Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.05.2010., 13:37   #3421
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
@Murina

Mislim da u okolici Zagreba nema freeride staze. Nisam siguran jel Pakrac ili Psunj, tamo je ekipa napravila stazu.
Čisto da vidiš dio freeride-a:
http://www.youtube.com/watch?v=v3nkzjACUG4&feature=fvw

Rangirano po hodu je nekako ovako:
XC je cross country. Puno penjanja, ravnog, a u zadnje vrijeme i sve opakiji spustevi. Vilice do 100mm (i fulke tako negdje, do 100mm hoda iza).
Trail je od 100 do 130/140mm napred nazad. Uski singletrackovi, tehnički zahtjevne dionice (uspon i spust).
All mountain je do nekih 150mm hoda. Jako slično trail-u, no geometrija je prilagođenija spustu malo više od trail-a (nije možda bajk toliko okretan, no stabilniji je pri većim brzinama). Možda neki skokovi slabiji i slično. Podesive vilice (hodom) sprijeda pomažu pri usponu.
Enduro kategorija se smatra oko 160mm hoda. To su kao bajkovi za cijelodnevne vožnje. Jako slično AM-u, no opet - rame su teže i čvršće.
Freeride su bajkovi do 180mm hoda. Čvrste rame (skoro pa ko DH), manji kutevi headtube-a. Penjanje je mukotrpno jer to su shockovi sa 180mm hoda iza, bez lockouta ili nekog jačeg propedala. Veliki skokovi i trikovi u zraku, raznovrstan teren, velike brzine.
Downhill - najteže rame, najviše hoda (Santa Cruz V10 ima 254mm hoda iza, ostali su oko 200-220mm). Tehnički brze dionice sa par skokova, no tu dolazi do izražaja drugačije mogućnosti i vilica i shockova. Brzo prelaženje korjenja, kamenja, rupa. Tehnički najzahtjevnija dionica i najuzbudljivija .
Evo snimka iz Maribora - http://www.youtube.com/watch?v=bP9oKYhPx6U

Street je kategorija bajkova gdje se izvode trikovi na "betonu", gradskim područjima, parkovima etc.
Dirt je izvođenje trikova na velikim zemljanim skakaonicama.
4X je disciplina gdje se par vozača utrkuje na stazi istovremeno. Puno padova i razbijanja.
Trials je disciplina gdje skačeš sa bajkom (poseban bajk bez sica brijem), po kamenjima i radiš neke trikove. Nema boljeg videa od ovoga http://www.youtube.com/watch?v=Z19zFlPah-o i ovog http://www.youtube.com/watch?v=mYIKfEU8yl8
Staro 02.05.2010., 13:54   #3422
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
@Murina

Mislim da u okolici Zagreba nema freeride staze. Nisam siguran jel Pakrac ili Psunj, tamo je ekipa napravila stazu.
Čisto da vidiš dio freeride-a:
http://www.youtube.com/watch?v=v3nkzjACUG4&feature=fvw
Pogledao sam malo na preskoke, točno taj tip vožnje mi se najviše sviđa.

Maribor je brutalan, za takvo šta nemam muda. Sjećam se da sam se u srednjoj spuštao niz Marjan ravno kroz šumu i da je bilo jako zajebano. Sad nebi da mi neko plati.

Odoh na Bundek naći nekakvu stazicu. Nisam još nikad bio.
murina je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 14:48   #3423
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
@murina

na bundeki imaš stazica "zanimljivih" jedino kuda se trči kross sportskih novosti...ostatak je cestica za role

inače dnevno imam rutu nasip-jarun-nasip-savski most-nasip-hipodrom-most...sad ću to proširiti...ali sve u svemu znam kako je voziti po onom debilnom pjesku i znam kako je voziti dolje po travi
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 15:39   #3424
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Bezveze mi je Bundek skroz, dosadan za vožnju. Od sad tražim šume. Ima li gdje u blizini Bundeka koja šuma?

