|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ne mogu ući u BIOS, monitor se ne pali do ulaska u Windowse
Znači instalirao sam windows7 i sad kad upalim komp monitor mi se tek upali kada mi se prikaže desktop, znači crni ekran je sve dok ne dođe na desktop windowsa...u čemu bi mogao biti problem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
čudno, pokušaj napravit clear cmos. možda pomogne O.o |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako koristiš usb tastaturu makni to fancy tipkalo i stavi normalnu PS/2 tastaturu i moći ćeš u BIOS i/ili Safe mode izbornik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Mm, ja sam imao identičan problem sa 3870x2, nekada je odmah palila, a nekada tek kad se desktop pozadina prikaže. Nisam to mogao riješiti.... Jel ti to nova grafa?Imas garanciju?
![]() |
#6 |
Premium
|
grafa je od stara dva mjeseca i na prijašnjim windows 7 se normalno palila bez ikakvih problema....sve super....a sad na ovim novim windowsima se počelo to događati, s tim da sam sad stavio novi hard i na njega piknuo te windowse....jel u tome greška??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Monitor spoji na onaj konektor koji je bliže matičnoj ploči...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Moraš probat, pa kud puklo da puklo, jelda? ![]() @ninja666xx: Koliko portova ima grafa, koje su vrste (DVI, HDMI, DP, VGA...) i sa kojim od njih je spojen monitor? Takav problem kakav si ti opisao se zna desiti kada na grafi ima više izlaza a ti imaš spojen "krivi" na monitor. Probaj zamijeniti kablove. Npr, ako grafa ima dva DVI izlaza i tebi je monitor spojen na jedan od njih, probaj ga spojiti na drugi izlaz. Također, ako matična ima onboard grafu koja nije disableana, treba ju ili disableati ili u BIOS-u namjestiti da nije primarna. Naravno, da bi došao do BIOS-a u tom slučaju trebaš spojiti monitor na onboard grafu.
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Monitor je na vga spojen, a na dvi mi je spojen lcd tv preko dvi-hdmi adaptera. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Dali se na TV-u nešto vidi kada se komp boota? Probaj monitor spojiti na DVI pa vidjeti hoće li se onda vidjeti išta prije ulaska u Windowse. Ako se ne varam, u BIOS-u (pod uvjetom da do njega dođeš) se može namjestiti koji ti je primarni izlaz, VGA ili HDMI.
![]() |
#12 |
Premium
|
Da, evo kad upalim komp slika se prvo prikaže na tv-u, pa tek kada uđe u wnidowse se prebaci na monitor.....sad još pitanje di to u biosu zamijeniti koji je primarni a koji slave??? Puno hvala kolegama koji su odgovorili... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Kako vidim u Moj komp, grafa nije on-board znači neće niš nači u BIOS - u, jedino ako ima u postavkama grafe da se može odabrat koji je izlaz primarni a koji sekundarni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
E pa probaj to zamjenit ako imaš mogućnost / opciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|