Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.05.2010., 17:38   #1
mih
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2010
Cool Asus g73jh-a2

Poslije mnogo razmisljanja odlucio sam se na kupnju ASUS G73JH-A2. Nedoumica je bila idem li na neki do clevo laptopa ili ovaj, ali cini se da bi ovaj trebao biti best buy. Sljedeci tjedan bi mi trebao doci, pa kada dodje napisati cu kratak review.

evo opisa:

Intel Core i7-720QM 1.60GHz / 8GB RAM / 2 x 500GB HD / DVD±R/RW / Radeon HD5870 / Webcam / 802.11N / Bluetooth / HDMI / Windows 7 Home Premium
Empower your gaming potential with the full throttle power and portable performance of the ASUS G73JH-A2 from ASUS, part of the prestigious Republic of Gamers that is committed to delivering innovative and best performing PC solutions for gamers. With faster, intelligent, multi-core technology that applies Processing power where its needed most, the G73JH powered by new Intel Core i7 Mobile Processor delivers an incredible breakthrough in gaming performance. The unit relies on the combination of Intel Turbo Boost technology and Intel Hyper-Threading technology to activate full processing power exactly where and when you need it most. The stylishly designed Notebook features a 17.3-inch High Definition display with a 16:9 Aspect Ratio crystal clear visuals while playing games. Equipped with an incredibly powerful ATI HD5870 graphics card with 1GB GDDR5 VRAM, you can experience high adrenaline action that will keep you at the edge of your seat. Banish your foes into the abyss of darkness with the illuminated Keyboard as your guide. It allows for lightning fast reflexes even while in the dark.
Box Contents: ASUS G73JH-A2 Notebook, AC Adapter, 8-cell Battery Gaming Backpack and Mouse; Software: Windows 7 Home Premium 64-bit, ASUS Utility, 2-Year Limited Global Warranty, 1-Year Accidental Damage Warranty
Intel Core i7-720QM 1.60GHz Processor with Turbo Boost up to 2.8GHz
6MB L2 Cache, 1333MHz FSB
8GB DDR3 1066MHz SDRAM
1000GB (2 x 500GB) 7200RPM SATA Hard Drive
17.3" Full HD (1920x1080) Display
Integrated 2.0MP Webcamera
ATI Radeon HD5870 with 1GB GDDR5 VRAM
SuperMulti DVD±R/RW Double Layer Drive
802.11b/g/n Wireless LAN
Bluetooth V2.1 + EDR
10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
Integrated V.92 MDC Fax/Modem
Multi-in-1 Card reader
Built-in Azalia compliant Audio chip, with 3D effect & full duplex and Dolby Home Theater Audio
Altec Lansing 4 speakers and array microphone
Ports: 4 x USB 2.0, RJ-45 (LAN), Headphone-out with S/PDIF, Microphone-in, VGA, HDMI
Dimensions (WxDxH): 16.33 x 12.59 x 1.8 inches
Weight: 8.5 pounds
mih je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2010., 20:28   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Koja zvijer! Ako nije tajna, koliko para i odakle ti dolazi?
Oglas

Oglas
Staro 05.05.2010., 20:33   #3
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Laptop je zvijer, ali je ekran u banani, sve ostalo je manje više za peticu. Trajanje baterija se praktički i nesmije komentirati čim vidite kakav je hardver u pitanju.
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2010., 20:43   #4
mih
Registered User
Moj komp

pa moj koji sam narucio je tocno 1500$... a najjefinija konkurencija (citaj clevo) je s istom konfiguracijom oko 200-300$ skuplja... i dobijem medunarodnu garanciju s njime (a alienware tipa m17x je skoro 1000$ skuplji....)

jedino sto si planiram je zamjeniti jedan od hardova s intelovim ssd-om a ovoga pretvoriti u externi malo kasnije naravno

trenutno sam u usa

evo link na jedan od reviewa:
http://www.anandtech.com/show/3662/a...xlsized-gaming

Zadnje izmijenjeno od: mih. 05.05.2010. u 20:50.
Staro 06.05.2010., 05:22   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

U EU je taman toliko €. Kod nas bi mu cijena sigurno bila 2k €.
http://geizhals.at/eu/?such=g73jh&a=80545869
Staro 07.05.2010., 09:46   #6
kus-86
Premium
Moj komp

kus-86's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
lap je preje..n. ja si ga planiram uzet kad prodam svoj i kad zavrsi sezona jedina mu je mana sto nema express slot i firewire. sve ostalo je super. a za 1500 $ dobijes jedan od jacih laptopa + rezerov mis i ruksak. definitivno bestbuy.
Staro 07.05.2010., 11:31   #7
CosmModius
Premium
Moj komp

CosmModius's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
stvarno je oku ugodan a i mocan je, sad opet ce se naljuti tali nema veze...kad vidim takav laptop jasno mi je zasto volim Asus
I najškodljiviji čovjek možda je još uvijek najkorisniji od svih u pogledu održanja vrste; jer svojim djelovanjem on uzdržava u sebi ili u drugima nagone bez kojih bi ljudstvo već odavno bilo malaksalo i istrunulo.
CosmModius je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2010., 15:53   #8
mih
Registered User
Moj komp

mislim da se bez express i firewirea moze prezijeti!!!!
evo bas mi je dosla od poruka da stiže u ponedjeljak

