|
![]() |
#1351 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja sam narucivao naocale prosle god u drugom mjesecu. Platio 200$, Oakley Ice Pick Polarised, is Maine-a u US. Iskreno se nadam da su original lol. Sto se tice carine oderali su me za 330kn ako se dobro sjecam ili tako nesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1352 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
naso sam ih kod nas u westgateu za 1200kn (polarizirane)...to mi je malo vise neg sta sam mislio dat al barem znam da su original. ima ih po ~$130 sa postarinom koje je lik i sliko sa svih strana i kaj ti ja znam sto mi s carinom ispadne ~1000kn... slao sam i poruku dvoje ljudi kaj su ostavili feedback kod tog kineza da ih pitam kakve su, a i njemu sam poslo da mi slika sarke i ovo za nos i lijevo staklo di bi trebalo bit ugravirano... jer ak su to original definitivno je best buy (~750kn s carinom)... a neznam ni sam vise... pas m. i onome ko izmisli ebay ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1354 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Frend je narucio RayBanice sa eBay-a, ispale oko 600kn ... cijena kod nas je barem 1000-1500 ... mislim da je to ok razlika. Naravno nije bio taj prodavac, ali naocale u oridjidji. Cak je jedne vec izgubio, pa je opet narucio (slican model) ... opet oridjidji =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1355 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Kako znas da su origigi jesi bio kod u nekom coroskop shopu pa provjerio ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1356 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1357 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
konfa iz floride
baš gledam na ebayu jednu konfu sa i7 920 box procesorom. Jako je jeftina 405 $ ili je neka zafrkancja ili je stvarno tako jeftino. Evo vam linkić pa pogledajte http://cgi.ebay.com/Intel-Core-i7-92...item53dffda472 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1358 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() to je cijena trenutnog bida, pitajboga na koju ce se cijenu zbidat: Code:
Time left: 5d 13h (Mar 09, 201020:19:32 PST)
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1359 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Da li su sve Gillette patrone na Ebayu original ili ima i China kopija? Bez brige kupim najpovoljnije sto nadem?
![]() |
![]() |
#1360 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Ovako htjeo bi uzeo display za ipod preko ebaya i sada me zanima dali moram placati ikakvu carinu ,pdv i te gluposti , carinu koliko sam skontao nemoram posto je ispod 160kn cijena , a za pdv nisam siguran znaci display $3.79 + $5.99 postarine = 9,78$
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1362 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
pa puta 1.23 ? al sumnjam da ces platit ista na tu cifru |
![]() |
![]() |
![]() |
#1364 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1366 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1368 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1369 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1370 |
Premium
|
jesu ovo standardni 220ohma odpori koje mozemo spojit na diode na 12v ? http://cgi.ebay.com/100-pcs-1-4W-220...item1c0d1ebe5a jer chipoteka nas hebeno guli |
![]() |
![]() |
![]() |
#1373 |
Registered User
|
Kako izbjeći carinu i pdv
mislim kupit stvarčicu malo veće vrijednosti, pa me zanima jel bi mogao tražit da mi se dostavi u poštu u recimo bih ili slo i kad stigne oni me obavjeste ja skočim po to i unesem ga u hr bez plaćanja carine i pdv-a mislim da se kod hrvatskih pošta ta opcija naziva poste restante, a ako nebi išlo na taj način jel oporezuju i carine samo za onaj iznos umanjen za 160 kn ili ako je cifra veća od 160 kn jel i to ulazi, čuo sam ako ti prodavatelj napiše da je ta pošiljka kao poklon onda ga ne carine i oporezuju...sad koliko je to istina |
![]() |
![]() |
![]() |
#1374 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Kaj se ostalog tiče, nisam primijetio da odbijaju tih 160 kn od osnovice za obračun carine i pdv-a. To kaj piše poklon, gift ili Geschenk, carinike ne dira pol posto. Može im se dogoditi da puste kakav manji paket, i to iz čiste lijenosti, a ne zato jer vjeruju pošiljaocu. Po petstoti put na temi: Izračunaj si sve po PS-u, ak ti se isplati, naruči. Ako ništa ne obračunaju i naplate, budi sretan. Inače, samo zadovoljan.
![]() |
![]() |
#1375 | |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
amen ! na kutiji pise gift, oni fino otvore paket, kad ono....... unutra izdan uredan racun od nekog ducana ![]() tesko da ces izbjeci placanje carine preko paketne dostave/ uvoza ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1376 |
Registered User
|
2perki: pa i cilj mi je izbjeć carinu,zato i pitam... 2željac: računa neće bit jer kupujem polovnu stvar dakle jel moguće naručit predmet u slovensku poštu ili bih poštu i kasnije ga doći pokupit... pitanje je jel me u tom slučaju oporezuju zemlje u koju naručuješ paket, te kolike su te pristojbe kod njih,te koliki je limit na slobodan poštanski uvoz kod nas je 160 kn vjerujem da je u sloveniji da cifra veća,a možda i bih? i da budem siguran kod nas, carina je 10% i onda na tu cifru s carinom 23% pdv-a? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1377 | |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
a, ovo za poste itd. bih rekao da ne mozes. osim ako imas nekoga u tim zemljama pa naruciti na njihovu adresu i njihovo ime. ja koliko sam cuo, carina je 5% vrijednosti posiljke + 23% PDV ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1378 | |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() http://www.carina.hr/CURH/Dokumenti/Globalni/CT2010.xls |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Premium
|
Moze se otvorit ormaric u slovenskoj posti npr tko je u zagrebu otvori u brezicama i placa se nes sitno godisnje. za 15 minuta si u brezicama sa autom autoputem . jedino ako stalno ides preko grane murija te pocne pratit i pretresat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
http://www.porezna-uprava.hr/content...ROSPEKT_69.pdf Plaćanja PDV–a pri uvozu oslobođeni su: Na str.18. točka 3 piše: Uvoz dobara koji se prema carinskim propisima smatraju osobnom prtljagom, te ostalih dobara za osobnu upotrebu do ukupne vrijednosti 300,00 kuna, ako ta dobra nisu namijenjena preprodaji, uz uvjete propisane carinskim propisima, Ovo je izgleda zastarjelo, znate li mozda gdje je noviji ovakav zakon. Kako se onda plaća pdv, gdje kome, i kako se onda porez prijavljuje |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|