|
![]() |
#542 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#544 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
Kao sistemca ga ipak ne bi uzea (iako u najgoren slučaju nije katastrofa uzet ga i za tu namjenu), dok je za storage best bay imho.
![]() |
![]() |
#546 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Uzmi radije EADS ako imas XP. Doduse ja ne mogu tvrdit iz osobnog iskustva, ali bilo je rasprava o tome da kod WinXp treba re-alignement particija jer EARS koristi 4KB sektore. Osim toga EADS je malo brzi po testovima. Tu je detaljnije objasnjeno. Naravno objasnjen je i slucaj s jednom, vise particija, kloniranja i sl.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Da ne govoriš možda o brzini prijenosa?
![]() |
![]() |
#548 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
WD's 1TB SATA 6.0 Gbps HDD Out in Japan Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#549 |
Torrent freek
|
Zvjerka po čemu? 7200 RPM imamo i danas, 64 MB keša su pokazala da ne donose baš neku prednost pred 32, a sata 6 je najveći marketing od svega nabrojanog ![]() ![]()
![]() |
#550 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Svako poboljsanje nad starijim blekijem je hvale vrijedno ![]()
![]() |
![]() |
#551 |
noise freak
Datum registracije: Jan 2007
|
Nabavio novog diskovlja, pa se sad malo igram s testovima. Nisam dosad benchao diskove, pa da priupitam oko par stvari... Uglavnom, stavio dva 1TB EARS-a u softverski striping na Win7 (isprobavam samo)... Jel ovo malo čudno ispalo ili se to meni samo čini? ![]() Također, u HD Tachu i HD Tune Pro kad hoću benchat, vidi mi svaki EARS disk posebno, a ne raid0 volume. Kad bi stavio hardverski RAID, onda nebi vidio svakog posebno, nego taj jedan volume, jel tak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
Ja sam mislio kupit f3, ili wd black 1 tb, ali nis od tog. Jednostavno se ne isplati ganjat neku brzinu s mehanickim diskovima, kad cu ja (a i siguran sam velika vecina vas) kroz max. 2 godine imat neki ssd. Meni nije potreban veci sistemac od 64 gb, a koliko vidim ti ssd-i rastu i samo je pitanje vremena kad ce jedan 64gb bit jako jeftin. Dam se kladit da ce za koju godinu ljudi pocet ssd diskove koristit za storage. Tako da idem na neki green od 1 tb. Za storage savrsen, a mehanicki diskovi su pojavom ssd-a ionako postali diskovi za storage, jer koliko ja vidim ne mogu uopce konkurirat brzinom. Eto par misli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
I'm nightrider
|
dobio sam za rođendan f3 1TB tih, hladan, ok je, po testovima kolko sam čitao vele da je brz... nij brz ko ssd al ono ![]() al me zanima, jel bilo kakvih slučajeva s rikavanjem konkretno tog f3 1TB diska i slično !?!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#555 | |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
zasad se samo zadovolji s F3, koji ipak nije postigao mir u svijetu (no zalaže se za njega!), ali je spomenik svim silnim milijardama dosad umrlih i nefunkcionalnih diskova na svijetu. Zadnje izmijenjeno od: pingmachine. 18.02.2010. u 13:31. Razlog: usfalio glagol :) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() a to što ti je lijepo pingmachine objasnio (svaka čast ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Treba mi mali savjet, imam ST3640323AS SD13 i u utorak mi dolazi HDD 3.5" 1 Tb Western Digital Caviar Green , 64MB, SATA II/300 kako bi ih bilo najbolje staviti u funkciju.Brzine mi nisu uopće bitne nego skladištenje i sigurnost.Gore bi još išlo dual boot vjerojatno 7 i xp i jedna particija za igrice od 100 Gb. Ja sam mislio ovaj od 640 iscjepati na 4 dijela s tim što bi mi četvrta particija bila privremeno skladište za skidanja. Volio bi čuti one koji imaju puno prostora kako su oni izorganizirali. Zadnje izmijenjeno od: tcrnjak5. 19.02.2010. u 10:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
kad ih upari, sigurno će dobiti 3-4 mala 1,8" ili 2,5" diska. i ako koji mladunac bude SSD, kupujem ![]() upariti ćeš ih jedino tako da ćeš taj novi disk uštekati na neki slobodni sata port SATA kablom i upaliti ponovno računalo. to ti je sva mudrost ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Torrent freek
|
To ovisi o tvojim željama i prohtjevima ![]() Tog 640GB bi ja ostavija ka sistemca, ako ćeš dual-boot particioniraj ga tipa C: 30 GB za XP, D: 50 GB za W7. Ostatak bia ja ostavija za E:, jer ne vidin previše smisla da posebno to razdvajaš na igre, filmove, programe,... Eventulano još možeš napravit particiju za swap.. E sad, ako ti je tih 500-ak GB dovoljno za skladištenje, onda Green stavi u funkciju backupa pošto ti je bitna sigurnost ![]()
![]() |
#562 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Ja "uparujem" ![]() ![]() najbrzi disk - sistemski, particija od 100-150GB, vazni fileovi, programi, slike. ostatak najbrzeg diska i svi drugi diskovi - 1 particija, sr*nja, backupi, mp3ce, filmovi, whatever rocks your boat ![]() svakih 2-3 tjedna image sistemske leti na backup masinu, a ovo sve drugo ionako mogu skinut opet ako zatreba. Cijepat diskove na po 4 particije nema smisla, radije napravi 4 direktorija. Backupiras redovito i neces nikad imat problema. Sve ostalo je za pametnjakovice kojima nikad nije krepao disk ili imaju do 6 mjeseci iskustva s kompom. Diskove na kojima su ti vazni podaci uvijek kupujes nove i rjesavas ih se kad prodje 3 godine. Ili ih nakon 3 godine drzis za neki storage, a sistemski bude novi. Za backup - TrueImage radi odlicno, koristim ga vec dugo, placenu verziju. Na backup masini imam jedno 300 GB imagea od 3 kompa koji mi rade doma, i 2 u firmi. Moze krepat sta god zeli, sve vratim kako je bilo u roku sat-dva, osim nevaznih gluposti koje se daju "pronac" online... I funkcionira puno bolje nego kada sam imao super-brzi raid0 i mislio da je backup za budale ![]()
![]() |
#563 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Može preporuka kakvog hladnog i tihog 1Tb diska? Cijena što manja, brzina mi nije bitna uopće. Ima li išta drugo osim WD Greena? Kakav Samsung možda?
![]() |
#564 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imaš Zmazung F2 EcoGreen. No IMHO WD Green će ti biti odličan odabir. Evo ovaj moj EARS je stalno na kakvih 28-30 °C te je izrazito tih i sa posve zgašenim AAM-om
![]() |
#566 | |
I'm nightrider
|
Citiraj:
![]() ![]() al opet, možd sam ja na pogrešan način postavio pitanje, dakle, zanima me jel ovaj disk ima neke poznate slučajeve masovnog krepavanja ili nešt slično ![]() btw, everest kaže da je disk u normalnom radu oko 30°C vruć, a nakon tretiranja sa kojekakvim kopiranjima i testovima i slično, pokazuje oko 35, temp ambijenta je oko 22-23 °C impresivno ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
radim i imam ženu i klince. još te nešto zanima? ![]() ne, nema masovnog krepavanja F3, to se zadnji puta dešavalo s deathstarovima (zapravo, oni mi jedino padaju na pamet; čak tu ne ubrajam ni barracude 7200.11). to i dalje ne znači da ti ovaj disk neće riknuti sutra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 | |
I'm nightrider
|
Citiraj:
![]() znam da to ne znači da mi disk neće sutra krepat, slažem se s tim potpuno, al ak disk nema neku grešku u proizvodnji, veća je vjerojatnost da će i duže radit i da neće sutra krepat, jel tak ![]() ![]() btw, i ovo privatnih informacija mi je viška |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Samo da ne bude kao sa F1 serijom, evo neki dan mi krepao treći primjerak u dva mjeseca... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|