Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Komentari i prijedlozi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.02.2010., 11:08   #2791
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Mda, svi smo valjda zaboravili kako je ta reputacija izgledala.
Neću ni spominjati kako je ista služila za anonimno yebanje bliže rodbine.
Ponavljanje takve greške je zadnje što treba ovom forumu.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2010., 11:20   #2792
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
loša implementacija, ništa više ni manje.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2010., 11:44   #2793
Jerry Drake
Premium

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
loša implementacija, ništa više ni manje.
Nisam siguran ni da bi ova s granicom od 500 postova funkcionirala, ima i hrpa spammera i vandala s više od 500 postova ovdje.

Ne govorim to zato što imam manje postova, odavno sam na forumu ali nisam baš aktivan u radu foruma, više lurkam. No čini mi se da je bilo kakva implementacija repova ovdje osuđena na neuspjeh.
Staro 12.02.2010., 11:51   #2794
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma bezveze sam rekao 500... mislim cijeli koncept je ovak bačen iz glave tako da se ne treba striktno držati tih brojki.

sa druge strane svi ti spameri sa mega brojkom postova su bar jednom bili na hlađenju i kao takvi - no vote for you
Staro 12.02.2010., 12:04   #2795
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Ovo za prste bi tribalo na tržnici, stvarno ima uleta tipa (ovaj). Nisam za rušenje () ali ovakvo srtvinarenje ipak nije primjereno. Tako sigurno onda mogli reagirati potencijalni kupci i modovi.

BTW ovaj vote, kako bi se Syss određivala razina kontiminiranosti? Koliko će ljudi morati kliknuti da bude irelevantno nečije osobno mišljenje?
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2010., 13:56   #2796
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Zašto se na ovom forumu tržnica ne može urediti po principu sa xtremesystemsa, techpowerupa ili overclock.net, znači detaljnij oglasi, pisanje lokacije, načina dosatave, obvezno slikanje predmeta, načina uplate i sl. stvari, brisanje oglasa nakon određenog vremenskog razdoblja i brisanje zaključanih tema na tržnici.

Ja osobno se trudim u svakom oglasu koji stavim staviti sve podatke i uslikati predmete ako mi je fotoaparat pri ruci.

Nemojte se naljutiti ali nekad se zapitam (pogotovo na tržnici) jel nekom važnija kvaliteta ili kvantiteta postova.
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2010., 14:25   #2797
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Cool

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
BTW ovaj vote, kako bi se Syss određivala razina kontiminiranosti? Koliko će ljudi morati kliknuti da bude irelevantno nečije osobno mišljenje?
pa nećemo stavljat formu ispred funkcije, tj. neke tamo crvene i zelene kartončiće ispred prosudbe zdravog razuma čitajući postove pojedinaca... mislim pitanje ti je epic stvarno.
Staro 12.02.2010., 15:02   #2798
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
pa nećemo stavljat formu ispred funkcije, tj. neke tamo crvene i zelene kartončiće ispred prosudbe zdravog razuma čitajući postove pojedinaca... mislim pitanje ti je epic stvarno.
Pa nije epic, ako neka ekipa smatra nešto spamom (krikiram zamjerim se tebi i tučem te kartona, i nađem još ekipe kojoj je isto do zajebancije), i onda natučem te voteove, šta onda ti si spamer? Kužiš, kako odrediti spam, jer nije svakome isto tumačenje i shvaćanje pojma.

I šta ako je neki post ok, ljudi ga ne prijavljuju i opet se nađe par zlobnika i zatuče u crveno? Opet spam ili koristan post? Možda nisam shvatio tvoj koncept najbolje
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 02:29   #2799
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

gle baja... nhf ali ti nikako ne bi imao pravo glasa, kao ni itko sa banom u prošlosti.

znači tu smo u startu eliminirali taj klasični balkanski model koji uvijek pada na pamet prije nego "a šta ako nekoga pohvalimo previše?" + naravno spletke su spremne prije nego uopće ozbiljnije pričamo o tome.

znači pričamo u domeni punoljetnih ljudi di se "ekipa ne skuplja", nego daje rep up za rješenje problema, slaganje sa postom itd.

evo recimo ja sam u 7 godina na pce zaradio 50ak vote-ova i sad ja to mogu dijeliti ekipi... jer ti stvarno misliš da ću ja pola toga dat da nekog zabijem u crveno ili kao pravi pripadnik zajednice označiti pro ljude koje sam ja prepoznao kao kvalitetne da bi drugima olakšao odluke?

postaviti se prema nekoj ideji isključivo sa stavom zlouporabe nije apsolutno nikakav poticaj forumu i njegovom razvoju, naravno daleko od toga da ne treba i to uzeti u obzir, ali ajmo prvo pogledati što dobro može pridonijeti xyz ideja i u kolikoj mjeri će unaprijediti kompletan forum, pa tek onda pričati o nužnim i eventualnim kopromisima
Staro 13.02.2010., 02:56   #2800
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
gle baja... nhf ali ti nikako ne bi imao pravo glasa, kao ni itko sa banom u prošlosti.
I upravo si eliminirao 90% relevantne ekipe na forumu, bar po meni.
A možda sam i malo rekao.
I da, baš bi volio vidit realnu statistiku, članova sa 500+ postova, koliko bi ih bilo bez infrekšna ili bananka.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 10:11   #2801
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:

znači tu smo u startu eliminirali taj klasični balkanski model koji uvijek pada na pamet prije nego "a šta ako nekoga pohvalimo previše?" + naravno spletke su spremne prije nego uopće ozbiljnije pričamo o tome.

znači pričamo u domeni punoljetnih ljudi di se "ekipa ne skuplja", nego daje rep up za rješenje problema, slaganje sa postom itd.

evo recimo ja sam u 7 godina na pce zaradio 50ak vote-ova i sad ja to mogu dijeliti ekipi... jer ti stvarno misliš da ću ja pola toga dat da nekog zabijem u crveno ili kao pravi pripadnik zajednice označiti pro ljude koje sam ja prepoznao kao kvalitetne da bi drugima olakšao odluke?

postaviti se prema nekoj ideji isključivo sa stavom zlouporabe nije apsolutno nikakav poticaj forumu i njegovom razvoju, naravno daleko od toga da ne treba i to uzeti u obzir, ali ajmo prvo pogledati što dobro može pridonijeti xyz ideja i u kolikoj mjeri će unaprijediti kompletan forum, pa tek onda pričati o nužnim i eventualnim kopromisima
Sorry al ni meni se tvoja ideja ne sviđa ama baš ni malo....
To je podložno manipuliranju i spletkarenju maximalno....
Ja pratim ovaj forum godinama, na nekim forumima usmjerenim na skroz druge stvari sam moderator, član sam 20ak raznoraznih foruma, što stranih što naših i niti na jednom nije kvalitetno zaživjela takva ideja. Moderatori i admnistratori su tu da vode red; da procjenjuju što je spam, da dijele banane i sve ostalo, i ako treba postave se dodatni ljudi na te funkcije i sve će funkcionirati najbolje moguće, a sve fore i forice sa karmom, respektom, +- i sl. điđe miđe ne piju vode, jer uvijek ima klanova i tu se mogu radit strašne manipulacije, nikakvom unaprijeđenju foruma to ne vodi.
Eto ti samo koliko se puta procjenjuje netko po tome otkad je na forumu ili koliko postova ima, pa ima ljudi koji pišu kvalitetno i onda kad treba a ne spamati po svim temama s kojima imaju i s kojima nemaju veze samo da bi imali npr 1000 postova. Bzvz.
Staro 13.02.2010., 10:18   #2802
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Loša ili dobra ideja, svejedno. Treba vidjeti sve mogućnosti, pa ako se nešto pokaže ok, iskoristiti to. Ako ne, nikom ništa.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 10:21   #2803
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Pošto moderatorima nikad dosta vremena za moderiranje i utklanjanje spama i svih mogućih nepoželjnih umotvorina mislim da svatko kao pojedinac može priskočiti sa ovim:

Svaki korisnik koji zamijeti temu ili dio nje koji nije u skladu s pravilima foruma može iskoristiti opciju „Report Bad post“ i prijaviti korisnika i post moderatorima.

Bog i batina!

Maloprije sam priskočio sa prijavom, kad tamo već Tor editirao post uz upozorenje. Nije da u dobrom dijelu slučajeva neće pomoći što netko prijavi post, a što je najbolje od svega na moderatoru je da odluči što uraditi te automatski nije moguće kao u nekim automatiziranim rješenjima da se nekolicina okomi na jednog korisnika. Moderatoru je dato do znanja i to je jedino bitno imho.

Vjerovatno oni koji imaju običaj prijaviti post se pitaju o čemu ovaj piše to znamo svi, ali sam i ja zaboravio na spomenutu opciju i usput sam se par postova prije ovoga žalio oko spama na jednoj od tema, a nisam se sjetio i potrudio prijaviti post koji bi vjerovatno riješio sve to.
tOta je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 10:43   #2804
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Da, a ovo da ne spominjem. To je najmanje što svaki forumaš može učiniti.
Staro 13.02.2010., 10:43   #2805
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Eto ti samo koliko se puta procjenjuje netko po tome otkad je na forumu ili koliko postova ima, pa ima ljudi koji pišu kvalitetno i onda kad treba a ne spamati po svim temama s kojima imaju i s kojima nemaju veze samo da bi imali npr 1000 postova. Bzvz.
My point exactly! Broj postova je statistika koja bi trebala pokazati koliko je netko aktivan na forumu (bez obzira kolika je ta aktivnost korisna) a neki tu statistiku gledaju isključivo kao sredstvo za instant respect (što je suludo) i baš takvih je najviše i baš zbog njih i toga bi tu statistiku trebalo maknuti. Ona ne donosi ništa korisno. Samo potiče spamere da spamaju još više.

Ne kažem da će uklanjanjem ove beskorisne statistike riješiti sve probleme ali je barem korak u pravom smjeru...
Staro 13.02.2010., 11:49   #2806
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Ponovo provjera kako kod vas radi dojava na mail? Prosle sam godine spomenuo da mi presucuje dojave izmedju tema. Stizale su mi preko FW emaila na glavni. Pa onda stavih direkt jednu od ISP mailova kao adresu za primanje. Jedno vrijeme u redu i onda opet, malo po malo pocne presucivati dojave. Tek kad se ulogiram i pogledam teme relno znam sto sam propustio dojavom.

Posebno zadnjih mjeseci i nesto sitno. Jednostavno stize samo iz nekih tema a sve su jednake subskajgane kao aktivne za dojavu na mail. Zeza li jos koga? Nedavno sam resetirao postavke ali ne vidim neko poboljsanje.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 11:51   #2807
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Meni obavijesti o primljenim pm-ovima znaju dosta kasno stizati na mail, praćenje tema preko maila nemam srećom

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 12:00   #2808
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
Meni obavijesti o primljenim pm-ovima znaju dosta kasno stizati na mail,
Evo recimo odgovor koji si sad napisao, brzinom svjetlosti se pojavio u Thunderu.

Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
praćenje tema preko maila nemam srećom
Najljepsa tekovina klijentskih nam dana: PCE posebni folder i u njemu laste dojava cekaju na citanje. Tko bi se isao logirati po svakom forumu kojeg pratimo, kad imamo elegantnu opciju dojave mailom?
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 12:57   #2809
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Loša ili dobra ideja, svejedno. Treba vidjeti sve mogućnosti, pa ako se nešto pokaže ok, iskoristiti to. Ako ne, nikom ništa.
upravo to.

@pomo... ja nisam nikad dobio ban, si ti možda, jel visage možda, jel wolv, daddy i da sad ne nabrajam dalje.

ako je po tebi 90% korisnika relevantna ekipa koja svojom svađom, nekulturom i/ili nepoštivanjem pravila poslana na hlađenje, onda forum ima malo više problema od mog usputnog savjeta.

po 5 put govorim... pusti tih 500 postova, bezveze sam dao brojku... ne mora uopće ni postojati takva restrikcija, pošto je ovo neki brainstorming thread za nove ideje i mogućnosti foruma.

@jopis... slažem se za broj postova i taj "model" sa famoznom brojkom će ostati zauvijek nekakvo mjerilo htjeli mi to ili ne, koje realno ne mora imati veze sa ničime. tu uskače rep koji upravo toj ekipi sa malo postova može "pomoći" pri forumskom statusu.

i opet da ponovim što sam rekao u prošlom postu jer vidim da nitko nije sa razumijevanjem pročitao osim tora:

Citiraj:
Autor syss
postaviti se prema nekoj ideji isključivo sa stavom zlouporabe nije apsolutno nikakav poticaj forumu i njegovom razvoju, naravno daleko od toga da ne treba i to uzeti u obzir, ali ajmo prvo pogledati što dobro može pridonijeti xyz ideja i u kolikoj mjeri će unaprijediti kompletan forum, pa tek onda pričati o nužnim i eventualnim kopromisima.
Staro 13.02.2010., 17:26   #2810
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Citiraj:
Autor tOta Pregled postova
Da, a ovo da ne spominjem. To je najmanje što svaki forumaš može učiniti.
A kad je autor reportanog posta forumska maskota, njegov spam je "otporan" na report ili? A možda je i moderator... Nemam pojma, to mi niš ne znači u ovom slučaju i to ne bi trebalo igrati ulogu. Ispravite me ako griješim.

Hoću samo reći da zadnja dva posta koja sam prijavio i pamtim, a koji su čisti spam i produkt viška slobodnog vremena, jednostavno nisu obrisani.

Kažem ovo samo da skrenem pozornost glavešinama:
Mnogo tema je prepuno spama i gluposti, al doslovno gluposti nebitnih za temu. Vjerojatno se većina vas poznaje i privatno, ali neke stvari onda bolje sačuvajte za kavu ili msn. Jbga, možda je problem do mene jer sam došao sa drugog foruma koji je puno stroži po tom pitanju.
Inače nikad (da, nikad) ne idem ciljano offtopičariti u tematskom dijelu bilo kojeg foruma. Ali jednom sam htio provjeriti dokle mogu ići... i pobrao infraction od Vuce Tad sam skužio da je ovaj forum zaista živ i da to netko gleda, čita i moderira.

Eto, čisto da imate osvrt jednog nepopularnog korisnika čije postove većina preskače, koji je prije par godina došao na PCE sa jednog gulag-style foruma te umalo postao 'loš dečko'.
Staro 13.02.2010., 17:28   #2811
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Puno ideja, sto dobrih sto manje dobrih, ali realno gledajuci, nakon onog sto se dogodilo sa reputacijom, cisto sumnjam da ce se uvesti nesto jos kompliciranijem a s upitnim ishodom.
Ja molim jedno 6 mjeseci da se uvede gum za "moji postovi" tak da kad dođem na forum pomocu jednog klika vidim odgovore na temama u kojima sam postao, pa jos nista. Ali valjda bude uskoro.

Ovo Syss sa vote-ovima je ok stvar, s jedne strane, ali ima tu i druga strana sto bi se to iskoristavalo vjerovatno (vise) u nedobre svrhe. Ali kako sam ja bio par puta u Tibetu, po tvom modelu ja nebi imao pravo glasa

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2010., 12:35   #2812
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005

Zadnje izmijenjeno od: tor. 14.02.2010. u 15:50.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2010., 14:32   #2813
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

oke onda... 2 bana

ma dajte ljudi budite ozbiljni pa dao sam samo primjer za sirovi, neobrađeni model kako bi to eventualno moglo izgledati... vrlo vjerovatno se ni neće ići u tom smjeru, ali moja poanta je i ako se ide, da se može se kvalitetnije riješiti kompletna priča.

no dobro sjašimo sad tih rep-ova, pa idemo na neke druge ideje...
Staro 14.02.2010., 14:47   #2814
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor timmy Pregled postova
Zašto se na ovom forumu tržnica ne može urediti po principu sa xtremesystemsa, techpowerupa ili overclock.net, znači detaljnij oglasi, pisanje lokacije, načina dosatave, obvezno slikanje predmeta, načina uplate i sl. stvari, brisanje oglasa nakon određenog vremenskog razdoblja i brisanje zaključanih tema na tržnici.

Ja osobno se trudim u svakom oglasu koji stavim staviti sve podatke i uslikati predmete ako mi je fotoaparat pri ruci.

Nemojte se naljutiti ali nekad se zapitam (pogotovo na tržnici) jel nekom važnija kvaliteta ili kvantiteta postova.
bump
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2010., 15:51   #2815
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Ohladi. Ima i pametnijih načina od borbe protiv spamera nego provociranje moderatora/admina.
Staro 14.02.2010., 17:54   #2816
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Zašto kada odem na nečiji profil(bilo čiji) nema sljedećih podataka: broj postova po danu, podataka od IM-u, kad je korisnik bio zadnji put online, je li trenutno online.
Na profilu samo ima ukupan broj postova i to je to.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2010., 18:15   #2817
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Ohladi. Ima i pametnijih načina od borbe protiv spamera nego provociranje moderatora/admina.
Koga li sam ja provocirao napomenuvši da je sigurno upao dotični u oko i tebi i jelcu i moderatorima? To je provokacija?

Samo jednostavno DA ili NE za drugo pitanje je ovdje dovoljno, bez ikakvog popratnog objašnjavanja.
Staro 14.02.2010., 18:49   #2818
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor hustler Pregled postova
Zašto kada odem na nečiji profil(bilo čiji) nema sljedećih podataka: broj postova po danu, podataka od IM-u, kad je korisnik bio zadnji put online, je li trenutno online.
Na profilu samo ima ukupan broj postova i to je to.
pogledaj par stranica prije ove. inače, prije pisanja ičega na bilo kojem forumu, potrebno je pročitati prethodne postove. ili barem iskoristiti tražilicu.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2010., 21:21   #2819
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Koga li sam ja provocirao napomenuvši da je sigurno upao dotični u oko i tebi i jelcu i moderatorima? To je provokacija?

Samo jednostavno DA ili NE za drugo pitanje je ovdje dovoljno, bez ikakvog popratnog objašnjavanja.
Ne govorim o tome, već o potezanju teme "otišao sam s foruma zbog..."

Za ovo drugo bi bio dovoljan (ako misliš da ništa drugo ne pali, jelte) jedan suvisli PM meni i stvar riješena.
Staro 14.02.2010., 21:27   #2820
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Ne govorim o tome, već o potezanju teme "otišao sam s foruma zbog..."

Za ovo drugo bi bio dovoljan (ako misliš da ništa drugo ne pali, jelte) jedan suvisli PM meni i stvar riješena.
Sve 5, razumijem, iako znam što je sve nicko napisao, nisam aludirao na taj dio tog posta. Znam da nisam izričito napomenuo, ali eto tako je.

Dotaknuo se on dosta tema, a ja sam mislio na onu spamersku.

Anyways, i ja sigurno imam pokoju manu u pamćenju. NHF naravno.

Over and out.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na