|
![]() |
#1 | |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Problematičan boot WinXP-a
Poštovanje, danas mi je korisnik došao sa sljedećom pričom: Citiraj:
Od tada, kada se računalo pali, nakon post BIOS-a na ekranu se pojavi poruka PRESS A KEY TO REBOOT, nakon čega se računalo restarta i tako u beskonačnu petlju, ne može se maknuti od te poruke. Pomoću HIREN'S BOOT CD-a sam pokrenuo MiniXP da pogledam koje je stanje podataka. Nakon analize sam skužio da na root local diska nema niti boot.ini, Potražio sam da li ima bilo kakav backup i na C:\WINNT\PSS je postojao boot.ini.backup sljedećeg sadržaja: Code:
[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Microsoft Windows XP Professional"/fastdetect Nakon X pokretanja pomoću HIREN'S boota primjetio sam da ima na njemu opcija da boot-a sa lokalnog diska pomoću NTDLR-a. Odabirom sam skužio da nedostaju i te sistemske datoteke, te sam instalacijskog WinXP CD-a iskopirao NTDLR i NTDETECT.COM u root diska. Kada sam nakog toga preko HIRENS BOOT-a odabrao da boota WinXP preko NTDLR-a, komp se uspio najnormalnije dignuti u desktop sa svima programima i podacima. Prilikom ovog načina bootanja jedino u jednom trenutnku napiše poruku: Code:
Invalid BOOT.INI loading from C:\WINNT\ Ovo pišem više iz osobne frustracije jer sam danas na tom stroju izgubio preko 4 sata do sada, pa bi mi svaki savjet i opaska dobro došla. Konfiguracija je Pentium III na 500 Mhz, 256 MB SDRAM, HDD 9 GB (popunjeno 6 GB). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Sta taj ima na disku sto ne smije izgubiti ? Iskopiraj mu to negdje i napravi cistu instalaciju XP-a. Napravio je glupost a ti gubis vrijeme pokusavajuci to popraviti i na kraju ako i uspijes nesto ne mozes znati da se nece opet sve zblesirati
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Hmm, da probas ERD commander i repair system files?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
sbootaj win xp sa cd-a, kad ti ponudi repair preko console, udji u to, odaberi particiju na kojoj su windowsi, upisi prvo fixboot (enter) i potvrdi, pa onda fixmbr (entner) i potvrdi, mozda ti to rijesi problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
@zippo: a i sam se pitam što mi je to trebalo @nino: probam tvoj prijedlog sutra postam i 2 screenshota dotičnog desktopa, jer se pitam kako je to sve uopće radilo.. inače sam malo zadivljen kako je složen stroj, ima ZIP 100 drive, firewire kontroler i ISA zvučnu, u svoje doba je bio mrcina i pol... update sutra ujutro... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
zaključak: @e-mil & vm@: sada kada to spominjite sam skeptičan da li je uopće bilo windowsa 98 gore, prije će biti da su bili windowsi NT 4.0 ili tako nešto probao sam ERD Commander i javio je da nema koruptiranih datoteka najkraju sam nagovorio čovjeka da si kupi novi komp nažalošt ništa od obećanih screenshota, počele su se javljati nove greške koje spriječavaju logiranje u Windowse, pa sam od svega digao ruke.. eventualno format i ponovna instalcija ako ikada bude trebalo hvala svima na vremenu i pomoći |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|