|
![]() |
#181 | |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
imam oba, jedan u HTPC-u drugi u ovom kompu. Nisam testiro pa ti ne znam reći, ne vidim razliku u brzini (podizanje Win7) Ali je F3 nečujan a BLACK me podsjeća na WD od 6GB što sam davno imao. Para uši. Hvala Bogu navikao sam, iako sam ga 1. tjedan htio baciti kroz prozor. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Jesam nesto krivo shvatio ili covjek prica o AAKS ilitiga Blue seriji WD-a ![]() BTW zanimljivo kako svi zaborave spomenuti buku u idle-u, koja mnogima daleko vise smeta od one u seek-u, koja se moze dobrom montazom poprilicno reducirati. Ne treba niti spominjati da nijedan od navedenih diskova nije necujan (ako je ostatak konfe dobro prigusen). F3 je nedavno dobila od kolege Hrjaxa poprilicno losu ocjenu sto se buke tice i brzo se nasla na trznici. Kada disk seek-a tocno se zna sto radi i da li radi ispravno ili ne, a ako ga ne cujes tko zna cim se on bavi ispod haube ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Bome, krivo sam pročitao. Da, ja imam taj black, s blue-om nisam dolazio u kontakt. Isprika. Ali razlikujem seek i idle. WD je puuuno bučniji i u seeku i u idleu. Također, moram napomenuti, da je WD u kudikamo izoliranijem kućištu što se tiče stvaranja akustike. Iako pričam o krivom disku, svejedno bih htio reći da se sada ne kajem što sam uzeo i jedan i drugi, te ni jednog nebih mjenjao. Oba diska su vidljivo brža od bilo kojeg diska koji sam dosada imao prilike koristiti. kažem vidljivo, jer nisam testirao pa da su mi izašle neke brojčane razlike, nego se stvarno golim okom vidi da rade brže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uzeo bi Hitachia pored Seagatea i Samsunga u bilo koje doba dana/noći ![]() No to je samo moje subjektivno mišljenje. Definitivno bi mi prvi na listi bio WD. Radi se o vrlo pouzdanim diskovima no ovisno o seriji mogu biti tiši/glasniji. Ima vrlo velik broj različitih serija pa ako baš želiš Hitachi pogledaj prvo koji su sve modeli aktualni i koje su im razlike.
![]() |
#191 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
evo da malo pohvalim WD...imam ga već 4 godine kao vanjski disk (pata je ali nema veze) je glasan,grije se,ali... pao mi je s 1,5m visine dok je radio i očekivao sam što grešaka u radu što bad sectora-NIŠTA!sve ko zmaj... imam samsunga ali mislim da više ništa osim wd ne uzimam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Prodao sam svoju Barracudu 7200.12 single platericu jer je ponuda za WD crnca od 500 bila predobra ![]() e sada, jedno pitanje. piše da je disk 30 JAN 2010, dakle star 4 tjedna. ima na sebi oznaku WD5001AALS-00L3B2. sad, po netu piše da ta revizija ima 1 x 500GB ploču u sebi. jel netko zna da je to istina? navodno, WD5001AALS-00L3B je 2x250, a WD5001AALS-00L3B2 je 1x500. ??? a što se tiče samog diska, 2 stupnja je topliji od Samsunga F3 1TB i Barracude 7200.11, a što se glasnoće tiče, nije baš da ga pretjerano čujem što radi ispod haube ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
kakva je to maatematika??? http://yertech.blogspot.com/2009/08/...odel-list.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
a jednostavno onemoguče određeni broj sektora, koji ionako mogu bit defektni a i na tom linku je isto ? kraj toga diska pod 500gb/platter + ovo piše za taj disk pod 320 per platter Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Bok Kupujem novi disk i to bi mi bio jedini disk u kompu, pa interesira kojeg da uzmem od ovih: 500.0 GB SEAGATE, SATA, 16MB 500.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Blue, SATA, 16MB ili preporuka za neki 640GB Ima koji da je sa jednom pločom |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
WD blue... ne znam, oni to taje, ali vjerojatno da je 2x250. a opet ako oćeš dobar 640GB, to je WD6400AAKS iliti caviar blue. Tih i brz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Ima mi ga kolega jedan u kompu. A cuj,HDD se ne cuje toliko u Idle-u ali u Load-u sam ga ja cuo,nije da je glasan,ali ono...srednje(usporedjivan je sa ST3250410AS tzv. Speedy-em). Ugl,podnosljiv je,nije glasan ![]()
![]() |
#205 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Hard disk do 400 kn
Evo došlo vrijeme da malo dodam Gb u svoje kućište pa me zanima koji bi bio dobar disk do 400 kn,važna mi je brzina i tišina! Trenutno imam Seagate 7200 16 mb 320 gb i mogu reći to je buka nenormalna nekad! U idleu se stalno čuje u njemu tik,tik svakih 5 sekundi,disk je takav od kada sam ga kupio,brz je i sve,al u igrama i učitavanjima zna stvarno biti glasan jako glasan! Dok kod mojih prijatelja koji imaju WD i Hitachi nečuju se ništa! Pa me zanima koji između ova dva: Samsung WD |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Citiraj:
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() WD 500GB Blue nije toliko brz koliko je ovaj, ima 2 ploče, ali je isto praktički nečujan, tako da se neš zaje... ni sa jednim ni sa drugim. također uzmi o obzir Seagate 7200.12 500GB. imao sam ga, isto jako tih i jako brz disk, kao i ovaj F3 Samsung. no, ako se možeš rastegnut još 50-tak kn, onda definitivno zemi WD 640GB Blue iliti WD6400AAKS. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|