@Dwarf
To po pijesku od mosta do mosta mi je najdraža ruta za sprint svom snagom. (blizu od doma mi je)

EDIT
@Vuco

Pogledao sam videa, ovi pod trials su opaki maderfakeri.
Kad satarem vilicu, tebe ću pitati za savjet

Zadnje izmijenjeno od: murina. 02.05.2010. u 16:59.
Staro 02.05.2010., 15:42   #3425
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ljudi. Za gradsku vožnu, makadam ponekad itd.

http://www.turbo-sport.com/Products/...-91576930.aspx

Imao bi 30% popusta tak da bi me bajk koštao praktički 2100kn.

Ili nešto tipa: http://www.turbo-sport.com/Products/...-91576920.aspx

Diskovi nisu uvjet. Glavno je da bajk izdrži mojih 115kg.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 16:29   #3426
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Hamm radije kupi 2009 model, sad su snizeni, do 40% popusta

http://www.turbo-sport.com/Resources.../bicikli40.pdf

Vidim da pucas na XL, nudi(lo) se npr.:

BICIKL TERRAGO 2 DISC XL M CRNA/BIJELA
2.799,99
2.299,99

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=2304225

Dart2 je gore, entry-level brand name vilica, sto je dosta vazno ako imas 115kg.

Mozda mozes dodati i 30% popust za zaposlene u Magmi, ako s time raspolazes.
Staro 02.05.2010., 17:06   #3427
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

U kojem turbo sportu ima ovih iz prvog linka?
Staro 02.05.2010., 17:15   #3428
CatKiller
Moj komp

CatKiller's Avatar

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
U kojem turbo sportu ima ovih iz prvog linka?
To je kompletan stari lager, a koji bajk je u kojem se moze doznati zvanjem poslovnica.

Svog Scotta sam uredno locirao i rezervirao telefonom.
Staro 02.05.2010., 17:19   #3429
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Ajme! A jeli samo Zg? Ako je, obić ću ih sutra sve
Staro 02.05.2010., 18:03   #3430
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

nisam se danas vozao
nadamnom kisa !

ali sam zato napravio siguran cvrsti fiziki prihvat za kameru !
zadovoljan sam. lako se skida i jos bolje drzi !

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 18:18   #3431
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Otkad ovo vrijedi, meni su jučer ukrali bic i danas sam gledao baš na turbosportoj web str, al ništa ne spominju nikakvo sniženje.

Zadnje izmijenjeno od: Viperus. 02.05.2010. u 18:25.
Viperus je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 18:21   #3432
CatKiller
Moj komp

CatKiller's Avatar

Citiraj:
Autor Viperus Pregled postova
Otkad ovo vrijedi, meni su jučer ukrali bic i danas sam gledao baš na turbosportoj web str, al ništa ne spominju nikakvo sniženje.
Vec par dana im je na webu, mislim da vrijedi od srijede ili cetvrtka pa do isteka zaliha.

@Viperus

Cijene su s PDVom, za sve oblike placanja. Ja sam uzeo na karticu i cijena je ista kao u PDFu.

Zadnje izmijenjeno od: CatKiller. 02.05.2010. u 18:29.
CatKiller je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 18:25   #3433
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

I ak može neki savjet, zbilja nisam u toku sa bicevima, treba mi neš za svakodnevnu vožnjicu do faksa i povremeno spuštanje niz sljeme, tako da bi volio nešt sa diskovima. Dao bi i do 4k, ali optimalna cijena bi mi bila nekih 2-3k jel se bojim da će mi opet ukrast. (ovaj terrago 2 jesu to hidraulički diskovi, i jel bi mi se isplatilo uzet njega?). I ove cijene u tvom pdf-u , jel to bez pdv-a il šta? Znatno su niže neg na web str.
Staro 02.05.2010., 18:28   #3434
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Ako je netko iskusan s cestovnim biciklima molio bih savjet :
- Da li je BB isti kod MTB-a i specijalki(širina/dužina)?
- koliko su bolje/gore road kočnice od v-brake/cantilever kočnica u kočenju (boli me k za razmak i ostalo)
Staro 02.05.2010., 19:41   #3435
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Evo juce sam se napokon provozal sa Vucom po Sljemenu. Bilo je ok ali mislim da pijenje pivkana kod tornja bilo kontraproduktivno...

Evo dva noviteta na mom bajku:
vilica RS Revelation Race Dual Air 150mm Maxle Lite i naba Atomlab 920F.

http://www.imagesforme.com/show.php/1108353_IMG2877.jpg
http://www.imagesforme.com/show.php/1108352_IMG2876.jpg
http://www.imagesforme.com/show.php/1108351_IMG2875.jpg
http://www.imagesforme.com/show.php/1108350_IMG2874.jpg
http://www.imagesforme.com/show.php/1108349_IMG2873.jpg
http://www.imagesforme.com/show.php/1108348_IMG2872.jpg
http://www.imagesforme.com/show.php/1108347_IMG2871.jpg
http://www.imagesforme.com/show.php/1108346_IMG2870.jpg
http://www.imagesforme.com/show.php/1108345_IMG2869.jpg

ps: stock vilica Marzzochi 44 TST2 140mm sa 15mm nabom je na prodaju na dropbike-u
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 20:19   #3436
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Elvise, šta si rekao, to je L veličina rame jelda ? Ti si malo viši od mene ili smo tu negdje ?

Bajk me oduševio. Za sada sam vozio par FS-a i definitivno je tvoj na vrhu. Maestro je doista odličan.
I opet se ne sjećam, Marzocchi vilica naprema RS-u ? Koje razlike kao rekreativac osjećaš ? Brijem da sam te i to pitao, ali je doista piva bila kontraproduktivna.
Staro 02.05.2010., 20:29   #3437
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Velicina rame je L a ja sam visok 184.
Marzocchi je solidna vilica ali nemoze se mjeriti sa revelationom, jednostavno manje neravnine ne upija tak dobro a ovu rs se da i puno bolje podesiti jer ima i pozitivnu i negativnu komoru.
Sljedeci put kad dojdem gore uzimam red bull da dojdem k sebi a pivu da me uspava i umrtvi noge. Pa da nisam bil zakopcan sa spd-om opal bi s bicikla jer noge nis uopce osjecal.

edit:
Jesi sredil headset?
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 20:34   #3438
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Elvis bajk je predobar!

Koji Turbosport je najveći, tj koji bi mogao imati najveću zalihu? Scott Contessa se lovi za curu
Staro 02.05.2010., 20:41   #3439
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Velicina rame je L a ja sam visok 184.
Marzocchi je solidna vilica ali nemoze se mjeriti sa revelationom, jednostavno manje neravnine ne upija tak dobro a ovu rs se da i puno bolje podesiti jer ima i pozitivnu i negativnu komoru.
Sljedeci put kad dojdem gore uzimam red bull da dojdem k sebi a pivu da me uspava i umrtvi noge. Pa da nisam bil zakopcan sa spd-om opal bi s bicikla jer noge nis uopce osjecal.

edit:
Jesi sredil headset?
Pa barem moš terat kad noge ne osjećaš

Nisam sredio headset (nedjeljom niš ne radi), pukao je gore samo prsten oliti seal cap kak se to piše na engleskom. Ići ću malo po dućanima u utorak pa ću vidjeti jel se može šta srediti samo za taj poklopac, ako ne - ne gine mi novi headset. E sad, ili Ebay za nekih 140kn ili dućani po 200-250kn. Ebay jedino moram čekati. Ali do sljedećeg vikenda bih to htio imati sređeno definitivno.
Staro 02.05.2010., 20:48   #3440
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

kakav headset imaš? s zatvorenim ležajevima ili s "otvorenim" tj ležajevima u kruni

elvis 184...ja bi bio rekao kad sam te vidio makar 194
Staro 02.05.2010., 21:00   #3441
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova

http://www.turbo-sport.com/Resources.../bicikli40.pdf

Vidim da pucas na XL, nudi(lo) se npr.:

BICIKL TERRAGO 2 DISC XL M CRNA/BIJELA
2.799,99
2.299,99

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=2304225

Dart2 je gore, entry-level brand name vilica, sto je dosta vazno ako imas 115kg.

Mozda mozes dodati i 30% popust za zaposlene u Magmi, ako s time raspolazes.
Hvala

P.S slučajno sam popikao XLove. Koja je shema uopče s tim? Ja sam visok 187cm i tehnički bi kaj trebao sjesti na bajk i vidjeti na kojem mi je rama do jajca?
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 21:02   #3442
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
kakav headset imaš? s zatvorenim ležajevima ili s "otvorenim" tj ležajevima u kruni

elvis 184...ja bi bio rekao kad sam te vidio makar 194
Sa zatvorenim ležajevima. Velim, pukao je samo taj poklopac koji štiti da prašina ne uđe. Otići ću sa tim djelom po dućanima pa pitati jel imaju šta. Po Vlaškoj ima najviše dućana,a onda ću i u Bizmark otić.
Staro 02.05.2010., 21:03   #3443
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

kad sjedneš na sic trebao bi s ispruženom nogom stati na pedalu naknap

dakle tebi treba veličina 21" otprilike (meni odgovara 21" visok sam isto ko i ti)

naravno provaj i 20" i 22" ako imaju

@Vuco hmmm...ja ti mogu posuditi dok ti nedođe s ebay-a prsten-podlošku integriranog ili cijeli gornji dio običnog headset-a.čak mislim da bi ti od integriranog odgovarala i gornja podloška pošto je dovoljno uska da drži onaj puknuti "prsten" a dovoljno široka da dohvaća krajeve prstena...doduše tom poklopcu i je jedina funkcija da drži puknuti "prsten" koji se obavija oko ležajeva

inače jedino gdje bi mogli to imati je markoprojekt i rog joma jer su im tamo i servisi...u DSG-u imaš WTB Team headset za 175kn, u markoprojekta imaš Acor za 80 i Da Bomb Da Rector za 120-130kn (taj imam ja) a u rog jome nisam bio...to je otprilike 2tjedna stara informacija...meni su za 150 ukupno i ugradili u MP-a headset jer mi se nije dalo zafrkavati s tim

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 02.05.2010. u 21:10.
Staro 02.05.2010., 21:35   #3444
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ići ću u utorak pogledati malo po servisima i dućanima što se nudi i hoću li morati kupovati novi cijeli headset ili samo taj poklopac.
Pojma nemam jel mi paše kaj od tog tvojega, ali ako u utorak ne nađem niš, budemo se našli pa ćeš mi posuditi da vidim jel paše na moj headset ili ne . Fala
Budemo se još čuli
Staro 02.05.2010., 21:50   #3445
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Hvala

P.S slučajno sam popikao XLove. Koja je shema uopče s tim? Ja sam visok 187cm i tehnički bi kaj trebao sjesti na bajk i vidjeti na kojem mi je rama do jajca?
Sam da ti kažem da ni terragoa 2 ni 3 (2009) više nema za kupiti u zg, ja sam išo i pogledali su u bazi podataka i nema. Mogo bi terrago iz 2010. za 3500kn kupit.

I da, poanta je da je bic visok točno tolko da moraš doć na prste i mrvu više da bi ga "zajahao" XD
Staro 02.05.2010., 22:01   #3446
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Bicikl se prvo gleda po dužini top tube-a, a ne po visini jajca ili čega već. Ima bicikla koji imaju savijen top tube i možeš uzeti XXL veličinu, jaja će ti bit 5cm od šipke, ali će ti ruke biti predaleko, što znači ogroman napor za ramena i leđa te bolove nakon malo duže vožnje.

Sjedni na bajk, izvadi sic štangu do mudesa, a da diraš petom pedalu dok je na "dnu". Primi volan i ruke moraju biti malo savinute u laktovima.
Trek ima jako dugi TT, ostali su neki normalni. Ali računaj da bajk bude 20" ako je duži top tube, a 21" ako je kraći, iako velim, tih 20/21" je najčešće dužina seat tube-a koji ne govori skoro pa ništa. Giant će vjerojatno biti 21" ili nešto između L i XL. Sjest na oba i vidjeti koji više paše. Ako su jednaki na prvi osjećaj, bolje uzeti manji po meni. Ima setback štangi i dužih lulica, no puno lakše se primijeti prvo ako je bicikl prekratak nego predugačak. Da je predug, najčešće se osjeti na 15+km vožnjama, a ako je kratak osjeti se najčešće odmah (koljena diraju volan dok se skreće, pogrbljenost kičme, koljena su u čudnom položaju etc.;i ako je lulica već od 12cm gore, nema se što mijenjati i podešavati).
Staro 02.05.2010., 22:01   #3447
CatKiller
Moj komp

CatKiller's Avatar

Citiraj:
Ići ću u utorak pogledati malo po servisima i dućanima što se nudi i hoću li morati kupovati novi cijeli headset ili samo taj poklopac.
Pojma nemam jel mi paše kaj od tog tvojega, ali ako u utorak ne nađem niš, budemo se našli pa ćeš mi posuditi da vidim jel paše na moj headset ili ne . Fala
Budemo se još čuli
Buduci da skupljas i planiras za novi bajk, nemoj previse trositi za novi headset, bolje potrazi nesto industrijsko (tipa Acor) i vozi. Vjerujem da mozes navuci i besplatnu montazu, sto dobro dodje jer su alati dosta specificni.
Staro 02.05.2010., 22:05   #3448
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Čuj, sad kak mi je ovaj kresnul, malo me frka, jer da mi se to dogodilo na spustu, bilo bi veselo. Za 100kn se ipak ne bih igrao. Ovo što je puknulo mi se čini kao tvrdom gumom, a ne metalno. Budem se raspitao, ali hvala na informaciji .
Staro 02.05.2010., 22:35   #3449
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

to i je tvrda plastika a ne metal. Besplatnu montažu nemoš navuć (kvragu)

ali to ti nije problem sam promijeniti u kućnoj radinosti također : uzmeš ravni odvijač debeli, nalijepiš par slojeva selotejpa na vrh da je mekani i tupi i lagano izbijaš čašice tako da udaraš čekićem po odvijaču lagano s svake strane jednoliko.

kad skineš čašice nove montiraš tako da staviš čašicu u utor, namažeš mašću/nauljiš , staviš knjigu na čašicu i pazeći da ti čašica stoji ravno dva puta odalamiš čekićem po čašici...

Headset ugrađen
Staro 02.05.2010., 22:47   #3450
CatKiller
Moj komp

CatKiller's Avatar

Citiraj:
Bicikl se prvo gleda po dužini top tube-a, a ne po visini jajca ili čega već. Ima bicikla koji imaju savijen top tube i možeš uzeti XXL veličinu, jaja će ti bit 5cm od šipke, ali će ti ruke biti predaleko, što znači ogroman napor za ramena i leđa te bolove nakon malo duže vožnje.

Sjedni na bajk, izvadi sic štangu do mudesa, a da diraš petom pedalu dok je na "dnu". Primi volan i ruke moraju biti malo savinute u laktovima.
Trek ima jako dugi TT, ostali su neki normalni. Ali računaj da bajk bude 20" ako je duži top tube, a 21" ako je kraći, iako velim, tih 20/21" je najčešće dužina seat tube-a koji ne govori skoro pa ništa. Giant će vjerojatno biti 21" ili nešto između L i XL. Sjest na oba i vidjeti koji više paše. Ako su jednaki na prvi osjećaj, bolje uzeti manji po meni. Ima setback štangi i dužih lulica, no puno lakše se primijeti prvo ako je bicikl prekratak nego predugačak. Da je predug, najčešće se osjeti na 15+km vožnjama, a ako je kratak osjeti se najčešće odmah (koljena diraju volan dok se skreće, pogrbljenost kičme, koljena su u čudnom položaju etc.;i ako je lulica već od 12cm gore, nema se što mijenjati i podešavati).
Ljudi imaju naviku kupovati (ili trgovci prodavati) prevelike bicikle. Meni na 180cm su savrseno pristajali 19" (M) Giant, Scott i Specialized hardtailovi.

Iskopao sam iz bookmarka odlicnu stranicu o tome kako odabrati pravu velicinu i namjestiti si bajk:

http://free-pu.htnet.hr/mpustija/dal...iklazatebe.htm

Uzivajte

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na