|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Vraćanje postavki
Poštovani, prvi post na ovom forumu i nadam se da sam na pravom mjestu za odgovor na moje pitanje ![]() Dakle u 4. mjesecu organiziram sa svojom zajednicom LAN u turnir u Zagrebu (www.gamersject.com). Sudionici mogu nositi svoju opremu na LAN i tu se javlja problem instaliravanja njihovih drivera, postavki, prčkanja po računalima i tako dalje...zanima me da li postoji program koji će mi u kratkom roku vratiti komp na početne postavke koje sam ja prije definirao...deep freeze nam ne pomaže jer onda kada se instaliravaju driveri, ukoliko neki od tih drivera zahtjeva restart, nakon restarta ti driveri neće biti instalirani isto tako system restore nije bas najspretnije rjesenja jer trebamo apsolutno sve vratiti na određenu točku vremena i to u najkraćem mogućem roku... Hvala puno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Napravite image Windowsa,ima negdje vodič na Hard diskovi podforumu,najjednostavnije rješenje za to ![]() EDIT:Evo vodič http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=91143 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Malo sam sada gledao vodič, koliko sam skuzio Acronis kopira sa jedne particije (D : ) na (C : ) pariticiju kompletnu sliku te D particije ? Da li ja mogu sada napraviti image (npr. .iso ili koja god ekstenzija bila za to) svojeg C: diska prije nego što itko na turniru sjedne na komp i sada kad oni zavrse sa igranjem ja odaberem taj image i on ga povrati na C: disk natrag, tj. u potpunosti vrati sistem nazad na pocetno stanje, tj. na ono stanje kakav je komp bio kada još nitko nije sjeo na njega... Također, zanima me koliko bi to vremenski trajalo pošto nisam do sada koristio Acronis ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Vrijeme ovisi o brzini diska i o tome koliko ima Mb popunjeno ali meni je npr. za oko 5Gb trebalo oko 5-10 minuta za backup i oko 5-10 za vračanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Dakle da provjerim još jednom - u 9.00 ja napravim back-up C particije koje spremam na D particiju u 9.30 dolaze prvi igraci igrat u 11 zavrsavaju sa igrom i ja moram vratiti sve na pocetne postavke, odlazim u acronis gdje odabirem lokaciju tog imagea (dakle particija D:\pocetnostanje.nesto) pocetnog stanja C diska i on ga vraca na stanje koje je bilo u 9.00 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Hvala puno, tako ćemo i napraviti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Opet ja ![]() Dakle, imamo 40 istih kompova po kofiguraciji, da li ja mogu sa Acronisom uzet image jednog i onda ih sibat na ostale kompove ako prije toga nije nista instalirano na njih, dakle bez Wina ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Trebalo bi moči ali to neka ti netko kaže tko je to radio jer ja nisam,nisu samo winsi u pitanju,trebalo bi kopirati i MBR,ja mislim,ali trebalo bi se moči. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Švrljao sam malo po tim postavkama al nažalost nisam uspio nigdje naći opciju da se napravi boot-abilan cd ili tako nesto ![]() Ako netko možda zna način na koji mogu uzet image jednog kompa i instalirati na sve ostale bez prethodne instalacije Windows-a bio bih jako zahvalan ![]() Zadnje izmijenjeno od: zerovz. 03.04.2010. u 17:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Dignes win. zaprsis napravljeni image na DVD, i kad ti treba napravit recovery zbootas Acronis izvadis njegov CD ubacis DVD sa zaprzenim imageom i odaberes DVD kao source za "povuc" image (odnosno recovery).. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Ima opciju negdje tamo burn ili make bootable cd. gore u meniju nekom, ne znam na pamet, ali prilikom instalacije moraš izabrat da imaš tu opciju |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Koja točno verzija Acronisa? Sada sam si skinuo na komp doma da isprobam kak to izgleda Acronis True Image Home... Hvala svima! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
ako hoces mozes koristiti i paragon system upgrade utilities, rade slicnu stvar kao i acronis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Imam problem a taj je da nemogu naći nigdje opciju koja bi radila bootable image? Možda netko zna di se nalazi, nasao sam samo Rescue Boot al to koliko vidim radi samo image da se moze pokrenuti Acronisov program bez Windowsa |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ne radi se bootabilni image, nego na jednom CD-u imaš taj Rescue Boot pomoću kojeg bootaš komp i pokreneš Acronis, a na DVD-u ili eksternom HDD-u imaš image OS-a možeš tako prebaciti OS na tih 40 istovjetnih računala, samo vodi računa da bi trebao imati i 40 licenci ![]()
.........."640K ought to be enough for anybody"......... Lenovo ThinkPad X260: i5-6300U / 16 GB DDR4 / 500 GB Samsung EVO 850 / 12,5'' 1366x768 IPS / Windows 10 Pro ThinkPad Pro Dock: 24'' BenQ BL2420PT 2560x1440 IPS / daskeyboard prime13 / Logitech RX1000 / Harman Kardon Soundsticks II Pošteni, dobri i odgovorni trgovci: 1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
Dakle tako se može izvesti ![]() ![]() Da, to nije problem jer smo dobili od Microsoft-a trail verzije ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|