|
![]() |
#2912 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2913 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
moguce, neki gospodin je bio da vrati memoriju koju je KRIVO NARUCIO pa je skuzio da mu ne odgovara za laptop stavite se u nas polozaj, sta cemo mi sa tom memorijom koju smo narucili za njega, vjerovatno ju nece nikada nitko vise traziti, neke stvari mijenjamo ali samo ukoliko postoji mogucnost da se proda, recimo da je bila ddr2 ili dd3 memorija koja se svaki dan prodaje na desetke komada, nemamo mi marzu 25% kao hg spot i neke trgovine pa su prodali 20 takvih memorija i sad im ta jedna nije bitna, mi ih moramo prodati 200 sad mi ispadamo lopovi i supci a to sta je on narucio krivu memoriju nije bitno... svaka medalja ima dvije strane i bas me zanima da li bi ju vi zamjenili da imate trgovinu i da novci za tu memoriju idu iz vaseg dzepa u vecini slucajeva ne odobravamo povrat krivo narucene robe osim ukoliko se radi o kupnji na daljinu tada se uz pisani zahtjev moze vratiti u roku 7 dana od preuzimanja paketa i vrijede sva prava iz ZOZP, kod povrata ispravne robe ukoliko se dogovorimo da se moze vratiti zaracunavamo proviziju za troskove manipulacije a to se odnosi na vrijeme servisera da pregleda da li je artikl ispravan i da je sve ok i da umanjimo cijenu za ta taj iznos jer ne mozemo nekome prodati graficku koja je vec otvorena za iste novce jer ju nitko ne zeli kupiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#2914 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() A ni rječnik ne bi škodio...
![]() |
![]() |
#2915 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Kako bi se vi osjećali da vam recimo ja zaračunam troškove za izgubljeno vrijeme zbog vaše pogreške? Hoćete li nadoknaditi slanja dopisa zbog te vaše pogreške i negiranje iste i ignoriranja zakona? A troškove vraćanje proizvoda da je do toga došlo? (hint cors 750 HX). Naravno, ne govorim samo o tome, nego kad smo već počeli o nekim izmišljenim troškovnicima i pravima na iste. Kad vi pogriješite da li onda preuzmete poštarinu i sve troškove na svoje ime? Ne, naravno, i onda je to obveza kupca (i još se poziva na zakon), a kad kupac vraća svojom krivicom naručeno onda još i ekstra troškove koje nema u zakonu naplatite. I još tražite da vas razumijemo? Uglavnom, znam da ni vama ne cvijetaju ruže, ali ne možete se hvatati toga kao pijani plota i rizike vašeg posla prebacivati na kupce. Zakon je tu s razlogom i da se poštuje. Postoje rizici posla, i troškove morate uračunati u cijene. Po vašoj logici dok sjedim na kavi u kafiću srušim čašu vode i konobar mi treba zaračunati razbijenu čašu i još mi naplatiti troškove metenja. Nažalost, ovakvim postupcima si ne radite dobru reklamu, a loš glas se čuje dalje od dobrog. Nego, kako prodajete te artikle vraćene i otvorene artikle po nižoj cijeni? Znači nitko nije od vas dobio otvoreni artikl po redovnoj cijeni? Jako pohvalno - ako je istina.
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link... Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link... Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link... Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link... Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 17.03.2010. u 01:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2916 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2917 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
ja ne kužim kakav je to zakon. ako u zakonu piše da ti trgovci MORAJU vratiti lovu BEZ OBJAŠNJENJA na neki item koji je kupljen na daljinu, unutar 7 dana, kako onda pobogu se trgovci mogu izjasniti "ne, mi ne primamo robu natrag, tak je vemil propo..." i slične nebuloze. kako je to moguće, nije mi jasno. znači, mene pandur zaustavi zbog prebrze vožnje i ja kažem: "ne ne, ja ne primam speeding tickets, jer su tako neki u bajbukani završili..." pa ko je ovdje lud? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2918 | ||||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ja ne vjerujem da mogu pročitat ovakav post negdje na forumu. Pa ovo da negdje vani napišeš ta trgovina ne bi imala više ni jednog kupca, thread bi se pretvorio u masovno ismijavanje trgovine. Ali eto izgleda da nije tako i ipak vrijedi ono što su mi rekli u jednom servisu: nismo vam mi Amerika, pa da rješavamo reklamacije u roku 20 dana. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2919 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2920 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Hvala Bogu pa HGspot nije propao i još uvijek postoji barem jedna normalna trgovina u kojoj volim kupovati. Pa makar bili i 100-200kn skuplji od konkurencije, rađe ću kupit kod njih nego kod nekih wannabe dućana koji će me kasnije prcat na svakom mogućem koraku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2921 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
A ti nisi 3god kupio nista novo u trgovini ![]()
![]() |
#2923 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2924 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2925 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Hear hear, još samo da imaju ponudu u rangu sa Stinksom... Ovako su ljudi često jednostavno prisiljeni tamo kupovati jer nigdje drugdje nema toga što traže ili ako se i da naći onda se ne žele zezati s naručivanjem na ''slijepo'' jer se komponenta koju traže može kupiti samo u nekom zagrebačkom shopu i ako ne živiš u metropoli onda si jednostavno fucked po tom pitanju.
![]() |
#2926 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Nego ona kaze da nemam pravo traziti HGspot i da ljudi krivo krivo citaju zakon o zastiti potrosaca jer ne znaju citati zakon o obaveznim odnosima... ili cemu vec. Uglavnom kako ona kaze u mom slucaju "trgovac" iz zakona o zastiti potrosaca nije maloprodajni trgovac (HGspot u mom slucaju) nego uvoznik, Acrod. Sada opept sve zive servise kontaktirati i natezat se s njima, ovo, ono... mislim da cu odustat od svega - ta zrnca prasine se iz normalne daljine ne vide a kad budem prodavao monitor srusit ce mi cijenu 100, 200kn. Za to mi se ne isplati Bog ce ga znati koliko jos puta voziti monitor u Zagreb
![]() |
![]() |
![]() |
#2927 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
hm... u hg spotu sam kupio svoju bivsu DFI plocu jer su u to doba jedino oni drzali DFI, ostalo sam sve uzeo u ADM-u i sad ovu novu konfiguraciju koju imam i komponente za nekoliko kompova koje sam sastavljao za frendove i sa ADM-om stvarno nikad nikakvih problema a i među jeftinijima su (definitivno jeftiniji od linksa i hg spota), ponuda im je također jako dobra bio sam u hg spotu prosli tjedan u utrinama malo prozujati i onak nista novo i nista posebno samo manji prostor i maknuli su kucanske aparate ![]() Zadnje izmijenjeno od: Thommy. 17.03.2010. u 17:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2928 |
Too much busy
|
Zamjena diska dobivenog sa reklamacije
Nedavno sam U Linksu reklamirao WD Black zbog čudnih zvukova. Dobio sma drugi Black, ali ipak bih radije Green jer je tiši i hladniji. Ovaj sam otvorio, ali imam vrećicu, primku sa servisa i račun (trenutno izgubljen, ali imat ću ga). Postoji li šansa da mi ga zamijene bez nekog posebnog natezanja? Ili, mogu li dobiti disk po izboru ako ovaj rikne?
![]() |
#2929 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ono, iskreno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2930 |
Too much busy
|
![]() |
#2931 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#2934 |
Premium
|
![]() |
#2936 |
Too much busy
|
![]() |
#2937 |
Guest
|
prvo, zasto bi riknuo? drugo, ako nisi zadovoljan proizvodom, ima zakonski u rok u kojem ga mozes vratit ili zamijenit. to je ocito proslo, i sad bi ti drugi disk jer je ovaj bucan. drugi put se informiraj sta kupujes. |
![]() |
![]() |
#2938 |
Premium
|
Slao grafičku za kolegu u Microline na servis. Grafička poslana s full bundleom, kutijom, preslikom računa, opsiom kvara, garantnim listom, u besprijekornom stanju, skoro bez prašine. Grafička je Sapphire 4870X2. Nakon par dana dolazi mi natrag ista takva grafička (ne ta doslovno ista), bez ikakvog bundla, bez kutije, s prašinom u ventilatoru. Grafiča ima iskirivljen PCB. Uživo je još više nego na slikama. http://www.pohrani.com/f/29/Us/3Okn2HnR/img4633.jpg http://www.pohrani.com/f/3U/Yn/jgIYnKP/img4634.jpg http://www.pohrani.com/f/e/wN/49lfg00X/img4636.jpg Također onaj limić koji se zašarafi na kućište je iskrivljen, grafička se ne može uopće zašarafiti na kućište bez da se to ispravi čekićem ili nečim drugim. Vrlo vjerojatno je da je grafička negdje ispala jer tako izgleda kao da je od udarca iskrivljen PCB i taj limić otraga. Pokušao sam poslikati mobitelom ovo jer mi fotoaparat više nije ovdje, ne znam koliko se vidi, ali tko se razumije skužit će. http://www.pohrani.com/f/3p/Qp/A8FT19C/img0126.jpg Idemo dalje, serijski broj je kao da ga je netko ogulio nožem i ponovno zaljepio. Vide se tragovi da je netko operirao po grafi. Eto, to je više manje to. Imam kopije svih papira, slike kakvu sam ja grafičku poslao njima i kakvu sam dobio. Ja grafičku ne žeim ni probati, jer ako ne radi ne želim biti odgovoran za to i ne želim grafičku sa iskrivljenim PCB-om i koja se ne može zašarafiti na kućište. Sad sam u iščekivanju njihovog maila. Molim neke savjete kako se postaviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2939 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako je disk bučniji od specifikacije proizvođača, što bi pak trebalo izmjeriti, može se mijenjati. No zamjenu za drugi model ne možeš očekivati samo tako.
![]() |
![]() |
#2940 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
@Timmy, telefon u ruke i probaj se ljudski dogovoriti. Oni imaju pravo vratiti ti rabljenu karticu, ali nekako mislim da ti ipak moraju dati neoštećenu karticu u zamjenu. Bundle se ne šalje na reklamacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|