Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.04.2010., 14:03   #1
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
preporuceni shop za gigaset (voip)

pozdrav.
jel mi mozete preporuciti neki "povoljniji" shop (po mogucnosti u RI) za dodatnu slusalicu za Gigaset A580 IP jer svugdje najeftinije nalazim samo C38H koji sa PDV-om i dostavom dode 450kn sto je prakticki kao da uzimam ponovno cjeli paket A580 IP . gledao sam i na ebay-u i nisam nasao bas nista
hvala.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2010., 09:38   #2
bojler
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Na bazu od A580IP možeš prijaviti bilo koji DECT/GAP bežični telefon. Funkcionalnost telefonu određuje baza. Možeš kupiti i cijeli telefon pa bazu koristiti samo kao punjač.
Najbolje bi bilo da od nekoga posudiš jednu slušalicu (rođaka, prijatelja) i probaš je prijaviti pa vidiš kako to radi.
bojler je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.04.2010., 09:57   #3
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor bojler Pregled postova
Na bazu od A580IP možeš prijaviti bilo koji DECT/GAP bežični telefon. Funkcionalnost telefonu određuje baza. Možeš kupiti i cijeli telefon pa bazu koristiti samo kao punjač.
Najbolje bi bilo da od nekoga posudiš jednu slušalicu (rođaka, prijatelja) i probaš je prijaviti pa vidiš kako to radi.
ma nije meni bed kupit ovaj gigaset slusalicu za starce pa da i oni imaju to, ali je cjena malo bezobrazna kad moram dat skoro isto kao da kupujem cjeli set (slusalica + punjac + stanica). uspio sam naci najeftinije C38H slusalicu za 347kn + overseas 40kn. nema bas neke ponude. nisam uspio npr. naci ovu slusalicu koja dolazi original sa A580 IP, mislim da je A58H, sta se ta ne prodaje posebno? nemam od koga posudit nista slicno. ljudi koje ja znam manje vise neznaju sta je to voip, da ne govorim o onoj drugoj strani kojoj je neko nekada ispricao da je voip losa stvar jer je kvaliteta losa i sta ti ja znam ;-). ljudi zive u zabludama i ne zele se bavit tim stvarima. eto.
pozdrav.
Staro 18.04.2010., 12:27   #4
bojler
Premium
Moj komp

Nisi ti mene razumio. Kupiš bilo koji bežični telefon (moj savjet je Siemens) npr. ovaj. i prijaviš ga na bazu svog VoIP telefona, a njegovu bazu koristiš kao punjač.
Imam ja u firmi jadan Siemesov VoIP DECT pa ću na njega ovaj tjedan prijaviti neku drugu slušalicu za probu.
Staro 18.04.2010., 14:41   #5
mali david
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Pitanje je za čega ti treba (ili bolje, koje opcije su bitne) na drugoj, dodatnoj slušalici.
Ako je dovoljno javiti se na poziv i pozivati preko voip-a, onda se može prijaviti bilo koja kompatibilna slušalica (ja imam od 4 različita proizvođača i sve uredno rade) dakle, bilo koja dect, gap slušalica.
Ako je potrebna opcija da sa dodatne slušalice možeš ostvarivati voip i fiksne pozive, onda se mora kupiti ta koja je predviđena i za voip baze.
mali david je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2010., 14:44   #6
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor mali david Pregled postova
Pitanje je za čega ti treba (ili bolje, koje opcije su bitne) na drugoj, dodatnoj slušalici.
Ako je dovoljno javiti se na poziv i pozivati preko voip-a, onda se može prijaviti bilo koja kompatibilna slušalica (ja imam od 4 različita proizvođača i sve uredno rade) dakle, bilo koja dect, gap slušalica.
Ako je potrebna opcija da sa dodatne slušalice možeš ostvarivati voip i fiksne pozive, onda se mora kupiti ta koja je predviđena i za voip baze.

treba mi da bude u mogucnosti fixna + 2 voip providera (za sada) jedan za HR drugi za IT tako da ove obicne slusalice otpadaju.
Staro 18.04.2010., 21:08   #7
mali david
Premium

Ako ti treba fiksna na samo jednoj slušalici, onda ti ne trebaju druge "originalne".

Svakoj slušalici dodjeljuješ providera, tako možeš imati 6 različitih i isto toliko slušalica prijavljenih na bazu te razgovarati s 3 slušalice odjednom (mislim, nisam 100% siguran: fiksna i 2 voipa)
Postavi se voip kao glavni poziv i sve slušalice pozivaju preko voipa i to onog koji im je dodjeljen.

Ja, recimo imam 3 voip accounta i 3 različite slušalice, samo jedna je "original" i u biti samo sa njom mogu pozivati preko fiksne.
Mislim da ima još nekih opcija tipa predbroja koji se ukuca pa preusmjerava poziv preko koga je taj predbroj podešen, ali mi te opcije ionako ne trebaju pa nisam istraživao da li to može.
Staro 18.04.2010., 21:23   #8
bojler
Premium
Moj komp

Citiraj:
Da li si probao prijaviti neku Siemesovu slušalicu? Ne vidm razloga zašto bi se morala koristiti, od Siemensovih slušalica, baš C38H kada je to ništa drugo do C380 bez baze koji je analogni DECT telefon.
Npr. za C475 IP ne navode C38H kao dodatnu opremu, već skuplje modele slušalica.

@geronimo_2

Strpi se koji dan da probam prijaviti neku drugu Siemensovu slušalicu pa ću vidjeti da li radi. Nemoj bacati lovu.
Ako nisam u pravu mali david dobije na poklon 10 RJ11 konektora sa krimpanjem i ispriku
Staro 18.04.2010., 23:41   #9
mali david
Premium

Imam prijavljenu i jednu siemensovu, ali nema duplu funkciju tipke za pozivanje (kratko - voip, dugo - telefon, ili obratno, ako se postavi telefon za primarni poziv onda je kratko - telefon, a dugo - voip)
Staro 19.04.2010., 09:34   #10
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Imam prijavljenu i jednu siemensovu, ali nema duplu funkciju tipke za pozivanje (kratko - voip, dugo - telefon, ili obratno, ako se postavi telefon za primarni poziv onda je kratko - telefon, a dugo - voip)
sad sam se totalno izgubio sa ovim duga tipka, kratka tipka. sta biras preko koga uspostavljas poziv tako sto kratko ili dugo pritisnes tipku poziva? nisam znao da i to moze. meni je cilj imati na:

1. slusalici mogucnost poziva preko 2 providera (jedan za HR, drugi za IT) - ovo je za mene
2. slusalici mogucnost poziva preko 2 providera (jedan za HR, drugi za IT) + dolazni pozivi preko fixne - ovo je slusalica za starce)

mislio sam to sve skupa napravit tako da umemoriram brojeve koji se zovu u imenik sa ljestvama i znakom nakraju (#1 ili #2) zavisno preko kojeg providera zelim zvati. sve drugo mi se cini prekomplicirano za objasnit starcima.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.04.2010., 00:33   #11
mali david
Premium

Ja sam podesio da svaka slušalica ima svog providera, i to je najjednostavnije. Mislim da postoji mogučnost da svaki provider ima predbroj (nešto kao #1) onda bi poziv išao preko tog providera.
Najbolje je da skineš user manual i pogledaš koje sve opcije ima, ali skini full verziju, jer u ovoj običnoj nema detaljnih objašnjenja pogotovo za postavke preko kompa.

Od opcija, možeš postaviti 6 različitih voip providera.
možeš birati koja je predefinirana linija (fiksna ili voip - ako je fiksna, onda je kratki klik na slušalicu poziv preko fiksne)
svakoj slušalici možeš dodjeliti voip providera (jednog) i konfigurirati dolazne pozive (podešeno je da svi dolazni idu na sve slušalice, znači da fiksni poziv zvoni svima)
može se podesiti pozivni u kojoj si državi i županiji, tako se onda poziva isto preko voipa i fiksne - ne treba pozivni za državu i unutar županije

Za običnu slušalicu (neoriginalnu) to znači ovako: ako je voip podešen kao predefinirava veza, svi pozivi idu preko dodjeljenog voip providera, naravno, prima i sve fiksne pozive. (ako se zove predbroj voip providera #1 ili neki drugi, onda bi poziv trebao ići preko toga)

Za originalnu slušalicu: isto kao i za "neoriginalnu" samo što ima mogučnost poziva i preko fiksne mreže sa dugim pritiskom na "zelenu" tipku - oko 2 sek. Ako je fiksna linija predefinirana veza, onda svi zovu preko fiksne, samo originalna može sa dužim pritiskom na tipku zvati preko voipa.

Ja nisam isprobavao ovo sa predbrojem, tako da ne mogu potvrditi kako to radi.
Staro 20.04.2010., 10:49   #12
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Ja sam podesio da svaka slušalica ima svog providera, i to je najjednostavnije. Mislim da postoji mogučnost da svaki provider ima predbroj (nešto kao #1) onda bi poziv išao preko tog providera.
Najbolje je da skineš user manual i pogledaš koje sve opcije ima, ali skini full verziju, jer u ovoj običnoj nema detaljnih objašnjenja pogotovo za postavke preko kompa.

Od opcija, možeš postaviti 6 različitih voip providera.
možeš birati koja je predefinirana linija (fiksna ili voip - ako je fiksna, onda je kratki klik na slušalicu poziv preko fiksne)
svakoj slušalici možeš dodjeliti voip providera (jednog) i konfigurirati dolazne pozive (podešeno je da svi dolazni idu na sve slušalice, znači da fiksni poziv zvoni svima)
može se podesiti pozivni u kojoj si državi i županiji, tako se onda poziva isto preko voipa i fiksne - ne treba pozivni za državu i unutar županije

Za običnu slušalicu (neoriginalnu) to znači ovako: ako je voip podešen kao predefinirava veza, svi pozivi idu preko dodjeljenog voip providera, naravno, prima i sve fiksne pozive. (ako se zove predbroj voip providera #1 ili neki drugi, onda bi poziv trebao ići preko toga)

Za originalnu slušalicu: isto kao i za "neoriginalnu" samo što ima mogučnost poziva i preko fiksne mreže sa dugim pritiskom na "zelenu" tipku - oko 2 sek. Ako je fiksna linija predefinirana veza, onda svi zovu preko fiksne, samo originalna može sa dužim pritiskom na tipku zvati preko voipa.

Ja nisam isprobavao ovo sa predbrojem, tako da ne mogu potvrditi kako to radi.

vrti mi se od opcija vec .
to sa predbrojem sto ti mislis, meni radi na ovoj origigi slusalici. kod mene jer malo problem sto sam odabrao 2 voip providera i oba bi trebao imat za koristiti jer jedan mi je za zvat HR, a drugi za IT jer mi stari tamo zivi. meni ovo radi tako da nakon sto ukucam broj, ukucam #1 ili #2 zavisno za koji voip provider ili #0 za fixni.
e sad neznam dali bih mogao podesiti sve skupa na nacin da se sto manje brojeva mora ukucavati za pozivanje HR/IT ili to funkcionira samo kad mozes definirati jednu zemlju/predznak/code.
mozda je na koncu najednostavnije podesit sa tim predznacima, umemorirat brojeve koji se cesto koriste u imenik i educirat starce kako to funkcionira da znaju koji predznak uvalit ako zovu "van imenika".

BTW o kojoj verziji manuala pricas. ja sam skinuo onu od 209 stranica (2.24mb). jel postoji jos zesca mozda ;-)? kroz ovaj sam prosao vec jednom, ali dosta brzinski jer jednostavno ne stignem proucavat.
Staro 20.04.2010., 11:57   #13
mali david
Premium

Tebi to onda treba raditi sa bilo kojom slušalicom.
Originalna ima tu mogučnost na "zelenoj" tipki (voip-fiksna)

Ako se telefon često koristi za telefonske pozive, onda se podesi da je telefonska veza predefinirana i ne treba onaj broj na kraju #0
Isto tako, ako se podesi da je voip predefinirana veza, za providera dodjeljenog slušalici ne treba taj broj na kraju (recimo #2)
Staro 20.04.2010., 12:09   #14
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

da, ali u mom slucaju trebam 2 voip providera na svakoj slusalici tako da mislim da nemogu predefinirat nista i jos komplicira stvar to sto zovem i IT, a ne samo HR.
neznam dal se kuzimo, sve mi se zmjesalo u glavi. fixna mi nije toliko bitna za odlazne pozive vec samo za dolazni na jednu od ove dve slusalice (kod staraca).
Staro 20.04.2010., 15:12   #15
mali david
Premium

ne radi se o tome da nešta nemaš, već sve imaš na svim slušalicama, samo za dodjeljenog providera na određenoj slušalici nemoraš imati prefix providera (recimo #2)
Dakle, sve slušalice prijavljene na bazu imaju sve.

EDIT: i ja sam sad u IT, tako da znam o čemu pišeš, također koristim 2 providera, samo što imam još 2 accounta na jednom (nije mi dosta 200min tjedno besplatnog)
Staro 20.04.2010., 16:00   #16
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

aha, ok. skuzio sam, napokon
oces reci da mogu dodjeliti svakoj slusalici jednog "default" voip providera i njega namjestit da se zove bez da se ukucava prefix ili mozda cak i ono ispred 00385 za HR npr., a za preostalog voip providera i fixnu trebam onda ukucat prefix.
ok, starci mi imaju jedan panasonic bezicni telefon. kad dodem doma provjerim model i probam to spojit na gigaset. mozda bude radilo
Staro 20.04.2010., 18:57   #17
bojler
Premium
Moj komp

Grom i pakao! mali david ima pravo. Druga slušalica nema dvojnu funkciju. To i nije neka fora.
Ispričavam mu se na ishitrenoj reakciji

Pitanje je da li preporučena slušalica može izaći i na fiksu i na VoIP. Danas mi je jedna bila u firmi, ali je nestigoh isprobati
Staro 21.04.2010., 09:44   #18
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

pozdrav.
evo ja se sinoc malo poigrao, ali nisam uspio nista napravit.

starci mi imaju ova dva modela bezicnih telefona:

Panasonic KX-A120CE
Panasonic KX-TGA107EX B

neznam dal je to kompatibilno. idem trazit danas manuale po netu, ako sta uspijem naci jer je to dosta staro.

probao sam ovog prvog sinoc prijavljivat na gigaset, ali nisam uspio

pozdrav.

update:
Panasonic KX-TGA107EX B neide definitivno. bez problema ga nadem na stanici od Panasonic KX-A120CE, ali kad probam na gigaset na momenat se pojavi na slusalici da ima signala, ali nece da ostane prijavljen.

update2:
uspio sam ipak prijaviti obe slusalice (krivi pin sam ukucavao prije). Panasonic KX-A120CE ima problem sa pozivanjem interno na origigi slusalicu tako da sam ga izbacio iz igre, ali Panasonic KX-TGA107EX B radi savrseno. e sad ono sto sam pokusao napravit, ali mi se cini da nece ici je sljedece:

htio sam namjestiti dialing plans za obe slusalice (original gigaset + ovaj Panasonic KX-TGA107EX B) na nacin da svaka koristi svoja 2 voip providera (tako da ja i starci imamo odvojene accounte za placanje) i da kad se zove netreba kucati 00385 za HR vec samo 051 xxx xxx ili 095 xxx xxxx, itd., ali izgleda da nemogu to napravit ako zelim po 2 racuna po slusalici vec sam uspio namjestit samo sa 2 racuna na obe slusalice. jel zna netko kako to jos podesit. kad dodem doma veceras su nabacit par slicica setting-a.
pozdrav.

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 22.04.2010. u 09:42.
Staro 27.04.2010., 23:02   #19
mali david
Premium

Meni radi dobro, ali tek kad sam update-ao firmware
(022230000000 / 047.00)

Dakle, u dialling plans-u odabere se država (hrvatska) i pozivni za Hrvatsku je postavljen, zatim local area code (051) i staviti kvačicu na "predial area code..."
Sad se slušalica može koristiti sa već umemoriranim imenikom, jer baza odradi lokalizaciju.
Ispod, u diallin plans-u, može se podesiti da recimo svi brojevi koji počinju s "01" idu preko određenog operatera bez obzira sa koje slušalice (ili neki drugi primjer, recimo broj koji počinje s 0039 i dodijeli mu se operater)
Inače je to podešeno za policiju, vatrogasce i dr., može se izbrisati.
Naravno, ostaju još opcije da se memoriraju brojevi na svakoj slušalisi sa pripadajučim sufiksom (#1, #2, #3... #9 za gigaset net i #0 za fiksnu) tada nije bitno da li se slušalica drži dugo ili kratko pritisnuto, da li joj je dodjeljen taj ili drugi account, poziv ide preko accounta tog sufiksa.

Ima još jedna zanimljiva stvar, ali meni još ne radi...
Pozivi sa jedne baze na drugu, naravno, sve prijavljene slušalice se mogu koristiti za pozivanje i primanje takvih poziva (recimo jedna u Italiji, a druga u Hr.) potpuno besplatno preko siemens gigaset.net usluge. Ima opis u uputstvu 100 i neka stranica. Ja sam uspio dobiti vezu ali ne i ton, navodno nešto s NAT-om, isključio sam firewal na routeru i onaj STUN u jedinoj postavci za gigaset.net, ali ništa.
Ako netko ima iskustva, neka nešto napiše.
Staro 28.04.2010., 14:09   #20
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Meni radi dobro, ali tek kad sam update-ao firmware
(022230000000 / 047.00)

Dakle, u dialling plans-u odabere se država (hrvatska) i pozivni za Hrvatsku je postavljen, zatim local area code (051) i staviti kvačicu na "predial area code..."
Sad se slušalica može koristiti sa već umemoriranim imenikom, jer baza odradi lokalizaciju.
Ispod, u diallin plans-u, može se podesiti da recimo svi brojevi koji počinju s "01" idu preko određenog operatera bez obzira sa koje slušalice (ili neki drugi primjer, recimo broj koji počinje s 0039 i dodijeli mu se operater)
Inače je to podešeno za policiju, vatrogasce i dr., može se izbrisati.
Naravno, ostaju još opcije da se memoriraju brojevi na svakoj slušalisi sa pripadajučim sufiksom (#1, #2, #3... #9 za gigaset net i #0 za fiksnu) tada nije bitno da li se slušalica drži dugo ili kratko pritisnuto, da li joj je dodjeljen taj ili drugi account, poziv ide preko accounta tog sufiksa.

Ima još jedna zanimljiva stvar, ali meni još ne radi...
Pozivi sa jedne baze na drugu, naravno, sve prijavljene slušalice se mogu koristiti za pozivanje i primanje takvih poziva (recimo jedna u Italiji, a druga u Hr.) potpuno besplatno preko siemens gigaset.net usluge. Ima opis u uputstvu 100 i neka stranica. Ja sam uspio dobiti vezu ali ne i ton, navodno nešto s NAT-om, isključio sam firewal na routeru i onaj STUN u jedinoj postavci za gigaset.net, ali ništa.
Ako netko ima iskustva, neka nešto napiše.

cek, nisam skuzio, oces reci da ti to gigaset spajanje ne radi? nisam to probao jer nemam skime.

steta sto se nemoze namjestit ove dialing planove i codove za svaku slusalicu posebno, nego samo ovako. a eto.

btw u jednom trenutku sam bio prijavio 2 dodatne "normalne" slusalice na stanicu i nakon sto sam jednu maknuo ostala mi je u settingsima od centrale. kako to maknuti?
Staro 10.08.2010., 16:10   #21
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

pozdrav. jel imate problema sa onim da vam cirka jednom dnevno se slusalica otkaci sa providera i pomaze jedino reboot routera ili mozda uklj/isklj gigaseta. pretpostavljam da se to desava usljed promjene IP. drugo mi sve radi savrseno, ali ovaj "bug" je postao iritirajuc, pogotovo sto se desi da mi ne radi slusalica kad mi treba najhitnije .
vidio sam na www.voipuser.org da se dosta ljudi zali na doticni problem, i jedino rjesenje koje nude je update firma koji je kod mene zadnji.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno