|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Daj pls. napiši u temi malo dojmova o grafi.Temp,buka,kak ide bf bc2, ima kakvih iznenađenja i sl. http://yfrog.com/3m95252912j Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.04.2010. u 00:25. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Onako sto sam primjetio nabrzinu: - grafa se poprilicno grije, ali ni blizu katastroficnih podataka sa neta. Uglavnom, pod opterecenjem je u nekim srednjim 80'C. Recimo nekih 83-85'C se krece pod dobrim opterecenjem. - imam 4 Slipstreama koja rade na 1400 okretaja, pa jasno je da graficku uopce ne cujem, ali defaultno je na 1400 okretaja(40%) sto je default GTX260 i tada se stvarno ne cuje. Ventilator ubrza na nekih 85-86'C i niti tada ga nisam cuo (obrati paznju na slipstreamove u kucistu), ali sam vidio po padu temperature da je ventilator ubrzao - mislim da driveri graficku guse strahovito. Npr. kada zavrtim 3dMark06 (sa Q9550 na 3.4 i graficka stock daje 18700) vidim da je GPU Utilisation oko 50-60%, a CPU istovremeno oko 30%. Koliko se sjecam GTX260 je uredno tukla 99%, a i s obzirom da je to graficki benchmark za ocekivati je da ce grafu zakucati do kraja. No, ova radi na 50-60% utilisation. Crysis sa svim postavkama do kraja ardi sa 70-85% GPU Utilisation, pa mi to daje naslutiti da driveri jos nisu spremi za Fermi graficke. BTW, pod tim Crysisom temperatura je bila 83-84'C - evo sada dok pisem (recimo idlanje) temperatura je 40'C - porast temperatura je izrazito brz. Dok je GTX260 postepeno dizala temperaturu, ova se zagrije na 80'C+ za cas i onda to stoji - kao sto vidis iz Heaven benchmarka, graficka je strasno jaka u DX11 sa hrpom teselacije i min FPS su posebno dobri (max i average nisu nesto imba, ali mislim da su prilicno jaci i od single HD5870), ali koliko mi se cini da u DX9 i DX10 nije bas nesto posebno jaka. Da li je stvar driveri ili sta, vidjet cemo u buducnosti. NVidia je najavila reviziju drivera 256.xx, skvadra se na njih brusi, pa cemo vidjeti sta ce biti kada dodju - clockanje jos nisam probao. U onom bedastom Asus programu sam samo jednom na brzinu opalio GPU na 700MHz i izvrtila je 3DMark bez bada. Uninstalirao program jer je nekako smetljast i nisam clockanje vise isprobavao. Budem kada uhvatim vremena - BC BF2 nisam isprobao jer ga nemam i ne zanima me iskreno previse, a kako nekako "vjerujem" u originale ne zelim se tjerati da skidam pirata sa neta ![]() Budem nabacio dojmove kada se malo vise upoznam sa grafom, ali ipak imaj na umu da nisam neki HW guru da nabacujem neka super iskustva/opazanja. Ako te npr. zanimaju neki odredjeni benchmarkovi i ponasanja napisi sta zelis da zbencham i s kojim postavkama, pa ti nabacim. Samo imaj na umu ogranicenja: - 1680*1050 rezolucija max - Q9550 na 3.4 ili default jer mi se bas ne tjera proc u neke bijesne frekvencija (a i ploca lupi FSB wall na 450, pa ne moze zbog toga preko 3,825GHz) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Thx. Ne trebaš bit guru za dojmove.Treba mi upravo to kaj si napisao. Meni se femi performansama sviđa,al strah me valova vručine sa stražnje strane kučišta u ljetno doba i buke.Sjećam se prvih 8800gt i njihovih temp.Nakon par dana gore su bili Zalmani i to je radilo ok. Ne znam dal T-rad2 gtx ide gore jer moju 5870 drži u niskim 50tima s tihim fijukanjem s-flexova,predobro. Vjerujem da bi i 470 mogao ohladit za bar 10-15c što bi bilo prihvatljivo. Haven mi ništa ne predstavlja,DX11 igre su mi bitne a Haven nije neko mjerilo za sadašnje dx11 igre. Da se femi u metrou ili bf bc2 ponaša ko u havenu imal bi ga već .DX10 i 9 leti i na slabijim grafama. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.04.2010. u 01:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
Evo u attachmentu GPU-Z log, pa mozes vidjeti kretanje temperatura. Log je radjen dok se vrtio Heaven benchmark na svim mogucim najvecim postavkama, pa pretpostavljam da je pri tome i opterecenje graficke ogromno (da dobijes sliku o temperaturama). Sad u logu vidim da graficka zapravo podje brze na 70'C, a ne na 85'C. Uglavnom, ove brzine ventilatora nisam bas cuo, ali: - nisam neki "silence freak", pa bas i ne cujem najmanji sum ![]() - u kucistu imam 4 Slipstreama 120mm koji se vrte na 1400 okretaja, pa mi komp i nije najtisi na svijetu, a i pored njih je tesko cuti graficku. Ostavljam mogucnost da se ona i cula (ja nisam cuo), ali da su Slipstreamovi nadglasali grafu Znam da si rekao da te performanse u Heavenu ne zanimaju, ali mogu dati sliku temp/vent pod jakim opterecenjem, a i ti mozes kod sebe izvrtiti isti bench, pa usporediti sa temp/buka kod sebe da dobijes neku sliku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ma vraga sam izvukao iz konteksta, od svih bencheva-Unigine Heaven cica najmanje ![]() A bogme ga možeš i vrtit pol vure na frekvama sa kojima bu ti se skršila svaka igra ili zahtjevniji bench... Imam Bad Company II ali sam ga do sad isprobao samo na 4200 integruši ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Kod mene BF BC2 kuri gpu 6c više,VRM 10c više,shadere skoro 10c od Havena |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
|
Evo nesto benchmarka. Sve je radjeno na slijedecim postavkama: Q9550 na 3,825Ghz Graficka na stock frekvencijama Physx off 3DMark06 CPU usage je cijelo vrijeme bio oko 30-35%, a GPU Utilisation oko 50-60%. Jedino u Canyon Flightu je GPU Utilisation bio 85-99% s tim da je vecinu vremena bio iznad 95%. Max postignuta temperatura za vrijeme testa je bila 82'C ![]() 3DMark Vantage Normalan GPU Utilisation. Maximalna temperatura 82'C ![]() Ocito da grafa ne briljira u 3dMarkovima. Stone Giant 1680*1050, High Tesselation, Full Screen 3 puta izvrtio test i sva tri puta average FPS je bio 72. Ono sto je bilo jako lijepo da je kroz cijeli test FPS bio poprilicno konstantan/stabilan, tj. nije bilo jakih dropova i skokova kao sto zna biti npr. u 3DMarkovima. Max postignuta temperatura je bila 85'C i pri tome se vent vrtio na cca. 2450 o/min Na zalost printscreen nemam jer mi je Paint pasteao samo crnu sliku. Gore vise u topicu imaju Heaven rezultati radjeni sa procom na 3.4GHz. Kad skinem Crysis bench tool onda cu i par bencheva tamo napraviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
Asusova obicna, nista drugacija od ostalih. Ima pun net slika graficke, pa je ova ista takva ![]() Iskreno, kada je dosla samo sam je nabrzinu ubacio u komp, nije mi palo na pamet da je slikam. A kad razmisllim - zena je bila u sobi dok sam ubacivao grafu, pa brijem da bi pomislila da nisam bas normalan da naslikavam komad hardwarea ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
|
Citiraj:
![]() Nerd je podijedio malog Razumka. Tim vise sto temperature nisu tako strasne kako sam ocekivao (kako pisu po netu). A i kada sam nabavio GTX470 vec je odmah par njih koje znam skocilo na GTX260, pa s prodajom nje ne bi trebalo biti nikakvih problema (prakticno je vec i prodana prije nego je GTX470 dosao samo ju kompic zeli prije malo isprobati da vidi da li ce uzet). Nevjerovatno kako se ljudi "ljepe" na te 260-ke |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ovaj kalorifer ![]() Heaven 2.0 FPS:17.0 Scores:427 Min FPS:4.5 Max FPS:41.7 Stone giant 32FPS kad ugasim teselizaciju i DOF onda imam 67 avg. Proc je na 3.6, catalysti 10.3. Budem odvrtio i stalkera i stavit ću nove drivere, možda bude nešto bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Super Moderators
|
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Razlike u minimalnom framu su brutalne. ![]() Grafa je inače jako gladna proca i GHz-a, bio sam iz fore stavio i7-920 na 2,0 GHz na testu 3DM06, razlika u ukupnom scoreu je bila oko 6000 markova, dok je razlika u SM 2.0 scoru bila gotovo 2k, a SM3.0 malo preko 2k. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat benchmark: ![]() Gledajući svoj rez nisam nešto impresioniran sa rezultatima GTX 470. Inače proc je na 3.6Ghz, a grafa je na 850/1200. Bilo bi zanimljivo vidjeti rezultat bench-a GTX 470 na nekom i5 ili i7 na 3.6Ghz jer po ovim rezultatima izgleda da Q9550 ne može u potpunosti nahraniti tu grafu. Zadnje izmijenjeno od: Verbum. 01.05.2010. u 12:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Ne igra proc puno u Stalkeru . Ovdje je na 3.6. 5870 bez hdao je 15% brža a kad se upali hdao onda je mrvicu sporija.Na max. oc obje, 470 je 10% brža. http://yfrog.com/j360338431j 50c max temp(3x80mm na hladnjaku) Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 01.05.2010. u 16:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Tvoji postovi su stvarno katastrofa, daj probaj malo primjeniti gramatička pravila ako je ikako moguće. ![]() Ovo ti govorim dobronamjerno jer ti postovi na kraju podsjećaju na hiroglife. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Super Moderators
|
Pa i nisu ![]() Malo sam se zamislio zakaj samo ja imam takav jadan minimalan framerate pa pogledao konfe ostalih. Ovo je prvi bench: ![]() Jedina razlika osim jačih proceva je bila u količini memorije, svi voze 4 gige a samo ja dvije...pa sam iskopao još jedan stick od gige i ovo su reze sa tri gige: ![]() Razlika je ogromna u minimalnom fps-u a dodao sam samo jedan stick od gige...vražja sedmica ![]()
![]() |
#28 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
ma nije toliko do 7ice, ja sam na xp imao zastajkivanja u COP-u nezavisno do postavki, i konstantni frame drop na ~20fps, sve dok nisam iskopao jos jednu gigu i onda je proradio normalno ![]()
![]() |
#29 |
|
Pitanjce za vlasnike HD5xxx kartica (ne flejm nego pitanje) - da li ste poukljucivali sve dodatne opcije kao kod mene u printscreenu ili samo opalili Ultra preset? Jer ja sam ukljucio jos dodatnih opcija da "zakoljem" grafu i vide se o printscreenu. Puknuo bi i default Ultra preset, ali nece se resetirati, a vise ne znam sta sam ukljucio ![]() Mislim da su MSAA i teselacija po defaultu iskljuceni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |