Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.12.2009., 00:12   #181
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ako ima opcija postavi PAL B/G.
Mislim da to nije ovdje blem. Razlog c/b slike je u tome šta spajaš samo Y out a to je samo jedna komponenta s-video out signala (nevažno šta postoji i 4 pinski s-video out).

Spoji ženski chinch Pb out/ comp out - 1 chinch ulaz (1 za video).
Negdje u Catalyst - u bi trebao imat opciju namještanja izlaznog signala, odaberi Composite + već spominjani PAL B/G.
Druga i bolja opcija bi bila RGB (component) - Scart adapter, telka bi trebala kužit RGB signal. Tada spajaš sva tri chinch - a ispravnim redom na spomenuti adapter.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2009., 17:53   #182
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Heh, uspio sam još sinoć, samo što je forum ešto blokirao, pa sam danas htjeo odgovoriti, pa je bio down itd itd, uglavnom našao sam još jedan adapter koji je na sebi imao sa jedne strane 7-pinski za u grafičku a sa druge strane ženski chinch, spojio i sve šljaka, samo što je kvaliteta slike noćna mora

Kojim sistemom osim hdmi-ja bih dobio kvalitetniju sliku?
S-video pa chinchevima na scart adapter ili možda onim 4-pinskim mini dinom pa isto tako nekakav adapter na scart?
Staro 29.12.2009., 16:33   #183
D-I-A-B-L-O
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Mali update/pitanje/problem
Kak se može nariktat da žena gleda jednu stvar na telki preko kompa, a ja na kompu špilam neku igru?
Naime nabavio sam joj hrpu live koncerata od madonne (znam znam ) i sad ona to gleda, a ja bih malo špilao igre, međutim čim upalim igru, power dvd prestane i igra krene i na monitoru i na tv-u.

Znam da je to pitanje već negdje postavljeno, ali nemogu sada naći, a i odgovor sam zaboravio jbg, pa ako ima itko da znade.
Staro 29.12.2009., 17:21   #184
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Kojim sistemom osim hdmi-ja bih dobio kvalitetniju sliku?
S-video pa chinchevima na scart adapter ili možda onim 4-pinskim mini dinom pa isto tako nekakav adapter na scart?[/QUOTE]

Uzmi si S video kabal i scart adapter koji ima s video ulaz...slika je odlična za ono što tebi treba.
Samo što ćeš najvjerojatnije na scrat adapteru morati žicom povezati dva pina...bar sam ja tako morao na 1950pro...ne znam točno koja dva ali ti mogu pogledati...meni svršeno funkcionira...divx super izgleda,a o dvd-u da i ne pričam.
bixsy the king je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2009., 00:31   #185
D-I-A-B-L-O
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Mah to sam već riješio preko s-videa, sad me muči samo ovo drugo dali se može šta iskombinirat.
Tv sam stavio na extended desktop, probao sam i clone mod ali opet imam istu situaciju.
Jel itko zna?
Staro 14.01.2010., 15:42   #186
djcristian
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2009
DVI to HDMI problem

Pozdrav! Ovako, kupio sam graficku XFX Radeon HD 4870 koja ima dva DVI izlaza... Posto imam Full HD LCD LG LH3000 koristim njega kao monitor... Problem se desava kada spojim grafu preko DVI to HDMI kabela i i promijenim rezoluciju na igrici slika se potamni, tj crna boja je izrazenija. Isprobao Silent Hill 5 i RE 5. Stvar je u tome sto se to nije desavalo kad sam imao HD 4350 i bila je spojena HDMI kabelom. Takodjer isti problem je bio i kad sam imao tako spojenu HD 2600 Pro AGP ulaz. Kad god bi promijenio rezoluciju tj povecao je od defaultne slika bi bila tamnija... Dali je imao netko slican problem?
djcristian je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2010., 20:50   #187
snoopee
Registered User

Datum registracije: Dec 2008
Pci-e sapphire ati radeon hd 5670

PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD 5670 HM, 512MB DDR5, HDMI, DP, DVI, HDTV

Zanimam me dali mogu grafičku spojiti na tv i kako to napraviti?

Radi se o ovoj grafičkoj

http://www.sapphiretech.com/presenta...000101&pid=309

Zadnje izmijenjeno od: snoopee. 19.04.2010. u 20:58.
snoopee je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2010., 21:07   #188
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ovisi kakve ulaze televizor ima

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2010., 22:14   #189
domis
Premium
Moj komp

domis je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2010., 01:07   #190
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
SCART je samo konektor. Pitanje je dal će telkač prepoznat uopće signal!
  Reply With Quote
Staro 20.04.2010., 01:50   #191
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Teško, jer je HDMI prenosi digitalni signal a scart je za analogni. Gledao sam i ja nešto kao VGA to Scart, ali i to neradi.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2010., 19:26   #192
Enigma neo
Premium
Moj komp

Enigma neo's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Kad spojim Pc na TV(HDMI to DVI), piše mi VGA i slika je smeće(640x480), a u CCC je nemogu promijeniti.
TV je Sony HD ready a grafička ATI HD 5770, kako da to riješim?
Imam Windows 7 64 bit-a.
Enigma neo je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2010., 19:52   #193
bruno_x
Premium
Moj komp

bruno_x's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
nemoguce

ja imam ati4890 i slika je izuzetno kvalitetna priko hdmi i zvuk je odlican
prije san gura 8800gtx dvi 2 hdmi i slika je bila isto odlicna jedino sta ni je bilo tona

imas u ccc digital panel i tamo to usteli
ili dtv hdmi
i dali ti je pc prepozna koji tv imas

Zadnje izmijenjeno od: bruno_x. 06.05.2010. u 19:57.
bruno_x je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2010., 20:09   #194
Enigma neo
Premium
Moj komp

Enigma neo's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Da, Pc prepozna Sony Tv ali za odabir rezolucije ima samo 640x480.
Enigma neo je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2010., 09:26   #195
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ja sam imao problema sa 5850 i hdmi kablom. Tv je LG 42LH3000. Nikako nisam mogao dobit sliku od ruba do ruba sa hdmi kablom, ali kvaliteta je bila odlična i slike i zvuka. Problem sam riješio na način da sam spojio TV sa vga kablom a zvuk sa bananicom i to je to. Probao sam i sa s-video kablom, ali slika je očajna, u boji ali očajna.

Na drugom tv-u imam isto problem sa bojom kod s-video kabla, ali siguran sam da je tv u pitanju, jer kad sa kartice (1950 pro) spojim s-video na scart = c/b slika, kompozitni na scart = c/b slika.
Kad spojim kompozitni kabl na činč s prednje strane tv-a, slika u boji, tako da je definitivno problem u tv-u. 1950 pro spojim na činč preko onog malog adaptera, a prije je bio spojen preko vivo adaptera, koji sam dobio uz x600, uz forcanje detekcije tv-a.

Moram samo nadodat da gledanje filmova i kombinacije drugih stvari idu bez frke, samo prevučem na tv i to je to (za lg), desi se čak da žena gleda neki plači-pi*kasti film na tv-u, a ja neki horror na monitoru, uz sluške naravno (2 zvučne, pa je izvedivo).

Slika nije proradila od prve ni na jednom ni na drugom tv-u, potrebno je malo mrdanja po opcijama i opetovani restart da bi proradilo, ali slike je uvijek bilo u biosu na svim ekranima.

Ako netko treba pomoć, mogu mu preko TV5 probat sredit.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2010., 09:44   #196
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Ja sam imao problema sa 5850 i hdmi kablom. Tv je LG 42LH3000. Nikako nisam mogao dobit sliku od ruba do ruba sa hdmi kablom, ali kvaliteta je bila odlična i slike i zvuka. Problem sam riješio na način da sam spojio TV sa vga kablom a zvuk sa bananicom i to je to. Probao sam i sa s-video kablom, ali slika je očajna, u boji ali očajna.

A da spojiš sa HDMI-em i ona jednostavno makneš overscan (u tvom slučaju underscan)
http://techhelpbot.com/content/how-c...n-or-underscan
  Reply With Quote
Staro 24.06.2010., 10:27   #197
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Driveri su skužili tv, pročitali edid i nisam mogao ništa namještat vezano uz geometriju, rezoluciju itd. Znam da je stvar u driverima jer sam za monitore morao pokidat pin na dvi/vga adapteru da vindoze ne bi mogle čitat edid, a onda sam napravio custom drivere i sve šljaka. Nisam njubara, samo sam iznio svoje iskustvo, pa možda nekom i pomognem.
Mogao sam samo podešavat boje i tako to, ali nisam se ni pokušao zezat s time kad mi je slika preko vga savršena, pixelmapping radi ko cager, tako da ne moram ništa podešavat.
Osobno ne vidim nikakvu prednost hdmi kabla pred vga+audio načina spajanja, naravno, ako ti tv ima vga.
Jedan kabl više, a ionako su iza regala
Staro 24.06.2010., 10:30   #198
Mad_Duke
Guest

Pa nema nikakvih prednosti. Samo audio i slika sa kompa bez ikakvih gubitaka
  Reply With Quote
Staro 30.07.2010., 12:12   #199
ivan77
Guest

da ne ovaram novu temu , dakle , dvije HD 5770 u CF , jedna je spojena HDMI na monitor.
Drugu bi spojio (sekundarnu) HDMI na TV. Al kad god spojim sekundarnu karticu bilo sa dVI ili HDMI , ne prepoznaje je kao display? U čem je caka , da druga grafa funckionira kao display?
  Reply With Quote
Staro 30.07.2010., 12:16   #200
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Spoji preko primarne grafe sa dvi>hdmi adapterom i radit ce ... tako radi CF i SLI, samo primarni izlazi..
Staro 04.11.2010., 15:46   #201
HodMod
Registered User

