Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.10.2004., 14:10   #1
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Novi list u posjedu tajnog ugovora Deutsche Telekoma i Vlade

Nema se tu kaj komentirati...

PRILIKOM prodaje posljednjeg paketa dionica HT-a u listopadu 2001. godine hrvatska država obvezala se Deutsche Telekomu nadoknaditi sve gubitke, troškove ili štetu koju bi HT mogao pretrpjeti dođe li do kakve promjene telekomunikacijskih propisa prije 18. listopada 2005. godine, saznaje Novi list koji je došao do tajnog ugovora koji je država sklopila s DT-om.

Ta prava zagarantirana su HT-u u zamjenu za 500 milijuna eura koliko je DT platio za 16 posto dionica koje su mu osigurale većinsko vlasništvo

Tzv. "Okvirnim ugovorom" hrvatska se država obvezala da će do 31. prosinca 2005. godine svakom novom operateru u nepokretnoj mreži nametnuti obvezu minimalnog ulaganja u iznosu od 50 milijuna eura. Iako već krajem ove godine istječe zadnji monopol HT-a na nepokretnu telefonsku mrežu, ovom obvezom je, piše Novi list, osigurano da ulazak konkurencije bude što teži.

Tajnim ugovorom Nijemcima se zagarantiralo kako će do 17. listopada 2005. godine imati pravo na polugodišnji rebalans tarifa u iznosu do 50 posto povećanja dopuštenog režimom kontrole tarife u skladu s Dodatkom 2. Ugovora o fiksnoj koncesiji.

U slučaju da Agencija za telekomunikacije odbije dati suglasnost za izmjenu HT-ove tarife kojom bi se povećale cijene država bi morala HT-u nadoknaditi štetu.

Zanimljivo je, piše Novi list da je ministar Božidar Kalmeta najavio Pravilnik o telekomunikacijskim uslugama kojim će se korisnicima osigurati da plaćaju samo impulse koje su uistinu i potrošili, no u dijelu ugovora u kojem se obrađuju posebna prava HT-a u fiksnoj telefoniji piše kako odredbe tog Kalmetinog Pravilnika ne ograničavaju HT da poveća cijene.

Novi list saznaje kako su Nijemcima obećana i posebna prava u UMTS mreži, čiju je koncesiju HT i dobio.

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=230297
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2004., 14:44   #2
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
: sniper : : baad :
NNNI! ( za neupućene Ništa Nas Nesmije Iznenaditi ili ti vježbe opće narodne obrane protiv neprijatelja koji nikad ne spava odvijalo se u doba Socijalizma)
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.10.2004., 15:36   #3
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Kaj ne postoje i vani u EU razno-razne agencije koje bi trebale sprečavati takva sranja...???
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2004., 15:58   #4
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
za ovako sta bi jedna kompanija (pravno odgovorna osoba u njoj) trebala odgovarati pred sudom, a odredjeni politicari bi trebali biti zatvoreni na minimalno 5 godina zbog zlouporabe polozaja

ovo se inace jezikom naroda naziva ORTACKI UGOVOR i za tako nesto se ide u zatvor (vec sta imali slucajeve koji su punili novinske stupce) ali problem je u RH sto su na vlasti lopovi koji lopove pomazu...

budite 100% sigurni da je neko (vjerojatno premijer, predsjednik, ministri koji su imali prste u ovome - dobili su mito u milijunima kuna (ili eura) da DTu osiguraju mirnu buducnost kako bi mogao u skladu sa "zakonom" krasti hrvatski narod... ovakav ugovor bi isti cas ponistio, javno proglasio NE legalnim i natjerao ih da vrate pretplatu i sve one ukradene impulse (obracunska jedinica minuta) koji su im osigurali ekstra profit...
Staro 25.10.2004., 17:55   #5
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Kaj ne postoje i vani u EU razno-razne agencije koje bi trebale sprečavati takva sranja...???
eh da smo mi u EU...

a to da su političari dobili mito je svakom razumnom bilo odmah jasno i prije ovoga. kaj ste vi mislili da su vlade produživale HTov monopol svake godinu za još godinu dana samo zato jer ih je DT to zamolio? Da ne bi...
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2004., 13:30   #6
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
NNNI...
Staro 27.10.2004., 19:30   #7
plisani
Banned

plisani's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
pitanjce

U čitavoj toj sagi o HT-u nitko pa ni udruga Potrošač nema jaja da pokrene pitanje o pravu na vlasništvo nad prenosnim sustavom tj. žicama i priključcima koje smo masno plačali nekada i do 3000 pravih dojče mark a kučkini sinovi sada to prodaju drugima uz masne provizije kako bi mogli guliti sirotinju .
Sve po onoj PSI LAJU KARAVANE PROLAZE: baad :
plisani je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2004., 15:27   #8
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by Elven
eh da smo mi u EU...

a to da su političari dobili mito je svakom razumnom bilo odmah jasno i prije ovoga. kaj ste vi mislili da su vlade produživale HTov monopol svake godinu za još godinu dana samo zato jer ih je DT to zamolio? Da ne bi...

Da smo u EU, onda bi tužili DT jednom Vijeću, čini mi se da postoji nešto...za GUŠENJE razvoja interneta u Europi.DT je jednom, a mislim i više puta bio JAKO oguljen zbog tužbi.Mislite da oni ovo ne bi provodili i u Njem?Bi, samo su tamo ograničeni zakonom, a ovdje potaknuti ORTAČKIM(kako je rečeno)-UGOVORIMA.
Sve bi njih trebalo(koji su potpisali) 10 g da kopaju zemlju i grade ceste, pa nam nadoknadde štetu koju je DT nanio.

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...
2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w...
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga

dr.fiksi je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2004., 15:50   #9
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Ljudi .. ajmo ovako svijet, onaj realni vani, tamo na cesti iza monitora ...

Velike zvijerke huškaju one male i sitne ribe jedne na druge.
Tip uđe u banku i ukrade 20.000,00 kn, cijela država ga ganja ko psa i s vermena na vrijeme nekog i ubiju u toj potjeri, razbiju ko vola u kupusu i strpaju ga u najgori zatvor na 10 - 15 godina te mu netko razbije zube da nekome nebi neš odgrizo i više nema problema sa analnim "zatvorom"

Tip ode u sabor i ukrade 5.000.000,00 kn cijla država zna da je ukro i psuje ga i kori i s vremena na vrijeme netko mu potiho kaže koji je to lopov. Osnuju povjerenstvo koje kao i obično nikada niš ne nađe. S vremena na vrijeme radi reda nekoga i optuže (1 od 100). Stave ga u zatvor sa slobodnim kretanjem i izlazom, dofuraju mu kurabe (M/Ž ovisno o sklonostim) kojima on razbije zube jer nisu bile dobre i drugima čačka po analnim otvorima da se ne muče sa analnim "zatvorima". Valjda zato imamo toliko doktora u vladi.

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2004., 19:51   #10
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Osnuju povjerenstvo koje kao i obično nikada niš ne nađe. S vremena na vrijeme radi reda nekoga i optuže (1 od 100). Stave ga u zatvor sa slobodnim kretanjem i izlazom, dofuraju mu kurabe (M/Ž ovisno o sklonostim) kojima on razbije zube jer nisu bile dobre i drugima čačka po analnim otvorima da se ne muče sa analnim "zatvorima". Valjda zato imamo toliko doktora u vladi.
he he ... fakat sam se nasmijo ovom komentaru

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.11.2004., 02:31   #11
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
'

Ne treba se cuditi krupnim krađama kad se kradu i najmanje stvari.

Ne pokusavam biti duhovit niti prepricavam pricu.

Ovo je ziva istina !!!

Za one koji nemaju privilegiju slusati 101-icu evo vam dio snimke
iz moje arhive emisija iz daleke 2001.

Kad bih ovo napisao, bez ove snimke, malo vas bi ovo povjerovalo
!!!! :

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 28.11.2004. u 04:04.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2004., 22:34   #12
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
ne mogu skinuti ni sa jednog linka.
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2004., 04:11   #13
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Elven
ne mogu skinuti ni sa jednog linka.
eVo, sad svi mogu bez prepreka skinuti ili slusati do mile volje.

Editirao post
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2004., 13:55   #14
bloodlike
Premium
Moj komp

bloodlike's Avatar

pa nije li onaj optima telekom izdo koncesiju ?? ja sam tak nest cuo?
bloodlike je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno