|
![]() |
#1472 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
kolko si platio to? isprintas onu potvrdu s paypala koju dobijes nakon placanja i to odneses na carinu skupa s papiricem koji ti stigne postom, platis carinu i pdv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1474 |
Registered User
|
ne znam moze li se faksirati, ali ionako moras osobno to podici sa carine pa ti je svejedno, odneses tamo racun.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1475 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
u plavoj koverti ce biti obavijest od carine u kojoj stoji da im moras prilozit racun... pise adresa na koju da dostavis racun i broj fax-a na koji mos poslat racun... faxiras im onda tu obavijest i racun od paypala... na osnovi paypal racuna ce ti carinit robu... u biti, na toj obavjesti ce ti sve pisat sta i kako ![]() edit: e sad neznam kolika je carinska stopa na djelove fotoaparata... recimo da je 7% i jos na to zaracunaj 23% pdv... 252kn + 7% +23% = cca 331kn Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 23.03.2010. u 21:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
OK, hvala obojici. Kako moram čekati da mi ta koverta stigne, nije mi bitno faksiranje i mailanje više. Mogu li znači otići negdje tamo osobno i sve obaviti odjednom (odnest račun, platiti troškove i preuzeti pošiljku) ili je kompliciranije? Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#1477 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
ja osobno sve preko poste radim... stigne mi obavijest, faxiram racun, sutradan postar donese paket... ![]() carinske troskove placas direkt postaru... nikad nisam iso "direkt" na carinu tak da te oko tog ne mogu savjetovat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1478 | |||
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
meni ovo jos nije doslo, slao sam danas poruku selleru pa ce mi valjda odgovorit...rok od 45 dana mi istice mislim u ponedjeljak sljedeci (10.2. sam platio, 11. mi je poslao paket...) kak je vama ostalima? |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1480 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Meni iz Hong Konga nekad dođe za 20 dana item, nekad za 2 mjeseca i 20 dana. Mislim da netreba brinut. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1482 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Paketić iz Singapura došao za 7 dana air mailom. Iz UK-a bi mu trebalo 10ak dana, a vjerojatno ni sa Korčule ne bi tako brzo stigao. Ima netko iskustva sa pošiljkama baš iz Kine? Grad bi bio ovo: 深圳, 广东省 Da se ravnam isto kao sa Hong Kongom?
![]() |
![]() |
#1483 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Premium
|
samo jedno pitanje imam, zasto priko ibeja salju samo na paypal confirmed adrese? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1485 | |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1486 |
Premium
|
pise samo "since listing has ended" il tak nes, a kaj im to tocno znaci neznam. ali sumnjam da je ot kad je on poslo, prije bi reko od kad si ti kupio. ak koji datum ti pise kad drzis mis na onoj kutiji, kad je shipped? jer ak je on stavio shipped a zapravo poslo tek za 2 tjedna mozes ga i zbog tog tuzit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1487 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
![]() |
#1488 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Bude često da traže samo confirmed. Većina sellera sve napiše u Description do u detalje. Al sve se da dogovorit, veće su ti šanse dobit pravi odgovor ak tom selleru pošalješ upit, nego da pitaš na forumu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1490 |
Premium
|
e znam, al likovi nece slat ako nije confirmed adresa....... pita san ih par, radi se o placanju preko moje kartice a da se salje na US adresu.....kazu nemore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1491 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
I meni dosta ljudi odbija slati na unconfirmed adresu u Americi (ako plaćam iz HR recimo, a šalju samo u USA iako imam 60ak feedbacka i 100% pozitivnog), ali onda ti je najbolja taktika pokušat dobit na aukciji i pravit se blesav i onda će ti uglavnom poslati, jedino ako baš izričito ne piše u opisu aukcije da šalje samo na confirmed adrese.
![]() |
![]() |
#1492 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Jedan question. Ako meni seller sa E-Baya "sastavlja" posebnu ponudu i šalje na mail kao invoice za PayPal, dali sam ja još uvijek "osiguran" da mogu otvarati disputove i claimove ako nešto pođe po krivu? Stvar je u tome da nije mala cifra u pitanju, a seller mi to prodaje sa nižim shippingom nego što zapravo piše na e-bayu. Zato mi mora poslati takvu izmjenjenu ponudu
![]() |
#1493 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
i ja sam imamo unconfirmed pa mi se sve poslano ...bar imam ikonu da je poslano |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1494 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
Beerman
|
paypal zastita - dispute, claim, rok od 45 dana i dalje uredno vrijedi a prodavač mu može bez ikakvog problema izmjeniti invoice na ebayu i poslati izmjenjen. Zadnje izmijenjeno od: Munjara. 25.03.2010. u 09:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Prodavač mi nije uopče sumnjiv, jer sam ja njega prvi kontaktirao da mi izračuna shipping za 5 predmeta koje želim kupiti od njega, javio mi se sa shippingom od 100$, sto mi je debelo previše, tada sam ga pitao dali postoji jeftinija solucija i javio mi se sa pozitivnim odgovorom te je shipping smanjen na 70$ (veliki paket iz US-a). Nije problem napraviti listing za jedan item ali za 5 već je, i svaki item ima drugačiju cijenu shippinga ovisno o veličini. Tako da ja uvijek kontaktiram prvo sellera da mi izračuna combined shipping i slično. Pitam samo da vidim ako slučajno nešto krene po zlu i recimo ne dobijem paket, dali mogu tražiti novce natrag, seller ima preko 2k positive feedbacka sa 99.6% positive, siguran sam da nema sumnjivih namjera oko deala.
![]() |
#1497 | |
Premium
|
Citiraj:
(radi se o cifri od $8 tak da ne kuzim zakaj bi lik riskiro negative feedback zbog toga...) Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 25.03.2010. u 12:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1499 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1500 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Jel ima tko iskustva s ViaAdressom? Ili postoji nesto drugo za neku adresu u USA s koje mi se samo salje u tu u hrv, ako buyer nesalje u hrv?
![]() |
|
|