|
![]() |
#631 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Eto meni Win7 za F3 1TB izbacuje da je prosao kvragu, da pod hitno napravim backup i nosim ga na reklamaciju. Vec par puta pa sam stavio kvacicu da me vise ne upozorava ![]() Problema u radu nikakvih nisam imao, skenirao ga sa HDtuneom, SMART je isto sve OK.. budem ga kasnije jos ostalime procesljao. Prvi u nizu? ![]() Do sada sam imao samo jednog 40GB Samsunga koji je radio bez problema, nadam se da bu i ovaj
![]() |
![]() |
#632 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#633 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
WD izgleda da pregrupira svoje redove. Izašao je novi plavac. WD10EALS Link šuška se da je to ubiti WD1001FALS kojeg su obukli u plavo i ksresali mu garu, dok njega zamjenjuje WD1002FAEX, SATA3 disk sa 64MB bufferom. WD10EALS bi mogao biti best buy sto se tiče brzine. kako specifikacije kažu, ima 32MB buffer i 7200rpm. ako se i cijena spusti nekih 10€, bit će rata ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Pozdrav, Kupujem novi disk, biti će za sve. Bitno da je pouzdan i tih, brzina mi je manje bitna jer ostatak kompa nije neka jurilica. Već odlučih kupiti 10EARS kad vidim ovo.... Jel ima netko kakva saznanja o tome? I jel to greška 7200 ili ima novih Zelenih na 7200? HG spot mi daje popust pa mislim to iskoristiti... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
WD Green serija ti ima nešto što se zove IntelliPower, a to je upravo broj okretaja green serije. Nisu dali točan broj već se oni vrte negdje između 5400 i 7200 okretaja, ali su jako puno bliže manjoj cifri. ako ti ne treba neka velika brzina, taj EARS će ti biti pun pogodak. ako ti nije tako hitno, čekaj da dođe Plavi terabajtaš kojeg sam jučer spomenuo u postu iznad ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Bok ljudi, Ovih dana mislim uzet još jedan hard pa na njega stavit 64-bit Win 7. Gledao sam black1, black2 te green. S obzirom na ovaj green, ako ga kupim, mislim sve podatke prebacit na njega te zbrisat sa mog sadašnjeg blue i na tog plavca stavit Win 7. Jel to pametnije napravit, kupit green i na plavcu imat 64-bit Win 7? Ako mi možete odgovoriti. Unaprijed hvala! ![]()
![]() |
#638 |
Antimićanin
|
Ja imam 640 Blacka kao sistemaša za W7. ali samo zato jer u dućanu od suseda, razilka u cijeni između blacka i blue-a od 640GB je bila 15 kn i onda sam uzeo ovoga sa više garancije. inače, 640AAKS kojeg već imaš će ti bit za sistemca bit odličan. a za podatke si uzmi WD green jer nema smisla trošit pare na WD crnca od 1TB koji će ti služit samo kao storage. mislim, možeš, ali nema neke svrhe. ovaj WD15EARS je helluva disk ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Evo ja takodjer kupujem hdd za koji dan, pa rekoh da pitam ljude koji znaju nesto o diskovima.. Naime, ciljam na WD Black 1Tb ali dvoumim se izmedju sata2 i sata3 verzije. Razlika u cijeni je mala (WD1001FALS vs WD1002FAEX) pa se mislim - zasto ne iskoristiti ovaj sata3 utor na mbo kad ga vec imam. Gledajuci testove po netu, WD1002FAEX ima blagu prednost (to opet ovisi o kontroleru na kojeg je spojen) ali mislim da ima potencijala sa buducim updateovima drivera/biosa.. HDD mi triba za sistem tj. jedna particija ce ici za sistem, ostalo vjerojatno za storage. Bitna mi je brzina tako da ne trebate preporucati green/blue i sl., dok buka nije toliko bitna. Sto vi mislite? Ako postoji neki treci koji se uklapa u ove uvjete slobodno recite.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Antimićanin
|
ja bi onda uzeo ovaj novi FAEX. prvo, kaj ti veliš, SATA3 je, pa kad već imaš kontroler i utor, why not ![]() FAEX FTW ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Narode, što je s Westernim Digitalovim 1Tb Caviar black s 64 Mb cachea? Kolko se ispalti uzet takav disk za jedini u kompu (OS + storage)? Tražim novi disk, ovo mi se čini kao zgodno rješenje, a staro diskovlje bi drugdje udomio.
![]() |
#644 |
Antimićanin
|
Jerry, ako nemaš SATA 3 6GB/s kontroler, taj disk ti je nepotreban. Onda radije uštedi 150kn i kupi WD10EALS Caviar Blue. To ti je inače WD1001FALS kojem je spuštena gara na 3 godine i obučen je u plavu košuljicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#646 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Zaboravio sam stavit link, mislio sam na ovaj disk: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.510.110 869,00 kn je cijena
![]() |
![]() |
#647 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Pitam zato jer mi je čudno da samo Links ima taj disk (a nabava ne izbacuje ništa od 1TB/64MB) :/ http://www.nabava.net/trazilica.php?...k+64mb&x=0&y=0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Kad dio dućana piše "64 mb" znači odvojeno, Links pak piše zajedno. Najbolje bi bilo da svi stave FAEX u naziv i onda bi nama bilo puno lakše pretraživati, a ne bi smetalo prosječnim kupcima. Evo kad se upiše odvojeno ispada da imaju i najmanja cijena je u Protisu - 765,77 kn: http://www.nabava.net/trazilica.php?q=wd+black+64+mb |
![]() |
![]() |
![]() |
#650 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() jesi podatke uspio spasit? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Pitanje kratko. Imam seagate odkad sam imao windows 2000. Trenutno imam 7200.10 seagate 250gb 410as kad je došao kod nas. Prije par dana dobio sam disk boot faliure - bad sector, pa natezanje s tim i to. Al to nije prvi put pa mogu pretpostaviti da me seagate pozdravlja. Biram novi disk, pa imam malo nedoumica. I dalje bi ostao vjeran seagate-u, pa je izbor 7200.12 750gb baracuda 32mb cache. Gledao sam i samsunga, al sam pročitao da su nepouzdani, a meni je to u neku ruku važno (slike uglavnom). Moje pitanje da ciljam na baracudu, jer mi je seagate nekako drag, i nije sad važno toliko da je WD brži za 3 mb ne igra toliku ulogu, il je WD stvarno bolji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nekakva moja statistika bi bila od najboljeg prema najlošijem: 1. WD 2. Hitachi 3. Toshiba 4. Seagate/Maxtor 5. Samsung Naravno, to ne znači da je WD 100% pouzan, može i on riknuti taman kad ga napuniš. Zato se kod spremanja važnih podataka kupuju barem dva diska u paru.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Barracude 12 su dosta dobri i brzi diskovi, ali ipak bi ti preporucija WD.. Sad dali ti treba brzina ili tisina odluci sam pa prema tome odaberi model hdd-a.. Black = brzina uz "grebanje" pri seeku, Blue = brzina (nesto manja nego u blacka) uz isto tako malo manje buke (reklo bi se sredina) i green = tisina uz nesto slabije performanse (obicno se uzimaju za storage). Ja sam nedavno uzea WD black 1Tb i prezadovoljan sam, imam jednu sistemsku particiju koja je dosta brza i drugu za storage (buka mi nimalo ne smeta jer sam ga oblozija debelom spuzvom) |
![]() |
![]() |
![]() |
#655 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Zasad se dvoumim između WD po vašim preporukama i seagate jer ipak, u starom kompu iz 2002 seagate 40gb radi ko vura bez proba dosad. Još jednom zahvale obojici. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |