Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.05.2010., 08:47   #1
manki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
Visoka temp. procesora

bogdaj svima!

prvo isprike ako je bespotrebno otvarana tema, ali većina je ovdje o napajanjima, a nisam našao slično pitanje...

kompić mi je imal problema sa coolerom na procu (krilce na fanu mu se odlomilo; pretpostavljam da je to bilo do neispravnog čišćenja - ispuhival ga je na benzinskoj pumpi sa crijevom za zrak!!!!), pa si je nabavil fan preko oglasa i frajer mu je to postavil na proc (koji se kakti kuži u to).

dok bi igral nekaj ne toliko zahtjevno (PES) ili dok bi radio u svojim editorima, sve bi bilo OK, ali kad bi krenuo igrati AC2 ili nekaj toga tipa, kompjuter bi mu krenul pištati i ugasil bi se.

budući da nije imao uopće nikakav fan u kućištu, prešli smo za vikend i uzeli mu tri komada, dva 80mm sa bočne strane kaj upuhuju zrak i jedan 120mm na stražnju stranu kaj ispuhuje. pretpostavljali smo da je to riješilo problem (jer je do tada imao skinutu bočnu stranicu).

jučer mi je pak javio da mu se opet gasi komp i poslal mi SS BIOSa. podešeno mu je da se komp gasi na temp. proca 90°C. idle temp mu je 55°C. pretpostavljam da je to njegovog coolera (da ili crkava ili da su nekaj sfušali kad su ga postavljali). promijenil je pastu i očistio ga kak spada. jel pravo rješenje uzeti novi cooler? (ja naginjem tome, da se ne zajebava sa ovime što ima)

proc mu je isti kao i moj, matična slična, samo grafu ima GT260 (što nije toliko važno)
manki je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2010., 09:17   #2
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
O kojem se hladnjaku radi i jeste li provjerili da ali dobro leži na procu?
Moguće da se nešto otkačilo/odšarafilo pa ima lufta između baze hladnjaka i procesora.

Btw. inače takve hardverske probleme postaju se ovdje.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.05.2010., 09:18   #3
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
pasta nije pravilno stavljena i / ili hladnjak ne naliježe dobro na procesor.... temperature su definitivno previsoke...

sve ovisi kakav je cooler uzeo, jel se isplati truditi oko njega ili uzeti neki novi... AC freezer 64 ili neki scythe, imaš ih po 170-180kn... definitivno nevelika investicija koja se itekako isplati...
Staro 12.05.2010., 10:05   #4
manki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
O kojem se hladnjaku radi i jeste li provjerili da ali dobro leži na procu?
Moguće da se nešto otkačilo/odšarafilo pa ima lufta između baze hladnjaka i procesora.

Btw. inače takve hardverske probleme postaju se ovdje.
hvala obojici na savjetu.
postao sam ovdje u nadi da će mi netko preporučiti novi cooler za kompića i da mi potvrdi sumnje, nisam išao na to da je ovo problem, ali thx na savjetu još jednom.

osobno navijam za to da si zeme novi pošteni cooler i da se prestane zaj***** sa ovime što ima. AC sam sad pogledal i čini mi se ok.
može lock kaj se mene tiče.
manki je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno