|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
VGA na LCD TV nema FULLSCREEN
Dakle spojio sam laptop koji ima samo VGA izlaz na LCD TV. Znači preko običnog VGA kabla. TV je 1366x768 dakle HD READY. I sve to lijepo izgleda, na telki piše da je u toj svojoj nativnoj rezoluciji, ali su mi sa lijeve i desne strane ostale prazne crte od kojih par centimetara. Da li je to zbog toga što prenosim sliku putem VGA. Da li bi kad bi spojio preko HDMI-a to bilo ok. Kako mogu postići da mi cijeli televizor bude iskorišten. Nadam se da razumijete pitanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
P.S. Ne radi se o tome da mi je namješteno na 4:3 format. Sve je uredno na 16:9, ali mi i dalje ostaje preznog prostora sa strane. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi napisao koja je grafa i koja telka. Jesi siguran da šalješ 1366x768, da nije možda 1024x768 ? Pogledaj u manual telke koje rezolucije podržava, obrati pažnju osim rezolucije i na Horizontal / Vertical frequency. Isprobaj više kombinacija jer je poznato da neke telke nisu baš pametne po tom pitanju, npr. Vertical frequency mora biti 60 Hz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Laptop je HP sa ATI karticom X1350. Laptop nažalost nema HDMI izlaz. Telka je Samsung LE32b350, HD ready. Vertikalna frekvencija je 60Hz. I nemam opciju staviti neku drugu. Kada stavim da je rezolucija manja slika je veća i mogla bi se namjestiti da bude preko cijelog ekrana ali to mi ne paše jer je mutna. Htio bih da bude u nativnoj HD Ready rezoluciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Nisam uopće imao instaliran Catalyst. Nije mi neka grafička pa nisam ni trabao imati nešto extra osim drivera koje su su sami windowsi stavili. Uglavom instalirao sam najnoviju verziju. Tamo u tom control centru kod monitor properties, adjustments sam uspio još za koji centimetar raširiti sliku. Ali opet nije išlo do kraja. Sad mi je sa svake strane ostalo još po 2 cm neiskorištena. Mislim nije to nešto strašno, samo me živcira. Gdje se točno mijenja taj underscan/overscan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Probao sam to nekoliko puta, ali nažalost nije pomoglo. Slika se malo prodrma i to je to. Da li bi možda mogo biti do kabla. Jer spojio sam ga sa najjeftinijim, najobičnijim VGA kablom od 20kn. Da li bi pomoglo da kupim neki Brand name. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Probaj otići pod zaslon i stavi tvor. postavljanje slike i ako to ne upali onda probaj opet automatsko podešavanje. Nema veze to do kabela moj je koštao 25 kn ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imaš li možda opciju biranja PC/HD input?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Kako god bilo uspio sam nakon malo dotjerivanja u izborniku televizora i Catalystu. Hvala svima na pomoći. P.S. Sad mi se samo čini da mi je slika malo mutna. Ali vjerujem da se tu ništa ne može. Ipak je to VGA. I nekakve horizontalne linije se pojavljuju. Ništa pretjerano ali ipak uočljivo. Kupit ću si bolji kabel, vjerujem da će onda možda malo bolje izgledati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Osobni opis - pitaj me
|
mislim da tebe nesto drugo muci. meni je spojena konfa 370 sa mx440 na LCD preko VGA kabla, uredno mi sljaka na 1024x768 i na 1366x768, tj slika mi je najcistija na tim rezolucijama jer su mu te dve preporucljive za PC ulaz. kabel isto kostao ~30 kuna. ajd fino ipak pukni drivere za karticu pa pogledaj da li se sto promijenilo, ne igra ti graficka skoro pa nikakvu ulogu, morala bi svaka terati bez frke 1366x768.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Makni ono kaj god da si rastezal sliku u catalystima, nađi scaling options za željeni display i vidi kak je nariktan underscan/overscan... Ja svaki put kad updejtam drivere, moram taj slider vraćat na nulu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|