HodMod's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Unhappy ATI x700 i x1600 ne daju sliku na televizoru, problem

Pozdrav, u pokušaju da spojim kompjuter sa LCD televizorom(dual monitor ili extended display) našao sam preporuku za spajanje preko s-videa, zatim sam otišao u trgovinu i kupio potrebna kablove i konektore(bez ikakvog iskustva vjerovao sam da će to biti dječija igra spajanja kablova).

Za spajanje na grafičku kupio sam s-video(7 činča) i audio konektor koji na drugom kraju imaju crveni, bijeli i žuti činč i s-video(4 činča), na to sam spojio 5 metara dug činčni kabel i spojio konektor i tv na RGB(jer na tvu nemam s-video konektor). Tada uključim komp i tv na input 4(gdje je RGB ulaz na tvu) i dobijem samo zvuk bez slike.

Probao sam sa dvije kartice koje imaju funkciju dual monitora x700 i x1600, ali bezuspiješno. Probao sam i 2 LCD tva(Thoshiba stara 6 mjeseci i Vivax star 2 godine) spojiti sa istim kablovima no bezuspiješno.

Tada dolazi googlanje i bezbroj beskorisnih savjeta.

Pokušao sam preko Screen resolution/Detect i izbaci mi Another display not detected uz moj glavni monitor, klikom na taj nedetektirani ekran dobijem ovo:

Display: Available display on output on: RADEON X700
Resolution: 1024 768 -sive boje, ne može se mjenjati
Multiply displays: No display detected

Kada pokušam forsirati display

Display: 2. display device on: S-Video
...
Multiply displays: Extend this display

I Aplly dobijem: Unable to save display settings

Pokušavao sam kombinacijom win+p pa extend no uopće ne prepoznaje drugi display.

Pokušao sam preko CCC: Desni klik/secondary/extend i ništa se ne događa, kad ponovno kliknem na njega opet ima ta ista funkcija extend što znači da se ne pokreće proširenje.

Jedan od savjeta je bio i da se u CCC ode u baisic i pokrene easy wizard za detekciju displaya, no kad ja odem u CCC/baisic uopće ne mogu izabrati tu opciju jer mi na prvom ekran stoji samo oblak sa slovom i, i siva tipka GO.

Imam Win 7 i sve up to date, imam najnovije drivere za karticu, matičnu i CCC 10.10, integrirana grafička je disabled u BIOSu ako postoji druga grafička.

Jedino što mi pada na pamet je da nisam možda ugasio neki od servisa koji omogućavaju dual display ili je stvar u nekim postavkama.

Ako ima netko tko se razumije u ovu situaciju bio bi mu vrlo zahvalan na odgovoru jer se već 3 dana mućim uzalud jer ne zna u čemu je problem, a druga stavar je što uopće nemam iskustva kod takvih stvari.

Unaprijed hvala,
HodMod
HodMod je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 16:35   #202
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Eo da javim, novi driveri djelomično riješili problem, tv-ov softver riješio ostatak. Samo što sad imam sliku ili na tv-u ili na monitorima, al to je nebitno. Kad odgledam film, ištekam hdmi i slika se vrati na monitore. Slično kao kad otvoriš ili zatvoriš laptop.
Staro 31.12.2010., 12:18   #203
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Molio bih pomoć pri rješavanju problema sa ATI 3870 i prikazom slike na LCD TV-u .
Imam monitor 19" samsung 959NF a TV je SAMSUNG LCD HD ready 102 cm .
Ne mogu dobiti sliku na TV-u da bude 16:9 omjer a da pri tom ne mijenjam i rezoluciju na monitoru ( tada je monitor gotovo neupotrebljiv zbog previsoke rezolucije ) .

Ovaj problem nisam imao kada sam koristio NVIDIA GF8600GTS karticu .
GF8600 je davala sliku na monitoru 4:3 a na TV je automatski bacala sliku 16:9 .
Također ovaj problem nisam imao niti sa ATI 4670 grafičkom davala je sliku na monitoru 4:3 (1280*1024) a na TV je automatski bacala sliku 16:9 , a ne 4:3 !

Neznam gdje je problem , čak sam mijenjao i tv out izlaze koji su btw spojeni sa hdmi kabelom (dvi to hdmi) prema TV-u .

Primjetio sam da se vrlo mnogo ljudi žali na slične probleme sa ATI karticama ali nekih konkretnih odgovora oko rješenja problema nisam pronašao !
Drajveri su Catalyst 10.8
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2011., 10:27   #204
Barthez
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
Tv out problem pomoć molim...

Dakle prije godinu dana kupim ATI 4770 i Panasonic plazmu TV. Kupim kabel DVI to HDMI i spojim na TV. Sve radi savršeno (duplicate, extend). Prije tjedan dana frend mi donese komp da mu sredim Windowse. Moj komp ugašen, sve kablove počupam iz njega, spojim samo kabel od monitora da uštekam u njegovog. Njegov komp sredim, vratim sve kablove kako je i bilo kad ono nema više slike na plazmi? Catalyst prepoznaje normalno plazmu, sve postavke su kao i prije ali više nema slike! Kad ono ištekam kabel od monitora i voila kad ono slika se pojavi na plazmi! Uštekam monitor, slika nestane! Probao sam nove drivere, stare drivere, ništa uvijek isto. Sijećam se da prije kada sam upalio komp slika od biosa se pojavljivala na TVu, a sad ništa!
Više mi ništa nije jasno, pomišljam da je hardwerski problem u kartici ali stvarno više mi ništa ne pada na pamet što da učinim! Dakle slika se pojavi samo kada ištekam monitor!? Molim savjet...
Barthez je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2011., 09:08   #205
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Barthez Pregled postova
Dakle prije godinu dana kupim ATI 4770 i Panasonic plazmu TV. Kupim kabel DVI to HDMI i spojim na TV. Sve radi savršeno (duplicate, extend). Prije tjedan dana frend mi donese komp da mu sredim Windowse. Moj komp ugašen, sve kablove počupam iz njega, spojim samo kabel od monitora da uštekam u njegovog. Njegov komp sredim, vratim sve kablove kako je i bilo kad ono nema više slike na plazmi? Catalyst prepoznaje normalno plazmu, sve postavke su kao i prije ali više nema slike! Kad ono ištekam kabel od monitora i voila kad ono slika se pojavi na plazmi! Uštekam monitor, slika nestane! Probao sam nove drivere, stare drivere, ništa uvijek isto. Sijećam se da prije kada sam upalio komp slika od biosa se pojavljivala na TVu, a sad ništa!
Više mi ništa nije jasno, pomišljam da je hardwerski problem u kartici ali stvarno više mi ništa ne pada na pamet što da učinim! Dakle slika se pojavi samo kada ištekam monitor!? Molim savjet...

Da li si sve vratio potpuno isto (npr plazma na DVI1 a monitor na DVI2, ako je tako bilo i prije)?
Ako je to u redu, jednostavno podesi u catalystima kloniranje
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2011., 09:55   #206
Barthez
Registered User
Moj komp

Ma jesam sve ok, catalyst prepoznaje normalno TV namješteno je u duplicate sve je ok u postavkama ali slike nigdje (samo kad iskopčam monitor slika na TVu se pojavi)...uh
Barthez je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2011., 11:56   #207
reverzibilni
Registered User

Datum registracije: Apr 2010
jel si minja refreshrate/rezoluciju od monitora/tv......
stavi na 50hz.........
i probaj na drugi hdmi priključak... jer ako si na živo minja kabel.... možda je hdmi ulaz tv-a dobio šut........
reverzibilni je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2011., 12:16   #208
Sniper
Community Manager
Moj komp

Sniper's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
To se meni desilo na ATI HD 3400, kada ustekam u oba porta, neradi nista, kada ustekam u jedan radi normalno!

Znaci vjerovatno ti je dobio jedan od ulaza šut (kako je kolega iznad rekao) nazalost tu nema rijesenjea, ja sam sve moguce pokusao, neznam.
Tako da, sorry... Ja sam tog trenutka hmm nestalo mi je bilo struje, i kada sam upalio komp to je bilo.
Sniper je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2011., 03:11   #209
Tooutman
Registered User
Moj komp

probaj reisntalirat drivere tj ATI CC jos bolje ili za prvu silu stavi sve na defaults na ati CC-u pa onda ispočetka....mort neka kvačica te muci....
Tooutman je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2011., 08:52   #210
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Tooutman Pregled postova
probaj reisntalirat drivere tj ATI CC jos bolje ili za prvu silu stavi sve na defaults na ati CC-u pa onda ispočetka....mort neka kvačica te muci....
Sigurno je nešto bez veze...ja imam u firmi 30-ak monitor/projektor kombinacija na ATI karticama i to mi je jedan od većih problema kod održavanja jer ljudi često otkače PC i stave svoj laptop za prezentaciju, a kad vrate sve nazad na PC, često slika fali ili na monitoru ili na projektoru, ili je extended desktop umjesto klonirane slike i slično...i u zadnjih 300 slučajeva kad se to desilo uvijek se riješi za 3-4 minute kroz drivere
segregator je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na