|
![]() |
#513 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ma hladnjak je 100% dobro postavljen, sve je cvrsto.. evo temp jezgri je oko 28-30 supnjeva u idle, a load se penje na 50. I hladnjak vrti na 2500 RPM... Jel bi mozda bolje hladenje dobio sa stock hladnjakom? Da nije ovaj freezer mozda preslab za ovaj proc? |
![]() |
![]() |
#514 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
Možda si stavio previše paste. |
|
![]() |
![]() |
#516 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sam na svom imao sa stock-om 28-30 idle a load do 45 al se i vrtio do 3200 rpm. U idle ti isto vrti na 2500? ak je manje onda je to dobro mislim. |
|
![]() |
![]() |
#518 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#519 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
AMD Dual Core temp problem
pozdrav imam problem u vezi temperature procesora, stvar je ova..ja i frendovi se dogovorili da igramo quake 3 arenu preko neta(znam, stara je igra itd. ali je dobra a i jos jedan razlog da se upitam "koji je ovo k**?", a i kod drugih igara isto tako) dakle, igramo sad to..i meni se odjednom ugasi komp..malo sam se zabavljo s time da pokusam skontat sta je bilo, i everest mi kaze da mi se temp digla na 120°C ! :O! pregledo sam sve, promjenio pastu na procu i pokuso ponovo..medutim ugasi se..isti problem, dok igram temp se popne na 100°C i cim izadem iz igre naglo se spusti na 50-60°C, sad sam probo preko task managera iskljucit jednu jezgru dok igram i pokaze da je temp. max 70°C ali zato mi shit ide -.-" moje pitanje, do cega bi to moglo biti..do tamo nekog senzora da toplinu proca, hladenja(imam onaj obicni box cooler) ili mi nes ne stima sa procesorom? (procesor mi je AMD athlon 64 x2 4400+ , nije clockan ni nista) pomozite mi, nervira me to uzasno ![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Jel prikopčan vent na matičnu ![]() Probaj s drugih hladnjakom ako možeš posuditi od nekoga. Slabo provjetreno kućište ne može opravdati toliko zagrijavanje. Skoro sigurno nije to, ali provjeri voltaže u BIOS-u (i Everestu). |
![]() |
![]() |
#523 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Arctic freezer 64 lp
Što mislite o ovom cooleru, tko ga ima i može neke informacije, kakav je u odnosu na stock i slično? U Linksu je 50 kn, pa zato pitam.
nek sam isti kao on, ma nek sam isti ko stari moj, dok zivot juri, ja cu lagano.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 07.03.2010. u 14:03. |
![]() |
![]() |
#524 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a toliko vrijedi, to sigurno. Sad, koliko ima smisla uzimati htpc cooler bez takve potrebe vec je upitno. U prijevodu zasto uzimati nesto sto se svejedno mora vrtjeti na 2200rpm (x2?) ako bi takav rezultat dobivao s njegovim velikim bratom na 1200rpm uz daleko manje buke. Ako ti je cijena odgovor koji zadovoljava onda samo naprijed ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Premium
|
Znam da je HTPC, al opet ono, bolje i taj nego stock, tisi je, bolje hladi (sve to valjda, zakljucujem po njihovim stranicama). Ne bi sigurno napravili cooler u arcticu koji oponasa stock, znaci rade malo bolje, a opet Freezer LP vs Freezer Pro je 50 kn vs 160 kn, pa zato. Kolike su te ogromne razlike vrijedne 3x vece cijene.
nek sam isti kao on, ma nek sam isti ko stari moj, dok zivot juri, ja cu lagano.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 07.03.2010. u 14:45. |
![]() |
![]() |
#526 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Bit će tiši i bolje će hladiti od stocka, a glasniji i topliji od velikog brata. Problem je da se ne razočaraš, ako očekuješ potpunu tišinu, jer 2200rpm ne može biti potpuno tiho! Ovisi o namjeni da li vrijedi 3X više. Ako klokaš ili tražiš apsolutnu tišinu (ok, znam, SKORO), vrijedi. Ako držiš na stocku ili klokaš samo malo i ne očekuješ potpunu tišinu, dakle koristiš ga normalno, onda se ne isplati dati 110 kn više. My 2cents. |
![]() |
![]() |
#527 |
Premium
|
Ma, mislio sam da ohladim svog Phenoma X4, pa reko za 50 kn bolje ista nego nista, pa zato pitam. Pise da je do 90W, a X4 je 125W ak se ne varam.
nek sam isti kao on, ma nek sam isti ko stari moj, dok zivot juri, ja cu lagano.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 08.03.2010. u 14:10. |
![]() |
![]() |
#529 |
Premium
|
Jel to sto ti imas, ili mene pitas sto tocno imam? Imam problem sad sa ventom i temperaturama. Uglavnom, kad je na X2, onda je na tpa 40 - 45 stupnjeva, skoro nikad nize, a zna doc i do 50 i vent zuji izmedju 4.000 i 4.200 rpm. Sto je ogromno i zuji ko vrag, ne hladi dobro, skidao sam danas cooler i pastu ponovo nanosio, u tankom sloju kao po uputama na netu i sve ravnomjerno i opet isto. Ukljucio sam sad i X4, odma je doso do 52 i cooler na 4.500 rpm, ali sad se malo stabiliziro na 48 i 4.200 rpm. Po mom misljenju su prevelike temperature i buka. Sto da radim, da odem po novi cooler ili sto? Bas nemam viska 150 kn. p.s. nakon par dana evo... naguran ac freezer 64 pro.... radi na 1200 rpm, temperature cca 40... nista ne zuji, sve tiho..
nek sam isti kao on, ma nek sam isti ko stari moj, dok zivot juri, ja cu lagano.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Rebbit. 09.03.2010. u 15:21. |
![]() |
![]() |
#531 |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Pod kolikim naponom je? Isprobao sam svog X4 na 3200 i na default naponu je točno takva temperatura. Default napon mu je blesavo postavljen na 1,4V, no čim sam ja to skresao na 1,3 pala je za nekih 10 stupnjeva (load). Istina, idle mi nije bio nikad 40, nego oko 30-32, ali load je točno tako kako si napisao. |
![]() |
![]() |
#532 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
#533 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
ja sam neki dan postao vlasnikom phenom II dvojezgrenog koji se otkljucava. dosao mi je na 3,8 sa 1,42 voltazom i AC frezerom. Frezer je bio toliko glasan u loadu i drzao proc na nekih 56 stupnjeva, da sam htio popizdit. Cak i kad sam spustio voltazu na 1,35 i dalje i derao.. Onda sam ga zamjenio sa hyperom tx2 koji mi je do tad hladio 5000BE, i preporodio se.. Upola tisi, a na loadu ga drzi 3,2 - 1,35 napon oko 55 stupnjeva. Vent na Hyperu se digne na nekih 1800 okretaja al jos je uvijek relativno tih. Jos kad stavim jedan 120mm da mi vuce zrak sa proca van bit ce vjerojatno i niza temeperatura. Tako da je moja preporuka definitivno hyper |
![]() |
![]() |
#534 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Puno je to voltaze za 3.2ghz, ja sam svom za 3ghz davao 1.24V, a sada za 3.3ghz mu dajem 1.31V te je stabilan na tim voltazama. Podizanjem nb voltage smanjujes potrebu za vecom cpu voltage ali nb ne smijes stavit preko 1.35V Zadnje izmijenjeno od: McG. 29.03.2010. u 17:12. |
![]() |
![]() |
#536 |
Premium
|
Ne, nego za Quad, ostavio sam za pocetak vecu voltazu, pa je sad spustam i testiram. Vise od 3.2 mi ne treba koliko vidim za igre, a igram samo BC2. NB je na 1.1, ako sam dobro vidio nisam sto posto siguran. Mislis da mu treba 1.35 za Quada da radi normalno? BTW jel postoji kakva cjenovno prihvatljiva varijanta hladenja da je jaaaaako tiha? Ovaj OCZ gladiator max jel valja on sta? Zadnje izmijenjeno od: McG. 29.03.2010. u 22:28. |
![]() |
![]() |
#537 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Što se tiče hlađenja, osobito tihog i učinkovitog, tu nećeš baš jeftino proći. Ne znam, ja sam pročitao masu reviewa na frostytech-u i na kraju uzeo kamu angle, bila je jedna polovna za 150 kuna nedavno na forumu a nova je cca 250 kuna. Za ovog OCZ-a si pročitaj na net-u jer ja ga nisam imao pa stoga ni ne znam kakav je. Uglavnom prije kupnje coolera obavezno vidjeti review uz koliku buku ima kakve rezultate hlađenja, pros i cons da ne bi kupio mačka u vreći a to ti sa coolerom uopće nije teško... |
|
![]() |
![]() |
#538 |
Premium
|
Zgodan je taj kama ali mislim da je ipak malo prevelika za moje kuciste, imam CM 534. Mene zanima koji bi bio bolji cooler od ova dva: CoolerMaster 212 ili OCZ Gladiator Max? Nije mi toliko bitna temepratura jer vidim da obadva hlade poprilicno dobro. Bitnija mi je tisina jer mi je i HyperTX2 na 1800 okretaja preeglasan. edit: tek nakon malo prckanja po biosu sam skuzio da uopce nije hyper TX bucan. Nakon sta sam stavio straznji 12mm da vuce vreli zrak sa hypera van, culo se da je napajanje zapravo glasno. Izlgeda da cu ipak mijenjati napajanje prije nego cooler od proca. edit2: http://img444.imageshack.us/img444/3232/97208776.jpg ovo je nakon 1 sat testa, jos cu ga ostavit cijelu noc nek pici pa cemo vidjet rezultate Kuciste je CM 534, sa 12 naprijed koji hladi disk i nesto malo ubacuje zrak , i 12 cm iza koji izbacuje sa proca zrak. Sad me samo zanima kak smanjit brzinu tog straznjeg ventilatora jer preko speedfana nisam uspio... Zadnje izmijenjeno od: junkieee. 30.03.2010. u 19:52. |
![]() |
![]() |
#540 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Hoće li AC Freezer64 Pro biti dovoljan da ohladi Phenoma II 940? Svakako bi ga digao malo iznad 3.0GHz, pa sam u nedoumici hoće li ovaj propeler biti dovoljan. ![]() Sigurno se netko susreo s ovom situacijom, puno ljudi ima Phenom II 940, a bogami i AC64 Pro. Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.04.2010. u 13:33. |
![]() |
![]() |
|
|