Zadnje izmijenjeno od: mih. 08.05.2010. u 18:35.
Staro 12.05.2010., 22:39   #9
mih
Registered User
Moj komp

Evo dosao mi je pred 2 dana i reci cu par pocetnih impresija...
Prvo me iznenadila velicina. Stvarno je velik i impresivan. Plastika od koje je napravljen cini se dosta kvalitetnom. Ne ostaju otisci prstiju na koje sam navinknuo kod npr toshibe koju ima moja draga.
evo nekoliko slicica http://mihovil.jalbum.net/asus-g73jh
Nisam nikakve benchmarke radio tako da sve sto mogu reci je da sve radi jako brzo, sve igrice koje sam isprobao rade apsolutno glatko u nativnoj rezoluciji sa svime i AA (dosada sam isprobao na ME2, AC2, Dragon Age Origins, Just cause 2, supreme commander 2, stories from liberty city i onaj novi spliner cell ili kako se vec igrica zove). Mozda sam za sada previse odusevljen sto mi je dosao kompjuter ali jako sam zadovoljan.
Osim toga nisam ocekivao da ce biti toliko tih i da se nece pregrijavati. EEE mi je znao biti toliko vruc da ga nisam mogao drzati u rukama dok je ovaj hladan uvijek.
Monitoru za koji sam cuo da nije bas najbolji zasada ne mogu nista ni najmanje zamjeriti jer slika je prebistra i izgleda dobro. jednio se malo duze trebam naviknuti na ovu rezoluciju od 1920*1080 jer mi se vecina stvari cini jako sitnima.
+ sitnice koje sam dobio uz komp - ruksak je ok... radi svoj posao i izgleda ok. Posto je radjen za taj laptop savrseno stane u laptop u ruksak. nista posebno ali ok
mis - ovo mi je prvi put da imam takav mis, plasio sam se da ce biti neki wireless mis ali na srecu nije! moram priznati da usporedjujuci obicne opticke i ovaj ROG laserski da je kao iz neke druge price.
To je ukratko prica o asusu G73jh-a2
Staro 13.05.2010., 12:53   #10
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Koja slucajnost.Frend mi iz USA doneo qosmio x505 q880,i isto se razmisljao se dal da uzmem toshibu ili asus g73jh a1.Nazalost ili nasrecu procitao sam brdo recenzija i odlucio da taj asus nije vrijedan problema koje ima.Subwofer je sala,ekran je los,creative sound software odmah obrisati jer stvara probleme.
http://www.em-zero.com/index.php/201...asus-g73jh-a2/

Dok je s druge strane Toshiba savrsena,ali i skuplja 250 $.
Romano.Cule je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.05.2010., 13:05   #11
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Qosmio je kod Toshibe uvijek bio pojam za multimediju i kvalitetu, ali je i cijena bila takva. Nažalost, par zadnjih generacija je imalo loše grafe za takav lap. Srećom, ova grafa je ok. Savjetovao bih ti da provjeriš postoje li driveri za tu grafu kako na Toshibinim stranicama, tako i na nvidijinim jer za GF GT320M ih nema iako je grafa već solidno vrijeme u opticaju. Zbog toga W7 stavljaju generički driver s kojim grafa ne dolazi do potpunog izražaja (ovo važi za modele koji dolaze bez OS-a!).
Staro 13.05.2010., 15:19   #12
mih
Registered User
Moj komp

jedno ugodno iznenadenenje!

cini se da umjesto 1066 mhz rama imam 1333 mhz ram, ako je za vjerovati everestu.
gledao sam toshibe ali glavni problem je bio geforce 360 gts i samo 6 giga rama i ukupna cijena od 1900$ (dodaj misa i torbu pa je preko 2000$). Kazem jedini koji su dolazili u obzir osim ovoga asusa su bili SAGERI NP8760 i NP8690... (lazem cak sam razmisljao o ovome SAGER NP9280, ali to je ipak drugacija liga)
Staro 29.07.2011., 13:02   #13
Lfbo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
Ja u planu imam uzet g74 i zanima me ta garancija? Kako to ide i dal imas kod nas pravo na servis? I koliko te dosla carina??
Lfbo je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2011., 21:04   #14
RaWeN
Premium

RaWeN's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Garancija je međunarodna, a u Hrvatskoj se može ostvariti samo u ovom ovlaštenom servisu.
Carine nema na nikakvu elektroniku, a ako naručuješ samo uključiš u cijenu PDV i poštarinu.

Inače u Americi se mogu uzeti zvijeri od laptopa za 8k kuna tipa ovaj MSI GT780R koji briše pod sa dosta desktop računala.

Intel® Core™ i7-2630QM to 2920XM "Gen2"
17.3" Full HD (1920x1080) MATTE LED Backlit LCD
nVIDIA® GeForce GTX 560M w/1.5GB GDDR5
16GB DDR3/1333 & 2x500GB 7,200RPM in RAID 0
3 Yr US & Canada + 1 Yr Global & ADP Warranty
RaWeN je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme