Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 18.04.2010., 18:21   #1201
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor darQ Pregled postova

ev jedan ekstremniji primjer, imaš recimo poslovni prostor sa 50 računala koja rade 16 sati dnevno, ak ssd troši 1W manje, to je 50W manje po satu, a po radnom danu još puta 16, a po radnom tjednu još puta 5, mjesec x4....
do the math
moja matematika (po tvom racunu) bi bila oko 16kw mjesecno, sto je oko 11-12kn. a sad ti predlozis sefu da umjesto 50 diskova kupi 50ssd-a, nek je ssd skuplji od obicnog diska za 300kn (necemo pretjerivat, to je dost), pare na struji ce mu se pocet vracat za otprilike 100-120 godina
mislim da klasicni hard stvarno premalo trosi struje da bi se i na to gledalo..

job security - example
rodney je offline  
Staro 18.04.2010., 18:40   #1202
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
mhhhm, da...
a neam pojma, troše manje, i čitao sam negdje kak se to isplati, očito je bio još ekstrimniji primjer

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2, 3, 4
darQ je offline  
Staro 18.04.2010., 19:08   #1203
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
nemaju svi mrcine od 10k kuna i napajanja od par kW - u mojoj konfi sa 90w napajanjem bogme dosta znaci 5W manje na hard disku, a prednost je naravno i u laptopima, iako ne toliko izrazena u odnosu na 2,5 diskove
Tu i je problem, što se ta prednost brzo "istopi" pred cijenom.

Citiraj:
pa ista stvar je i sa hdd-ima
Nije. Ovisno o kontroleru i diskovima, može se složiti puno optimalnije rješenje.

Citiraj:
je, za iste $ dobiješ manje prostora, al za iste $ ssd je puuuno brži od hdd
Problem je u definiciji brzine i realnoj potrebi. Iz situacije u kojoj su svi HDD-ovi spori i trebaš ih puno, dolaziš često u situaciju da su SSD-ovi brzi, ali malog kapaciteta pa ih opet treba puno.

Citiraj:
isto vrijedi i za ssd
Ako je kontroler konstanta (u smislu cijene), diskovi su ti koji čine razliku.

Citiraj:
ev jedan ekstremniji primjer, imaš recimo poslovni prostor sa 50 računala koja rade 16 sati dnevno, ak ssd troši 1W manje, to je 50W manje po satu, a po radnom danu još puta 16, a po radnom tjednu još puta 5, mjesec x4....
do the math
Sistem sale te veličine ti sa svom pripadajućom opremom gutaju cca 20 do 25 kW, klime na to 6 do 7 kW, više imaš gubitaka u kabelima nego što uštediš na SSD-ima.

Inače, kad proizvođači SSD-ova ciljaju na takav tip reklame, ne gleda se potrošnja disk - disk, nego zahtjev - zahtjev. Recimo, imaš bazu koja povremeno traži 10000 potpuno random IOPS-a (jako rijetke, ali ipak). Za to moram "potrošiti" cca 50 SAS/SCSI/FC 15k diskova u jednom polju (s enormno malom iskoristivošću prostora) ili pak nekoliko SSD-ova (tu je pak problem veličina baze). E, tu se gleda ta ušteda. IOPS/W je bitan, ne HDD - HDD.

Citiraj:
sve ovisi kakav lap imaš i kolko troši, ak lap troši 30w, nećeš primjetit neku razliku, al ak imaš stroj koji troši oko 10ak W, 1 W je 10 % potrošnje, tu već postaje zanimljivo
Da mi je vidjeti takav.

Citiraj:
a ne znam, obično su ti neki super brzi scsi diskovi u 3.5 formatu, izuzev raptora ili šta već...
Trend ti je prebacivanje s 3,5" na 2,5" u potpunosti.
Staro 18.04.2010., 19:23   #1204
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Iggy, da nastavim priču na današnju usmeni razgovor.

Evo, baš skinuh FW update za X25-E, proučih upute i bacam se na posao.
No, brijem da kod SLCa TRIM naredba nema neke koristi, il se varam?
Staro 18.04.2010., 19:29   #1205
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Iggy, da nastavim priču na današnju usmeni razgovor.

Evo, baš skinuh FW update za X25-E, proučih upute i bacam se na posao.
No, brijem da kod SLCa TRIM naredba nema neke koristi, il se varam?
Pazi na podatke! Ima smisla, TRIM obavezno stavi (samo provjeri da FW ne "miče" sve podatke s diska. Jeste riješili backup?
Staro 18.04.2010., 19:46   #1206
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Je, riješili smo sve

Evo, update je napravljen, digao se OS bez beda. Dobio sam nekih 5-10% više na perf samim updateom (u benčevima narafno ).
Kak se pali taj TRIM?

btw: Baci oko na ovo:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186087

editX:
I da postavim ovdje pitanje, da mi se dh malo uključi opet :
Evo, furam na mašini 6GB RAMa, a da puknem još 6GB i da od 8GB napravim RAM disk?
Recimo da na jedan RAM disk puknem igru recimo, kak bi to ferceralo?

Jel se može nać primjena toga, konkretno?

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 18.04.2010. u 20:02.
Sa_Stilom je offline  
Staro 18.04.2010., 22:46   #1207
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Da mi je vidjeti takav.
evo pa gledaj

a što se ostalog tiče, a gle, činjenica je da su ssd-ovi skuplji i manji po pitanju kapaciteta, tak da, po pitanju masivnog storage-a, ssd stvarno nema smisla
al da je ssd bolja nadogradnja po pitanju "ubrzavanju kompa" od hdd-a, je, što god netko rekao, i da, brže radi od dva raptopra u raidu
isto tak, raid ovo raid ono, al isti taj raid svejedno radi brže ak se stave neki ssdi umjesto hdd-ova...
naravno, postoje svakakvi bezobrazno skupi hdd-i namjenjeni za neku posebnu namjenu, al isto tak, postoje i takvi ssd-i

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

darQ je offline  
Staro 19.04.2010., 15:16   #1208
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Je, riješili smo sve

Evo, update je napravljen, digao se OS bez beda. Dobio sam nekih 5-10% više na perf samim updateom (u benčevima narafno ).
Kak se pali taj TRIM?
TRIM je komanda command seta (ili subcommand, ubi me više), tako da bi se trebalo automatski "paliti" kod starta OS-a.

Citiraj:
editX:[/B][/U] I da postavim ovdje pitanje, da mi se dh malo uključi opet :
Evo, furam na mašini 6GB RAMa, a da puknem još 6GB i da od 8GB napravim RAM disk?
Recimo da na jedan RAM disk puknem igru recimo, kak bi to ferceralo?

Jel se može nać primjena toga, konkretno?
Ne bi se sad mogao pametne sjetiti... Aplikacija je ta koja mora biti u stanju pravilno koristiti resurse u suradnji s OS-om. Ako staviš swap gore (što je tlaka i upitna korist) trebalo bi biti vidljivo kod intenzivnog swapa. S druge strane, ja sam uvijek za više RAM-a, a swap dajem OS-u da se igra.

Citiraj:
evo pa gledaj
I moj u idleu vuče nešto više. :P

Citiraj:
a što se ostalog tiče, a gle, činjenica je da su ssd-ovi skuplji i manji po pitanju kapaciteta, tak da, po pitanju masivnog storage-a, ssd stvarno nema smisla
Pa to i je contradictio in adjecto, sekvencijalna obrada kod koje ima smisla ići na veću brzinu znači i velike količine prostora.

Citiraj:
al da je ssd bolja nadogradnja po pitanju "ubrzavanju kompa" od hdd-a, je, što god netko rekao, i da, brže radi od dva raptopra u raidu
isto tak, raid ovo raid ono, al isti taj raid svejedno radi brže ak se stave neki ssdi umjesto hdd-ova...
naravno, postoje svakakvi bezobrazno skupi hdd-i namjenjeni za neku posebnu namjenu, al isto tak, postoje i takvi ssd-i
Trebaš vidjeti za koju cijenu dobiješ što. SSD je super stvar za neke stvari, ali za sekvencijalnu obradu je bacanje love. A konkretno ovisi od kejsa do kejsa.
Staro 19.04.2010., 22:31   #1209
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

pobogu, pa nisam nikad ni natipkao da je za sekvencijalu ssd taj koji kika esove, to mi je jasno, eventualno bi mogao služit ko neki keš ili neš tak

onak, s tim svim prije kupovine treba dobro promislit i smislit kak će to sve radit i funkcionirat,a svaka odluka je kompromis

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

darQ je offline  
Staro 23.04.2010., 15:59   #1210
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Evo jedna, meni zanimljiva, vijest.

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline  
Staro 23.04.2010., 16:53   #1211
Majo
Banned
Moj komp

Apsolutno nepotrebno po meni.
Majo je offline  
Staro 23.04.2010., 18:33   #1212
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
najobicniji usb stick
danij3l je offline  
Staro 23.04.2010., 20:35   #1213
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Baš bih volio probati kako to radi, jer ako ima wear leveling algoritme, malo bolji kontroler od običnih stikova vjerujem da bi mogao poslužiti za boot disk za nekakv HTPC, NAS, torrent PC ili nešto slično.

Tomy B. je offline  
Staro 27.04.2010., 09:31   #1214
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Kak napraviti LLF SSDa u DOSu?
Nešto sa Hiren's da radi?

Erase HDD mi ne radi.
Radi verzija 3.1 sa UltimateBoot CDa no koristio sam ActiveKillDisk.
8 min po disku, ko nov je sad.

Ne znam jel se preporuča nešto drugo, al ovo me zadovoljilo

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 27.04.2010. u 18:31.
Sa_Stilom je offline  
Staro 29.04.2010., 10:02   #1215
mdodig
Premium
Moj komp

mdodig's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
x25-m

Evo jedan kratki info, bez mjerenja, onako "od oka".

Do sada sam imao 4x6400AAKS u RAID5 polju, koje sam u testiranju zamijenio sa RAID0.
Držim virtualne mašine na tom polju, tako da sam osjetio prijelaz na RAID0.
Sistem je bio super brz (sa ugašenim virtualkama), a SSD preskup i malog kapaciteta, tako da nisam radio upgrade (za SCSI ni Raptore se nije imalo para).

Nakon završetka testiranja, diskove sam zamijenio sa 2x1001FALS isto u RAID0.
Malo sam izgubio na brzini virtualki, ali ostalo je nešto novca, dobio nove diskove sa manjim vremenom pristupa, smanjio zagrijavanje i potrošnju.
Ionako mi se broj virtualki smanjio sa 5 na 1-2.
Bio sam zadovoljan.
Sve svakodnevne poslove je pc obavljao "brzinom munje"

Sada sam dobio priliku ubaciti X25-M 80GB i to sam i napravio.
Očekivao sam dobiti neslućene brzine, nešto što oko neće moći pratiti po ekranu.
Ubrzanje je došlo, ali ne onakvo kako sam očekivao.

Sjetio sam se odmah starog sistema sa 4+ diskova i instantnog otvaranja svega što pokrenem (što i sada imam).
Nisam razočaran, sve ide brzo kako i treba, ali sam brz odziv već imao sa mehaničkim diskovima, tako da mi se cijela ova priča sa SSD čini namjenjena ljudima koji imaju 1 disk i zamjenom za SSD će dobiti nezamislivo ubrzanje.
Onaj tko već barata sa poljima diskova, nema potrebe uzimati SSD (osim SSD polja diskova )

mdodig je offline  
Staro 29.04.2010., 13:10   #1216
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor mdodig Pregled postova
Nisam razočaran, sve ide brzo kako i treba, ali sam brz odziv već imao sa mehaničkim diskovima, tako da mi se cijela ova priča sa SSD čini namjenjena ljudima koji imaju 1 disk i zamjenom za SSD će dobiti nezamislivo ubrzanje.
Onaj tko već barata sa poljima diskova, nema potrebe uzimati SSD (osim SSD polja diskova )

"Fama" s SSD diskovima je relativna, postoje uvjeti kad je SSD pravo rješenje, no vrlo često (kao što i sam vidiš) diskovi nisu usko grlo, dapače, možeš dobiti dobre performanse ako trebaš.

SSD-ovi imaju smisla kod baza i sličnih stvari, no "mali" kapacitet i "visoka" cijena (i jedno i drugo stavljeno pod navodnike je relativno) rade ograničenja.

E sad, kako i kad upogoniti te dvije tehnologije direktno ovisi o namjeni. Rado ću sad primijeniti par SSD diskova tamo gdje sam nekad koristio par desetina diskova u jednom RAID polju, ali opet, ako trebam kapacitet stvari se kompliciraju...
Staro 29.04.2010., 13:35   #1217
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Cijena/GB je problem kod SSD-a, osobito kada nekome treba preko tih 60-80 GB.

Na svu sreću pa je meni 30 GB dosta za sve stvari tako da je super stvar zamjeniti 2.5" HDD s nekim SSD-om, osobito ako laptop nema mogućnost kreiranja RAID polja.

Tomy B. je offline  
Staro 29.04.2010., 13:58   #1218
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Tomy B. Pregled postova
Cijena/GB je problem kod SSD-a, osobito kada nekome treba preko tih 60-80 GB.

Na svu sreću pa je meni 30 GB dosta za sve stvari tako da je super stvar zamjeniti 2.5" HDD s nekim SSD-om, osobito ako laptop nema mogućnost kreiranja RAID polja.
Imaš i bitno većih i, naravno, skupljih. Možda dođe vrijeme sa standardnim setupima s dva diska, ionako postoje SSD-ovi gdje su dva u jednom kućištu.
Staro 29.04.2010., 16:23   #1219
mdodig
Premium
Moj komp

mdodig's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Rado ću sad primijeniti par SSD diskova tamo gdje sam nekad koristio par desetina diskova u jednom RAID polju, ali opet, ako trebam kapacitet stvari se kompliciraju...
Točno tako!
Imati jedan disk s performansama barem 4 mehanička u raidu (manje buke i prašine, nema hlađenja, manje kučište, ne treba kontroler, nema gužve sa kabelima...)
A nezamjenjivi su u konfiguracijama gdje se može staviti samo jedan, eventualno dva mehanička diska (laptop, mala kučišta...) gdje su diskovi na 5400okr/min ili još gore diskovi stare generacije.
Kad se takav stroj nadogradi SSD-om, tada krenu pjesme kako je SSD majka, ovo-ono...
Mene je spasilo što sam odvojio sistem od virtualkil, ali virtualke još držim na mehaničkim diskovima baš zbog kapaciteta...

I još nešto sam primjetio, digni Windows 7, Office 2007, drivere, i Bad Company 2, sa 8GB RAM ti je file za hibernaciju 8GB i pagefile 8GB, sveukupno potrošiš 30GB prostora)).
Nisam mogao vjerovati, da sam kupio SSD 40GB što sam i mislio u početku, zajebao bi se!
mdodig je offline  
Staro 29.04.2010., 16:37   #1220
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Citiraj:
Imaš i bitno većih i, naravno, skupljih. Možda dođe vrijeme sa standardnim setupima s dva diska, ionako postoje SSD-ovi gdje su dva u jednom kućištu.
Naravno da ima većih, ali su takve i cijene, što nije baš prihvatljivo za kućnog korisnika.

Valjda ovdje i pričamo o kućnim korisnicima, a ne o U.S. Army

Tomy B. je offline  
Staro 29.04.2010., 17:08   #1221
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Naravno da ima većih, ali su takve i cijene, što nije baš prihvatljivo za kućnog korisnika.

Valjda ovdje i pričamo o kućnim korisnicima, a ne o U.S. Army
Pa uvijek ti je taj problem "određivanja limita". Ako je kućni korisnik, realno ne vidim potrebu SSD-a. Iskreno, i ja sam još uvijek na 7200 (iako, ako itko može sebi nabaviti razne SSD-ove bar ja mogu) jer mi ne treba bitno bolje. Veća mi je tlaka reinstalacija.

Kućni korisnik - podijeli ih u bar dvije vrste. Jedno su obični kućni korisnici koji ne trebaju ništa "ekstremno" - ni SSD, ni ne znam kakve grafičke, napajanja ni ništa slično. Drugi dio je "gamera" ili hobista, koji imaju ili "moraju imati" nešto specifično. A takvih ako je 10% puno sam rekao.
Staro 29.04.2010., 23:38   #1222
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

ok, al ako si kućni korisnik, i imaš neki c2d sa 2 gige rama i nekom intelovom integrušom, komp neće biti baš onak, ono, da svaki klik miša bude instantan i slično...
e sad, ako kućni korisnik želi da može brzo otvarati slike, brzo otvorit word, brzo otvorit mozzilu ili šta ja znam šta sve ne, onda je (po meni) puno bolje riješenje 7200 zamjenit sa nekim ssd-om...
cijenovno je tu negdje, u rangu sa novim procom, novom memorijom, i novom pločom, a vjerujem da će prosječni korisnik osjetit veću razliku sa novim ssd-om nego sa bržim procesorom i sa više rama...

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

darQ je offline  
Staro 29.04.2010., 23:42   #1223
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
ok, al ako si kućni korisnik, i imaš neki c2d sa 2 gige rama i nekom intelovom integrušom, komp neće biti baš onak, ono, da svaki klik miša bude instantan i slično...
e sad, ako kućni korisnik želi da može brzo otvarati slike, brzo otvorit word, brzo otvorit mozzilu ili šta ja znam šta sve ne, onda je (po meni) puno bolje riješenje 7200 zamjenit sa nekim ssd-om...
cijenovno je tu negdje, u rangu sa novim procom, novom memorijom, i novom pločom, a vjerujem da će prosječni korisnik osjetit veću razliku sa novim ssd-om nego sa bržim procesorom i sa više rama...
Tako što radi i pet godina stara mašina s dosta memorije koja se stavlja u hibernaciju, a ne gasi. A ako bilo koga pitaš da li bi doma veći kapacitet ili nešto brži disk, pogodi odgovor.
Staro 30.04.2010., 00:38   #1224
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Citiraj:
Tako što radi i pet godina stara mašina s dosta memorije koja se stavlja u hibernaciju, a ne gasi. A ako bilo koga pitaš da li bi doma veći kapacitet ili nešto brži disk, pogodi odgovor.
ne kužim baš vezu između hibernacije i response-a računala

je, ovo sa kapacitetom si u pravu

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

darQ je offline  
Staro 30.04.2010., 08:43   #1225
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
ne kužim baš vezu između hibernacije i response-a računala

je, ovo sa kapacitetom si u pravu
Zbog toga što windoze većinu aplikacija brže dižu nakon što su jednom dignute i ne prazne cache koliko bi trebalo, kad upalim mašinu sve aplikacije imaju praktički trenutni idaziv. A i nema standardnog boota.
A veličina mi je bitna, bez ikakvog "fun" materijala na mašini imam 120 GB svega i svačega (OS, aplikacije, dokumentacija, ostalo). Dobar SSD većeg kapaciteta bi me poprilično stajao, eksterni ne bih htio stalno koristiti zbog čiste praktičnosti, da mi prijenosnik može imati dva diska dalo bi se raspravljati.
Staro 30.04.2010., 11:26   #1226
anidra
Premium
Moj komp

anidra's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Ima li tko kakvih iskustava s ovim SSD-om
http://www.memoryc.com/storage/solid...texsataii.html

isplati li se to nabavit s obzirom na cijenu/performanse ?
anidra je offline  
Staro 30.04.2010., 13:00   #1227
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor anidra Pregled postova
Ima li tko kakvih iskustava s ovim SSD-om
http://www.memoryc.com/storage/solid...texsataii.html

isplati li se to nabavit s obzirom na cijenu/performanse ?
imam ga u laptopu, preporucujem

isplati se, takvi su u Hrv. oko 1400 kn
Staro 01.05.2010., 12:55   #1228
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Kupujem curi laptop http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8396 ,

sad sam u dvojbi koji ssd da joj uzmem Kingston 64GB, V+ Series 64GB ili corsair nova 64GB.

Cijena je ista... nema baš puno reviewa po netu za corsaira, malčice mi se kingston čini boljim

Cijene su im praktički iste (oko 1500kn).

Ty
markecSMB je offline  
Staro 01.05.2010., 22:23   #1229
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Koji P/N je točno za Kingston-a?

BTW: Corsair Nova ima Indilnx-ov kontroler, koje ja osobno ne volim, ali to je ono totalno subjektivna stvar

Tomy B. je offline  
Staro 01.05.2010., 22:44   #1230
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Koji P/N je točno za Kingston-a?

BTW: Corsair Nova ima Indilnx-ov kontroler, koje ja osobno ne volim, ali to je ono totalno subjektivna stvar
SNVP325-S2/64GB

http://www.kingston.com/ukroot/ssd/v...eries.asp?id=2

Specification
Capacity* – 64GB, 128GB, 256GB, 512GB
Storage temperatures – -40 - 85°C
Operating temperatures – 0 - 70°C
Dimensions – 69.85 x 100 x 9.5 mm
Weight – 84 grams
Vibration operating – 2.7G (7-800Hz)
Vibration non-operating – 20G (20-2000Hz)
Sequential Read Throughput – 230MB/s
Sequential Write Throughput – 180MB/s
PCMark HDD 2005 Score+
64GB – 38,177
128GB – 38,065
256GB – 38,272
512GB – 37,974
Form Factor – 2.5"
Interface – SATA 1.5 Gb/sec. and 3.0 Gb/sec
Power specs – 3.5 W - 4.2 W - active / 0.065 W - 0.075 W Idle
Life expectancy** – 1,000,000 Hrs mean time before failure
Operating shock – 1500G
Cache – 128MB onboard cache

Ne znam koji kontroler ima, mislim da ima samsungov.

Uglavnom namjenjen je za laptop.
Može i preporuka nekog drugog za te novce (1500kn) dobavljivog kod nas.

Neznam iz kojeg razloga mi neće otvorit datasheetove na kingstonovoj stranici.
markecSMB je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na