrača. Jako specifična situacija, 50% igrača može hostati. a 50% ne može iz nekog čudnog razloga :/ E da, svi mogući firewallovi su pogašeni. |
![]() |
![]() |
#20 | |
Laughing Man
|
Pa onda mislim da je vrijeme okriviti činjenicu da je program u BETI.
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
A je čovjek našo radit budale od vas. Pošto je po pravilima zabranjeno likanje ja ču samo kratki komentar ak moodvi dozvole. Za Splinter cell novi i AC2 server emulator koristi port 80 a kako "rješit" taj problem nek dotični juzer ode tražit na warez stranice a ne tu tlačit ljude. |
![]() |
![]() |
#22 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
pa šo ne kažeš... |
![]() |
|
|
Oglas
|