Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.02.2010., 01:40   #3631
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
@tomek

Joj hebate ... ovakav grundig, ipak mislim serija poslije, ima moj stari.
To je negdje s pocetka `70-ih ako se nevaram.
Gore pod poklopcem bi trebao biti jos i kazetas a one tipkice za stanice na sebi imaju svaka svoj tuner
pa svaku memoriras na nacin da trazis frekvenciju na tom kotacicu.
Na nasem se jos nalaze 1 VUmetra, za jacinu stanice ili stereo signala (nesjecam se vise).

To su mrcine ... 40 godina rade ko prvog dana

EDIT: Evo ga ... ovaj:

STUDIO 3010

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 22.02.2010. u 01:54.
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2010., 08:57   #3632
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
@tomek

Joj hebate ... ovakav grundig, ipak mislim serija poslije, ima moj stari.
To je negdje s pocetka `70-ih ako se nevaram.
Gore pod poklopcem bi trebao biti jos i kazetas a one tipkice za stanice na sebi imaju svaka svoj tuner
pa svaku memoriras na nacin da trazis frekvenciju na tom kotacicu.
Na nasem se jos nalaze 1 VUmetra, za jacinu stanice ili stereo signala (nesjecam se vise).

To su mrcine ... 40 godina rade ko prvog dana

Yep Upravo to Slušam i ne vjerujem kako dobro zvuči Precizni visoki,karakterističan kick bas tipičan za kompresione kutije...milina Otkad se ovo razradilo Jamov sub mi ne koristi ništ,ili je pretih ili prejak u odnosu na ovo....
Staro 22.02.2010., 14:50   #3633
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Pretpostavljam da te hvata nekakva nostalgija jer što bi tu bilo dobro
Inače ,imao jedno vrijeme SL-PG 300 koji je imao tipku za traženje največeg pika na disku na što sam se ja toliko navikao da sam odustao od presnimavanja na kazete kad sam se rastao od njega.
Dobro pretpostavljaš

Ti stari Technicsi su među prvima čitali CD-R bez greške, a i imali su zgodne igračkice poput peak searcha koji si spomenuo ili automatskog preslagivanja playliste u memoriji tako da što bolje popune 60 ili 90-minutnu traku, pa automatsko pauziranje kada trebaš prebaciti na B-stranu...
Citiraj:
Ma medo to nije sugerirao zbog topline več zbog audiofilskog pristupa ali sigurno neče priznat.
Imam stari Technics HT receiver i jednog Pioneera, a starci Yamahu RX-V659. Sva tri su jedva topla, ali čim staviš nešto na njih dobro se zagriju čak i pri tihom slušanju.
Staro 22.02.2010., 15:55   #3634
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ekipa dal koristite u foobar-u equalizer?Ma eto pitam tek tolko,sad sam se navukel na flac a i uz ovaj usb dac možda je i suvišan equalizer, što se tiće podešavanja zvuka a i mislim da je dost onaj na pojačalu, e sad....Mada znam da je to subjektivno, al eto iznesite svoje mišljenje.
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2010., 17:07   #3635
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Ekipa dal koristite u foobar-u equalizer?Ma eto pitam tek tolko,sad sam se navukel na flac a i uz ovaj usb dac možda je i suvišan equalizer, što se tiće podešavanja zvuka a i mislim da je dost onaj na pojačalu, e sad....Mada znam da je to subjektivno, al eto iznesite svoje mišljenje.
Sve isključeno. Ne znam zašto bi uopće koristio Software EQ.
Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2010., 17:49   #3636
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Prvo si bio odusevljen ton kontrolama na pojačalu, a sad bi jos koristio i softwerski equalizer. Ti umjesto da sve bilize hifiju, ti sve dalje

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2010., 18:49   #3637
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
jebate...de piše da pravi hifi mora biti "straight"
sve je stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja

meni su equalizeri isključeni, al na pojačalu mi je uključen neki "music enhancer", jednostavno dobivam puniji zvuk i dopada mi se
domis je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2010., 19:06   #3638
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Problem je što ljudi misle da je audiofilstvo jednako hi-fi.
Hi-fi je znači kvalitetnu reprodukciju zvuka dok je audiofilstvo ipak nešto više, barem ja to tako vidim.
Chome je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2010., 19:12   #3639
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Ok, nek si svatko slaze kako mu odgovara, jer na kraju krajeva, on to slusa.. Ne da mi se opet objasnjavat smisao hifija..Bitno da vi uzivate..

Staro 22.02.2010., 21:12   #3640
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Prvo si bio odusevljen ton kontrolama na pojačalu, a sad bi jos koristio i softwerski equalizer. Ti umjesto da sve bilize hifiju, ti sve dalje
Ma ne, pital sam, eto zanimalo me mišljenje ostatka društva držim se ipak hifi-ja
odviknul se već prije od softverskog eq..
Staro 22.02.2010., 21:21   #3641
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Nema smisla, jedino koristim wasapi.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2010., 09:18   #3642
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Autor Chome Pregled postova
Hi-fi je znači kvalitetnu reprodukciju zvuka dok je audiofilstvo ipak nešto više, barem ja to tako vidim.
Slažem se. Audiofilstvo je bolest.
Staro 23.02.2010., 09:35   #3643
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Bitno da vi uzivate..
A sto bi od toga trebalo biti vaznije?
Price djecici na ulazu?
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2010., 17:16   #3644
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
A sto bi od toga trebalo biti vaznije?
Price djecici na ulazu?
Ulazu čega?

Hifi je cisto osobna stvar i svatko si ga prilagodjava onako kako mu odgovara, ali opet i tu ima nekih pravila. Neki ih drze vise neki manje, ne tvrdim da oni koji ih se drze vise vise i uzivaju, ali neka granica se mora znat.

Karikiran primjer:

Netko kupi neke entrylevel bookshelfe i postavi ih u sobu od 12 m2, ali on voli čuti vise basa i onda ubaci neki auto sub od 800w u tu sobu i tako slusa. I uziva, cak sto vise svrsava. I on je svoj cilj postigao, taj sustav ga veseli.
Ali koliko tu ima hifi-ja?

Naravno da svatko treba sustav prilagoditi sebi i svom ukusu, ali neke granice se trebaju i znat. Naravno ako se zeli pričati o hifi-ju

Staro 24.02.2010., 10:02   #3645
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Ulazu čega?

Hifi je cisto osobna stvar i svatko si ga prilagodjava onako kako mu odgovara, ali opet i tu ima nekih pravila. Neki ih drze vise neki manje, ne tvrdim da oni koji ih se drze vise vise i uzivaju, ali neka granica se mora znat.
Daj opiši te granice i pravila u hi-fiju kojih se treba držati odnosno koje treba znati
Staro 24.02.2010., 10:12   #3646
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Daj opiši te granice i pravila u hi-fiju kojih se treba držati odnosno koje treba znati
Pa ima ih toliko da mi je lakse napisati sta se ne treba raditi u hifi-ju.
Znači zamislimo da imamo neku idealnu situcaiju, koju naravno 98% nas ne moze imati u stvarnom zivotu, i onda stvarnu situaciju to pokusavamo sto vise pribliziti tom zamisljenom idealu. I tako dobijemo najbolje rezultate.

Staro 24.02.2010., 12:44   #3647
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
i sto je onda lose u tome da se koristi equalizer?
rendula je online   Reply With Quote
Staro 24.02.2010., 14:10   #3648
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Cool

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Citiraj:
Slažem se. Audiofilstvo je bolest.
Audiofile čini audiofilima ljubav prema glazbi zbog koje teže što boljoj / vjernijoj reprodukciji iste. To NE IDE bez promjene postoječeg HiFi uređaja onim još boljim i (ili) istodobno NE IDE bez ,nekome cijelog ranga razno-raznih čudnih postupaka poput igranja s šiljcima , kabelima , zelenog flomiča ,pjeskom ,samogradnjaama, smještajem zvučnika itd.
U cijeloj stvari se naravno vrlo lako izgubit zbog prevelikog naglaska na sami zvuk i totalno zastranit slušajuči par CDeva koji dobro zvuče na nekoj trenutnoj kombinaciju HiFi uređaja i sobe ali opet destinacija prema kojoj se ide je ista. Da ti nešto bolje/vjernije zvuči.
Nevezano jel to Diana Krall ili Jole ili Đoni Gitara jer naposljetku o ukusima se na raspravlja. Istina da se s nečim bolje vide dometi audiosistema i da nešto drugo ne traži put u neke krajnosti ali ovo lagano ide van trase..
Uglavnom, bar ja tako gledam audiofile.

Imajuči to na umu ne vidim kako bi bilo wrong stajalište "audiofilstvo jednako HiFi"
Jer kako bi jedno bez drugog?

Iako bez alata nema ni zanata , samo posjedovanje alata NE DAJE zanat.
Nema smisla proturječit medi s obzirom da audiofilija & audiofili zaista idu u krajnosti no kad se več spominje bolest meni je daleko bolesnija stvar fenomen wannabe audiofila.

Drugim rječima, pravi problem je što ljudi misle da je HiFi jednako audiofilistvo.

Iako bi se moglo reči da čuči audiofil u svakom tko nabavi neki komad hardvera s više potencijala ili napravi nešto za dobrobit vjernije reprodukcije glazbe koju voli ,u ovom topiku sam zaista rijetko imao taj dojam.

Ja ne vidim audiofilstvo ni smisao u tom što je npr. 'zvonac' sebi uzeo onaj dac s obzirom na 'ekvilajzer' thing ....kao što par stranica prije nisam vidio audiofilstvo ni smisao u tome što je flikoman iskopao neki pločafon gdje je od zvučnice deset cm u jednu stranu bio trafo od integrirca a na 15cm u drugu ,drajver...Jbg,na starim pločama je bolji zvuk a gdje češ uspoređivat zvučnu s USB dacom.

Samim time moram priznat da mi nije uopče jasno čemu to pa nek mi se slobodno zamjeri.

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 25.02.2010. u 09:08. Razlog: jedno slovo :)
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2010., 14:30   #3649
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Imajuči to na umu ne vidim kako bi bilo wrong stajalište "audiofilstvo jednako HiFi"
Jer kako bi jedno bez drugog?
Audiofilstvo bez hi-fi ne ide. Ali čovjek koji ima doma neki hi-fi jer voli slušati kvalitetniji zvuk nije automatski audiofil, bar ne onaj zagriženi kojem svaka dlaka smeta.

Citiraj:
Drugim rječima, pravi problem je što ljudi misle da je HiFi jednako audiofilistvo.
E baš to sam mislio reći. Hi-fi nije jednako audiofilstvo odnosno audiofilstvo nejde bez hi-fija dok hi-fi ide bez audiofilstva.
Chome je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2010., 14:32   #3650
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
na hifi temi reć da je audiofilija bolest (i dobiti eventualne simpatije većine) jer isto kao i na forumu audio tematike reći da je comp geekstvo bolest i isto tako pobrati simpatije veličine, pošto svakoj normalnoj osobi je jasno da je miš od 1000kn i podloga od 300kn snake oil, a da ne spominjem tamo neka kućišta od 5000kn i sli grafičke od 8-10000kn.

eksponencijalna isplativost isto kao i kod hifija... netko voli imat dobar drot na pozlaćenim wbt cinčevima, a netko voli imat razerovu podlogu i teflonske nožice na svojim miševima kupljenim na rate... analogija ima tisuću.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2010., 14:33   #3651
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
i sto je onda lose u tome da se koristi equalizer?
Pa nista, ali tako mozes kosristiti sub iz auta za bolju definicju bas područja.

Sysa, potpuno se slzaem s tobom, ali mi se cini da na temi sve vise ima zagovornika koji se bore protiv nekih audiofilskih uvjerenja, ali potpuno nepotrebno, jer je ovo tem o HIFI-ju.

Staro 24.02.2010., 14:59   #3652
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Ja ne vidim audiofilstvo ni smisao u tom što je npr. 'zvonac' sebi uzeo onaj dac s obzirom na 'ekvilajzer' thing ....kao što par stranica prije nisam vidio audiofilstvo ni smisao u tome što je flikoman iskopao neki pločafon gdje je od zvučnice deset cm u jednu stranu bio trafo od integrirca a na 15cm u drugu ,drajver...Jbg,na starim pločama je bolji zvuk a gdje češ uspoređivat zvučnu s USB dacom.
Ja to, kao prvo ne radim da bih se mogao nazvat audiofilom i čim već, nego jednostavno iz vlastitog gušta. Bez da bih se igdje mogao ili pokušavao hvalit. Jedino gdi pišem o tome što imam i namjeravam, je baš ovaj forum, jer ima puno iskusnijih ljudi koji mogu pomoći.

Moj trenutni setup je takav kakav je, nemam baš nešto love trenutno za dodatna ulaganja, rackove itd itd. Bit će, ali s vremenom. Od nečeg se mora počet.

Staro 24.02.2010., 20:06   #3653
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Iskreno, ovaj put idem ipak na kvalitetu zvuka a ne na "bum bum bass"to me je prošlo.Pretpostavljam da sam ipak zadovoljio neke kriterije da bi mogel reć da imam hifi sistem, jest da je to početak, al s vremenom ak će bit love pojačat ću sistem sa boljim komponentama.E da, i nemojte me lovit za taj EQ ipak me samo zanimalo mišljenje društva.
Staro 25.02.2010., 00:47   #3654
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Audiofilstvo bez hi-fi ne ide. Ali čovjek koji ima doma neki hi-fi jer voli slušati kvalitetniji zvuk nije automatski audiofil, bar ne onaj zagriženi kojem svaka dlaka smeta.

E baš to sam mislio reći. Hi-fi nije jednako audiofilstvo odnosno audiofilstvo nejde bez hi-fija dok hi-fi ide bez audiofilstva.
Na ovo sam konkretno mislio s onim zadnjim "čemu".
Kad malo pogledaš HiFi je alat / igračke za audiofile. Kao što su bijesne grafičke ipak igračke za gejmere.
Da , može to i bez gejmerstva / nitko meni ne brani da sutra do podne utrpam jednu sebi u komp, zar ne. Ali kad bi ista služila najviše za bacanje slike na ekran dok ovo tipkam i samim time nebi znao njene prednosti vs. integrirana a ni kako ih iskoristit, čemu to.
Čemu pogotovo ako se ne zna šta je u mom kompu/ čemu osim da mi zavide prijatelji u kafiču. I da nepoznata ekipa iz susjednog stola koja načuše šta imam u kompu ,automatski pomisli da sam gejmer, što bi se garant desilo.
Shvačaš na što ciljam.

Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Ja to, kao prvo ne radim da bih se mogao nazvat audiofilom i čim već, nego jednostavno iz vlastitog gušta. Bez da bih se igdje mogao ili pokušavao hvalit. Jedino gdi pišem o tome što imam i namjeravam, je baš ovaj forum, jer ima puno iskusnijih ljudi koji mogu pomoći.

Moj trenutni setup je takav kakav je, nemam baš nešto love trenutno za dodatna ulaganja, rackove itd itd. Bit će, ali s vremenom. Od nečeg se mora počet.

Sori ali meni je nepomljivo da si se ti uhvatio tih opampova i kondenzatora zbog vlastitog gušta. Sljedeče ti je na umu projekat superiornije stabilizacije napajanja u diskretnoj izvedbi / za na zvučnu ?

A sad, nadam se korisni dio.
Več si spomenuo par puta to "student,ograničeni buđet,novi interes,želja za učenjem/razumjevanjem istog"
Ali ne shvačam zašto se po tko zna koji put hvataš love
Ustvari....
baš zbog toga bi čovjek očekivao da čitaš i učiš , slušaš , za to vrijeme skupljaš novce ,čitaš što više toga - informiraš se o što više toga ,slušaš što više , razmišljaš što kupit s ušteđenim, pa čitaš još malo , slušaš još malo ,eksperementiraš na osnovu naučenog , razmišljaš jel bolje ušteđeno potrošit na jednu ili drugu stvar , razmišljaš s čim bi napravio veči korak naprijed , slušaš još malo , čitaš , učiš još malo da shvatiš što želiš i tako to.
Al tebi kao da se nijedna kuna ne može zagrijat u novčaniku več se mora odmah ulupat u nešto 'audiofilsko'. Mislim ta cijela stvar da si iskopao pločofon.
Plus, ne dobijaš interes za ovo npr. početkom osamdesetih pa da jedinu priliku za ulazak ,informiranje / učenje o hifiju imaš s izlaskom novog broja SAMa i pračenju Stanišiča s 2 kolega kroz SBI serijal. Zainteresiralo te danas.. Putem interneta praktički na dohvat ruke imaš hrpu informacija i prilika za informiranje te učenje.

Uz to ,plus ono pametno sugestiranog u ovoj temi.. ti po svoje i kao pao s marsa.
U redu da netko želi bolji zvuk onog što rado sluša. Ali kad to ide bez ikakvog reda motivi mi nisu čisti.

Želiš bolji zvuk?

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 25.02.2010. u 09:08. Razlog: jedno slovo
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2010., 09:13   #3655
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Pa ima ih toliko da mi je lakse napisati sta se ne treba raditi u hifi-ju.
Ja bi te ipak zamolio da nam pojasniš, budući da se svako malo na to pozivaš, a niti jednom se nisi objasnio.
Citiraj:
Znači zamislimo da imamo neku idealnu situcaiju, koju naravno 98% nas ne moze imati u stvarnom zivotu, i onda stvarnu situaciju to pokusavamo sto vise pribliziti tom zamisljenom idealu. I tako dobijemo najbolje rezultate.
Znači sve se svodi na slinjenje za nečim što nikada nećemo imati, te liječiti komplekse kupujući što više toga možeš?

To je tužno što si upravo izjavio. Lovim te za riječ jer svo vrijeme ne pišeš ništa pametno, već samo filozofiraš gluposti i da mogu ignorirao bi tvoje postove u mom prikazu.
Staro 25.02.2010., 09:28   #3656
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
npr. početkom osamdesetih pa da jedinu priliku za ulazak ,informiranje / učenje o hifiju imaš s izlaskom novog broja SAMa i pračenju Stanišiča s 2 kolega kroz SBI serijal...
ja sam to gutao ko kokice... doduše nekih 15ak godina kasnije pošto je deda marljivo skupljao sam-ove, ali uglavnom extra zabavno štivo (ne samo za hifi).

prije si ti čekao ko ozeblo sunce svaki broj da završiš one šašave zvučnike, da ne kažem dostupnost samog diy materijala, a danas fliko tu na virtualnom forumu mijenja opamp-ove na zvučnoj, dok zvučnike stavlja na magične krpe koje drže drveni stupovi.

eh osnove moje i oči veće od guzice...
Staro 25.02.2010., 10:06   #3657
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Staro 25.02.2010., 10:21   #3658
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

nekaj mi kenjka fotobucket na firminom fajrvolu... ajd stavi pliz imagesforme da se prisjetim malo

sjećam se ovog drugog čuda slijeva ako dobro vidim, koji je ako se ne varam pobro dizajn tadašnjih bowersa i fore sa vremenskom korekcijom izbacivanjem pojedinih drivera što radi utopija i masu drugih high-endera 30ak godina kasnije

ot: evo baš gledam code 8 na njuškalu za 600kn, naravno pošto imaju već 10 godina iza sebe, nitko ni ne zna da je to pandan današnjim prvacima entry kategorije i na kraju će otić za 400kn, a dam se kladiti da ima kvalitete koje potuče neke današnje 2-3k kn modele, pošto je i sama svojevremeno bila tu negdje klasa.
Staro 25.02.2010., 10:21   #3659
Flikoman
Guest
Moj komp

@ Imagine

Lako je to samo tako reći, čitaj čitaj čitaj u to vrijeme samo skupljaj itd. Danas je, realno, malo teža situacija što se tiče svih mogućih izdataka i baš zato čim imam neku siću, ulupam u ono što bi mi moglo dati i 1% pomaka prema boljem. Da, moji motivi su striktno vlastiti gušt. Imaš puno znanja o tome, ali neke stvari ne možeš gledat izvan kutije.

@ syss

Rekao sam već da su te "krpe" koje su, u međuvremenu zarubljene, samo estetski dio dok ne sredim stalke dokraja.
Staro 25.02.2010., 10:24   #3660
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

kažeš čovjeku da malo pogleda izvan kutije, a u mom postu si se uhvatio samo tih krpa i omašio ceo fudbal
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na