|
![]() |
#481 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Evo da i ja dam svoj komentar za Operu Koristim je najmanje 2 god, super je pretrazivac sa dosta korisnih opcija, veoma brz sto se tice otvaranja stranica i drugih stvari... Isprobo sam dosta drugih pretrazivaca i uvjek se vraco operi Neko je reko od forumasa da nikad nikom nije instaliravo operu vec da im je istaliro crome i ako koristi operu npr ja nikad nebi nekom preporucio crome i safari jer su mi izvukli toliko zivaca da ih nebi preporucio ni najgorem neprijatelju al sve je to do ukusa pa se nebi trebalo raspravljat i jos neko je reko tocnu stvar sto se tice bug-ova, nije opera bug-ovana vec stranice nisu prilagodjene ... nemojte nikom nametat ni operu ni drugi pretrazivac preporucite mu ga pa nek sam odluci dal mu se svidja ili ne... pozz
![]() |
#482 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Je li moguće nekako namjestiti da Opera manipulira tabovima poput Chrome-a? "Like in Chrome, new tabs in Firefox will open to the immediate right of the tab you are on. If multiple tabs are opened in the background from links clicked, they will open sequentially to the right of each other. New tabs created by the "New Tab" button or the keyboard shortcut will still open at the end of the tab strip, as they do now." Dakle da otvara povezane tabove odmah pored s desne strane a nove krajnje desno? Isto tako da ih i zatvara poput Chrome.a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Opet sam se vratio na operu i moram priznat da me ugodno iznenadila. No, uvijek ima problema ko i svi, ali ovaj mi je ono. Ugl. ruši mi upload užasno. Skoči na 30kb/s pa se spusti na 17-20 i tak je do kraja. Isto to mi pokazuje i speedtest.net i užasno iritira kod uploada fajlova. Jel ima kakvi lijek za to? Švrljao sam po configu pod networks, također i u preferencesu, ali 0 bodova. Prek opere je uvijek ping veći, download je isti, ali upload smanjen drastično. Penje se do 0.3 mbps i onda se spusti naglo pred kraj na 0.17. Recimo sa explorerom ok radi.
![]() |
#485 |
COD2 expert
|
ofskroz da sam to prvo probao, slično je no nije kao chrome jer u slučaju više background tabova opera novi tab stavlja odmah pored a chrome na kraj pored prethodno otvorenog taba tj chrome nove tabove veže uz "original" s kojeg potječu.. ako se to može nekako podesiti u opera:config.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja pak imam jedan jako iritantan problem, no očito je do novog "enđina". Svaki put kad pdf otvorim u operi (plugin od adobe readera) i kad ga čitam, tj kad je kursor u njemu, ctrl+f4 zatvara cijelu operu. Živcira. Može netko samo potvrditi da i njemu tako ili je ovo per user?
![]() |
#488 |
Avocado
|
![]() |
#489 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
moja greska, ako mi je kursor unutar PDF file-a zatvori sve i s CTRL + F4 - W...a ako stisnem gore na tab i odradim CTRL + F4 - W normalno se samo taj tab zatvori EDIT: otkad sam install operu nisam ni otvarao PDF, sad sam si podesio pod options-ima da mi otvara pomocu programa a ne pomocu plugina sto mi je nekak bolje
![]() |
#490 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Opet ja i problemi s operom. Evo što se događa; danas sam skužio da mi ne radi youtube. WTF??? Na youtubeu kad kliknem na bilo koji link mi javlja an error occurred, please try again later. Ok, stavim na IE kadli tamo onda javlja poruku da ili mi je java disejblana ili da mi flash player ne valja. OK, updejtam javu, stavim novi flash i na IE proradi. Al na Operi nula bodova. Onda sam skužio jednu drugu stvar. Kad sam na nekoj stranici na kojoj je youtube prozorčić, tu mogu pogledat video. Kao što je ovdje. http://www.tomshardware.com/news/Lia...ider,9640.html Ali čim kliknem na taj video da me baci baš na youtube, odmah dobijam onu gore poruku. Nisam ni znao da je službeni 10.50 vani pošto mi je opera cijelo vrijeme govorila da imam zadnju verziju a imao sam 10.10. No dobro, updejto sam na 10.50 al problem je ostao. Razlika je jedino u tome što sad, dok sam na youtubeu vidim poruku Go upgrade! u kojoj je link na adobe flash player. I opet sam intalirao flash al štanga. Java je enablana, flash je zadnji al youtube ne radi (osim preko drugog sajta). Dakle, jel ima ko kakvu ideju? I još jedna stvar Citiraj:
Edit; u biti nije, prestalo mi je radit na mx revolutionu, na drugim miševima radi. Svašta. Nego, imam još problema; http://i39.tinypic.com/16c3ryb.jpg Kaj je sad ovo? opet edit; nešto na youtubeu radi, nešto ne. Evo konkretno ovo radi http://www.youtube.com/watch?v=1k08yxu57NA a ovo ne http://www.youtube.com/watch?v=H_mU7lkE-sA svašta... ko zna koji edit... Napravljen kompletan uninstall/install, youtube proradio. Ono što je bilo na SS-u je nekompatibilnost shadowguard skina s 10.50 verzijom. Dakle jedino što je ostalo problematično je to što na mx revolutionu ne mogu koristit ono s middle clickom da mi otvara novi tab. Za to mi je i najviše krivo.
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 11.03.2010. u 23:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
-------
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 13.01.2012. u 01:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
NITKOV
|
Ma evo riješio sam i to s mišem. Instalirao uberoptions za set point te dobio middle click. Mada sam čitao da se i u prijašnjim verzijama nekad znalo dogodit da autoscroll/universall scroll ne radi. No nema veze, riješio, ali imam još samo jednu stvar. Kako onemogućiti u onom google searchu unutar browsera da mi predviđa pojmove?
![]() |
#493 |
-------
|
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
NITKOV
|
Ne znam, nisam nikad koristio baš middle button za to. Middle button mi je mijenjanje između normalnog i hyper scrolla. Ja sam koristio onaj gumbić odmah iza scrolla i dodijelio sam mu bio auto ili universal scroll, ne znam više. I uredno s njime otvarao nove tabove u tab baru, s njim klikao na linkove koji su se otvarali u novim tabovima itd. @McG; ne pali. Ne znam zašto se to odjednom pojavilo, na 10.10 toga nije bilo.
![]() |
#496 |
-------
|
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
NITKOV
|
Koji si ti car! Ili da kažem; Koji ste vi car pošto vidim da se upotrebljava strogo zvanični ton, na vi se prešlo. Ma točno to što si rekao je trebalo napravit. Kad sam ušao u buttons - search, izabrao samo google toolbar i drag&dropnuo ga di je i bio prije, tik do address bara. Jedino što mu sad ne mogu mijenjat veličinu kao prije no to nema veze. Hvala!
![]() |
#498 |
-------
|
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
@ fanATIk Jesi li rijesio onaj problem sa flash playerom? Aj ako nisi, uploadao sam ti dolje dll za flash koji se inace koristi za portable operu kod pc-a koji nemaju administratora pa nemogu instalirati flash standardnom instalacijom. Strpaj ga u opera plugin folder (obavezno). Mozda proradi, meni taj dll guta sve zivo sto je u flashu! http://rapidshare.com/files/362696364/NPSWF32.zip.html
![]() |
#502 |
Premium
|
Ja imam i dalje problema sa "old flash" u youtube-u. 10.50 ne radi, 10.51 ne radi. FF, Chrome i IE rade bez problema. Cista instalacija opere pa nije problem kod mene. Cudim se kako nisu sredili nesto u 10.51. PS: Ovo od Ziiky ne radi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
-------
|
![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Premium
|
To imas "novu verziju" youtube-a "ukljucenu"? Ja sam sad instalirao 10.1 betu 3 flasha i za sad radi. Ne znam dal su u youtube-u sto sredivali ili je stvarno bilo do opere i flasha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
-------
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 13.01.2012. u 01:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Premium
|
Ne, sve cisceno. Flash s uninstallerom, opera brisana, sve iz program files i appdata. Cookies-i obrisani. Zadnji desetka flash uz operu nije dobro radio na youtube-u. I to sa novom verzijom (novim izgledom) youtube-a. Gore na onom linku je "nova verzija" (nema vise zvjezdica, sad su thumb up i thumb down, ima autoplay za subscriptione, itd). U ispitivanju (beta fazi) je vec nekih 8 mjeseci. Najcudnije je sto mi je mjesecima radila ok i onda pocela radit probleme i to samo u Operi. Naravno da su ljudi prvo pomislili da je do opere, jer je u to vrijeme bas izlazila 10.50, no ja sad sve vise mislim da je bas do youtube-a zato jer se ta nova verzija stalno nadograđuje pa su mozda nesto zajebali. Ta nova verzija ce ubrzo postat sluzbena, imali ljudi account ili ne, svi ce ju koristiti. Za sad se jos moze šaltat između nove i stare verzije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Premium
|
http://www.limun.hr/main.aspx?id=18 Ovu stranicu mi opera 10.10 i prijašnje otvarale kako treba , a 10.50 i 10.51 pomiču mi tablicu u desno.Znam, nije veliki problem ali ima li rješenja da otvara ispravno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
COD2 expert
|
Opera 10.51 final: http://www.opera.com/browser/download/ P.S. moze li netko otici na stranicu: www.dancetrippin.tv i probati ucitati video (bilo koji), prebaci mi na praznu stranicu umjesto da pocne play videa.. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|