|
![]() |
#1 |
Datum registracije: Dec 2006
|
Gom Player i codeci
Do sada sam koristio Bsplayer + insalacija codeca: AC3 codec + Xvid + FFDshow malo sam se igrao sa ostalim playerima (tocnije Gom player) i zanima me da li trebam jos sta instalirati uz njega ili ce vrtiti sve moguce po defaultu Drugo pitanje, koji player preporucujete, tj. koji vam je najbolji, ali da vrti sve na Windows 7
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Osobno koristim GOM Player i 90% toga mi vrti (kombinacija K-Lite Codec pack i codeci koji dođu s GOM Playerom), a ako što ne uspije očitati onda u zamjeni čuči spreman Media Player Classic ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
GOM je dobar player, no mislim da po defaultu ne može vrtiti sve formate, ali uz ffdshow radi dobro. S druge strane mogu ti preporučiti VLC Media Player, koristim ga već preko pola godine, na sedmici, i odmah nakon instalacije (bez dodatnih codeca) vrti .flv, .avi, .mp(e)g, .mov, i sve čega se sad ne mogu sjetiti, naravno i HD sadržaje odrađuje bez imalo frke. Probaj nećeš požaliti ![]() http://www.videolan.org/
![]() |
#4 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
![]() |
#7 |
|
evo napravio sam mali test Bsplayer vs Gom, ali slika mi je ipak jasnija u bsplayeru. Evo ove dvije slike. Prva je Bsplayer, druga gom. Pogedajte lijevi dio sljema gore ili bradu. Mozda netko nece vidjeti, ali ja vidim ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
|
Evo nove dvije slike. Prva je bsplayer, druga gom. Na bsplayeru je vidljivo bolja kvaliteta slike. Pogledajte oci od zenske ili dolje slova. Uz bsplayer koristim ffdshow i filter sharpnes. Kad to isto namjestim u gom-u, slika je i dalje mutna. Htio bi skroz preci na Gom, ali ovo me koci (koristio sam obadva u isto vrijeme) Bsplayer ![]() Gom ![]()
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
VLC koristim za sve, nemam niti jedan drugi player osim njega i još nisam naišao na format koji nebi podržao. Instaliraš i peri. Osim njega mi je još dobar Media Player Classic Home Cinema |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
|
sorry za double post Zanima me da li u Gom playeru mora obavezno biti isto ime filma i titla? Jer sam primjetio da ako su razliciti da nece citati. Moram jedino odvuci titl na film
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
Lijep pozdrav kolegama... neznam da li ću pogoditi temu? ako sam fulao nemojte zamjeriti... situacija je sljedeća: neki dan sam se zabavljo sa kodecima u gom playeru maknuo sam njegove, a stavio coreAVC za h264. filmove i naravno u roku od nekoliko sati su mi se poklali codeci predpostavljam jer sam dobivao poruku da windows explorer prestaje raditi i stalno se restarta čak i u safe modu, izlaz sam našao u sistem restore opciji... a zašto sam to išao raditi, zbog toga što mi slika zatrza svakih 10-30sec.... dajte molim vas uputite me da jednom zauvijek naučim i naštimam te codece kako treba jer ovo nije normalno, sada ni mp4 nemogu gledati bez tih trzanja... proguglo sam net i nenadjem niti jednu stranicu da je netko malo objasnio oko naštimavanja codeca na hrvatskom... dajte pomozite neki link preporučite ili slično...pozdrav.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ako se ne varam to je predzadnja, tj. jedna prije ove najnovije.. Takodjer me iritiraju te us*ane reklamine, sve mi se cini da cu potraziti tu "stariju" vertziju ili GOM ide bye-bye. Btw, vezano uz prijasnje postove, Splayer (v3.5) daje imho najkvalitetniju sliku jer koristi HWA videa, no najkompletniji player mi je definitivno XBMC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Splayer je mislim baziran na MPC HC, a IMO, MPC HC je bolji player od Gom playera. XBMC je media centar i namjena mu je drugacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
Za Gom player reklame, obrisite "popup.exe" u njegovom direktoriju i nema vise reklama
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|