Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.11.2004., 21:51   #1
yaya
Guest

Radeon 9550, win err i gledanje TVa?

Bok...eto ja sam tu nova, moram pohvaliti vas site jer sam na njemu nasla stvari koje drugdje uopce nema. Zato se nadam da cete mi pomoc oko slijedeceg, kako nisam imala pojma gdje staviti ovo pitanje evo:
Imam AMD Athlon 1600+ na 133 MHz, 768 MBRam, 1.6 GB, kupila sam novu graficku upravo Radeon 9550, AGP 8x iako mi je procesor na 4x, al sam se raspitala i rekli su mi da to nema veze.
Normalno sam instalirala grafičku i instalirala(Win XP)..Doom 3..normalno je muz igrao, dok se nije zablesirao, pojavio se plavi ekran i resetirao..od tada javlja error u win:kad pogledam u details..
E:\WINDOWS\Minidump\Mini112104-01.dmp
E:\DOCUME~1\JADHOME~1\LOCALS~1\Temp\WER.tmp.dir00\sysdata.xml
.
Vec sam citala o tom problemu kod vas i nasla da se mora u biosu iskljucit..Fast Write, ja sam pregledala bios i nisam ga nasla...dajte nek mi neko onako zdravo seljacki jer ja nemam pojma objasni di je to u biosu i kako da ga iskljucim..
Napajanje mi je na 200, dal je to malo??
I jos kako gledati TV preko ove graficke..ajoooj kolko pitanja..umorih se
Pozdrav svima i puno hvala!
  Reply With Quote
Staro 22.11.2004., 23:01   #2
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
U BIOS-u ti je pod opcijom AGP Fast Write ili nekaj slično, ali moraš isključiti i u driverima grafičke.
To ti je opcija SMARTGART i stavi AGP na 4x i isključi fast write.

Ako je prije bila neka druga grafa u kompu (Nvidia) trebaš skinuti i drivercleaner dobro očistiti ostatke starih drivera.
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.11.2004., 11:36   #3
choby
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Jelc
...Ako je prije bila neka druga grafa u kompu (Nvidia) trebaš skinuti i drivercleaner dobro očistiti ostatke starih drivera.
kaže teta da je '...Normalno sam instalirala grafičku i instalirala(Win XP)...'

nego, kažeš, napajanje ti je na 200 ...iskustvo govori da je to napajanje neki shrot sa naljepnicom na kojoj piše 200 w...u principu bi 200 w za to kaj imaš bilo dosta, jedino je problematična kvaliteta napajanja -> znači, rikne ti napajanje i zbog toga ti rikne i pola compa...ako hoćeš biti sigurna, kupi neki chiftec 300 w i mirna bosna i hercegovina

sad vidim u popisu 1.6 gb...to ti je hard ili je krivo napisano...mislim, ljudi imaju više rama od toga danaske

za gledanje tv-a, ako imaš sreće, televizor će ti imati s-video ulaz i tada je sve što ti treba s-video kabel kojim ćeš spojiti grafičku i tv...ako nema, onda ti ostaje opcija koaksijalac sa činčevima (mislim da su žute boje na telkama)
choby je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2004., 13:35   #4
yaya
Guest

Evo tete:))

hvala na odgovorima..dakle..kaj se tice fast write, to nisam mogla nac u Biosu..al sad radi sve ok tak da ne znam dal cu uopce to iskljucivat, jedino se moram pozabavit skidanjem drivera..a kako sam, ja kemicar a ne informaticar..dakle nije mi ovo neka specijalnost, nemam blage veze kak to napravit, greska je s GB imam 2 diska zajedno preko 100Gb...da slazem se da je napajanje lose a kak sam kupovala konf, u stvari ni ne znam koliko je u stvari...to je ono kaj mogu procitat na njemu. Ljudi ak mi neko moze objasnit ..i ak vam se da naravno, kako skinut drivere stare kartice...hvala unaprijed, ljubi vas teta
  Reply With Quote
Staro 23.11.2004., 13:50   #5
choby
Premium

Re: Evo tete:))

Citiraj:
Originally posted by yaya
... ja kemicar...
to te ja pitam, ja sam fizičar

Citiraj:
...to je ono kaj mogu procitat na njemu.
to bi značilo da znaš otvorit kućište samo je još mali korak do vađenja tog smeća van i stavljanje nečeg kvalitetnijeg

Citiraj:
...Ljudi ak mi neko moze objasnit ..i ak vam se da naravno, kako skinut drivere stare kartice...
pa čekaj sad malo, jesi li ti instalirala friške xp-e nakon kaj si ubola 9550 ili ne?

Citiraj:
..hvala unaprijed, ljubi vas teta

samo da ne bude ko britney
Staro 23.11.2004., 21:58   #6
yaya
Guest

evo tete:)))

..pa jesam instalirala sam friski XP i nema vise drivera stare kartice koja je bila nVidia, napajanje cu sto prije zamijenit...cim skupim kintu hehe))...a Britney..to nisam skuzila..mozda zato kaj sam plavusa)))lol
  Reply With Quote
Staro 24.11.2004., 08:45   #7
choby
Premium

Re: evo tete:)))

Citiraj:
..pa jesam instalirala sam friski XP i nema vise drivera stare kartice koja je bila nVidia,
pa čemu onda '...i ak vam se da naravno, kako skinut drivere stare kartice...'. ak si formatirala, onda nema više drivera stare kartice

Citiraj:
...a Britney..to nisam skuzila..mozda zato kaj sam plavusa)))lol
plavuša i kemičarka...blago mužu s tobom

ovo sa britney je fora za starosjedioce...duga priča
Staro 24.11.2004., 21:00   #8
yaya
Guest

chieftec

..e di onda mogu kupit taj Chieftek i kolko kosta??
c c c koje misljenje o plavusama)))
  Reply With Quote
Staro 24.11.2004., 22:13   #9
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Re: chieftec

Citiraj:
..e di onda mogu kupit taj Chieftek i kolko kosta??
c c c koje misljenje o plavusama)))
Možeš npr. u www.links.hr
Tam i moja žena kupuje hardware
Veli da joj je zgodno to kaj joj je usput Trešnjevački plac pa spoji odmah ugodno i korisno...

Ozbiljno, ne zezam te
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno