|
![]() |
#631 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
Lol opako ![]() Evo prspojio i prednji USB, al ista stvar ko sa stražnjim sada...piknem stick, prepozna ga ali kaže "device driver instalation failed"....hmmm. Probaću sutra na poslu od nekog posudit drugi stick pa snjim probat. Ili da možda ne treba chipset drivere za matičnu još neke instalirat? Ja samo instalirao onaj chipset inf setup (i LAN isto) sa Asusovog sitea za moju matičnu, nisam sa CD-a koji je došao u kutiji ništa stavljao. Al brijem da nije to, nema smisla.
![]() |
#633 |
Gamer 2 the Bone
|
![]() |
#634 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
.
|
Da, ploča je odlična, kupio sam ju od prijatelja. Vjerojatno si mislio na VTT? Ako jesi, postavljen je na 1.23v. |
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
.
|
Nisam još probavao, no svakako budem pa ću javiti rezultat; sutra vjerojatno. Ploča je malo zayebana za OC, ima doslovno hrpetinu opcija za overclock koje se trebaju proučiti. Ako je netko mislio da su DFI-jevi LP BIOS-i sck775 ploča bile komplicirane, treba probati one na X58 ![]() Je, pod Copperom je. Nije slučajan primjerak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Gamer 2 the Bone
|
HT je hyperthreading? Di se to uključi/isključi? Mislim da je meni uključeno jer mi applet za CPU usage pokazuje 8 jezgri hehe...i jel bolje to imat on ili off? Sry na glupim pitanjima al ta stvarca mi je nova.
![]() |
#643 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
to ti je tamo pod CPU settings, i piše ti Intel HT tehnology, CPU ti pokazuje 4 jezgre, ne 8, pokazuje 8 threadova, to možeš isključit jer gotovo nemaš koristi od toga, imaš jedino u wprimeu, 3dčamrku06 i vantageu i da nabrajam ima još mnogo korisnijih aplikacija naravno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
FFS koja količina bullšita u par postova ![]() Onda je mogo komotno qpit Core i5 750 pa se ne zayebavat s manijakalnim grijanjem kad nema koristi od HT-a osim u wPrajmu ![]() Pa nisu svi nadriklukeri da po cijele dane vrte wPrajm, ima i korisnijih aplikacija koje bolje dišu uz HT. EDIT: Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#647 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#648 |
Gamer 2 the Bone
|
Probat ću sa i bez i snimat malo koja je razlika u temperaturama i preformansama pa vidjet.
![]() |
#649 |
Gamer 2 the Bone
|
Evo, flashao novi BIOS i malo stresirao nedirnuti komp, zasad sve ok. Tako da bih se malo bacio na nekakav lagani OC, recimo 4 GHz za početak (kome dovraga treba više). ![]() Budući da mi je Asusov BIOS sasvim nov, bilo bi mi od velike pomoći ako bi netko od kolega sa istom/sličnom matičnom mogao navesti bitne stavke, malo sam probrowzao ovu temu al dosta toga je još nejasno... - bacio bih multiplier sa x20 na x21 i bus tako da dobijem cca 4000 mhz....recimo 192x21 - koje sve funkcije treba pogasiti u BIOSU da ne koče u klokanju? Spread spectrumi, EISTOvi ovo ono...za neke ni ne znam čemu služe tbh - da li je potrebno uopće dirati memoriju ili mogu samo dignut sabirnicu i voltažu za CPU (i koja je to od onih 6-7 lol) a memoriju ostaviti tvornički? - vidim da se ekipa igra i sa PCIE frekvom, nju nikada prije nisam dirao, na prošlom kompu je stajala na defaultnih 100 pa sam ipak glatko kloknuo sa 2.4 na 3.2. - trebam li za tih 4 GHz dizati napone matičnoj, za BUS, NB ili nešto treće? Ili samo podesiti množitelj i brojke, dignut voltažu za CPU (i koja bi to otprilike bila?) a sve drugo je možda za neki masivni OC preko 4,5 GHZ što ja ne namjeravam... Svaka pomoć dobrodošla, thnx unaprijed ![]()
![]() |
#650 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Meni je razlika između uključenog i isključenog HT-a pod opterećenjem -> 20C (s HTom je cca. 80C, a bez njega oko 60C)..... Ako komp najviše koristim za multimediju i igrice onda pretpostavljam da HT nije važan.... ![]() Što je najbolje bilo da je napon 1.225 ili 1.325 temperatura na 3.67 mi je ista...al neću ga više OCat jer nisam baš neki guru u tome.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Gamer 2 the Bone
|
Citiraj:
Šta si sve digao za 3.67? Samo cpu voltažu? ili još nešto?
- Nothing in this world is certain. That's the only certain thing I know. - Zadnje izmijenjeno od: TheProfiler. 26.03.2010. u 15:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#652 | |
Premium
|
Citiraj:
1.225V, 21x175MHz - to je sve S obzirom da mi je C0, ja zadovoljan...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Gamer 2 the Bone
|
Samo to? Budem baš probao taj lagani oc narednih dana, imam zaposlen vikend pa nemam baš vremena za testirat stabilnost i to.... Viš', ne znam ni koja mi je defaultna voltaža za CPU, budem bacio oko u CPU-Z da vidim koliko struje prima ovako neklokiran. Eto pogledo, 1.248 V veli CPU-z. Šta sad, trebam mu dat manje struje da bi ga kloknuo lol? Jer isti proc imamo a tvoj radi na 3.67 sa manje struje nego moj na 2.67
- Nothing in this world is certain. That's the only certain thing I know. - Zadnje izmijenjeno od: TheProfiler. 26.03.2010. u 18:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
@profiler: kao sto su ti ljudi gore napisali, svaki procesor u kombinaciji s svojom maticnom se drugacije clocka. To moras sam otkriti i isprobati. Nitko ti ne moze reci kako da ga dignes na 4.0 GHz. Uostalom za sto ti to treba? obrada velike kolicine video materijala ili neki specificni program? Lijepo digni voltaze malo po malo i isprobavaj max brzine. Nema carobne formule... EDIT: i nemoj voltaze ostavljati na AUTO jer ce ti ih ploca dignuti daleko vise nego je potrebno za rad |
![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Premium
|
Da, tak je meni kad sam stavio XMP profil automatski dignula na 1.35V (mislim), al sam zbog temperature spuštal da vidim dokle mi radi na 3.67, sve dok nisam normalno odvrtio prime na 1.225V. Na kraju sam tako ostavio makar mi iz nekog čudnog razloga temperatura uopće nije pala (možda par stupnjeva, ali fakat neznatno). Mada kako kažem, razlika između HT on i HT off je 20C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Gamer 2 the Bone
|
Evo baš se krenuo malo poigravati, i zasad sam ga uspio dobiti stabilnog na 4 GHz ali uz 1.275 voltažu (65 C max grijanje), što mi je malo čudno jer kolega sa istom pločom i CPU-om na 4 GHz daje mu samo 1.23. Nije baš zanemariva razlika uzevši u obzir da imamo gotovo identičan setup...ali meni se ispod 1.275 ruši, blue screen dobivam. Memorija možda? I jedno pitanjce: kad vrtim Prime worker 4 (oliti 4-ta jezgra) ne vrti ništa osim Test 1, vidljivo iz priložene slike....to mi je uber čudno, zna netko o čemu je riječ (i za jezgra mi je konstantno cirka 5C niža od ostalih)? ![]()
![]() |
#657 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Nisu svi procesori jednaki usporedi batch svojeg i frendovog procesora. Pogledaj u task menageru da li ti opterečuje sve jezgre, mislim da je sve normalno na tvojem screenshotu. Uvijek postoji razlika u temperaturi pojedinih jezgri i to je sasvim normalno. Uživaj u svom lijepom procu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Gamer 2 the Bone
|
Batch je isti, D0....ma sad na 1.28 V i dalje dobivam BSOD, memory dump error. Tako da mislim da me nešto drugo seksa a ne CPU i njegova voltaža, koje zasad ima i previše. Vuče mi na memoriju, ali opet malo čudno budući da ju nisam dirao, ostala je na tvorničkim postavkama, samo sam CPU šerafio. Zašto bi se onda ona rušila? Niš, idem se igrat dalje...dižem i neku QPI/DRAM voltažu paralelno sa CPU voltage, iako ne znam niti što je to točno ![]() Može mi netko reć kakva je to voltaža i čemu točno služi? U manualu mi stoje krasna objašnjenja, uz QPI/DRAM voltage piše "increases/decreases QPI/DRAM voltage" ![]() ![]()
![]() |
#660 |
Gamer 2 the Bone
|
![]() |
|
|