|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Random computer crash
Dragi moji, imam jedan problem koji me mući već duže vrijeme i više ne znam što bih napravio pa bih pitao savjet vas pametne i dobre ljude. Problem je sljedeći: Javlja se gotovo uvijek kada igram neku "jaču" igru koja zahtjeva jače konfoguracije (npr/ metro 2033) komp. mi se iz nekog razloga samo ugasi, bez upozorenja, ikakvog zvuka niti ičega...samo..pufff. I više ga ne mogu upaliti!! ne reagira ni kada isključim struju pa opet uključim, nego moram izvaditi 1 pločicu ram-a i tek tada upaliti komp. (onda ga ugasim i vratim ram). imam 4 pločice od 1 gb rama i to je moja prva (za sada i jedina) sumnja na problem. Ram sam pregledao, ok je, svaku pločicu posebno i sve zajdeno, sve moguće kombinacije koja sam mogao. Temp su mi od gpu-a: oko 67 stupnjeva, matične 53 stupnja, a CPu-a 64 stupnja. pregledan je prije i procesor i grafička i čine se uredu... 3d mark također prolazi i daje OK rezultate moja konfoguracija je: procesor: quadcore amd phenom x4 9600, 2.3 ghz matična: gigabyte ga-ma790fx-dq6 4 gb po 1 pločica kingmax 800 mhz grafička: ati radeon hd4850 x2 500 gb hard disck barracuda power: chiftek 650a-12b |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
Dakle znaš što ti je činiti, baci se na čišćenje hladnjaka od grafe i procesora, promijeni termalnu pastu na procesoru i pažljivo montiraj natrag hladnjak na procesor, ne smije bitti lufta između baze hladnjaka i proca.
![]() |
#5 |
Registered User
|
sve je očišćeno i sređeno (osim termalne paste) grafa je još pod garancijom mislim, to nisam nikada radio pa nebih da nešto ne zeznem. ako je samo do temp. zašto ga ne mogu upaliti dok ne izvadim ram??? zašto se gasi kadkad? to mi se za sada događa samo na toj igri, na točno određenom dijelu, kada sam pokušao izvaditi jednu pločicu, prošao bih taj dio bez problema, ali se ugasio malo kasnije. na drugim igrama igra OK (kada nemam problema s atikmdag.sys fileom, ali koliko sam skužio s drugih foruma za to nema lijeka za sada.) OS:vista sp2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 20.03.2010. u 10:44. Razlog: čišćenje tipfelera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
tako je, memtest po 3 passa, sve kombinacije s svim pločicama |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
dragon age npr. radi bez takvih problema... ako je do pregrijavanja, zar nebi i on se trebao rušit, temp ne ide preko 80 od grafičke, a ni od CPU-a ne ide preko 75 - 80 dali može biti nešto drugo osim pregrijavanja? zar ne grafička nebi mogla ić do 90 stupnjeva? za CPU neznam koja je najvćea temp.? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
Može biti do napajanja, ali pošto se radi o Chiefu od 650W onda ne vjerujem, ipak ako imaš gdje posuditi, probaj s drugim napajanjem.
![]() |
#10 |
Registered User
|
na žalost nemam nigdje za posudit drugo napajanje. reci dali je moguće da je do ram-a? razmišljam da maknem sve 4 pločice i uzmem 2 po 2 gb. moram štedit za to ako bi to bilo neko rješenje??? evo sada sam opet izvrtio 3dmark. temperature CPU-a I GPu-a su 67 stupnjeva. a 3d mark sam sve stavio na extreme... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|