Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.03.2010., 22:35   #1
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Photoshop (layeri)

imam "problem" iz ciste dosade cackam po photoshopu, jer sam napravio sve poslove koje sam "morao" odraditi, no da ja neduljim dalje, a slika govori vise od rijeci- radi se o 2 layera (ako racunam i background onda ih ima 3, no on je najmanja stavka ovdje):

ovo je slika kak bi donekle trebalo izgledati (no nije jos gotovo)

ovdje sam zamjenio pozicije layerima

E sad mene zanima kao sto se vidi na ovoj drugoj slici, kako je noga iza LCD-a, dali postoji neki drugi nacin osim da zaokruzim nogu, osim s nekim od laso tool-eva ili u quick mask modu (jer tako sam napravio prvu sliku), znaci neka jednostavna opcija, da ona dodje naprijed i da se ljepo uklopi. palo mi je na pamet da zaokruzim tocno uz nogu i obrisem taj dio televizora, no posto sam koristio father nehvata ga dobro a i to mi bas neigra ulogu jer to "nikad" neispadne savrseno, pa sam razmisljao dali je uopce moguce zaokruziti pojedine dijelove na vec napravljenom layeru i samo na dijelu slike smanjiti opacity??

primam sve prijedloge, ovo je iz ciste sprdnje radjeno jer nemam pametnijeg posla-cudim se da se nisam nikad susreo s ovak necim, e sad za nekog je lagano a za nekog tesko

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2010., 22:51   #2
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Pa maskiraj taj dio televizora koji ti smeta.

Recimo da je telka Layer1, tiger Layer2, s tim da je Layer1 na vrhu, 2 ispod. Selektiras layer1, add vector mask, lupis D na tasti da ti prebaci boje u c/b i sa obicnim brushom maskiras dio telke koji ti smeta. crnom maskiras (brises), bijelom vracas puni opacity. Ako oces preciznije i ostrije rubove, smanjis brush ili povecas hardness, plus zoomaj na bar 400%.
Oglas

Oglas
Staro 10.03.2010., 23:26   #3
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

bravo bravo nisam se sjetio uopce cliping mask-a, nasao sam tutorial koji sam pisao s slicnim slikama na istu shemu da tigar tak izlazi kao iz ekrana, i tamo sam radio s "vector maskom" ali eto potpuno smetnuh to s uma

Hvala

Staro 11.03.2010., 01:06   #4
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Kad smo več kod layera jel se može skinuti ovaj layer sa podacima i smanjiti slika da je ispod 50kb?

Možda sam bubnuo glupost ali kontam da je to u layerima,to dvoje,ako ne onda molim savjet kako da to bude ispod 50kb
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2010., 10:34   #5
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

ako ga je netko radio u phtoshopu onda je vjerovatno u layerima (osim ako nije napravio flaten image)-ako imas PSD fajl bilo bi gotovo za 5 sek maknuti tekst ja ti to mogu preraditi s pozadinom

EDIT: sad sam u skoli, radio sam sad prek odmora 5min, slika je velicine 46kb ali sam krelac slucajno obriso jedan layer i sad je dosta mutno...ako ti nepase ovako napravit cu ti kod kuce drugi

sam reci kako i sta (jesi mislio kompletan tekst maknuti ?? )

evo mozda ti neki od ovih pase

Zadnje izmijenjeno od: fre@k. 11.03.2010. u 11:03.
Staro 11.03.2010., 12:21   #6
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Hvala,ovaj zadnji mi odgovara
Staro 11.03.2010., 12:53   #7
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
zasto se muciti maskama sa tigrom ? pa samo nareži komad noge koji želi ići van i stavi ga ispred okvira. mislim...logicnije, ne ?
Staro 11.03.2010., 13:26   #8
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Maske nisu mucenje. Moze narezat komad noge, ali onda ima tri layera, tigra ispod okvira, okvir, komad noge. Plus, rezanje je nepotrebno ako mozes maskirat, nedestruktivno editiranje. Masku lako editiras i mijenjas, sliku bas i ne.
Staro 11.03.2010., 14:32   #9
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Maske nisu mucenje. Moze narezat komad noge, ali onda ima tri layera, tigra ispod okvira, okvir, komad noge. Plus, rezanje je nepotrebno ako mozes maskirat, nedestruktivno editiranje. Masku lako editiras i mijenjas, sliku bas i ne.
ma to vi slowlingzi tak radite

tri layera je puno ? bi ti ja pokazal fajl od 300+
ali dobro, dosa mog prof. misljenja. Maska ftw ako zeli.
Staro 11.03.2010., 14:43   #10
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

a slusaj ja mislim da je isto s maskom bolje raditi.Recimo imas layer tigra i layer LCD, i sad stavis masku na tigra. Ako ti ponovo treba tigar jednostavno ga kopiras na neki treci layer, a ovako sam vec na 3 layera ako kopiram nogu + da dobivas preklapanja preko iste slike pa je na nekim mjestima tamnije (što mi apsolutno neodgovara).

Moj izbor Maska

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.03.2010., 14:50   #11
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
a slusaj ja mislim da je isto s maskom bolje raditi.Recimo imas layer tigra i layer LCD, i sad stavis masku na tigra. Ako ti ponovo treba tigar jednostavno ga kopiras na neki treci layer, a ovako sam vec na 3 layera ako kopiram nogu + da dobivas preklapanja preko iste slike pa je na nekim mjestima tamnije (što mi apsolutno neodgovara).

Moj izbor Maska
joj joj

pa stavi masku preko lcda, da tigra moze unutar nje micat kako pozeli. Kad slozi kompoziciju koja mu pase, samo cvikne nogu van, naravno na layer iznad.
Staro 11.03.2010., 14:52   #12
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
ma to vi slowlingzi tak radite
tri layera je puno ? bi ti ja pokazal fajl od 300+
ali dobro, dosa mog prof. misljenja. Maska ftw ako zeli.

Zamisli da imas 10 layera u istoj situaciji ko tigar i ekran. I treba ih rezuckat na 50 mjesta. Sad mozes rezuckat tri dana i stvorit nepregledno brdo layera i rascvjetat neke layere u nepregledno more, ili imat masku na svakom layeru i svaka promjena ti znaci samo malo vise/manje crne.

Ja sam prije 5 godina rezuckao slike tako ko i ti.
Staro 11.03.2010., 15:04   #13
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Citiraj:
Autor zwer Pregled postova

Zamisli da imas 10 layera u istoj situaciji ko tigar i ekran. I treba ih rezuckat na 50 mjesta. Sad mozes rezuckat tri dana i stvorit nepregledno brdo layera i rascvjetat neke layere u nepregledno more, ili imat masku na svakom layeru i svaka promjena ti znaci samo malo vise/manje crne.

Ja sam prije 5 godina rezuckao slike tako ko i ti.
Je, a dok napravis masku isto kao da sam napravio novi layer
gle, svejedno..ja osobno mrzim maske jer mi se najcesce dogadja da radim to ne na jednom, nego na 100 mjesta. i svaki je drugaciji. Lakse se snadjem po grupama layera kad svaki ima svoj naziv, svoj path.

Ovo sto kolega pokusava sa LCDom i tigrom je situacija za doslovce 34s patha. Ali sto je da je, nemam ja nista protiv maski, ali osobno kako sam i reko, ih ne volim. Koristim ih jedino kad znam da ce klijent mjenjat nesto. Pogotovo ambalažu.

A to da si rezuckao prije 5g, na neki svoj nacin, samo daj. Ja to radim svaki dan vec 11g. I vec mi je pun k
Staro 11.03.2010., 15:40   #14
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
Je, a dok napravis masku isto kao da sam napravio novi layer
gle, svejedno..ja osobno mrzim maske jer mi se najcesce dogadja da radim to ne na jednom, nego na 100 mjesta. i svaki je drugaciji. Lakse se snadjem po grupama layera kad svaki ima svoj naziv, svoj path.
Isto se meni desi sa layerima. Ako odrezem komad neke slike i pasteam je na isto mjesto, samo "iznad", pa tako 10-ak puta, imam 11 layera s slicnim imenom i cesto mi se desi da vise provedem trazeci dio nego sto mi treba da ga editiram. Zato sam navikao maskirat sve zivo, osim sto je nedestruktivno mi i odgovara

Citiraj:
Ovo sto kolega pokusava sa LCDom i tigrom je situacija za doslovce 34s patha. Ali sto je da je, nemam ja nista protiv maski, ali osobno kako sam i reko, ih ne volim. Koristim ih jedino kad znam da ce klijent mjenjat nesto. Pogotovo ambalažu.
A to da si rezuckao prije 5g, na neki svoj nacin, samo daj. Ja to radim svaki dan vec 11g. I vec mi je pun k
34 sec patha ili 34 sec maskiranja, tako nekako

Mene upravo taj nagging klijenata koji neznaju sto tocno zele natjerao da zaboravim rezanje i predjem na maske Prokleti klijenti Jako rijetko imaju ukusa i jos rjedje znaju tocno sto zele
Staro 11.03.2010., 15:48   #15
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

a slusaj klijent je uvijek u pravu, ako on meni kaze ocu ovdje plavu i crno, ja se nemam sta mjesat. Ti odradis kak mislis da je dobro i da njemu pase, a sad na koji nacin si ti doso do rezultata to njega nije briga...obadvojica ste u pravu negdje je bolje primjeniti copy/paste, a negdje masku. Kake sam recimo vizitke radio, propao u bi u zemlju od sramote da tak sta ljudima ponudim iz asortimana, ali covjek sretan jer si mu dao sto je trazio.

Staro 11.03.2010., 16:01   #16
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
Kake sam recimo vizitke radio, propao u bi u zemlju od sramote da tak sta ljudima ponudim iz asortimana, ali covjek sretan jer si mu dao sto je trazio.

hehe...ma nismo tu da se prepiremo..samo dap omognemo covjeku.
a sad nazad u PS.
Staro 11.03.2010., 16:17   #17
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

OMG,več se 2 sata borim s tom slikom.
Namjestim sve i u previewu mi pokaže sliku ali ne prikazuje je na forumu?

EDIT:LOL,nisam znao da se ne pojavljuje u starijim postovima,svašta...Koliko muke oko gluposti.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno