|
![]() |
#1 |
amigo
Datum registracije: Dec 2007
|
(riješeno) Komp "zašteka" kad otvorim određeni folder
Imam problem kod pristupanja folderu na WD Green 1TB. Naime, taj folder mi sluzi kao download folder za JDownloader i svaki cas se pise i brise s diska. Kad otvorim folder, nekad je sve ok, al vecinom mi sve "zasteka". U windows exploreru pocinje se (zelenom bojom) puniti traka u kojoj pise path foldera i dok ne dode do kraja ne mogu skoro nis raditi na kompu. Probao sam defragmentirati hard i to je malo pomoglo al ne dovoljno, pa sam preselio download folder na drugu particiju al kad se napunila opet se isto pocelo dogadati. Sad me zanima jel to normalno buduci da je disk skoro pun ili su to naznake da disk polako odlazi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
moguce da disk polako odlazi ali sam misljenja da bi trebalo raditi. male su sanse da ti jedan folder, cak i kad je drugoj particiji, stvara pobleme. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Disk je garant, meni se tako smrzavalo sve na Samsungu kad sam htio otvoriti slike ![]() Disk još i sad radi, napravio sam particije oko područja na kojem su bad sektori (spasio sam 100 GB prostora na disku od 200 GB ![]() Zadnje izmijenjeno od: gnjepar. 15.04.2010. u 10:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
? da nije neki stedljivi nacin rada pod W7, ili neki mod ugraden tvornicki u hdd? jer mislim da znam o cemu pricas, samo sto se meni to dogada kada se hard ne dira ~pola sata, mozda vise. hard je jedna particija, i u prvi folder (zapravo cijelu particiju) udem odmah. bilo sto drugo htio, drugi folder, nesto pokrenuti, napraviti folder - cekam cca 5 sekundi. i gore u exploreru, u addres baru, se "puni" zelena linija. i negdje na polovici samo odleti do kraja, i od tada sve sljaka 5/5. mislim, nikako nije potrebno da je slucaj ovo kod tebe. ali svakako provjeri, vec me par ljudi pitalo i brinulo se da nesto nije ok, a presli su na W7. tako da ako si na W7, lako moguce da je to razlog............
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Koji antivirusni program imas? To ti mozda AV skenira svaki folder koji otvaras, tako barem meni MSE radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
amigo
|
Evo skenirao sam HDD s HD Tuneom i disk nema bad sectora. Imam antivirus NOD32 i sad sam iskljucio taj folder iz skeniranja pa je NOD32 zastekao a onda i sve ostalo. Cudno je da svim ostalim folderim pristupam normalno al s ovim imam problema. Nekad se dogodi da normalno pristupim tom folderu al ak otvorim neku datoteku onda sve zasteka. @Burko Da, imam W7 i dogodi se nesto slicno kao i tebi samo meni se puni do kraja i nekak mi se cini da je to do windows explorera jer on prvi zasteka. Recimo kad se to pocne dogadati i ako imam firefox otvoren s vise tabova, mogu se normalno prebacivati izmedu tabova ali ne mogu otvarati nove jer se nece ucitati (kao da nema internet veze). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Osobni opis - pitaj me
|
ma zo, vjerovatno neka usteda necega kad je nesto neaktivno neko vrijeme. ![]() drzi disk "aktivnim", neka nesto radi, pretpostavljam da ti se nece ovo dogadati. po ovim aktivno mislim da nesto radi...... ja se ne zamaram jer disk radi 5/5, samo taj prvi put nakon nediranja nekog vremena me malo izivcira.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Ako je stvarno problem u aktivnosti/neaktivnosti diska onda preporucam neki defrag program koji ima opciju 'always on', odnosno, da konstano 'slaže' podatke na disku, disk ce biti aktivan, a podaci uvijek savrseno poslozeni, pogotovo ako disk sluzi kao download spremnik. Mislim da ovaj to ima >> http://www.iobit.com/iobitsmartdefrag.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Osobni opis - pitaj me
|
sad sam se sjetio. mislim da je to feature green serije, jer kada sam razmisljao o kupovini sam citao da kad se ne koristi, nesto se negdje pomakne, ugasi, stajaznam. uglavnom, onda trosi jos manje struje itd........ isprika kako je ovo nikako napisano, neda mi se traziti sto gdje kako i zasto. uglavnom, znam da je to normalno kod green serije. tako da ne treba drzati hdd aktivnim, ako ne treba.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Unutar tog download foldera nemas niti jedan subfolder, nego je sve na "hrpi" u tome jednom? Ako je tako probaj malo rasporedit (kreiraj jos foldera unutar toga, pa poslozi ako imas *.avi fajlova i slicno) jer kod ovakvih stvari zna citat info od istih pa to potraje malo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Potpis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
amigo
|
Ma nije bas na hrpi, imam dosta subfoldera unutar. Ali vjerojatno je problem rijesen buduci da mi se to vise ne dogada otkad sam stavio exception za taj folder u NOD32. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|