|
![]() |
#3721 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
iako nema pojma zakaj guras sub na stereo pojacalo sa relativno ok zvucnicima, ali nemoram ni imat pojma, probaj "MD out" ili "Tape out" sa pojacala spojit na "Line in" na Sub.
![]() |
#3722 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Jerbo kad slušam ASOT želim da mi se trese u sobi. Nadalje Q-Acoustics je malo kratak po pitanju basa i zaželim se ponekad da to ide malo niže. U krajnjem slučaju kad sam sam da susjedi znaju da sam doma! :-) Line In na subu tj MD out na pojačalu je bila prva opcija, no i kad stavim na minimum sve na subu se čuje zvuk koji mi je preglasan za neko tiho slušanje.
![]() |
#3723 |
TK
|
Dobro pa to znači da želiš da svira i sa jednima i sa drugima odnosnu uvijek bez obzira koje odabereš a ako imaš preout izlaz za sub onda bi tako i trebalo biti po defaultu, što nije tako?
![]() |
#3724 |
črna jetra
|
aha, ti bi tihi bas ![]() mozes mozda probat nekak prigusit ulazni signal, neki sklopic nesto, nebi trebalo bit tesko za napravit, mozda ima nesto slicno i za kupit s potenciometrom... probaj malo proguglat.
![]() |
#3725 |
Eddie
|
Nije mi jesano zašto opcija MD Out -> Line In ne šljaka, tj. zašto ne mogu potpuno utišati sub... Kad spojim zvučnim kablom sve štima. Imam doma jedan mali Jensen sub, s njim nije bilo problema.
![]() |
#3727 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#3728 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Imam zvucnike koji su od stare sonyeve linije koja vise ne radi kak treba. Sad bi uzeo neko pojacalo da mi sluzi umjesto linije i da na njega mogu spojit zvucnike i onda u komp. Zvucnici sony ss-rg66a,6 ohm-a,75w rms Koliko jako trebam pojacalo da svira ko u liniji ili bolje? Jaaaaaaaaako jeftino pojacalo trazim
![]() |
#3729 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pojacalo neka bude max. 50 w po kanalu. Zapravo, koliko glasno ces ti cuti glazbu sa tih zvucnika ovisi najvise o osjetljivosti tih zvucnika. Ako ti pise taj podatak na njima, i ako je oko 90dB ona komotno mozes gledat pojacalo 50W. Uzmi polovno nesto za 500 do 800 kn. Ako ti to nije dovoljno jeftino onda odustani od kupnje. ![]()
![]() |
#3730 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
pojacalo od 800kn na zvucnike iz sony mini linije? bacanje novaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3733 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3735 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Spojio sam Creative labs t5900 zvučnike na DVD player baš kako je tu opisano LINK. Sve mi radi kako treba što se tiče rasporeda zvuka međutim zadnji desni zvučnik mi jako zuji/krči, te zadnji lijevi i prednji desni (ali samo kad nasloniš uho na njega). Zna li netko u čemu bi mogao biti problem ??? spojio sam ih sa 3x Dual RCA to 3.5 mm |
![]() |
![]() |
![]() |
#3736 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Pozdrav Evo ja sam odlucio otic u HI-FI vode jer mi je dosta x-540 kojih sam se rijesio pa sam trenutno na slusalicama sennheiser. E sad uzeo bi neko pojacalo i stereo zvucnike bez suba za sobu od 13 kvadrata koje bi spojio na komp(zasad audigy se modana u x-fi ali uskoro auzentech neka) Soba je kocka tak da imam mjesta s bilo koje strane sto se tog tice Htio bi da su zvucnici na stalcima Ili ako su floorstanderi bolji pa onda koje preporucate Raspolazem sa nekih 3000 kn za oboje Za te novce znam da nemogu dobit novo a da vrijedi pa molim za savjete sto uzet Setup bi koristio za slusanje mjuze(rock,metal) i za gledanje serija,filmova
![]() |
#3737 |
Guest
|
Na tvojem mjestu uzeo bih ovako nešto. http://www.njuskalo.hr/hi-fi-kompone...-oglas-1130066 http://www.oglasnik.hr/oglasi/avf/hi...-11090916.html I još ti ostane za kablove i ostalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3739 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
http://www.ronis.hr/?jamo/452/zvucni...hcs-1/S408HCS1 ili http://www.ronis.hr/?pioneer/177/set...320-ql/SV320QL 2000kn plafon. što uzeti? stari bi uzeo za boravak i mislio je neke zvučnike za male pare. reko sam mu da je to njesra što dođu uz kucna kina za 900kn. e sad, tv je grundig visio 7 koji bas i nema neke brojne ulaze . jos bi trebalo uzet i reciver jel tako? znači jos 1500-2000 gore ili? ne kontam s bas u sve te mogućnosti sto se tice zvučnika i recivera pa jel more netko dati kakav prijedlog... jel moze bez recivera i slično..... danke |
![]() |
![]() |
![]() |
#3740 | |
Guest
|
Citiraj:
Imaš u dućanu Provox dosta kablova, Technomaxu. Ne treba ti ništa boljeg od 40kn metar. A što se tiče stalaka, ne znam što da ti preporučim, imaš par stranica iza neke stalke za 200 i nešto kuna, proleti malo po temi, pa budeš vidio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3742 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() jel ima nešto recimo kvalitetno 5.1 sa wooferom( za cca 2000kn) i da taj sub sluzi kao pojačalo il sto već, tj. da u njega ustekam zvučnike,a woofer onda u tv? boravak je oko 35 kvadrata... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3743 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Bude ti taj rotel dobar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3744 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3746 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Decki sory na upadici al moze li mi tko reci gdje se kod nas mogu kupiti trosistemske skretnice koje bi iskoristio u samo gradnji zvucnika,a da nisu iz chipoteke jer im je izbor ocajan. Ne trba mi neka skretnica od 1k kuna,niti neka ogromna kvaliteta,moze i dvosistemska. TNX Ako ducan postoji u Rijeci,tim bolje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3747 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ak ćeš radit po nekom gotovom projektu, sva je prilika da je autor nacrtao i prijedlog skretnice.
![]() |
![]() |
#3748 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Necu skretnice radit sam jer nisam to nikad radio i neda mi se sprdat s tim,radije cu prilagodit zvucnike skretnici,necu niti gledat neki projekt, zvucnici svi skupa bi imali oko 300-400W/oko 150W Rms-a(komad), svi bi bili od 8 ohma, i slozio bi jedan dubokotonac,srednje tonac i visoko tonac. Nisam nasao neki ducan kod nas koji ima neki izbor skretnica. Kakvu bi skretnicu otprilike trebao trazit? Nebi to bilo nista profesionalno,tek radi gusta,zvucnici nebi bili neki ekstra kvalitetni,mozda neki malo bolji iz chipoteke. Zadnje izmijenjeno od: VulcanRaven. 08.04.2010. u 21:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3749 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Ma, nemreš tak. Baš se takvim načinom razmišljanja i sprdaš i sa skretnicama i sa zvučnicima i sa samim sobom. Ak ne bi po projektu onda kak bi? Potrpao tri zvučnika i skretnicu u kutiju od cipela i promatrao efekat od tog? Di vidiš gušt u ofrljem poslu? Al ajd, ako baš inzistiraš, gotovih ima kod Visatona : http://www.visaton.com/en/chassis_zu...hen/index.html Kod nas ih zastupa http://www.elektrokem.hr/ Štoviše imaju i zvučnika i cijelih kitova (gotovi projekti, buuuuu), pa se zabavljaj.
![]() |
|
|