|
![]() |
#271 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja jedva cekam da netko sa foruma nabavi karticu i vidi kolika ce biti temperatura u normalnim uvjetima, a ne u 22C klimom hladenom uredu. Malo sam skeptican kako ce to raditi, jer sam i ocekivao ako su izdali 8800GTX, da moze raditi u svim uvjetima tipa po ljetu 28C u sobi, ali se non stop pregrijavala dok god nije instalirana klima i kupljen veliki ventilator da puse po njoj. Jedina pozitivna stvar je da kartica vec skoro 4 godine radi, nije crkla tako da ce vjerojatno i nove moci podnositi toliku temperaturu godinama.
![]() |
#272 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Ja cu je nabavit samo je pitanje vremena kad ce doc kod nas, cisto da realno usporedim sa hd5970.. nego sada offopic negdje na forumu sam nasao realnu listu potronsju grafickih kartica, i sad kada mi treba nemogu pronac niti pomocu trazilice, mislim da je wolverine stavio listu pa ako netko zna na pamet di se to nalazi molio bih da mi kaze.. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
mislim da će prime goal biti GTX470. i zbog cijene i zbog nešto manjeg pregrijavanja. a i vrlo je vjerojatno da će onda doći u nereferentnim izvedbama sa aftermarket coolerima puno prije GTX 480. naravno, ko će to moći čekati ![]() ako se pokaže hladnija i tiša Palit Sonic verzija od 470-tke, ne vidim razloga da se ne počastim istom, nakon nekog vremena, naravno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#276 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 02.04.2010. u 13:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Gospon Master_Chief ![]() Svako dizajniranja chipova obavezno uljucuju planiranje taktova na odredjenoj voltazi a za A1(prvu verziju) Fermia Nvidia je racunala s taktovima 750MHz/1500MHz a dobila je 500MHz i 2% yielda ![]() Cak i nakon jos dvije revizije koje su rijesile odredjene nedostatke, chip je s ukljucenih svih 512 shadera opet bio na limitiran na nedostatnih 600/1200MHz i osudjen na gotovo nikakve yieldove. Posto svako daljnja odgoda vise nije imala smisla Nvidia je da povaca broj chipova skresala broj shadera i onda da bude "konkuretna" nabila voltazu i digla taktove na 700/1400 Nusprodukt naravno potrosnja, zagrijavnja i zivotni vijek kartice. Price da je Nvidia dizajnirala chip imajuci u obzir visoke temperaturu su price za malu djecu, 40nm chip je 40nm bez obzira bio on ATI-ev Nvidijin VIA-in ili neciji peti - naravno govorimo o istoj tehnologiji izrade tj. proizvodjacu. Nvidija je jedino mogla uzet u obzir povecane temperature kod konstrukcije samih kartica ali tu postoje neka fizicka ogranicenja, svakih 10C vise skracuje cca. za pola zivotni vijek vise manje svih elektronickih komponenti. Ali ni temperatura ni taktovi ni potrosnja nisu glavni problem nego ovo: CIJENE SU JOS U REDU ![]() Performase su na oridnati a uzeti su prosjecni rezultati sa AnandTech-ovog reviewua na"1920 max" - (HD5870=1) PROBLEM JE ![]() EVO DA JA NE DROBIM and that's only the beginning: the cost of size is highly nonlinear; let's see how many working chips we could get from a wafer (those carry a fixed cost, more or less, don't they?) for a start, chip size appears once in the denominator, as "wafer area / chip area" is, roughly, the number of candidates on a wafer and then the probability of having a problem in a given candidate grows with the square of the chip size, so that's another two "chip area" instances in the denominator so the cost of the chip grows (roughly) with the third power of its size couple that with the fact that the cost of the two chips in a 5970 is not (size*2)^3 but (size^3)*2, and it gets really nasty ![]() Nemojte ovo uzimat zdravo za gotovo, pogotovo stoga sta chipovi iz 55nm i 40nm wafera nisu bas na ovakav nacin zbog razlicitih yieldova i cijena(55nm je 1000$ jeftiniji) direkno usporedivi ali usporedba 40nm itekako pije vodu, iako bi ja osobno reko da graf samo daje naslutiti Nvidijine probleme, u stvarnosti razlika je zbog TSMC-ovih problema jos veca. Uglavnom ljepo se vidi u kolikom je Nvidia qurcu, cak i da ima dovoljno chipova - a nema, te koliko nas ATI zapravo dere, te zasto je konkurencija spas Logika govori da se Nvidia i njezini partneri bas i nisu nagledali neke love unazad 2 godine - bar ne u mainstream i enthuziast segmentu Takodjer se vidi zasto je Nvidia toliko puta reanimirala onog g92 paralitika (ne bih se iznenadio da ga u malo promjenjen obliku vidimo i opet ![]() ![]() Slicna usporedba se moze napravit za INTELOV i AMD CPU odnose, gdje bi se tek vidjela razlika i stekla predodjba o tome koju lovu danas Intel dere zahvaljujuci tehnoloskoj i arhitekturnoj nadmoci. Ma za to su zderonje ![]() Trebao sam zavrsit post a moro sam na kavu pa je bilo lakse stavit ga na led
Sine, ako stvarno nešto želiš u životu, morat ćeš raditi za to. A sada tišina! Počinje izvlačenje brojeva za lutriju Zadnje izmijenjeno od: Mast3r Chi3f. 02.04.2010. u 21:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
Pa neznam bas, 8800GT se bolesno prodavala tijekom 2008, a uz to je tu i 9600GT, nije 2008 tako lose ni prosila, bar kako se meni cini ne gledajuci posl. rezultate iz te godine, dok za 2009 se slazem, a posebno za ovu 2010, ova ce bit katastrofa ![]() Bar ce ih silom natjerat (finan. rezultati) da se potrude napraviti napredniji cip ako Fermi ne uspije.
![]() |
#279 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#280 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
hmmmm ![]() . ![]() Usput ATI nije nimalo snizio cijene...
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Nvidia: GeForce GTX 480 Was Designed to Run Hot
Citiraj:
Pričam ti priču... ![]()
![]() |
![]() |
#282 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Uz jako napajanje preduvjet za koliko toliko dobre temperature (ispod 100C) je i kvalitetno kuciste. Fermi has lower thermals in a good chassis
![]() |
#283 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@nino Visoke su to cijene, pogotovo kad uzmeš u obzir da je safirka 5870 samo 10EUR skuplja od GTX470.
![]() |
#284 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
po meni je ova grafička promašaj..... inače ja sam osoba koja je oduvijek favorizirala nvidiu al već dosta nemaju dobar proizvod kad dođe ljeto i kad mi u sobi bude skoro 30 stupnjeva, ne želim imate nešto što će se toliko zagrijavat da si komotno mogu skuhat nekaj na hladnjaku grafičke i ne želim da mi svjetla u sobi zatrepere od toga koliko struje ovo čudo povuče.... po meni ovo je totalni promašaj i da za porast performansi uz sve to platim 30-40% više?? ne pada mi na pamet ovo je sklepano na brzinu zato jer očito nemaju odgovor na ati |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#286 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
grafa predviđena za upotrebu na mjestima preko 800m nadmorske visine , a optimum korištenja, na polovima... eh da mi je jedna sada u sobi...da me zagrije ovu noć...(ženu u šupu !) igraš i griješ noge...primamljivo |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Banned
Datum registracije: Dec 2009
|
Meni grafa izlgeda skroz super,istina da su ta potrosnja i zagrijavanje malo pretjerani ali svejedno dobar posao od nvidie, sad bi netko trebao kupit jednu, ne dirat nista na njoj i stavit je da 10 dana bez prestanka vrti furmark na extreme buning modu, ako tad ne pregori nece nikad hahahahah. |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#292 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ferminator :D
![]() |
#294 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
EVGA: These GeForce GTX 480, 470 Will be Different
Keeping the GeForce GTX 480 cool with water cooling, FTW. Citiraj:
![]() http://www.tomshardware.com/news/gf1...FTW,10012.html
![]() |
![]() |
#295 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Mislim da je to jedino pravo rijesenje za sve koji moraju imati Nvidiju i to u sliju.... steta sto je kartica sama po sebi preskupa, a kamo li vodeno. Trebali s u s njom napraviti stock nesto ala corsair H50... |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#298 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
GTX480 vs HD5850 CFX
http://www.hexus.net/content/item.ph...=24061&page=12 Nesto ovakvog se moglo i ocekivati. P.S. Grafikoni performansi su obrnuto proporcionalni ovima od potrosnje! ![]()
![]() |
#300 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Grije se, dere se, troši ko omanji grad....da je i preko 20% brza ne isplati se nikako, pogotovo jer ce biti i skuplja od 5870. Radije u kompu imam nesto uz sta mogu cut komarca pored uha, a da pritom ne simulira okoliš srca sahare.... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|