Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.04.2010., 09:41   #1
zika32
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Windows 7 taskbar se smrzava

imam jedan veliki problem...odjednom mi se taskbar smrzne sve ostalo radi...imao sam windows 7 kad se to dogodilo pa sam srusio windowse i sad ponovno instalirao samo vistu sad..i opet isti problem ...skeniramo sam komp i nista nije nasamo ..odmrzne se samo kad odem ctrl+alt+del i sve normalno nekih 5 min pa opet se smrzne

dali zna netko neko rijesenje za to ??
hvala
zika32 je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2010., 11:09   #2
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor zika32 Pregled postova
dali zna netko neko rijesenje za to ?? hvala
Ne znam hoce li dugorocno pomoci u tvom slucaju, ali evo malo uvida u iskustvo koje imam s ovom tematikom.

Win 9x, W2K, XP i WS2003. Ako recimo puno prebacujem jezike u taskbaru :

u kombinaciji sa vecim uptime-om, cestim posezanjem za biranjem jezika... samo je pitanje vremena kad ce taskbar poslati nesposlusan. Nedavno mi je prijatelj developer od zanata, poceo kukati kako mu taskbar nakon instalacije UM-a i duzeg uptime-a jednostavno vise ne radi. Ultramon naime dodaje i svoje dodatne taskbare (po zelji) na sve dodatne monitore. U kombinaciji glavnog i duzeg uptime-a, jednostavno se pocne blesirati. Kad sam mu rekao soluciju koja 100% otklanja problem, nije odma povjerovao dok nije praksom vidio da stvar zbilja trajno sanira problem bez nepotrebnog reseta. Reset koji nitko ne voli, koliko god masina bila brza. Solucija se odaziva na ime explorer.exe, preciznije gasenjem pa novim pokretanjem istog.

Mnogi to znaju, a opet, mnogi bas i ne. Uglavnom kad se explorer.exe "usvinji" nakon nekog vremena, taskbar je pocesto (posebno u opisanom slucaju) prva zrtva koja ce postati invalidna koristenjem. Samo ovo napravis i sve je ponovo kako treba

Nekad se desi nakon nekoliko tjedana, a nekad i par puta unutar tjedna. Metoda osvjezavanja explorera ima pozitivan efekt i na puno vise stvari od taskbara...kad se nakupi puno dana rada bez gasenja. Redovito sanira ovakve probleme bez greske.

8

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 09.04.2010. u 12:13. Razlog: ... link i placanje sitnih komunalnih dodataka ...
Visage je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno