Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.04.2010., 13:49   #1
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
(riješeno) Artefakti po ekranu - laptop sa 8600M GT

Dakle, problem je slijedeći, tj. 99% je grafa u pitanju, ali više glava je uvijek pametnije od jedne

Frend i ja igrali pes danas i samo u jednom momentu lap se smrzne i ne da se ni restartat ni ništ. I slika ono isprekidana skroz.
Ugasim pa upalim lap, kad slika u 10 dijelova najmanje, crte po ekranu, ma svašta, cirkus živi.

Probao sam izvadit jedan keks memorije i kombinirat s 1. ili s 2. samo ali situacija je ista, prikaz slike je koma. Lap sam rastavio sad skroz pošto grafa nema svoj poklopac nego je ispod proca zavučena na matičnoj dosta daleko tako da se mora sve komplet rastavit. Fotku situacije nemam jer sam prelud bio za razumno razmišljanje, ali pitanje je: je li moguće da su rami ili je grafa svirnula????
Staro 23.04.2010., 14:11   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
99% da je graficka otisla, pogotovo kad vidim 8600GT/GTS lap izvedbu. mozete ju pokusat "ispeci", mozda pomogne........

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.04.2010., 14:17   #3
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
da to nisi pogodio neki veseli primjerak.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2010., 14:31   #4
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
da to nisi pogodio neki veseli primjerak.
2 i pol godine svakodnevnog rada, min. 10 sati na lapu, + min. 4 sata igranja pes-a, virtua tennisa i sl. igara, tako da nije.... Da je 'veseli' primjerak crkla bi daavno prije.....
Staro 27.04.2010., 11:43   #5
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
99% da je graficka otisla, pogotovo kad vidim 8600GT/GTS lap izvedbu. mozete ju pokusat "ispeci", mozda pomogne........
Jesam
Riješeno, grafa 'skurena' fenom u radioni i zasad radi ko metak, u igrama se grije 10-13 stupnjeva manje (nova pasta na grafu i na proc), samo neka tako nastavi radit i bit će super

Može lock stoga ovdje
Staro 25.07.2010., 18:24   #6
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Evo bumpamo temu opet
Krepala opet na godišnjem, prije par dana, usred igranja, pod full opterećenjem, a i temperatura u sobi je bila cca 35, tako da joj baš nije bilo suđeno....
Situacija je sada ovakva - lik iz zg sa newsa mi nudi 9600m gt (tvrdi da je baš za compal, a fl90 nije dolazio s njima), cijena je ok - 900kn, ali na us forumu di su doktorirali ifl/fl 90 compala, tvrde da je šansa da lap proradi s njom 1%, a i iz compala sam dobio isti odgovor.
Sva sreća što je lik na moru pa je kupoprodaja trebala biti tek sutra.
Stoga sam naručio sa ebaya radeonku 3650 za koju ameri (i koreanci isto) kažu da radi 100% (radi i 4650 mxm2, ali mi je trenutno preskupa), samo je problem što radeonke nemaju backplate za hladnjak. Kako da skinem sa svoje pošto je zaliven s nekim ljepilom skroz ili ako netko zna di nabaviti drugi??
Hvala!
Staro 26.07.2010., 11:36   #7
mariposa_cro
Premium

mariposa_cro's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
zagrij je opet i onda skini, jednostavnije ne može

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Evo bumpamo temu opet
Krepala opet na godišnjem, prije par dana, usred igranja, pod full opterećenjem, a i temperatura u sobi je bila cca 35, tako da joj baš nije bilo suđeno....
Situacija je sada ovakva - lik iz zg sa newsa mi nudi 9600m gt (tvrdi da je baš za compal, a fl90 nije dolazio s njima), cijena je ok - 900kn, ali na us forumu di su doktorirali ifl/fl 90 compala, tvrde da je šansa da lap proradi s njom 1%, a i iz compala sam dobio isti odgovor.
Sva sreća što je lik na moru pa je kupoprodaja trebala biti tek sutra.
Stoga sam naručio sa ebaya radeonku 3650 za koju ameri (i koreanci isto) kažu da radi 100% (radi i 4650 mxm2, ali mi je trenutno preskupa), samo je problem što radeonke nemaju backplate za hladnjak. Kako da skinem sa svoje pošto je zaliven s nekim ljepilom skroz ili ako netko zna di nabaviti drugi??
Hvala!
mariposa_cro je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2010., 11:27   #8
marmarko
Premium

Datum registracije: Dec 2009
samo ponovi postupak kao sto kolega gore kaze, prvi put cesto radi par dana ali poslije ponavljanja postupka radi puuuno duze, pozz
marmarko je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2010., 10:38   #9
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Evo uhvatio malo vremena jučer, ponovno ispekao grafu i upravo pišem s laptopa
Temperature su iste kao i prije, idle se vrti oko 60 stalno, load sam testirao sa msi kombustorom, load ide na 85 kad ga duugo ostavim dođe na 90. Svejedno sam naručio ddr3 verziju 3650 radeonke i čim dođe iz Hong Konga stavljam nju, a ova grijalica ide u ormar...
Staro 10.08.2010., 11:03   #10
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Mali update
Skinuta ta vražja 8600m GT iz lapa jučer, pošto je stigla iz HK nova HD3650 Mobility Radeon, sa ddr3 memorijom. Laptop ju je primio kao da je oduvijek tu - nikakvih updatea biosa nije trebao, niti bilo što drugo, win7 sami stavili drivere gore, ja još ručno updetao 10.7 catalyste gore i sve radi kao podmazano.
Samo imam jednu malu zamjerku, danas ću još testirati lap do kraja, sinoć mi se nije dalo više - na svim stranim forumima je rečeno da će i idle temperature i load biti puuno niže sa radeonkom, em zbog proizvodnog procesa manjeg, em zbog manje potrošnje struje - a ja imam idle 4-5 stupnjeva manji, a load je tu negdje s onom kuhinjom - 85-90, mjereno s msi kombustorom. Da li to štima ili ne. Već sam krenuo naručiti neko postolje za laptop sa ventom, ali reko sam sebi, idem prvo posavjetovati se.
Pasta je stavljena tanko, razvučena karticom ravnomjerno, a procesor se grije par stupnjeva manje i u idle-u i pod loadom nego prije, dakle grafa je po tome hladnija pošto hebeni lap ima samo jedan vent koji piri preko rebara coolera grafe i cpu-a i ne mogu upravljati s njim ni preko afterburnera ni ničeg sličnog.

Edit: Ponovno stavljena pasta, sve očišćeno prije, pa tanko razvučeno. Idle gpu 52, cpu 50, load max - gpu 81, cpu 73. Sad sam zadovoljan konačno. Još samo kad bi mogao regulirati taj vent, bilo bi savršeno.

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 10.08.2010. u 15:49.
jopis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.08.2010., 01:39   #11
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Ma ne mozes dobiti nista nize temperature kada jedan taj hladnjacic mora hladiti grafu,proc i chipset(bar je tako slucaj kod mene),tako da je ovo super.

Vidis vidis, nisam mislio da ce ju tako lako prihvatit..em sto je prije nje bila nVidija. Eto,super...sretno s novom grafom.

mislav_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno