Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.02.2010., 11:40   #1
barecomb
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
VGA na LCD TV nema FULLSCREEN

Dakle spojio sam laptop koji ima samo VGA izlaz na LCD TV. Znači preko običnog VGA kabla. TV je 1366x768 dakle HD READY. I sve to lijepo izgleda, na telki piše da je u toj svojoj nativnoj rezoluciji, ali su mi sa lijeve i desne strane ostale prazne crte od kojih par centimetara.

Da li je to zbog toga što prenosim sliku putem VGA. Da li bi kad bi spojio preko HDMI-a to bilo ok. Kako mogu postići da mi cijeli televizor bude iskorišten.

Nadam se da razumijete pitanje.
barecomb je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2010., 14:24   #2
barecomb
Registered User

P.S. Ne radi se o tome da mi je namješteno na 4:3 format. Sve je uredno na 16:9, ali mi i dalje ostaje preznog prostora sa strane.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.02.2010., 17:29   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nisi napisao koja je grafa i koja telka. Jesi siguran da šalješ 1366x768, da nije možda 1024x768 ?
Pogledaj u manual telke koje rezolucije podržava, obrati pažnju osim rezolucije i na Horizontal / Vertical frequency. Isprobaj više kombinacija jer je poznato da neke telke nisu baš pametne po tom pitanju, npr. Vertical frequency mora biti 60 Hz.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2010., 18:35   #4
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ja sam spajal malog Asusa eee na tv te rezolucije i nije bilo nikakvih crnih crta ili uže slike, full screen je radiio na nativnoj rezoluciji tv-a
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2010., 20:31   #5
barecomb
Registered User

Laptop je HP sa ATI karticom X1350. Laptop nažalost nema HDMI izlaz.

Telka je Samsung LE32b350, HD ready. Vertikalna frekvencija je 60Hz. I nemam opciju staviti neku drugu. Kada stavim da je rezolucija manja slika je veća i mogla bi se namjestiti da bude preko cijelog ekrana ali to mi ne paše jer je mutna. Htio bih da bude u nativnoj HD Ready rezoluciji.
Staro 27.02.2010., 22:23   #6
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
u catalystima namjestiti underscan/overscan na 0?
tech je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2010., 11:02   #7
barecomb
Registered User

Nisam uopće imao instaliran Catalyst. Nije mi neka grafička pa nisam ni trabao imati nešto extra osim drivera koje su su sami windowsi stavili.

Uglavom instalirao sam najnoviju verziju. Tamo u tom control centru kod monitor properties, adjustments sam uspio još za koji centimetar raširiti sliku. Ali opet nije išlo do kraja. Sad mi je sa svake strane ostalo još po 2 cm neiskorištena.

Mislim nije to nešto strašno, samo me živcira.

Gdje se točno mijenja taj underscan/overscan?
Staro 28.02.2010., 18:47   #8
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Moj savjet; uzmeš daljinski u ruke i onda ovim redom; menu/slika/autopodeševanje.

Ista stvar je bila kod mene na b530 i sa automatskim podešavanjem ga odmah razvukao.
blackened je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2010., 18:58   #9
barecomb
Registered User

Probao sam to nekoliko puta, ali nažalost nije pomoglo. Slika se malo prodrma i to je to.

Da li bi možda mogo biti do kabla. Jer spojio sam ga sa najjeftinijim, najobičnijim VGA kablom od 20kn. Da li bi pomoglo da kupim neki Brand name.
Staro 28.02.2010., 19:04   #10
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Probaj otići pod zaslon i stavi tvor. postavljanje slike i ako to ne upali onda probaj opet automatsko podešavanje.

Nema veze to do kabela moj je koštao 25 kn .
blackened je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.02.2010., 19:14   #11
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Imaš li možda opciju biranja PC/HD input?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2010., 19:39   #12
barecomb
Registered User

Kako god bilo uspio sam nakon malo dotjerivanja u izborniku televizora i Catalystu. Hvala svima na pomoći.

P.S. Sad mi se samo čini da mi je slika malo mutna. Ali vjerujem da se tu ništa ne može. Ipak je to VGA. I nekakve horizontalne linije se pojavljuju. Ništa pretjerano ali ipak uočljivo. Kupit ću si bolji kabel, vjerujem da će onda možda malo bolje izgledati.
Staro 28.02.2010., 20:06   #13
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

mislim da tebe nesto drugo muci. meni je spojena konfa 370 sa mx440 na LCD preko VGA kabla, uredno mi sljaka na 1024x768 i na 1366x768, tj slika mi je najcistija na tim rezolucijama jer su mu te dve preporucljive za PC ulaz. kabel isto kostao ~30 kuna.

ajd fino ipak pukni drivere za karticu pa pogledaj da li se sto promijenilo, ne igra ti graficka skoro pa nikakvu ulogu, morala bi svaka terati bez frke 1366x768.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2010., 20:37   #14
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Makni ono kaj god da si rastezal sliku u catalystima, nađi scaling options za željeni display i vidi kak je nariktan underscan/overscan...
Ja svaki put kad updejtam drivere, moram taj slider vraćat na nulu.
tech je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno