|
![]() |
#1 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Zvuk iz kućnog kina kasni za slikom sa TV-a
Problem koji se pojavio nakon postavljanja LCD-a. Prije je bio CRT Quadro, zatim Samsung i sad LCD Panasonic 32" LX700 (tako nešto). Problem: kada pustim zvuk sa tv-a preko kina, vidi se da malo kasni. Kada pojačam jedno i drugo, čuje se odstupanje. Spojeno je scart kabelom istim kao i prije (bandridge). Kućno kino je Panasonic PT550 (5.1). U čemu je caka?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
uvijek zvuk kasni kad ide preko vanjskog AV pojačala, valjda zbog digitalne obrade u njemu (tako je i kod mene na AV rec Paji) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Too much busy
|
![]() |
#5 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
A jesi siguran da zvuk kasni? Ili ide brže od slike? LCD ima lag zbog procesiranja slike. Kada zvuk gurneš u TV, onda LCD napravi isti delay za sliku i zvuk pa nemaš taj problem. Kada ideš preko receivera, onda ga receiver dekodira trenutno jer ne zna koliko LCD kasni. Riješenje ti je HDMI. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
ne kuzim bas , kak moze bit kucno kino spojena da daje zvuk od telkaca? tj kuzim u svojem slucaju , gdje spojim optickim kablom plazmu u opticku ulaz k.kina , ali ovaj panasonic nit nema opticki ulaz a i covjek prica o scartu ![]() ja cu rec svoje iskustvo , a ono je burno ![]() plazma spojena optickim kablom u opticki ulaz kucnog kina : zvuk jak kad se gledaju dvbt ili analogni kanali,nema kasnjenja.kad stavim na iskon.tv odnosno na HDMI ulaz , nesto je slabiji zvuk , opet ne kasni. kad spojim iskon.tv prijamnik optickim kablom direkt u kucno kino , jak zvuk , ne kasni. nije mi bas jasno to s kasnjenjem.moglo bi to do scarta bit to je prastara "tehnologija".Ak imas LCD , spoji to modernije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Too much busy
|
@ medo: da, siguran sam da zvuk kasni, neki dan sam gledao vip music i riječi su išle prije zvuka, tj. zvuk je kasnio. I meni se čini da je rješenje HDMI. @ Hrvojye xyz : pa scartom ili HDMI-em, pod uvjetom da kino ima (u mom slučaju se zove AV) opciju za to. Mislim da će bit promjena kad dođe IskonTV, pričekat ću dok ne stigne pa vidjet što napraviti dalje.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja imam sličan problem na svojoj 50V10. Optikom je spojen TV sa Z5500. Ali zaostatak zvuka je minimalan, pa mi ne smeta toliko. Samo stišam TV do kraja i to je to. No, neki s optikom imaju lag i do 1s, čuo na svoje uši kod frenda, 2m optike (ja 5m) TV na receiver i oko 1s mu kasni zvuk. Mislim da nema riješenja za isto, osim nabavka neke "bolje" opreme...
![]() |
#9 |
Too much busy
|
Lijepo da si digao temu... Danas-sutra ću probati sa HDMI kabelom, ali izgleda da neće pomoći ![]() Jel bi bilo kakve koristi da idem sa 1.3 HDMI kabelom umjesto voog nekog jeftinog? TV i kino su iz "Moj komp".
![]() |
#10 |
Guest
|
hdmi 1.3 prenosi zvuk samo u jednom smjeru, znaci kucno kino -> tv, ne i obrnuto. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Too much busy
|
Citiraj:
A-a ![]() http://hr.wikipedia.org/wiki/HDMI
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
pogledaj tablicu na dnu stranice koju si dao, "povratni audio kanal" - samo kod verzije 1.4 |
![]() |
![]() |
#13 | |
Too much busy
|
Citiraj:
![]() Ali ne kužim tvoju tvrdnju, hoćeš reći da ne mogu slušati zvuk sa tv-a na kinu? ![]() A mogao bih, npr. sa kina na televizoru? Baš ću uzet običan HDMI danas i večeras se poigrati sa time.
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
preko hdmi-a 1.3 ne, zvuk ide samo u jednom smjeru, znaci na kucnom kinu hdmi out-> tv hdmi in. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|