|
![]() |
#3631 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
@tomek Joj hebate ... ovakav grundig, ipak mislim serija poslije, ima moj stari. To je negdje s pocetka `70-ih ako se nevaram. Gore pod poklopcem bi trebao biti jos i kazetas ![]() pa svaku memoriras na nacin da trazis frekvenciju na tom kotacicu. Na nasem se jos nalaze 1 VUmetra, za jacinu stanice ili stereo signala (nesjecam se vise). To su mrcine ... 40 godina rade ko prvog dana ![]() EDIT: Evo ga ... ovaj: STUDIO 3010 ![]() ![]()
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 22.02.2010. u 01:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3632 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Yep ![]() ![]() ![]() ![]()
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3633 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Ti stari Technicsi su među prvima čitali CD-R bez greške, a i imali su zgodne igračkice poput peak searcha koji si spomenuo ili automatskog preslagivanja playliste u memoriji tako da što bolje popune 60 ili 90-minutnu traku, pa automatsko pauziranje kada trebaš prebaciti na B-stranu... ![]() Imam stari Technics HT receiver i jednog Pioneera, a starci Yamahu RX-V659. Sva tri su jedva topla, ali čim staviš nešto na njih dobro se zagriju čak i pri tihom slušanju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3634 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ekipa dal koristite u foobar-u equalizer?Ma eto pitam tek tolko,sad sam se navukel na flac a i uz ovaj usb dac možda je i suvišan equalizer, što se tiće podešavanja zvuka a i mislim da je dost onaj na pojačalu, e sad....Mada znam da je to subjektivno, al eto iznesite svoje mišljenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3635 | |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3636 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3637 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
jebate...de piše da pravi hifi mora biti "straight" ![]() sve je stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja ![]() meni su equalizeri isključeni, al na pojačalu mi je uključen neki "music enhancer", jednostavno dobivam puniji zvuk i dopada mi se |
![]() |
![]() |
![]() |
#3640 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3642 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3643 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
![]() |
![]() |
#3644 |
Premium
|
Ulazu čega? ![]() Hifi je cisto osobna stvar i svatko si ga prilagodjava onako kako mu odgovara, ali opet i tu ima nekih pravila. Neki ih drze vise neki manje, ne tvrdim da oni koji ih se drze vise vise i uzivaju, ali neka granica se mora znat. Karikiran primjer: Netko kupi neke entrylevel bookshelfe i postavi ih u sobu od 12 m2, ali on voli čuti vise basa i onda ubaci neki auto sub od 800w u tu sobu i tako slusa. I uziva, cak sto vise svrsava. I on je svoj cilj postigao, taj sustav ga veseli. Ali koliko tu ima hifi-ja? ![]() Naravno da svatko treba sustav prilagoditi sebi i svom ukusu, ali neke granice se trebaju i znat. Naravno ako se zeli pričati o hifi-ju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3645 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3646 | |
Premium
|
Citiraj:
Znači zamislimo da imamo neku idealnu situcaiju, koju naravno 98% nas ne moze imati u stvarnom zivotu, i onda stvarnu situaciju to pokusavamo sto vise pribliziti tom zamisljenom idealu. I tako dobijemo najbolje rezultate. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3647 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
i sto je onda lose u tome da se koristi equalizer? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3648 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Citiraj:
U cijeloj stvari se naravno vrlo lako izgubit zbog prevelikog naglaska na sami zvuk i totalno zastranit slušajuči par CDeva koji dobro zvuče na nekoj trenutnoj kombinaciju HiFi uređaja i sobe ali opet destinacija prema kojoj se ide je ista. Da ti nešto bolje/vjernije zvuči. Nevezano jel to Diana Krall ili Jole ili Đoni Gitara jer naposljetku o ukusima se na raspravlja. Istina da se s nečim bolje vide dometi audiosistema i da nešto drugo ne traži put u neke krajnosti ali ovo lagano ide van trase.. Uglavnom, bar ja tako gledam audiofile. Imajuči to na umu ne vidim kako bi bilo wrong stajalište "audiofilstvo jednako HiFi" Jer kako bi jedno bez drugog? ![]() Iako bez alata nema ni zanata , samo posjedovanje alata NE DAJE zanat. Nema smisla proturječit medi s obzirom da audiofilija & audiofili zaista idu u krajnosti no kad se več spominje bolest meni je daleko bolesnija stvar fenomen wannabe audiofila. Drugim rječima, pravi problem je što ljudi misle da je HiFi jednako audiofilistvo. Iako bi se moglo reči da čuči audiofil u svakom tko nabavi neki komad hardvera s više potencijala ili napravi nešto za dobrobit vjernije reprodukcije glazbe koju voli ,u ovom topiku sam zaista rijetko imao taj dojam. Ja ne vidim audiofilstvo ni smisao u tom što je npr. 'zvonac' sebi uzeo onaj dac s obzirom na 'ekvilajzer' thing ....kao što par stranica prije nisam vidio audiofilstvo ni smisao u tome što je flikoman iskopao neki pločafon gdje je od zvučnice deset cm u jednu stranu bio trafo od integrirca a na 15cm u drugu ,drajver...Jbg,na starim pločama je bolji zvuk a gdje češ uspoređivat zvučnu s USB dacom. Samim time moram priznat da mi nije uopče jasno čemu to pa nek mi se slobodno zamjeri.
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 25.02.2010. u 09:08. Razlog: jedno slovo :) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3649 | ||
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3650 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
na hifi temi reć da je audiofilija bolest (i dobiti eventualne simpatije većine) jer isto kao i na forumu audio tematike reći da je comp geekstvo bolest i isto tako pobrati simpatije veličine, pošto svakoj normalnoj osobi je jasno da je miš od 1000kn i podloga od 300kn snake oil, a da ne spominjem tamo neka kućišta od 5000kn i sli grafičke od 8-10000kn. eksponencijalna isplativost isto kao i kod hifija... netko voli imat dobar drot na pozlaćenim wbt cinčevima, a netko voli imat razerovu podlogu i teflonske nožice na svojim miševima kupljenim na rate... analogija ima tisuću. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3651 |
Premium
|
Pa nista, ali tako mozes kosristiti sub iz auta za bolju definicju bas područja. Sysa, potpuno se slzaem s tobom, ali mi se cini da na temi sve vise ima zagovornika koji se bore protiv nekih audiofilskih uvjerenja, ali potpuno nepotrebno, jer je ovo tem o HIFI-ju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3652 | |
Guest
|
Citiraj:
Moj trenutni setup je takav kakav je, nemam baš nešto love trenutno za dodatna ulaganja, rackove itd itd. Bit će, ali s vremenom. Od nečeg se mora počet. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3653 |
Premium
|
Iskreno, ovaj put idem ipak na kvalitetu zvuka a ne na "bum bum bass"to me je prošlo.Pretpostavljam da sam ipak zadovoljio neke kriterije da bi mogel reć da imam hifi sistem, jest da je to početak, al s vremenom ak će bit love pojačat ću sistem sa boljim komponentama.E da, i nemojte me lovit za taj EQ ipak me samo zanimalo mišljenje društva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3654 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Kad malo pogledaš HiFi je alat / igračke za audiofile. Kao što su bijesne grafičke ipak igračke za gejmere. Da , može to i bez gejmerstva / nitko meni ne brani da sutra do podne utrpam jednu sebi u komp, zar ne. Ali kad bi ista služila najviše za bacanje slike na ekran dok ovo tipkam i samim time nebi znao njene prednosti vs. integrirana a ni kako ih iskoristit, čemu to. Čemu pogotovo ako se ne zna šta je u mom kompu/ čemu osim da mi zavide prijatelji u kafiču. I da nepoznata ekipa iz susjednog stola koja načuše šta imam u kompu ,automatski pomisli da sam gejmer, što bi se garant desilo. Shvačaš na što ciljam. ![]() Citiraj:
![]() A sad, nadam se korisni dio. Več si spomenuo par puta to "student,ograničeni buđet,novi interes,želja za učenjem/razumjevanjem istog" Ali ne shvačam zašto se po tko zna koji put hvataš love ![]() Ustvari.... baš zbog toga bi čovjek očekivao da čitaš i učiš , slušaš , za to vrijeme skupljaš novce ,čitaš što više toga - informiraš se o što više toga ,slušaš što više , razmišljaš što kupit s ušteđenim, pa čitaš još malo , slušaš još malo ,eksperementiraš na osnovu naučenog , razmišljaš jel bolje ušteđeno potrošit na jednu ili drugu stvar , razmišljaš s čim bi napravio veči korak naprijed , slušaš još malo , čitaš , učiš još malo da shvatiš što želiš i tako to. Al tebi kao da se nijedna kuna ne može zagrijat u novčaniku več se mora odmah ulupat u nešto 'audiofilsko'. Mislim ta cijela stvar da si iskopao pločofon. Plus, ne dobijaš interes za ovo npr. početkom osamdesetih pa da jedinu priliku za ulazak ,informiranje / učenje o hifiju imaš s izlaskom novog broja SAMa i pračenju Stanišiča s 2 kolega kroz SBI serijal. Zainteresiralo te danas.. Putem interneta praktički na dohvat ruke imaš hrpu informacija i prilika za informiranje te učenje. Uz to ,plus ono pametno sugestiranog u ovoj temi.. ti po svoje i kao pao s marsa. U redu da netko želi bolji zvuk onog što rado sluša. Ali kad to ide bez ikakvog reda motivi mi nisu čisti. Želiš bolji zvuk? ![]() ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 25.02.2010. u 09:08. Razlog: jedno slovo |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3655 | |
#erase startup-config
|
Ja bi te ipak zamolio da nam pojasniš, budući da se svako malo na to pozivaš, a niti jednom se nisi objasnio. Citiraj:
To je tužno što si upravo izjavio. Lovim te za riječ jer svo vrijeme ne pišeš ništa pametno, već samo filozofiraš gluposti i da mogu ignorirao bi tvoje postove u mom prikazu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3656 | |
Moderator
|
Citiraj:
prije si ti čekao ko ozeblo sunce svaki broj da završiš one šašave zvučnike, da ne kažem dostupnost samog diy materijala, a danas fliko tu na virtualnom forumu mijenja opamp-ove na zvučnoj, dok zvučnike stavlja na magične krpe koje drže drveni stupovi. eh osnove moje i oči veće od guzice... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3658 |
Moderator
|
nekaj mi kenjka fotobucket na firminom fajrvolu... ajd stavi pliz imagesforme da se prisjetim malo ![]() sjećam se ovog drugog čuda slijeva ako dobro vidim, koji je ako se ne varam pobro dizajn tadašnjih bowersa i fore sa vremenskom korekcijom izbacivanjem pojedinih drivera što radi utopija i masu drugih high-endera 30ak godina kasnije ![]() ot: evo baš gledam code 8 na njuškalu za 600kn, naravno pošto imaju već 10 godina iza sebe, nitko ni ne zna da je to pandan današnjim prvacima entry kategorije i na kraju će otić za 400kn, a dam se kladiti da ima kvalitete koje potuče neke današnje 2-3k kn modele, pošto je i sama svojevremeno bila tu negdje klasa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3659 |
Guest
|
@ Imagine Lako je to samo tako reći, čitaj čitaj čitaj u to vrijeme samo skupljaj itd. Danas je, realno, malo teža situacija što se tiče svih mogućih izdataka i baš zato čim imam neku siću, ulupam u ono što bi mi moglo dati i 1% pomaka prema boljem. Da, moji motivi su striktno vlastiti gušt. Imaš puno znanja o tome, ali neke stvari ne možeš gledat izvan kutije. @ syss Rekao sam već da su te "krpe" koje su, u međuvremenu zarubljene, samo estetski dio dok ne sredim stalke dokraja. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|