|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
(riješeno) Kod paljenja kompa samo crni ekran i strelica od miša u sredini
Pozdrav! ![]() Kad upalim komp, na monituru je sve crno i nakon par sek. se pojavi strelica od miša, bijela, malo povećana i može se micati mišem! Resetirao sam ga nekoliko puta i svaki put isto! Provjerio sam sve kontakte na kablovima, grafičkoj, memoriji i dalje isto. Sumnjam na grafičku ili ploču! Mislio sam da je grafička, jer mogu ući u bios, pa sam je onda izvadio i spojio na integriranu na ploči i opet isto! I onda sam preko tipke F8 koju sam držao od samog paljenja dobio opciju da boot-am sa diska i onda se windowsi podignu i sve radi OK (nije safe mod). Ali kad ga resetiram ili ugasim opet isto! Mogu podignut win.samo preko F8. Evo šta Vi mislite, Šta bi moglo biti ? Svi komentari i savjeti su dobrodošli! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi probao bootat u safe mode pobrisat drajvere od grafe, pa se onda vratit i vidjet imas li slike? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
radi se o windows xp sp2, nisam još probao bootat u safe modu i obrisat drivere, al ću probat popodne kad stignem s posla. al šta ću dobit ako obrišem drivere? i neznam dal da to probavam sa garfičkom ili sa integ. graf. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
sad ću probat neke od tih stvari pa javim sta sam rješio! I da, ne mogu uopće ući u safe mod, čim držim F8 on mi ponudi izbor sa čega zelim bootat sistem, ustvari tako jedino i mogu podignut win. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
N00B
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Evo ovako: - ako je "post" ono na početku kad prikaže komponente, tj. provjerava memoriju, meni se to uopće i ne pokaže, od samog početka sve crno i onda se nakon 10 sek pojavi strelica. Ipak sam uspio ući u safe mod i sve ok, ali nakon restarta opet isto crni ekran!! -Pokušao sam napraviti sistem restore, ali je to trajalo jedno pol sata i nije ni završio, ja mislim da se po putu izgubio!! Izvadio sam bateriju na ploči i prebacio jumpere, i tako jedno 20 min, složio sve i opet isto-ne starta kako treba! Još mogu probati instalirati druge drivere za grafičku i ne preostaje mi ništa drugo nego reinstalirati win. al se nekako bojim da ni to neće riješti problem, sumnjam na ploču al ni sam neznam! Hvala na savjetima! P.S. imao sam svakakvih gluposti sa kom.kroz godine,ali ovakvu situaciju ne, mislim brka me što kad ga podignem preko F8 sve radi ok!?!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
N00B
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Joke reinstalirao sam najnoviji driver za graf. al opet isto, iako neznam kako sve počistiti od starih, možeš malo obajsnit kako? I još nešto kad ga palim ne čuje mi se onaj beep, a mislim da bi trebao!? I još nešto, kad stavim u biosu da buta preko cd-a, i resetiram komp. ne boota nego opet dode do crnog ekrana, mogu bootat s cd samo preko F8 Jel sve ovo šta govori? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ploča je izgleda u banani, probaj flashati novi BIOS...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Evo još samo nekoliko informacija; Ploča je Asusova- sa onim Express Gate ulazom (ono da se može odmah porebacit na net ili skype ili slično) Uvijek mi se prije kod podizanja taj ekran pojavljivao i nudio tu opciju, a sada ne, i ne javlja mi se uopće "post" komponenti ! Ja sve više mislim da je ploča al moram biti siguran jer ne bi baš plaćao dijagnostiku i ostavljao kom.u servisu, a ploča je pod garancijom, pa ako budem siguran mislim da je neće bit problem zamjenit! EDIT: Pitanje : Ako stavim prazan disk i upalim kom. i dogodi se isto jel to dovoljan znak da je ploča? Hvala svima na pomoći! Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 16.04.2010. u 15:45. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Evo novosti ako nekog interesira! Zvuk beep kod starta nisam imao jer zvučnik nije bio spojen. A što se tiče crnog ekrana i problema kod bootanja, kako ploča ima taj "Express Gate" (ploča ASUS M3A78 PRO) to je izgleda crklo, disablao sam to u biosu i nakon toga normalno diže wind. iako mi ne prikazuje POST. Uglavnom sad moram vidjeti jel to hardverski ili softverski problem pa da vidim jel mogu reklamirati! toliko za sada |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Evo za kraj! Reinstalirao sam Express gate, i sad sve radi ok, normalno boot-a i posta! Očito je bio softwerski problem ali neznam šta ga je uzrokovalo! Problem RIJEŠEN a to je glavno, tnx svima! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|